Sådan sletter du apps fra din Android-enhed

Sådan sletter du apps fra din Android-enhed

Hvis du løber tør for lagerplads på din Android-mobil, undrer du dig måske over, hvordan du sletter apps på din telefon. At slette en app er en nem opgave, der ikke tager meget tid. I dette indlæg vil vi se nærmere på alle de forskellige måder, du kan slette en app på din Android-enhed, hvordan du slipper af med systemapps og mere. Lad os kigge nærmere på det!

Det hurtige svar:

Slet apps på Android ved at åbne Indstillinger og gå til Apps > Tryk på den applikation, du vil slette. Vælg Afinstaller og bekræft ved at trykke på OK.


 • Slet apps fra Indstillinger
 • Brug af Google Play Butik
 • Slet apps fra appskuffen eller startskærmen
 • Hvad med Amazon Fire-tablets?
 • Sådan sletter du forudinstallerede apps
 • Hvad vil der ske med mine betalte apps?

Bemærk: Nogle af trinene i denne vejledning om, hvordan du sletter apps på Android, blev lavet ved hjælp af en Samsung Galaxy 10e. Husk, at trinene kan variere afhængigt af din hardware og software.

1. Slet apps fra Indstillinger

Du kan afinstallere enhver app ved hjælp af appen Indstillinger. Den første ting du skal gøre er at åbne menuen Indstillinger på din enhed. Åbn derefter Apps, find den app, du vil slette, vælg den og tryk på knappen Afinstaller. Tryk på OK.

Appen vil i de fleste tilfælde blive slettet fra din enhed i løbet af få sekunder. Når du er færdig, vil du blive dirigeret tilbage til Apps-menuen, hvor du kan gentage processen for at slette flere apps, hvis du vil eller skal.

Trin-for-trin instruktioner:

 1. Åbn Indstillinger på din enhed.
 2. Tryk på Apps.
 3. Find den app, du vil fjerne, og vælg den.
 4. Tryk på Afinstaller.
 5. Tryk på OK.

2. Slet apps i Google Play Butik

Den anden mulighed, hvis du vil slippe af med nogen apps, er at besøge Play Butik. Find og start appen Google Play Butik på din enhed, tryk på dit kontoprofilbillede, gå til Administrer apps og enhed, vælg fanen Administrer, og marker de apps, du vil slette. Tryk derefter på skraldespandsikonet og vælg Afinstaller. Efter et par sekunder vil den valgte app blive slettet fra din enhed.

Trin-for-trin instruktioner:

 1. Åbn appen Google Play Butik på din enhed.
 2. Tryk på dit kontoprofilbillede.
 3. Tryk på Administrer apps og enhed.
 4. Naviger til fanen Administrer.
 5. Find den app, du vil fjerne, og marker afkrydsningsfeltet ud for den.
 6. Tryk på skraldespandsikonet.
 7. Vælg Afinstaller.

3. Slet apps fra appskuffen eller startskærmen

Dette er nok den hurtigste og nemmeste måde at slette apps på din smartphone eller tablet, men det virker ikke på enheder, der kører ældre versioner af Android. Hvis metoden beskrevet nedenfor ikke virker for dig, skal du holde dig til en af de to muligheder, der er anført ovenfor.

Sådan fungerer det. Bare find applikationen i appskuffen eller startskærmen, tryk og hold på den, og træk den til afsnittet Afinstaller, som du vil se øverst på skærmen. Det sidste trin er at trykke på OK, når vinduet, der beder dig om at afinstallere appen, dukker op.

Trin-for-trin instruktioner:

 1. Tryk og hold på en app, der er placeret i appskuffen eller på startskærmen.
 2. Træk den til afsnittet Afinstaller, der vises på skærmen.
 3. Tryk på OK, når pop op-vinduet vises.

4. Sådan sletter du apps fra Amazons Fire-enheder

De tre muligheder ovenfor burde fungere på de fleste Android-enheder, men ikke alle. Som altid er der nogle få undtagelser, der kræver en anden tilgang. Blandt disse er Amazons Fire-enheder, der kører en meget tilpasset version af Android.

Sletning af apps fra en Fire-enhed er forskellig fra andre Android-enheder, men det er stadig relativt nemt. Gå til fanen Hjem. Tryk og hold på den app, du vil afinstallere. Vælg Afinstaller app. Tryk på OK.

Trin-for-trin instruktioner:

 1. Gå til fanen Hjem.
 2. Tryk og hold på en app, du vil afinstallere.
 3. Ved frigivelse kommer der et par muligheder frem. Vælg Afinstaller app.
 4. Bekræft handlingen ved at trykke på OK.

5. Sådan slipper du af med forudinstallerede applikationer

Alle Android-enheder kommer med en del forskellige forudinstallerede apps. Disse kan omfatte flere nyttige, som de fleste mennesker ikke har noget imod, såsom Gmail, YouTube, Facebook osv. Der er dog også en god chance for, at din enhed kommer med apps, du ikke har tænkt dig at bruge. I de fleste tilfælde kan disse apps ikke afinstalleres fra din enhed lige så nemt som dem, du selv har downloadet. Så hvis du bruger nogen af de tre muligheder, der er anført ovenfor, vil du ikke se en Afinstaller-knap i slutningen af processen.

De apps, der ikke kan slettes, kaldes systemapps, og den eneste måde at slippe af med dem er at roote din enhed. Hvis du ikke er bekendt med udtrykket, refererer rooting simpelthen til at få adgang til kommandoer, systemfiler og mappeplaceringer, der normalt er låst af for brugeren.

Rooting kunne opfattes som at flytte fra at være systembruger til at blive administrator med den ekstra frihed og risici, der følger med mere kontrol over din enheds dybere funktioner. Hvis du vil gå denne vej, men aldrig har prøvet det før, er der en del du skal sætte dig ind i.

Alternativet er at skjule de systemapps, du ikke vil bruge, i appskuffen, hvis din enhed tillader det. Dette sletter ikke apps, men de vil i det mindste ikke rode i din appskuffe.

En anden løsning er at deaktivere forudinstallerede apps. Dette vil ikke slette dem, men det vil forhindre dem i at arbejde i baggrunden og skjule dem fra din app-skuffe. Du kan gøre dette ved at gå til appen Indstillinger. Gå ind i Apps, find den forudinstallerede app, vælg den, og tryk derefter på Deaktiver. Bekræft handlingen ved at trykke på Deaktiver app.

Trin-for-trin instruktioner:

 1. Åbn Indstillinger på din enhed.
 2. Tryk på Apps.
 3. Find den app, du vil deaktivere, og vælg den.
 4. Tryk på Deaktiver.
 5. Tryk på Deaktiver app.

6. Hvad sker der, hvis du sletter købte apps

Mange brugere er bekymrede for, at hvis de sletter apps, de har købt fra Play Butik, bliver de nødt til at købe dem igen for at bruge dem senere. Dette vil selvfølgelig aldrig ske. Du kan slette en app du har købt og derefter downloade den gratis så mange gange du vil.

Hvis du sletter en app, du har købt, bliver den tagget som “Købt”, når du søger efter den i Play Butik. Hvis du vil bruge den igen, skal du åbne den, trykke på download-knappen, og du er godt i gang. Der kræves ingen betaling.

About Anders Buhl 971 Articles
Anders Buhl er manden bag Tech Til Alle. Anders har en baggrund i kommunikation og har derudover tidligere arbejdet med Apple-produkter. Han har en stor interesse inden for mange områder af teknologi og har skrevet om tech og forbrugerelektronik i mange år.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.