FCC-kommissær kræver, at Apple og Google fjerner TikTok-appen

tiktok

Spændingerne mellem den amerikanske regering og TikTok tager til igen. I et brev posted på Twitter instruerede FCC-kommissær Brendan Carr Apples administrerende direktør Tim Cook og Alphabet (Google) CEO Sundar Pichai om at fjerne videoappen til sociale medier fra deres respektive app-butikker.

Carr oplyser, at hvis de ikke fjerner appen inden den 8. juli, skal de give en erklæring, der forklarer, hvordan appen ikke overtræder politikkerne i deres respektive app-butikker.

TikTok-spændinger: Hvorfor sker det nu?

Den 17. juni afgav BuzzFeed en rapport, der beskyldte ByteDance (TikToks moderselskab) for at vildlede amerikanske embedsmænd vedrørende deres håndtering af amerikanske brugerdata. I oktober 2021 vidnede en ByteDance-chef, at adgang til amerikanske brugerdata kun ville blive bestemt af et amerikansk-baseret sikkerhedsteam.

BuzzFeed fandt dog beviser, der tyder på, at fra september 2021 til januar 2022 var kontrol over disse amerikanske brugerdata under ledelse af ingeniører i Kina. Dette er potentielt bekymrende, da enhver data i Kina kan tilgås af den kinesiske regering. TikTok beskrev på sin side BuzzFeed-rapporten som “vildledende” i en erklæring til CNN.

Carr citerer specifikt denne rapport i sit brev til Apple og Alphabet. Han fortsætter med at fastslå, at TikTok repræsenterer “en alvorlig national sikkerhedstrussel” og fremhæver adskillige eksempler, hvor TikTok potentielt har overtrådt politikkerne i Apples og Googles respektive app-butikker.

Samme dag som BuzzFeed-rapporten faldt, meddelte TikTok, at “100 % af den amerikanske brugertrafik bliver dirigeret til Oracle Cloud Infrastructure.” Carr erkender dette i sit brev, hvor han siger, at mens trafikken dirigeres til Oracle-servere, er der ingen garanti for, at dataene på disse servere ikke kan tilgås fra andre steder, inklusive Beijing.

About Anders Buhl 984 Articles
Anders Buhl er manden bag Tech Til Alle. Anders har en baggrund i kommunikation og har derudover tidligere arbejdet med Apple-produkter. Han har en stor interesse inden for mange områder af teknologi og har skrevet om tech og forbrugerelektronik i mange år.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.