Ny undersøgelse: Brugte smartphones ender i skuffen – selvom de kan være mange penge værd

Brugte smartphones

Hver tredje dansker er ikke interesseret i at sælge deres brugte smartphone videre, selvom den virker. Det viser en ny undersøgelse foretaget på vegne af Swappie, der samtidig viser, at Danmark er det land i Norden, der hænger mest i bremsen, både når det kommer til at købe af smartphones på nettet og give vores smartphones nyt liv. 

Det er blevet dyrt at være dansker. Og for mange ligger der måske en pose penge i skuffen i form af en gammel smartphone. Alligevel er mange danskere tilbageholdende overfor at sælge deres brugte smartphone videre. 

Læs mere: Bedste smartphones lige nu

Det viser en ny rapport foretaget af Kentar på vegne af Swappie. 

Her fremgår det, at hver tredje dansker (28 pct.) ikke er interesseret i at sælge deres brugte smartphone videre. Det er det højeste tal, når vi sammenligner os med vores nordiske naboer.

64 pct. af de danske forbrugere siger, at de vil beholde den gamle smartphone i tilfælde af, at den nye skulle holde op med at virke, men 38 pct. siger, at de aldrig har haft brug for den igen.

“Der er gode penge i brugt elektronik, og i nogle tilfælde kan forbrugeren få op til 30-50 pct. af købsværdien tilbage – såfremt telefonen virker, som den skal. De penge kan jo så gå til køb af den næste smartphone. Men det er klart, at jo længere du holder den i skuffen, jo mere taber den i værdi,” siger Casper Andersen, Country Manager for Swappie i Danmark. 

Samtidig fremhæver Casper Andersen, hvordan dét at sælge sin gamle smartphone videre også er et vigtigt skridt i forhold til den grønne omstilling og den cirkulære økonomi:

“At sælge vores smartphones videre er samtidig vigtigt, hvis grøn omstilling og ny teknologi skal gå hånd i hånd. Vi kan reducere vores ressourcetab, men det kræver, at vi genbruger og genindvinder elektronik i stedet for at gemme det væk eller smide det ud.”

Danmark halter efter resten af Norden

Danmark er det mest digitaliserede land i Europa. Alligevel svarer kun 58 pct. af de danske forbrugere, at de kunne finde på at købe deres næste smartphone på nettet. Dette tal er overraskende markant højere, når vi spørger forbrugerne hos vores nordiske naboer. 

Her fremstår danskerne som såkaldte late adopters sammenlignet med Sverige, Norge og Finland, som scorer henholdsvis 77 pct., 62 pct. og 78 pct. på landsplan.

“På det danske marked er der uundgåeligt barrierer, der skal overvindes, når det kommer til istandsatte smartphones. Det står klart, at der er behov for at uddanne brugerne mere med hensyn til fordelene ved brugte smartphones – både ved at sælge og købe,” siger Casper Andersen.

Om undersøgelsen

Undersøgelsen blev gennemført online fra marts til april 2022 blandt omkring 1.000 personer i alderen 18 til 64 år.

About Anders Buhl 996 Articles
Anders Buhl er manden bag Tech Til Alle. Anders har en baggrund i kommunikation og har derudover tidligere arbejdet med Apple-produkter. Han har en stor interesse inden for mange områder af teknologi og har skrevet om tech og forbrugerelektronik i mange år.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.