Apple Watch Series 9 anmeldelse

Apple Watch Series 9 anmeldelse
Fordele
  • 25% forbedret S9-processor
  • Siri fungerer endelig offline
  • Dobbelttryksbevægelse er fantastisk
  • Ny UWB-chip hjælper med at finde din telefon
  • Første kulstofneutral Apple-enhed
Ulemper
  • Ny Find iPhone-funktion virker kun med iPhone 15

Tag et kig inde i Apple Watch Series 9 – det er her, du finder de største opgraderinger introduceret med Apples flagskibs smartwatch. I håbet om at tage fokus tilbage fra Apple Watch Ultra, kommer Series 9 med nogle overbevisende egenskaber.

Med undtagelse af en subtil pink nuance er der ikke noget bemærkelsesværdigt udseendemæssigt med Apple Watch Series 9. I stedet introducerer dens S9-processor urets mest markante ydelsesboost i årevis, hvilket giver en lysere skærm og hurtigere Siri-interaktioner. En forbedret ultrabredbåndschip muliggør også nye økosystemfunktioner. Hvad mere er, så gør den nye dobbelttryksbevægelse det muligt at udføre en række Apple Watch Series 9-kontroller med én hånd.

Derudover gør Apple Watch Series 9 fremskridt inden for bæredygtighed. Miljøvenlige urremme, reduceret emballage og genbrugsdele overalt gør dette års Apple Watch-familie – inklusive Apple Watch Ultra 2 og returnerende Apple Watch SE – til det første sæt kulstofneutrale Apple-enheder, der kommer på markedet.

Med det sagt, har Apple med succes mindet os om, hvorfor deres flagskibsur er det bedste smartwatch, man kan købe? Læs min fulde Apple Watch Series 9 test nedenfor for at finde ud af det.

Apple Watch Series 9: Design

Du ville have svært ved at skille Apple Watch Series 9 vs. Apple Watch Series 8 fra hinanden bare ved at se på dem side om side. Den store undtagelse er, at Apple Watch Series 9 kommer i en lyserød nuance, selvom jeg vil sige, at den er mere afdæmpet personligt, end den så ud i keynoten og endda på Apples hjemmeside. Selvom jeg nok ikke selv ville bruge den lyserøde til daglig, syntes jeg, at den var smuk på en smykkelignende måde, ikke på en Barbie-måde.

Apple Watch Series 9 design

Der er flere designforskelle, men det er ting, du måske ikke bemærker. Alle Apple Watch-modeller i aluminium var allerede lavet af 100% genanvendt aluminium, men nu har de flere genbrugte dele, inklusive et 100% genbrugt koboltbatteri. Den nye Sport Loop, har 82% genbrugsgarn, så når den er parret med aluminiumsuret, er det den første kulstofneutral-certificerede Apple-enhed.

Apple udfaser også alle læderremme (ja, selv Hermes-remmene) i stedet for et nyt genbrugstekstil kaldet Fine Woven, der passer fint sammen med Stainless Steel-modellerne, selvom Stainless Steel-enheden ikke har det kulstofneutrale certifikat . Selvfølgelig er alle de bedste Apple Watch-remme kompatible med Series 9, så du kan skifte dem ud, så de passer til din stil.

Det er også værd at bemærke, at Apple Watch-boksen er mindre end før, og bruger mindre papir, og Apple siger, at de skifter væk fra luftforsendelse og udligner strømbehovet. Resten af produkterne er på vej til at slutte sig til den CO2-neutrale vogn inden 2030, men det er Apple Watch-familien fra 2023, der fører an.

Apple Watch Series 9: Ydeevne

Apple præsenterer nogle store spec-opgraderinger på sit smartwatch-chip. Series 9-chippen oplever en 25% forbedring af effektiviteten takket være 5,6 milliarder transistorer og 4-kerne neurale motorer, der kan drive maskinlæring dobbelt så hurtigt som før. Effekter ser glattere ud med en 30% hurtigere GPU.

Når du skiftede mellem apps og navigerede i menuer, føltes Series 9 bestemt mere lydhør ved siden af Series 8. At bruge den nye Smart Stack UI i watchOS 10 føltes også ubesværet.

Siri arbejder også hurtigere med ny understøttelse af komplet on-device computing, så intet bliver sendt op til skyen. Det betyder, at Siri kan udføre visse kommandoer, selv når Apple Watch Series 9 er afbrudt fra Wi-Fi eller en smartphone. Da jeg valgte at lade min iPhone blive hjemme til en udendørs gåtur, var jeg i stand til at bruge Siri til at starte træningen med min stemme.

S9 hjælper også med at bevare Apple Watch’s 18-timers “hele dagen” batterilevetid på trods af, at skærmens lysstyrke nu når 2.000 nits. Det er det dobbelte af lysstyrkevurderingen af Apple Watch Series 8, selvom Apple Watch Ultra 2 nu er det lyseste Apple Watch med en påstået top på 3.000 nits. Da jeg tog Apple Watch Series 9 udenfor, så det ud til, at skærmens lysstyrke passede sammen med den første generation af Apple Watch Ultra, som tjekker ud med vurderingerne.

Ud over S9 får Apple Watch Series 9 Apples nye U2 ultra-wideband (UWB) chip, som introducerer noget frisk funktionalitet. Jeg glemmer altid hvor min iPhone er og stoler på mit Apple Watchs ping-funktion til at finde den. Med U2-chippen kan Apple Watch Series 9 faktisk lede mig hen til min iPhone.

Men der er en ret stor ulempe ved denne funktion. Den fungerer kun på denne måde, hvis du har en iPhone 15, der også har den nyere U2-chip.

Apple Watch Series 9: watchOS 10 og funktioner

Apple Watch Series 9 test

Indtil nu har jeg ignoreret mange af de funktioner, som folk måske forbinder med Apple Watch. Fx træningssporing, skridttælling, sundhedsadvarsler, søvnovervågning, telefonopkald og brug af apps. Apple Watch Series 9 har alle disse funktioner, men der er ikke meget nyt på dette område sammenlignet med Apple Watch Series 8.

Men det leveres med watchOS 10. Softwareopdateringen indeholder en masse nye værktøjer til cyklister, mental sundhed sporing via Mindfulness-appen, syns-sundhed overvågning ved hjælp af urets omgivende lys sensor og et par nye urskiver.

Du kan personliggøre din Apple Watch-oplevelse yderligere ved også at downloade nogle af de bedste Apple Watch-apps.

Apple Watch Series 9: Batterilevetid

Jeg har for længst opgivet håbet om, at Apple Watch vil få flerdages batterilevetid ligesom andre smarture, jeg har testet, navnlig Garmin-ure. Mens introduktionen af Apple Watch lavstrømstilstand sidste år gjorde en forskel, er daglig opladning stadig nødvendig for regelmæssig brug, vurderet til 18 timer.

Hvis batterilevetid er din prioritet, vil du måske rette din opmærksomhed mod Apples anden generation Ultra. Den varer cirka 36 timer ved normal brug og op til 70 timer med lav strømtilstand.

Der er dog ingen forskel i opladning. Apples opladeledning kommer flettet som standard, hvilket er rart, men det tager stadig omkring en time for uret at gå fra dødt til fuldt. Du kan supplere opladningen i et par minutter før sengetid, så den holder natten over, mens du sporer søvn, hvilket jeg altid sætter pris på.

Apple Watch Series 9: Endelig bedømmelse

Der er ingen tvivl om, at det er en opgradering i forhold til sidste års model. Jeg kan uden tvivl både se og føle Apple Watch 9-ydelsesopgraderingerne, og det gør en forskel. Det er det bedste Apple Watch, du kan købe, helt sikkert.

Synes jeg, du skal ud og anskaffe dig et nyt ur, hvis du har Apple Watch Series 8 eller Series 7? Nej, ikke nødvendigvis. Men hvis du er bekymret for levetiden, er Series 9 bestemt mere fremtidssikret. Jeg vil ikke sige, at de typer forbedringer, vi så i år, er must-haves for de fleste mennesker. I stedet er det med disse brugervenlighedscentrerede opdateringer endnu et skridt i retning af at fremme smartwatch-oplevelsen, hvilket gør Apple Watch til en mere essentiel enhed og forhåbentlig giver mange flere livsændrende funktioner fremadrettet.

Hvis du leder efter et nyt smartwatch, er Series 9 det bedste, du kan finde. De interne opgraderinger gør en forskel og dobbelttryksbevægelsen er super praktisk.

About Anders Buhl 970 Articles
Anders Buhl er manden bag Tech Til Alle. Anders har en baggrund i kommunikation og har derudover tidligere arbejdet med Apple-produkter. Han har en stor interesse inden for mange områder af teknologi og har skrevet om tech og forbrugerelektronik i mange år.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.