FCC-kommissær kræver, at Apple og Google fjerner TikTok-appen

tiktok

Spændingerne mellem den amerikanske regering og TikTok tager til igen. I et brev posted på Twitter instruerede FCC-kommissær Brendan Carr Apples administrerende direktør Tim Cook og Alphabet (Google) CEO Sundar Pichai om at fjerne videoappen til sociale medier fra deres respektive app-butikker.

Carr oplyser, at hvis de ikke fjerner appen inden den 8. juli, skal de give en erklæring, der forklarer, hvordan appen ikke overtræder politikkerne i deres respektive app-butikker.

TikTok-spændinger: Hvorfor sker det nu?

Den 17. juni afgav BuzzFeed en rapport, der beskyldte ByteDance (TikToks moderselskab) for at vildlede amerikanske embedsmænd vedrørende deres håndtering af amerikanske brugerdata. I oktober 2021 vidnede en ByteDance-chef, at adgang til amerikanske brugerdata kun ville blive bestemt af et amerikansk-baseret sikkerhedsteam.

BuzzFeed fandt dog beviser, der tyder på, at fra september 2021 til januar 2022 var kontrol over disse amerikanske brugerdata under ledelse af ingeniører i Kina. Dette er potentielt bekymrende, da enhver data i Kina kan tilgås af den kinesiske regering. TikTok beskrev på sin side BuzzFeed-rapporten som “vildledende” i en erklæring til CNN.

Carr citerer specifikt denne rapport i sit brev til Apple og Alphabet. Han fortsætter med at fastslå, at TikTok repræsenterer “en alvorlig national sikkerhedstrussel” og fremhæver adskillige eksempler, hvor TikTok potentielt har overtrådt politikkerne i Apples og Googles respektive app-butikker.

Samme dag som BuzzFeed-rapporten faldt, meddelte TikTok, at “100 % af den amerikanske brugertrafik bliver dirigeret til Oracle Cloud Infrastructure.” Carr erkender dette i sit brev, hvor han siger, at mens trafikken dirigeres til Oracle-servere, er der ingen garanti for, at dataene på disse servere ikke kan tilgås fra andre steder, inklusive Beijing.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.