Bedste små telefoner i 2023: 7 kompakte, men kraftfulde minimobiler

Der bliver færre og færre af de bedste små telefoner, selvom Apple stadig gør deres for at holde små kompakte telefoner på markedet. Virksomhedens seneste enhed er iPhone SE (2022), en ny version af den 4,7-tommer store iPhone. Den kommer med en ny processor og 5G-forbindelse.

Vi vil se, hvor iPhone SE (2022) lander på listen over bedste små telefoner, når vi har haft en chance for at anmelde telefonen. Men det står klart, at den ikke har det store selskab at konkurrere med, da smartphone-skærme fortsætter med at blive større og større. Det er fint for folk, der kan lide store skærme, men der er meget få muligheder for dem, der foretrækker noget, de nemt kan bruge med én hånd. Bare rolig, vi synes også, det er ærgerligt, at trenden fortsætter den vej.

Læs også: De bedste tablets lige nu

En bemærkelsesværdig fordel ved at vælge en lille telefon er, at de typisk koster mindre end Plus-, Max- eller Ultra-størrelse versionerne af den samme enhed, så du vil ikke blive straffet ved at skulle betale mere for en telefon, der nemt passer ind i din livsstil.

Små telefoner er en sjældenhed nu til dags, selvom Apple i det mindste stadig synes, at de bedste ting kommer i små størrelser. Her er de bedste små telefoner, du stadig kan få fingrene i.

Top 3 små telefoner

Den bedste lille telefon, du kan købe – iPhone 13 mini

Den bedste lille Android-telefon – Asus Zenfone 9

En kraftig og kompakt telefon – iPhone SE (2022)

De bedste små telefoner, du kan købe i dag

1. iPhone 13 mini – Den bedste lille telefon, du kan købe

SPECIFIKATIONER

Skærm: 5,4-tommer OLED (2340 x 1080)
CPU: A15 Bionic RAM: 4GB
Lagerplads: 128GB, 256GB, 512GB
Bagkameraer: 12MP hoved (f/1.6), 12MP ultrabred (f/2.4) Frontkamera (f/2.4) /2.2)

Fordele
 • Gode dobbeltkameraer
 • Omfattende 5G-understøttelse
 • Utrolig A15 Bionic ydeevne
Ulemper
 • Cinematic Mode begrænset til 1080p
 • Ingen oplader i æsken

Apple fortsatte arven med de små telefoner, hvor iPhone 12 mini havde lagt fundamentet, på fornem vis med iPhone 13 mini. Denne lille telefon er super kraftfuld takket være den nye A15 Bionic-chip. Der er ikke noget, den ikke kan håndtere, alt imens den nemt kan lægges i lommen eller bruges med én hånd. Den 5,4-tommer OLED-skærm er stadig skarp med fremragende farver og betragtningsvinkler.

Apple beholdte det samme design i år, men forbedrede batterilevetiden – i batteritesten holdt iPhone 13 mini mere end 1,5 time længere end sin forgænger. Kameraerne fik også en opgradering. Både 12 MP vidvinkel primære – og 12 MP ultrabred kameraer har større sensorer nu, der lukker mere lys ind. Ultrabred har også autofokus nu. Også nyt i år er Cinematic Mode og Photographic Styles.

Førstnævnte giver dig mulighed for at optage portrætvideoer med dynamisk skiftende fokus for det kunstneriske udseende. Fotografiske stilarter er dybest set realtidsfiltre, som du kan teste, mens du retter kameraet, så du kan tage billeder, der matcher din personlige smag.

iPhone 13 mini er perfekt til folk, der ønsker en lille telefon med kraftfuld hardware og fantastiske kreative muligheder.

Læs vores fulde iPhone 13 mini anmeldelse.

2. Asus Zenfone 9 – Den bedste lille Android-telefon

SPECIFIKATIONER

Skærm: 5,9-tommer AMOLED (2400 x 1080)
CPU: Snapdragon 8 Plus Gen 1RAM: 8GB, 16GB Lagerplads: 128GB, 256GB
Bagkameraer: 50MP (f/1.9) hovedkamera, 12MP (f/2.2) ultrabred Frontkamera: 12MP (f/2.45)

Fordele
 • Fantastisk batterilevetid
 • Fremragende ydeevne
 • Gode kameraer generelt
 • Stor værdi
Ulemper
 • Billeder kan være lidt varme

Små telefoner kan være en sjældenhed, men Asus giver ikke op. Zenfone 9 er præcis, hvad vi ønskede at se i en lille Android-telefon. Den rummer et masser kræfter takket være dens Snapdragon 8 Plus Gen 1-processor, parret med enten 8 GB eller 16 GB RAM. Den 5,9-tommer AMOLED-skærm er fantastisk med stærke farver.

Kameraerne er generelt ret gode til de fleste formål, selvom vi bemærkede et varmt, gulligt skær på nogle billeder i vores test. Den er på ingen måde dårligt, kun mærkbart mod andre stærke kameratelefoner.

Fra 5.500 kr er Zenfone 9 den bedste lille Android-telefon, der findes.

Læs vores fulde anmeldelse af Asus Zenfone 9.

3. iPhone SE (2022) – En kraftig og kompakt telefon

SPECIFIKATIONER

Skærm: 4,7-tommer LCD (1344 x 750)
CPU: A15 Bionic RAM: 4GB
Lagerplads: 64GB, 128GB, 256GB Bagkamera: 12MP (f/1.8) Frontkamera: 7MP (f/2.2)

Fordele
 • Hurtigste ydeevne for pengene
 • Meget god billedkvalitet
 • Mere holdbart design
Ulemper
 • Ingen nattilstand til kamera
 • Ingen mmWave 5G-understøttelse

Det ser ud til at Apple er den sidste virksomhed, der for alvor gør sig i små telefoner. Den seneste iPhone 13 mini og nu den nye iPhone SE (2022) holder begge skærmstørrelsen godt under seks tommer. I SE’s tilfælde er det en lille 4,7-tommer LCD. Den er ikke den smukkeste og har heller ikke en høj opløsning, men den passer i små hænder og lommer.

Den er bestemt heller ikke dårlig, når det kommer til præstationsdelen. Da den bruger den samme A15 Bionic-chip, som driver iPhone 13-serien, vil du ikke finde nogen telefon, der er hurtigere til under 4000 kr. – selv de dyreste Android-telefoner har svært ved at følge med nogle steder.

Den har desværre ingen nattilstand, noget den lige så lille iPhone 13 mini har. Den nye SE mangler også understøttelse af mmWave 5G-netværk. Igen har iPhone 13 mini den luksus. Men til kun 3.900 kr. kan du ikke få alt. Hvis du leder efter den mindste telefon, så bør iPhone SE (2022) helt sikkert være med i dine overvejelser.

4. iPhone 12 mini – Ældre, der stadig er en af de bedste små telefoner

SPECIFIKATIONER

Skærm: 5,4-tommer OLED (2340 x 1080)
CPU: A14 Bionic RAM: 4GB
Lagerplads: 64GB, 128GB, 256GB
Bagkameraer: 12MP bred (ƒ/1.6), 12MP ultrabred (ƒ/2.4) Frontkamera (f/2.4) /2.2)

Fordele
 • Gode dobbelt kameraer
 • Rimelig startpris
 • Utrolig A14 processor kraft
Ulemper
 • Basismodellen har kun 64 GB lagerplads
 • Undervældende batterilevetid

Selvom den er blevet erstattet af den nye iPhone 13 mini, er 2020’s iPhone 12 mini stadig en fantastisk lille telefon. Fra den kompakte 5,4-tommer skærm til dens dobbelte kamerasystem. Hvis vi skulle komme med en kritik af den, ville det være, at batterilevetiden er ret dårlig, og at basislageret kun er 64 GB.

Du får stadig den kraftfulde A14 Bionic-chip, der driver hele oplevelsen, og som giver en telefon, der kan producere resultater på niveau med nogen af de bedste Android. Derudover kan den primære vidvinkel og sekundære ultravidvinkel tage nogle smukke billeder takket være Apples computertekniske fotograferingsevner.

Og det bedste ved det hele, du kan sikkert finde iPhone 12 mini til et godt tilbud lige nu, da iPhone 13 mini er kommet ud.

5. Google Pixel 4a

SPECIFIKATIONER

Skærm: 5,81-tommer OLED (2340×1080)
CPU: Snapdragon 730G RAM: 6GB
Lagerplads: 128GB Bagkamera: 12,2 MP (ƒ/1,7) Frontkamera: 8MP (ƒ/2,0)

Fordele
 • Klassens bedste kamera
 • Lys OLED-skærm
 • Lav pris
Ulemper
 • Batteriets levetid kunne være bedre
 • Svært at finde nu

Med en 5,81-tommer OLED-skærm og meget slanke rammer skiller Google Pixel 4a sig ud som en af de bedste små telefoner med en stor skærm, selv med den større Pixel 5a, der nu er tilgængelig. Faktisk dominerer OLED-skærmen Pixel 4a’s udtryk, takket være et hul-selfie-kamera-design og en meget slank øresnegl, der holder rammen, der omkranser skærmen, til et absolut minimum.

Med en vægt på kun 143 g er Pixel 4a også usædvanligt let på grund af dens polycarbonat men stadig bygget i kvalitet. Den er også ret tynd på trods af, at den har et sundt 3.140 mAh batteri. Desværre varer batteriet ikke så længe på en opladning, som vi havde håbet på, men Pixel 4as andre fordele – fra den smukke skærm til software- og opdateringsunderstøttelse, imponerende kamera, solid ydeevne (hvis ikke bedre end iPhone) og lave pris – komplementerer dens evne til at fungerer utrolig godt i én hånd.

Pixel 5a er kommet, men det er ikke nogen lille telefon, med en skærm, der er større end 6 tommer. Så vælg Pixel 4a, hvis det er mindre telefoner, du sætter pris på. Dog bliver telefonen sværere og sværere at finde. Og husk på, at Google officielt har stoppet Pixel 4a, så det kan være svært at finde den.

Læs vores fulde Google Pixel 4a anmeldelse.

6. Google Pixel 5 – En premium Pixel du kan have i lommerne

SPECIFIKATIONER

Skærm: 6-tommer OLED (2340×1080)
CPU: Snapdragon 765G RAM: 8GB
Lagerplads: 128GB Bagkamera: 12,2MP bred (ƒ/1,7); 16 MP ultrabred Frontkamera: 8 MP (ƒ/2.0)

Fordele
 • Smukt kompakt design
 • Fremragende kamera, nu med ultrabred linse
Ulemper
 • Skuffende ydeevne
 • Google har nyere modeller

Googles Pixel 5 er ikke en forbedring i forhold til Pixel 4 i enhver henseende, hvilket sandsynligvis er noget skuffende. Den nye flagskibs Pixel-batterilevetid er meget bedre, og den understøtter 5G på tværs af millimeterbølger og sub-6 GHz-bånd, men den er mindre kraftfuldt end den gamle model og mangler 3D-ansigtsgenkendelse og evnen til at læse Motion Sense-luftbevægelser, som var ganske unikke funktioner.

Men Pixel 5 har stadig en del at komme med. Den bevarer sin status som klassens bedste kamera, nu bevæbnet med en sekundær ultravid kamerasensor. Den er indhyllet i et karakteristisk design i fuld aluminium, og selvfølgelig drager den fordel af Googles nyeste eksklusive Android-funktioner som Hold For Me og Call Screen til telefonopkald.

Og den pakker alt dette ind i et yderst kompakt design, og det er muligvis den mest trimmede lille telefon, jeg nogensinde har set med hensyn til skærm-til-krop-forhold. Pixel 5 er ikke perfekt, og Pixel 4a 5G har mange af de samme funktioner for færre kr. 4a 5G er dog større og mangler en del luksus, som trådløs opladning.

Selvfølgelig er der også Pixel 6 nu. Pixel 6 er dog ikke en lille telefon med sin 6,4 tommer skærm. Men det er en seriøs opgradering i forhold til Pixel 5 i enhver henseende undtagen måske batterilevetid. Men hvis du ikke nødvendigvis leder efter en lille telefon, er Pixel 6 en god telefon.

7. Samsung Galaxy S10e

Fordele
 • Fantastisk kamera til prisen
 • Dejligt, kompakt design
 • Nem at bruge i én hånd
Ulemper
 • Middelmådig batterilevetid

Samsung Galaxy S10e er ved at blive lidt ældre nu, men hvis du vil have en kompakt Galaxy S-telefon, er dette stadig din bedste mulighed.

Som medlem af S-serien er den rimelig avanceret med enten 6 GB eller 8 GB RAM og et Exynos 9820-chipsæt, hvilket var blandt de bedste chipsæt i denne telefons udgivelsesår (2019).

Samsung Galaxy S10e har også en 5,8-tommer 1080 x 2280 AMOLED-skærm, og den overraskede med flotte lyse farver og skarpe detaljer. Og der er et fremragende kamera med to objektiver, inklusive 12 MP hoved- og 16 MP ultra-brede snappere plus batterilevetid til hele dagen.

Galaxy S10e er endda bygget i fine og solide materialer med en glasbagside, en metalramme og vandtæthed. Den mangler et par af de funktioner, du kan få på Samsung Galaxy S10 og Samsung Galaxy S10 Plus, og det er ikke længere den nyeste telefon på markedet, men det betyder bare, at den er billigere.

Læs vores fulde Samsung Galaxy S10e anmeldelse.

Hvilke er de bedste små smartphones?

Små telefonelskere, der også var interesserede i at få fat i en af de bedste iPhones, havde ikke mange gode muligheder indtil for nylig. Heldigvis kan du nu vælge mellem både iPhone 13 mini og den nye iPhone SE (2022). iPhone 12 mini er også stadig en mulighed hos Apple, hvis du ønsker dobbelte bagkameraer, og til en billigere pris end iPhone 13 mini.

Hvis du leder efter en lille telefon, der kører Android, får du det ikke meget bedre end Asus Zenfone 8. Den har top specifikationer i en lille krop, og det er en fantastisk telefon. Der er også den udgåede Google Pixel 4a, som har en OLED-skærm i samme størrelse som den i den udgåede iPhone 11 Pro. Selvfølgelig tænker du måske på den nye Pixel 5a, men det er desværre en noget større telefon end 4a.

Endelig er der Googles Pixel 5 der har en 6-tommer skærm, som er lidt større end den 5,8-tommer skærm på Pixel 4, den erstattede, men skærmen er i en indramning med mindre rammer, hvilket gør den til en af årets mere attraktive avancerede telefoner. Bare sørg for, at du kan få den for mindre end Pixel 6 startprisen.

Her er et nærmere kig på nogle af de bedste små telefoner derude lige nu, med skærmstørrelser på eller under 6 tommer. Hvis du vil se vores generelle foretrukne telefoner uanset størrelse, skal du sørge for at tage et kig på vores liste over de bedste tilgængelige telefoner lige nu.

Sådan vælger du den bedste lille mobiltelefon

Man skal som regel ofre noget, når man køber en lille mobiltelefon. Selvfølgelig er skærmstørrelsen en del af afvejningen; men små telefoner har også mindre batterier og nogle gange mindre RAM eller færre kameralinser end større, dyrere versioner af den samme enhed.

Hvis du prioriterer en kompakt formfaktor frem for alt andet – og det gør du sandsynligvis, hvis du læser denne side – vil disse afvejninger sandsynligvis være det værd. Apple og Google er fremtrædende på vores liste over de bedste små telefoner, fordi de ikke eliminerer vigtige funktioner fra mere kompakte telefoner. Det illustreres af det faktum, at iPhone 13 mini har samme kraft som iPhone 13 Pro Max. Eller hvordan den nye iPhone SE (2022) bruger det samme A15 Bionic-chipsæt, som findes i de mere premium iPhone 13-modeller.

Men den største udfordring, du kan stå over for, når du handler efter den bedste lille telefon, er hvor få valg der er. Smartphone-kunder foretrækker større skærme, og det er her, de fleste mobilproducenter lægger deres indsats nu til dags.

About Anders Buhl 652 Articles
Anders Buhl er manden bag Tech Til Alle. Anders har en baggrund i kommunikation og har derudover tidligere arbejdet med Apple-produkter. Han har en stor passion for teknologi og har skrevet om det i mange år.

4 Comments

 1. glæder mig til der igen er android telefoner på 4,7″ min hånd er lille og derfor

  • Jeg håber også mobil-producenterne begynder at designe lidt mindre telefoner igen, da udvalget er blevet ekstremt lille.
   Selv Apple fjerner nu deres Mini, når deres nye generation kommer. Det ville være dejligt med lidt variation.

 2. Jeg savner altså en lille 4″ smartphone, er der virkelig ikke nogle til salg længere, de stor de kan ikke være i min bukselommer,for der skal også være plads til søm og skruer m.v.

  • Hej Niels,

   Det bliver nok svært at finde en nyere smartphone, der kun er 4″. De mindste ligger på omkring de 5″.

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.