Den hurtigste måde at tvinge din Mac til at genstarte på, hvis den er frosset

Mac

Hvis din MacBook, MacBook Air eller MacBook Pro er fuldstændig frosset, og du ikke ved, hvad du skal gøre, kan du måske overveje at tvinge din Apple bærbare computer til at genstarte. Ofte brugt som en sidste udvej, kan en tvungen genstart være din hurtigste (og eneste) mulighed for at få din Mac op at køre igen.

Sådan tvinges en hurtig genstart af en Mac

Inden du tager denne drastiske rute, så prøv at genstarte din MacBook på den klassiske måde: Klik på Apple-symbolet i øverste venstre hjørne af skærmen, og vælg Genstart. Du kan også gennemtvinge en lukning af din Mac, hvis det er nødvendigt, ved at trykke og holde tænd/sluk-knappen nede, indtil din Mac lukker ned.

Læs også: Bedste bærbare computere til studerende lige nu

Hvis disse metoder ikke virker for dig, eller måske din skærm og markør sidder fast, og du ikke kan vælge noget, så prøv tvungen genstart-indstillingen nedenfor.

  1. Tryk og hold kommando- og kontroltasterne nede med tænd/sluk-knappen.
  2. Din Macs skærm skulle blive mørk, og din Mac skulle genstarte.
  3. Log ind på din computer og fortsæt med at bruge den som normalt. Nemt, ikke?

Bemærk: På en 2018 ‌MacBook Air‌ og den nye 14-tommer og 16-tommer MacBook Pro fungerer tænd/sluk-knappen som ‌Touch ID‌-knappen i øverste højre hjørne af tastaturet. På enhver MacBook Pro med en Touch Bar er det ‌Touch ID‌-overfladen på højre side af Touch Bar.

Hvad sker der, når du tvinger en genstart?

En tvungen genstart er en hurtig løsning, der skal bringe din computer tilbage til en normal tilstand. Før du tvinger din MacBook til at genstarte, kan du være helt sikker på, at denne proces ikke vil slette din computers data. Den genstarter bare din enhed. Men du kan miste ikke-gemte ændringer i åbne dokumenter, når du tvinger en genstart – fordi din Mac lukker helt ned.

Skærmen bliver sort, og når maskinen starter op igen, skal du logge ind på din konto igen.

Sådan tvinges en app på en Mac til at lukke

Hvis en app, du brugte, er frosset, og din Mac ellers fungerer normalt, så prøv at tvinge appen til at lukke i stedet for din bærbare computer. Du kan holde Alt-tasten (⌥) nede og derefter højreklikke på ikonet på den app, der er problemer med og vælg gennemtving luk. Eller du kan trykke på disse tre taster sammen: Alt, kommando og esc. Et vindue åbnes, hvor du kan tvinge appen til at lukke.

About Anders Buhl 973 Articles
Anders Buhl er manden bag Tech Til Alle. Anders har en baggrund i kommunikation og har derudover tidligere arbejdet med Apple-produkter. Han har en stor interesse inden for mange områder af teknologi og har skrevet om tech og forbrugerelektronik i mange år.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.