Apple Watch 8 vs. Apple Watch SE (2022): Hvilken er den rigtige til dig?

apple-watch-series-8-vs-watch-se

Når det kommer til Apple Watch Series 8 vs. Apple Watch SE (2022), er der et par ting, du bør overveje. Ja, prisen er en vigtig faktor at overveje, men det er ikke det eneste, der kan gøre den ene af disse to smartwatches bedre for dig end den anden.

Apple Watch Series 8, Apples seneste smartwatch-flagskib, er en komplet enhed, der starter ved 3.899 kr. Apple Watch SE (2022) ofrer i mellemtiden visse funktioner for at tilbyde en mere overkommelig startpris på 2.399 kr. På trods af prisforskellen er de to enheder begge nogle af årets bedste smartwatches med hensyn til ydeevne, hvor begge er drevet af det nyeste S8-chipsæt.

Så du vil også gerne vide, hvordan de adskiller sig med hensyn til design, funktioner og batterilevetid. Afhængigt af hvad du leder efter, når det kommer til smartwatch, har Apple Watch SE (2022) muligvis alt, hvad du har brug for. Eller du finder måske ud af, at Apple Watch Series 8 har store opgraderinger, der faktisk betyder noget for dig.

Apple Watch 8 vs. Apple Watch SE (2022): Specifikationer sammenlignet

Apple Watch Series 8Apple Watch SE
Startpris3.899 kr.2.399 kr.
MaterialerAluminium, rustfrit stålAluminium
Størrelser41mm, 45mm40mm, 44mm
Always On
Display
JaNej
Vand-
afvisende
50 meter50 meter
Sundheds-
sensorer
Temperatursensor, EKG,
puls, blodilt
Puls
SikkerhedsfunktionerNød-SOS, falddetektion,
registrering af ulykke
Nød-SOS, falddetektion,
registrering af ulykke
ForbindelseNFC, WiFi, LTE, Bluetooth,
GPS (L1)
NFC, WiFi, LTE, Bluetooth,
GPS
Batterilevetid18 timer (36 med energibesparende
funktion)
18 timer (36 med energibesparende
funktion)

Apple Watch 8 vs Apple Watch SE (2022): Design

Mens Apple Watch Series 8 og Apple Watch 7 er identiske med hensyn til det ydre design, har Apple Watch SE (2022) et lidt ældre udseende. Med større rammer og manglende Always-On Display, minder det nye Apple Watch SE mest om Apple Watch Series 4. Den har dog en ny bund lavet af et farvematchet nylonkompositmateriale.

Når vi taler om farver, kommer Apple Watch Series 8 i Midnight, Starlight, Silver og Product Red. Apple Watch SE (2022) kommer i Midnight, Starlight og Silver. Begge enheder er kompatible med Apple Watch-bånd, hvis du gerne vil tilpasse udseendet yderligere.

Der er dog en åbenlys designforskel, når det kommer til skærmen. Apple Watch Series 8 tilbyder næsten 20% mere skærmareal end Apple Watch SE. Siden Apple Watch Series 7 har Apple forsøgt at maksimere mængden af brugbar skærm på brugerens håndled – Apple Watch SE (2022) ville være svært at bruge, hvis du kommer fra et ur med det opdaterede design. Når det er sagt, hvis du endnu ikke har båret et nyere Apple Watch, ved du måske ikke, hvad du går glip af. Og det er der ikke noget galt med.

Apple Watch 8 vs Apple Watch SE (2022): Funktioner

Både Apple Watch 8 og Apple Watch SE er drevet af watchOS 9, den seneste softwareopdatering, der har alle de nye watchOS 9-ansigter, understøttelse af de bedste Apple Watch-apps og andre fantastiske funktionsopdateringer.

Men der er nogle programmer på Apple Watch Series 8, du ikke finder på Apple Watch SE (2022). Kun Apple Watch Series 8 har EKG til at opdage tegn på eller overvågning af hjerteflimren, en SpO2-læser med en blodilt-app og den nye Apple Watch hudtemperatursensor. Også tilgængelig til Apple Watch Ultra, hudtemperatursensoren bruges til at informere cyklus- og søvnsporing.

Ellers kan begge ure bruges til fitness tracking og er kompatible med Apple Fitness Plus. Apple Fitness Plus blev for nylig tilgængelig for dem uden Apple Watch-enheder, men hvis du vil lukke dine Apple Watch-ringe, kan du gøre det ved at følge undervisningen på din iPhone, iPad eller Apple TV. Der er også lydtræning tilgængelige via Apple Watch.

Med hensyn til sikkerhedsfunktioner er der ingen forskel mellem Apple Watch Series 8 og Apple Watch SE (2022). Ud over eksisterende værktøjer som Emergency SOS og Fall Detection, kommer begge ure med en ny registrering af ulykke-funktion takket være opgraderede bevægelsessensorer i uret.

Apple Watch 8 vs Apple Watch SE (2022): Batterilevetid

Estimaterne for Apple Watch Series 8 og Apple Watch SE (2022) batterilevetid er ret ens takket være den nye Apple Watch energibesparende funktion. Begge ure er normeret til 18 timer eller “hele dagen” batterilevetid, hvor Apple Watch Series 8 forventes at vare op til 36 timer med energibesparende funktion. Apple vurderede ikke Apple Watch SE (2022)’s batteri med energibesparende funktion, da den allerede mangler Always On Display, men den skulle også holde længere med den nye batterisparetilstand. Begge ure er også kompatible med hurtig opladning.

Hvis du leder efter det bedste Apple Watch til batterilevetid, er forskellen mellem Apple Watch 8 og Apple Watch Ultras batterilevetid mere imponerende. Apple Watch Ultra kan holde 36 timer ved normal brug og op til 60 timer med lavt strømforbrug.

Apple Watch 8 vs Apple Watch SE (2022): Hvilken er bedst for dig?

Vores generelle råd til enhver, der vælger mellem Apple Watch 8 og Apple Watch SE (2022), er at få det nye SE, hvis du er en førstegangsbruger af Apple Watch, som ikke har et reelt behov for hele pakken af sundhedssensorer. Apple Watch SE (2022) er fantastisk til grundlæggende fitness-sporing, kommunikation og familieopsætning. Til 2.399 kr. er det måske det bedste Apple Watch nogensinde.

Men hvis du opgraderer fra et ældre Apple Watch, vil du måske have Apple Watch Series 8. Det forfriskede design og Always On Display gør Series 8 til et af de mest brugbare smartwatches, du kan finde. Plus, hvis du har et behov for eller et ønske om EKG, hudtemperaturovervågning eller SpO2-aflæsninger, kan Apple Watch Series 8 være din alt-i-én sundhedsenhed.

About Anders Buhl 971 Articles
Anders Buhl er manden bag Tech Til Alle. Anders har en baggrund i kommunikation og har derudover tidligere arbejdet med Apple-produkter. Han har en stor interesse inden for mange områder af teknologi og har skrevet om tech og forbrugerelektronik i mange år.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.