Bedste Apple Watch i 2022

Bedste Apple Watch

Den bedste Apple Watch til dig afhænger af, hvad du leder efter i et smartwatch. Vil du have et Apple Watch til fitnesssporing? En udvidelse af din iPhone? Eller vil du have en enhed, der kan redde dit liv i udvalgte nødsituationer?

Mange Apple Watch-modeller kan alle disse ting, men nogle gør det bedre end andre. På trods af de begrænsede synlige forskelle mellem Apples årlige opdateringer, har hver Apple Watch-generation forskellige fordele, der gør det til den bedste smartwatch hvert år. Det bedste Apple Watch bliver altid bedre.

Det er også tilfældet med den nye Apple Watch Series 8, Apple Watch Ultra og Apple Watch SE (2022). Denne serie af smartwatches har noget for enhver smag, selvom det kom med en ulempe. Den originale Apple Watch SE og 2017’s Apple Watch Series 3 er ikke længere tilgængelige via Apple.

Du kan muligvis stadig finde disse modeller såvel som Apple Watch Series 7, efterhånden som forhandlere er færdige med at rydde ud på deres lager, såvel som Apple Watch Series 6. Brugte modeller af Apple Watch Series 5 og tidligere Apple Watch-modeller kan cirkulere online, efterhånden som folk også ønsker at opgradere. Men watchOS-softwareopdateringer er kun tilgængelige for Series 4-enheder og nyere.

Hvad er det bedste Apple Watch lige nu?

Det bedste Apple Watch er det seneste Apple Watch — Series 8. Apple Watch Series 8 drager ikke kun fordel af Apples aktivitetssporingssensorer, FDA-godkendt EKG-monitor, en altid tændt skærm og dedikeret App Store, men den har en ny hudtemperatursensor, der informerer om cyklus- og søvnsporing. Den har også detektion af biluheld og tilbyder det nye Apple Watch Energibesparende funktion.

Mange af disse funktioner får du ikke på Apple Watch SE (2022), men mellemklassemuligheden er stadig et godt alternativ og måske det bedste Apple Watch til førstegangsbrugere. Det starter ved 2.399 kr. og tilbyder den billigste indgang til et Apple Watch med LTE, 2.899 kr. Plus den drager fordel af alle de bedste Apple Watch-apps og watchOS 9.

Det samme gør Apple Watch Ultra, som er det bedste Apple Watch til løbere og udendørs sportsentusiaster. Eller folk, der blot ønsker et 49 mm Apple Watch. Mellem Apple Watch Series 8 og Apple Watch Ultra er der flere forskelle i design, funktioner, batterilevetid og pris. Apple Watch Ultra koster 7.799 kr.

Det bedste Apple Watch, du kan købe i dag

1. Apple Watch Series 8

Apple Watch 8 er det bedste Apple Watch til dato. Det er ikke en større opgradering i forhold til Apple Watch 7 med hensyn til funktioner, men det har samme flotte design og større skærm. Det nye der er kommet på Apple Watch 8 er hudtemperatursensoren, som kan informere cyklus- og fertilitetssporing samt søvnsporing. Series 8 blev også lanceret med den længe ventede Energibesparende funktion, som kan forlænge det seneste Apple Watchs batterilevetid til 36 timer. Derudover har Apple Watch 8 en ny funktion til registrering af biluheld, der udnytter forbedrede bevægelsessensorer til øjeblikkelig hjælp, når du måske har mest brug for det.

Ellers er Apple Watch Series 8 en fuldt udstyret sundhedstracker og kommunikationsværktøj. Med watchOS 9 har dette smartwatch det nyeste og bedste af, hvad Apple Watch-oplevelsen har at byde på. Uanset om du vil have et smartwatch til at træne, besvare opkald fra dit håndled eller bruge de bedste Apple Watch-apps, er dette smarturet for dig.

 • Hudtemperaturlæser til cyklus + søvnsporing
 • Registrering af biluheld
 • Ny watchOS 9 træningsgrænseflade
 • Energibesparende funktion
 • Ikke meget anderledes end tidligere Apple Watch

2. Apple Watch SE (2022)

Apple Watch SE er en slags hybridenhed, der parrer et ældre Apple Watch-design med Apple Watch Series 8’s chipsæt. Dette smartwatch har ikke alle 8 seriens funktioner, men skiller sig stadig ud for dets fantastiske fitnesssporing og sikkerhedsfunktioner. Den tilbyder også en LTE-mulighed, hvilket gør den til et godt valg for dem, der er interesseret i at prøve Family Setup.

Når du vælger mellem Series 8 og SE, vil din ultimative beslutning være, om du vil bruge yderligere 1000 kr. for en lysere skærm med en always-on mulighed, en EKG-monitor og hudtemperatur og en større skærm. Hvis disse værktøjer ikke er deal-breakers for dig, er SE en yderst egnet mulighed for iPhone-brugere. Den får endda watchOS 9, den nyeste Apple Watch-software med Energibesparende funktion, friske nye urskiver, en opgraderet træningsgrænseflade, et redesignet kompasværktøj og den nye medicin-app.

 • Lavere pris end tidligere Apple Watch SE
 • Samme chipsæt som Apple Watch Series 8
 • Ingen always-on display

3. Apple Watch Ultra

Apple Watch Ultra er det bedste Apple Watch at købe, hvis du er en seriøs atlet. Ud over de nye watchOS-løbefunktioner har Ultra en ekstra tredje knap – Action Button, som gør det nemmere at sætte uret på pause med svedige fingre, eller når man har handsker på.

Dens 49 mm skærm er enorm, især på små håndled, men den er bygget til oplevelser. Rammen er lavet af titanium med en læbe rundt om skærmen for at tilføje mere beskyttelse. Skærmen er lavet af safirglas, og uret har en øget vandtæthed på op til 100m. Med op til 60 timers batterilevetid (med energibesparende funktion til) holder den også rigtig længe.

Apple Watch Ultra er et seriøst smartwatch. Det er ikke for alle, men det måske lige præcis det Apple Watch, nogle mennesker har ventet på.

 • Bedste batterilevetid af alle Apple Watch
 • Action Button
 • Nødsirene
 • Batteritiden er stadig ikke på niveau med konkurrenterne

Sådan vælger du det bedste Apple Watch til dig

At vælge det bedste Apple Watch til dig behøver ikke at være en svær beslutning. I de fleste tilfælde vil den nyeste Apple Watch 8 eller Apple Watch SE (2022) være at foretrække. Vi vil anbefale at få Series 8, hvis du har 3.799 kr. at bruge for dens større skærm. Apple Watch SE kan dog være en bedre mulighed for førstegangsbrugere.

Uanset hvilken du vælger, vil du drage fordel af watchOS 9-softwareopdateringen, hvilket betyder, at alle tre ure har flere funktioner til fælles.

Skal du anskaffe dig et Apple Watch med LTE?

Udvalgte modeller af Apple Watch Series 8 og Apple Watch SE (2022) understøtter LTE-tjenesten. LTE-kompatible modeller skal du betale lidt ekstra for. Apple Watch Ultra leveres som standard med LTE.

Det er vigtigt at vide, at omkostningerne ved at frigøre dit Apple Watch fra din iPhone ikke ender der. Du skal betale et månedligt gebyr til din mobiludbyder for at understøtte dit urs telefonfrie funktioner.

Vi tager stadig vores iPhones med overalt, så vi har endnu ikke følt, at LTE er et must for Apple Watch-brugere. Når det er sagt, nu hvor Apple Watch bliver mere en enkeltstående enhed, kan der være flere scenarier, hvor det giver mening at efterlade din telefon. Der er også en sikkerhedsfordel ved at have LTE – hvis din telefon dør eller bliver væk, er dit Apple Watch i stand til at holde dig i kontakt. Det er også nyttigt, hvis du ved, hvordan du bruger Apple Pay på Apple Watch.

About Anders Buhl 550 Articles
Anders Buhl er manden bag Tech Til Alle. Anders har en baggrund i kommunikation og har derudover tidligere arbejdet med Apple-produkter. Han har en stor passion for teknologi og har skrevet om det i mange år.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.