Bedste Apple Watch i 2024: Hvilken model skal du vælge?

Bedste Apple Watch

Det bedste Apple Watch til dig afhænger af, hvad du leder efter i et smartwatch. Vil du have et Apple Watch til træningssporing? Et ur, der kan spejle notifikationer fra din iPhone? Eller vil du have en enhed, der kan redde dit liv i visse nødstilfælde?

Mange Apple Watch-modeller kan alle disse ting, men nogle gør det bedre end andre. På trods af de begrænsede synlige forskelle mellem Apples årlige opdateringer, har hver Apple Watch-generation forskellige fordele, der gør det til det bedste smartwatch hvert år. Det bedste Apple Watch bliver altid bedre.

Det er tilfældet med det nye Apple Watch Series 9, Apple Watch Ultra 2 og sidste års Apple Watch SE (2022). Disse smartwatches har noget for enhver smag. Men hvilket er det bedste Apple Watch for dig? Læs nedenfor for at finde ud af det.

Et hurtigt overblik

Det bedste Apple Watch, du kan købe i dag

1. Apple Watch Series 9 – bedste Apple Watch samlet set

Specifikationer

Skærm: 41mm, 45mm Pulsmåler: Ja GPS: Ja
LTE: Valgfri Batterilevetid: 18 timer
Svømmesikker: Ja Musiklager: 32 GB

Fordele
 • 25 % forbedret S9-processor
 • Siri fungerer endelig offline
 • Dobbelttryksbevægelse er fantastisk
 • Ny UWB-chip hjælper med at finde din telefon
Ulemper
 • Ny Find iPhone-funktion virker kun med iPhone 15

Med undtagelse af en subtil lyserød farve er der ikke noget bemærkelsesværdigt udseendemæssigt med Apple Watch Series 9. I stedet introducerer dens S9-processor urets mest markante ydelsesboost i årevis, hvilket giver en lysere skærm og hurtigere Siri-interaktioner. En forbedret ultrabredbåndschip muliggør også nye økosystemfunktioner. Derudover gør den nye dobbelttryksbevægelse det muligt at udføre en række Apple Watch Series 9-kontroller med én hånd.

Selvom ikke meget har ændret sig fra et designperspektiv, fandt vi Apple Watch 9 hurtigere under testen. Når du skiftede mellem apps og navigerede i menuer, føltes Series 9 bestemt mere lydhør ved sammenlignet med Series 8. At bruge den nye Smart Stack UI i watchOS 10 føltes også ubesværet.

Skærmen er også lysere på Apple Watch 9 med 2.000 nits. Det er dobbelt så høj lysstyrke som Apple Watch Series 8, hvilket gør det nemmere at se dine statistikker på farten. Takket være alle ydeevneopgraderingerne er dette det bedste Apple Watch, du kan købe lige nu.

Læs vores fulde anmeldelse af Apple Watch Series 9

2. Apple Watch SE (2022) – Apple Watch bedst til prisen

Specifikationer

Skærm: 40mm, 44mm Pulsmåler: Ja GPS: Ja
LTE: Valgfri Batterilevetid: 18 timer
Svømmesikker: Ja Musiklager: 16 GB

Fordele
 • Lavere pris end tidligere Apple Watch SE
 • Samme chipsæt som Apple Watch Series 8
Ulemper
 • Ingen always-on display

Apple Watch SE er en slags hybridenhed, der parrer et ældre Apple Watch-design med Apple Watch Series 8’s chipsæt. Dette smartwatch har ikke alle 8 seriens funktioner, men skiller sig stadig ud for dets fantastiske fitnesssporing og sikkerhedsfunktioner. Den tilbyder også en LTE-mulighed, hvilket gør den til et godt valg for dem, der er interesseret i at prøve Family Setup.

Når du vælger mellem Series 8 og SE, vil din ultimative beslutning være, om du vil bruge yderligere 1000 kr. for en lysere skærm med en always-on mulighed, en EKG-monitor og hudtemperatur og en større skærm. Hvis disse værktøjer ikke er deal-breakers for dig, er SE en yderst egnet mulighed for iPhone-brugere. Den får endda watchOS 9, den nyeste Apple Watch-software med Energibesparende funktion, friske nye urskiver, en opgraderet træningsgrænseflade, et redesignet kompasværktøj og den nye medicin-app.

Apple Watch Ultra 2

3. Apple Watch Ultra 2 – Det bedste Apple Watch til atleter

Specifikationer

Skærm: 49 mm Pulsmåler: Ja GPS: Ja
LTE: Valgfri Batterilevetid: 36 timer
Svømmesikker: Ja Musiklager: 32 GB

Fordele
 • Lysere skærm end før
 • Hurtigere S9-processor
 • Understøtter dobbelttryksbevægelsen
 • Fantastisk ny Modular Ultra urskive
Ulemper
 • Skal have iPhone 15 for UWB-funktioner
 • Batteritiden kunne være bedre

Apple Watch Ultra 2 er det bedste Apple Watch at købe, hvis du er i gang med seriøs træning. Ligesom den originale Ultra har den anden version også en tredje knap – Action Button, som gør det lidt nemmere at kontrollere uret, når du er aktiv.

Apple Watch Ultra 2 genopfinder ikke hjulet, Apple har tilføjet funktioner, der har været tilgængelige på de fleste af de bedste løbeure i årevis, men Ultra 2 føles som en opgradering fra Apple Watch Series 9 set fra et løbeperspektiv. Dens 49 mm skærm er enorm, men den er bygget til eventyr – plus, skærmen er lysere end før, op til 3.000 nits fra 2.000 nits.

Selvom der ikke er meget fysisk forskel mellem Apple Watch Ultra og Apple Watch Ultra 2, er der en stor forskel under skærmen. Apple Watch Ultra 2 har S9-processoren, som lover den første ægte ydelsesgradering siden Apple Watch Series 6. Apple hævder, at den er 25% mere effektiv, bygget på 5,6 milliarder transistorer med 30% hurtigere GPU-animationer og 4-kerne neurale motorer, der aktivere maskinlæring dobbelt så hurtigt.

Apple Watch Ultra 2 har den bedste batterilevetid på nogen Apple Watch. Selv med en lysere skærm får uret 36 timers batterilevetid ved normal brug. Med lav strømtilstand får Apple Watch Ultra 2 op til 72 timers batteri, øget fra 60 timer, der tilbydes hos originalen.

Apple Watch Series 8

4. Apple Watch Series 8 – hvis den kan findes på tilbud

Specifikationer

Skærm: 41mm, 45mm Pulsmåler: Ja GPS: Ja
LTE: Valgfri Batterilevetid: 18 timer
Svømmesikker: Ja Musiklager: 32 GB

Fordele
 • Nyttig temperaturføler
 • Registrering af ulykke
Ulemper
 • Gennemsnitlig batterilevetid

Apple sælger ikke længere Series 5,6,7 eller 8. Hvis du kan finde den på udsalg, er sidste års Watch Series 8 stadig et rigtig godt ur. Den er kompatibel med WatchOS 10, hvor de fleste sjove opdateringer alligevel kommer ind. I modsætning til Watch SE har den al sundheds- og sikkerhedshardware, som det forbedrede accelerometer til Registrering af ulykke, der fortæller dine kære, hvis du er ude for en bilulykke; sensorer til måling af din hudtemperatur; og EKG og iltmåling i blodet. Selvfølgelig har den ikke præcis lokalisering, men du kan altid pinge din iPhone.

WatchOS 10 fungerer med Series 4 ure og senere, så hvis nogen vil give dig et, eller du kan finde det markant nedsat, er de også værd at overveje. Da Apple har tilføjet sine sundhedsfunktioner én efter én til hvert ur, bør du dobbelttjekke for at sikre, at de har dem, du ønsker. For eksempel har Series 5 ikke SpO2-overvågning, og SpO2-overvågning virker ikke på Series 6, hvis brugeren er under 18 år eller ikke har en parret iPhone.

Læs vores fulde anmeldelse af Apple Watch Series 8

Sådan vælger du det bedste Apple Watch til dig

At vælge det bedste Apple Watch til dig behøver ikke at være en svær beslutning. I de fleste tilfælde vil den nyeste Apple Watch 8 eller Apple Watch SE (2022) være at foretrække. Vi vil anbefale at få Series 9, hvis du har 3.799 kr. at bruge på dens større skærm. Apple Watch SE kan dog være en bedre mulighed for førstegangsbrugere.

Uanset hvilken du vælger, vil du drage fordel af watchOS 10-softwareopdateringen, hvilket betyder, at alle tre ure har flere funktioner til fælles.

Skal du anskaffe dig et Apple Watch med LTE?

Udvalgte modeller af Apple Watch Series 9 og Apple Watch SE (2022) understøtter LTE-tjenesten. LTE-kompatible modeller skal du betale lidt ekstra for. Apple Watch Ultra leveres som standard med LTE.

Det er vigtigt at vide, at omkostningerne ved at frigøre dit Apple Watch fra din iPhone ikke ender der. Du skal betale et månedligt gebyr til din mobiludbyder for at understøtte dit urs telefonfrie funktioner.

Vi tager stadig vores iPhones med overalt, så vi har endnu ikke følt, at LTE er et must for Apple Watch-brugere. Når det er sagt, nu hvor Apple Watch bliver mere en enkeltstående enhed, kan der være flere scenarier, hvor det giver mening at efterlade din telefon. Der er også en sikkerhedsfordel ved at have LTE – hvis din telefon dør eller bliver væk, er dit Apple Watch i stand til at holde dig i kontakt. Det er også nyttigt, hvis du ved, hvordan du bruger Apple Pay på Apple Watch.

Hvad er det bedste Apple Watch lige nu?

Det bedste Apple Watch er det seneste Apple Watch — Series 8. Apple Watch Series 8 drager ikke kun fordel af Apples aktivitetssporingssensorer, FDA-godkendt EKG-monitor, en altid tændt skærm og dedikeret App Store, men den har en ny hudtemperatursensor, der informerer om cyklus- og søvnsporing. Den har også detektion af biluheld og tilbyder det nye Apple Watch Energibesparende funktion.

Mange af disse funktioner får du ikke på Apple Watch SE (2022), men mellemklassemuligheden er stadig et godt alternativ og måske det bedste Apple Watch til førstegangsbrugere. Det starter ved 2.399 kr. og tilbyder den billigste indgang til et Apple Watch med LTE, 2.899 kr. Plus den drager fordel af alle de bedste Apple Watch-apps og watchOS 9.

Det samme gør Apple Watch Ultra, som er det bedste Apple Watch til løbere og udendørs sportsentusiaster. Eller folk, der blot ønsker et 49 mm Apple Watch. Mellem Apple Watch Series 8 og Apple Watch Ultra er der flere forskelle i design, funktioner, batterilevetid og pris. Apple Watch Ultra koster 7.799 kr.

About Anders Buhl 970 Articles
Anders Buhl er manden bag Tech Til Alle. Anders har en baggrund i kommunikation og har derudover tidligere arbejdet med Apple-produkter. Han har en stor interesse inden for mange områder af teknologi og har skrevet om tech og forbrugerelektronik i mange år.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.