Sådan opdaterer du en MacBook

Sådan opdaterer du din macbook

Det er vigtigt at vide, hvordan man opdaterer en Mac. Ud over at sikre, at du har det nyeste operativsystem og apps lige ved hånden, beskytter du også din computer mod eventuelle sikkerhedsproblemer, der kan være opstået siden den sidste version.

Udviklere retter faktisk også konstant på softwarefejl, og ved at holde styr på opdateringer hjælper du med at beskytte din Macbook og holde den kørende effektivt.

Der er to måder at gøre dette på: manuelt og automatisk. Det anbefales, at når du har opdateret manuelt, at tillade automatiske installationer fra det tidspunkt, da opdateringer kan være hyppige.

Heldigvis er den indledende proces meget enkel, og det vil kun tage dig et minut eller to at konfigurere. Den længste ventetid vil være den tid, det tager at opdatere – så hvis du opdaterer manuelt, er det normalt bedst at gøre det, når du ikke umiddelbart behøver at have adgang til din Mac.

Med det i tankerne, så lad os se nærmere på det. Sådan opdaterer du en Mac.

Sådan opdaterer du en Mac

  1. Klik på Apple-ikonet
  2. Vælg Systemindstillinger
  3. Klik på Softwareopdatering
  4. Vælg Opgrader nu
  5. Overvej at klikke på Hold automatisk min Mac opdateret

Læs videre for at se mere detaljerede instruktioner for hvert trin.


  1. Klik på Apple-ikonet i øverste venstre hjørne af skærmen, og vælg Systemindstillinger.
Sådan opdaterer du din macbook

2. Klik nu på Softwareopdatering, som vil være et af ikonerne, der vises i vinduet Systemindstillinger.

3. Hvis en opdatering er markeret (det vil sige, hvis vinduet ikke angiver, at din Mac er opdateret), skal du klikke på Opgrader nu.

4. Du skal også klikke på Avanceret. Her kan du angive, hvad du gerne vil have din Mac til automatisk at gøre. Vi vil råde dig til at klikke på alle boksene. Du skal indtaste din Mac-adgangskode og derefter klikke på OK for at gemme indstillingen.

Dette vil sikre, at din Mac downloader og installerer macOS-opdateringer, når de bliver tilgængelige sammen med eventuelle systemdatafiler og sikkerhedsopdateringer.

Du kan også sikre, at dine apps altid holdes opdaterede. Men vi vil dække det mere detaljeret nedenfor.

5. Din Mac skal muligvis genstarte for at opdatere macOS. Vent på, at din Mac genstarter.

Sådan opdaterer du apps på din Mac

Du bør også sikre, at du holder dine apps opdaterede. Sådan gør du med software, der er downloadet fra Mac App Store. Hvis du ønsker at opdatere apps, der ikke er blevet downloadet fra Mac’s App Store, skal du tjekke softwarens instruktioner for detaljer.

  1. Klik på Apple-ikonet i øverste venstre hjørne af skærmen, og vælg App Store.
  2. Vælg Opdateringer i menuen til venstre, hvis du ikke automatisk tages dertil.
  3. Du skal blot klikke på Opdater ud for enhver af de apps, du vil opdatere.
  4. Hvis du vil sikre dig, at apps opdateres automatisk, skal du følge trin 1, 2 og 4 i afsnittet ovenfor og sikre dig, at du markerer Installer appopdateringer fra App Store. Indtast derefter din Mac-adgangskode, og klik på OK.

Og det var så det. Du ved nu, hvordan du opdaterer en Mac (hvis du opgraderer en bærbar, skal du sørge for at holde den tilsluttet under opdateringer). Du er måske også være interesseret i at lære, hvordan du opdaterer dit Apple Watch, hvordan du opdaterer en iPad eller hvordan du opdaterer en iPhone.

About Anders Buhl 973 Articles
Anders Buhl er manden bag Tech Til Alle. Anders har en baggrund i kommunikation og har derudover tidligere arbejdet med Apple-produkter. Han har en stor interesse inden for mange områder af teknologi og har skrevet om tech og forbrugerelektronik i mange år.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.