Hvor gammel er min telefon: Sådan ser du, hvor gammel din iPhone og Android er

Hvor gammel er min telefon

Hvis du køber en ny telefon, er du måske nysgerrig efter at finde ud af, hvor gammel din enhed er. Metoden til at gøre det er dog forskellig fra producent til producent.

I denne artikel viser vi dig, hvordan du finder ud af præcis, hvornår din telefon blev fremstillet.

Hvorfor er en telefons alder vigtig?

Lanceringsdatoerne for forskellige smartphones er veldokumenterede. Din telefon kunne dog være blevet fremstillet måneder eller endda år efter lanceringen. Der er flere grunde til, at du måske vil tjekke din telefons fremstillingsdato.

 1. Det kan give dig et indblik i, hvor sikker din enhed er. Gamle telefoner er generelt mindre sikre sammenlignet med nyere modeller.
 2. Din telefons alder påvirker dens videresalgsværdi. En nyere enhed vil sandsynligvis give dig flere penge, hvis du beslutter dig for at sælge den.
 3. Alder påvirker din telefons generelle ydeevne. Ældre telefoner har en tendens til at være langsommere, og deres kroppe er mere modtagelige over for slid.
 4. Din telefons batterilevetid formindskes med alderen.

Sådan ser du, hvor gammel din telefon er

Selvom producenter ofte kommer med deres egne unikke måder at vise fremstillingsdatoen på, er der et par værktøjer der går igen, du kan bruge til at tjekke dette, uanset din telefons model og fabrikat. Her er et par stykker:

Din telefons boks

Din telefons boks er det første sted, du skal kigge efter. Mange producenter angiver fremstillingsdatoen for hver mobiltelefon på sin æske. De fleste af dem sætter et hvidt klistermærke på bagsiden af æsken. På klistermærket kan du finde nogle få ord, symboler eller stregkoder. Din telefons fremstillingsdato kan være skjult et sted på det klistermærke.

Mens du kigger der, er det vigtigt at bekræfte, at IMEI-nummeret skrevet på boksen er det samme som det, der vises i din telefons indstillinger. Hvis de to er forskellige, så er der en chance for, at æsken faktisk ikke er den, der tilhører din telefon, og dermed er fremstillingsdatoen forkert.

Indstillinger

Nogle telefoner har deres fremstillingsdato inkluderet i enhedens indstillingsapp. Disse oplysninger er normalt inkluderet i en mappe kaldet “Om telefon” i indstillingsmenuen. I nogle tilfælde gør producenten muligvis ikke datoen indlysende, og du skal muligvis bruge en form for formel for at finde ud af, hvornår din telefon blev lavet. Et godt eksempel ville være iPhones, som vi vil se senere i denne artikel.

Apps

Udviklere er kommet op med programmer, der kan grave gennem din telefons data eller bruge IMEI-nummeret til at gennemsøge onlinekilder og fortælle dig præcis, hvornår din telefon blev fremstillet. Disse applikationer kan være producentspecifikke, fordi de normalt udvikles i samarbejde med producenterne. Du skal blot downloade og installere applikationen for at få adgang til dataene.

Sådan ser du, hvor gammel din Android-telefon er

Android-telefoner er enormt populære på markedet i dag, hovedsagelig fordi de tilbyder den perfekte platform til en lang række applikationer. Så hvordan kan du se præcis, hvornår din Android-smartphone blev fremstillet?

På de fleste Android-mærker kan du tjekke din telefons fremstillingsdato i din enheds indstillinger. Du skal blot gå til Indstillinger og se efter fanen “Om telefon”. Sektionen, der viser din telefons detaljer, kan også bruge ord som Din telefon, Om eller Telefondata.

Alternativt kan du prøve dette:

 1. Tast #197328640# eller ##197328640##. Dette skulle åbne servicemenuen.
 2. Tryk på “Menuversionsoplysninger”.
 3. Tryk på “Hardwareversion”
 4. Vælg “Læs fremstillingsdato.”

En anden kode — *#000# — giver dig måske også fremstillingsdatoen.

Sådan ser du, hvor gammel din Samsung-telefon er

Samsung-telefoner er kendt for deres alsidighed, når det kommer til brugen af applikationer. Hvis du ejer en Samsung-smartphone, kan du prøve at downloade og installere en telefoninfo-app. Der er flere telefoninfo-apps tilgængelige fra forskellige udviklere, men de tjener alle det samme formål. For at finde en passende app, gå til din telefons app-butik og søg “Samsung telefon info app.”

Sådan ser du, hvor gammel din iPhone er

Hvis du ejer en iPhone, er der en god chance for, at fremstillingsdatoen er kodet ind i din telefons serienummer. Her er en kort oversigt over kodningssystemet:

 1. Det tredje ciffer i serienummeret repræsenterer året. For eksempel betyder 8 2008, 9 betyder 2009, 1 betyder 20111 og 2 betyder 2012.
 2. Det fjerde og femte ciffer i serienummeret repræsenterer den nøjagtige uge i året, hvor iPhone blev fremstillet.

For at se din iPhones serienummer,

 1. Gå til din telefons indstillinger.
 2. Vælg “Om” under “Generelt”.

Imponerende nok tilbyder iPhonen dig endnu flere måder at finde ud af fremstillingsdatoen. Et hollandsk websted kaldet Chipmunks tilbyder en platform, hvor du kan tjekke din telefons detaljer gratis. Her er hvad du skal gøre:

 1. Besøg Chipmunk-webstedet via din iPhones webbrowser. Du kan også gøre dette ved hjælp af en pc eller Mac.
 2. Indtast din telefons serienummer i indtastningsfeltet.
 3. Klik på “Laat de informative”, løst oversat til at betyde “Giv information.” Dette skulle blandt andet vise dig din telefons fremstillingsdato.

Alternativt kan du måske prøve Apples “Tjek din service- og supportdækning“-websted. Selvom platformen primært blev bygget til at hjælpe iPhone-brugere med at se deres garantistatus, vises din enheds fremstillingsdato også, når du har indtastet serienummeret.

Konklusion

At vide, hvor gammel din telefon er, kan hjælpe dig med at planlægge dit næste køb. Desuden kan det hjælpe dig med at fastslå, om din telefon er beskyttet mod de seneste cybersikkerhedstrusler. Med oplysningerne i vores artikel kan du nu gå direkte ind for at tjekke, hvor gammel din enhed er.

About Anders Buhl 970 Articles
Anders Buhl er manden bag Tech Til Alle. Anders har en baggrund i kommunikation og har derudover tidligere arbejdet med Apple-produkter. Han har en stor interesse inden for mange områder af teknologi og har skrevet om tech og forbrugerelektronik i mange år.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.