Bedste iPhones i 2022: Hvilken iPhone skal du vælge?

At finde den bedste iPhone er ikke altid en let opgave med så mange muligheder og tilbud, der dukker op hele tiden. For virkelig at få mest muligt ud af dit køb, skal du sikre dig, at du køber den rigtige Apple-telefon til dine behov, og det er det, vi er her for at hjælpe dig med.

Du har helt sikkert masser af gode muligheder, takket være iPhone 13-serien, fremhævet af 6,7-tommer iPhone 13 Pro Max – klart den bedste telefon, Apple nogensinde har lavet, og i øjeblikket også en af de bedste telefoner generelt. Men de andre iPhone 13-modeller er imponerende helt sikkert også. I disse dage er den største udfordring ikke at finde en fantastisk iPhone, det er at den aktuelle iPhone, som du gerne vil have, er på lager og tilgængelig at købe.

Her er vores anbefalinger og placeringer for de bedste iPhones, der er tilgængelige lige nu.

Hvilke er de bedste iPhones?

Baseret på vores test er iPhone 13 Pro Max næsten perfekt. Vi har puttet den i spidsen på vores liste over de bedste iPhones takket være dens store, fordybende skærm og imponerende kameraopsætning. Andre topfunktioner som den kraftfulde A15 Bionic-processor og 5G-forbindelse findes også i de tre andre modeller i iPhone 13-serien.

Derfor er også iPhone 13 Pro og iPhone 13 værd at overveje, især da de koster mindre end iPhone 13 Pro Max. Og hvis du kan lide kompakte telefoner, kan du ikke gå galt med iPhone 13 mini, som nu er den mindste iPhone, Apple har til salg på hylderne.

Du har mange muligheder nu, hvis du ikke vil bruge mere end omkring 5000 kr. på din næste iPhone. Apple har nemlig sænket prisen på iPhone 11. Før iPhone 12 kom sammen, var det den bedste iPhone for de fleste mennesker, og det er stadig et fremragende valg selv et år efter udgivelsen. IPhone XR er også billig, men enhver, der ønsker den bedste billigste iPhone, vil sandsynligvis gå efter iPhone SE (2022), især hvis de foretrækker telefoner, der er små og lette at have i en lomme.

De bedste iPhones, du kan købe lige nu

1. iPhone 13 Pro Max

Der er ingen over iPhone 13 Pro Max. Det er den bedste iPhone, Apple tilbyder i øjeblikket, og en næsten perfekt enhed. Vælg et område, og iPhone 13 Pro Max dominerer vil sandsynligvis være i top. Telefonen tilføjer et adaptivt display, der automatisk kan skalere sin opdateringshastighed fra 10Hz til 120Hz afhængigt af hvilken opgave du udfører. Det, kombineret med et større batteri og en effektiv 15 Bionic-processor, hjælper iPhone 13 Pro Max til at holde mere end 12 timer i vores batteritest.

Disse funktioner er alle imponerende, men det virkelig gode ved iPhone 13 Pro Max er kameraerne. Opsætningen er den samme som før, med tre baglinser, men Apple har nu større sensorer, der dermed lukker mere lys ind, hvor ultravidvinkelskyderen er særlig god til at vise farver og detaljer fra mørke områder af billeder. Teleobjektivet er også bedre, da iPhone 13 Pro Max nu understøtter en 3x optisk zoom.

Man skal lede ret længe for at finde fejl i denne telefon, og de omhandler for det meste om ting, vi ville ønske, at Apple ville have tilføjet som fx Touch ID. Men de iPhone 13 Pro Max-funktioner, der er der, imponerer og bekræfter Apples plads som den brancheførende telefonproducent.

 • Klassens bedste kamera
 • Fremragende batterilevetid
 • Lysere skærm med dynamisk opdateringshastighed
 • Overlegen ydeevne
 • Kunne bruge hurtigere opladning
 • Intet Touch ID

Læs vores fulde anmeldelse af iPhone 13 Pro Max.

2. iPhone 13

Den bedste iPhone for de fleste mennesker vil være iPhone 13, som balancerer en mere overkommelig pris med nogle fantastiske funktioner. Ved at fravælge den dyrere Pro-model, får du ikke de hurtigt opdaterende skærme, men der er rigelig med gode funktioner, der vil gøre iPhone 13 en super opgradering i forhold til tidligere iPhones.

En af de bedste ting ved denne nye model er dens lagerplads – Apple inkluderer endelig 128 GB i basismodellen, så du behøver ikke nødvendigvis at gå op til næste lagerniveau bare for at få plads til alt på din telefon. A15-processoren – den samme som findes i iPhone 13 Pro-modellerne – fortsætter med at sætte standarden for mobil-processorer, og overgår alle Android-konkurrenterne.

Som med enhver iPhone 13-model er det kameraerne, der virkelig imponerer. iPhone 13 har stadig to linser bagpå, men de er nu større, hvilket skulle forbedre fotografering i svagt lys. Derudover inkluderer Apple en række beregningsdrevne funktioner som fx filmisk-tilstand, der automatisk kan skifte fokus, når du optager video. Der er et imponerende udvalg af funktioner i en telefon, der kan fås til en overkommelig pris.

 • Fantastiske kameraer
 • Fremragende ydeevne
 • Lysere display
 • Mangler 120Hz skærm
 • Langsommere opladning end konkurrenterne

Læs vores fulde anmeldelse af iPhone 13.

3. iPhone 13 Pro

iPhone 13 Pro er har alle de fantastiske funktioner, som iPhone 13 Pro Max har, bare lidt mindre og lidt billigere. I modsætning til tidligere år, hvor den større Pro Max var den klare overlegne telefon, er der ikke meget, der adskiller de to iPhone 13 Pro-modeller. Så du kan frit vælge den størrelse, du foretrækker, og for mange vil det være 6,1-tommer Pro-muligheden.

Du får ligeledes en dynamisk opdaterende skærm, der findes på iPhone 13 Pro Max. Ligesom sin større søskende har iPhone 13 Pro også et større batteri – hvor stort har Apple ikke sagt, men det giver mere end 11,5 timers batterilevetid i vores test. iPhone 13 Pro Max’s kameraforbedringer finder du også hos iPhone 13 Pro, inklusiv kraftfulde softwarefunktioner som filmisk tilstand.

Få iPhone 13 Pro, hvis du vil have de bedste funktioner, Apple tilbyder i en smartphone, men i en mere slank udgave end den massive iPhone 13 Pro Max-model.

 • Lækker og lys 120Hz skærm
 • Fantastiske kameraer
 • Væsentligt forbedret batterilevetid over iPhone 12 Pro
 • Hurtig opladning begrænset til 20W
 • Intet Touch ID

Læs vores fulde anmeldelse af iPhone 13 Pro

4. iPhone 13 mini

iPhone 13 mini er den mest kraftfulde kompakte telefon, Apple nogensinde har lavet, takket være den A15 Bionic-chip, der driver alle iPhone 13-modeller. Det betyder, at den bedste ydeevne du kan få i en smartphone også findes i Apples 5,4-tommer model, som også tilfældigvis er den billigste model i iPhone 13-serien.

Kompakte telefoner er ikke for alle, og du finder ikke de dynamisk opdaterende skærme som hos iPhone 13 Pro-modellerne, men iPhone 13 mini har masser at tilbyde. Den har samme kameraopsætning som iPhone 13, med større sensorer, der lukker mere lys ind end før. Skærmen er også lysere end iPhone 12 minis skærm, og batterilevetiden er forbedret, om end en smule.

Dette kan være den sidste mini-telefon, Apple laver, hvis rygter om fremtidige iPhone-planer er rigtige. Hvis ja, så går iPhone 13 mini ud med stil.

 • Bedre batterilevetid
 • Forbedrede kameraer
 • Basismodellen har 128 GB lagerplads
 • Hurtig opladning begrænset til 20W

Læs vores fulde anmeldelse af iPhone 13 Mini.

5. iPhone SE (2022)

iPhone SE (2022) er den mest budgetvenlige mulighed i den moderne iPhone-serie. Startende ved 3.999 kr. for 64GB-modellen er den seneste SE et rigtigt kraftværk, der er langt foran alle andre i dens prisklasse, når det kommer til ydeevne. Du vil ikke finde kunne nogen telefon, der yder bedre til under 5000 kr.

Med det samme A15 Bionic-chipsæt, som der er i iPhone 13, kan iPhone SE (2022) klare enhver opgave, du giver den, alt sammen i en utrolig kompakt enhed. Dens 4,7-tommer LCD-skærm er dog lidt skuffende med en lav opløsning efter nutidens standarder (1344 x 750). De tykke rammer i det klassiske iPhone-design ser også utroligt forældede ud.

Den måske aller største skuffelse, er at den nye SE ikke har nattilstand. Det er endnu mere trist, fordi telefonen tager fantastiske billeder i dagslys. Og det mangler også mmWave 5G, så folk, der håber at drage fordel af Ultra Wideband-netværk, vil blive ladt i kulden med iPhone SE (2022).

 • Hurtigste ydelse til pengene
 • God billedkvalitet
 • Mere holdbart design
 • Ingen nattilstand til kamera
 • Ingen mmWave 5G-understøttelse

6. iPhone 12

Billede kredit: The Verge

IPhone 12 har mange af de bedste aspekter fra iPhone 12 Pro, men for færre penge – modellen starter ved omkring 2000 kr. mindre end Apples Pro-telefonen. Men du går ikke på specielt mange kompromiser for at få denne iPhone til en rigtig god pris.

Når alt kommer til alt har iPhone 12 den samme A14 Bionic-processor og omfattende 5G-forbindelse som den dyrere Pro-model. Du får kun to bagkameraer på iPhone 12, men de fungerer bedre end nogensinde takket være software forbedringer, som Apple har foretaget. En ny 7-element linse på hovedkameraet kombineret med en større blænde end før betyder bedre fotos i svagt lys og skarpere billeder generelt.

LCD-skærmen, som Apple anvendte på iPhone 12s forgænger, er væk, og erstattet med en OLED-skærm, der tilbyder de samme 6,1 tommer som før. Du er stadig begrænset til 64 GB lagerplads i basismodellen, og der er ingen oplader inkluderet med telefonen, men ellers er dette en fantastisk tilføjelse til iPhone-serien.

 • Attraktivt nyt design
 • Imponerende kameraer
 • Omfattende 5G-dækning
 • Kun 64 GB lagerplads i basismodellen
 • Ingen oplader medfølger

Læs vores fulde anmeldelse af iPhone 12.

7. iPhone 11

IPhone 11 er ikke længere det nye barn i klassen, da den nu er erstattet af Apples iPhone 12-modeller. Men den er stadig tilgængelig, og den er billigere, end det nogensinde har været. En god pris kombineret med det faktum, at A13 Bionic-processoren stadig er stærkere end de fleste Android-telefoner, gør dette til et rigtig godt køb selv et år efter iPhone 11s debut.

Ligesom med iPhone 12 får du ikke en dedikeret teleobjektiv, da iPhone 11 har en 12 MP vidvinkel og ultra vidvinkelskydere. Men den er i stand til lave de samme kameraeffekter som resten af iPhone 11-familien, inklusiv portrætbilleder, ultra vidvinkel selfies og Night Mode for bedre fotos i svagt lys. Du kan også forvente mere end 11 timers batterilevetid fra iPhone 11. Dog bliver du selv nødt til at købe en hurtigoplader.

 • Overkommelig pris
 • God batterilevetid
 • Hurtig A13-processor
 • 64 GB lagerplads i basismodel
 • Ingen hurtigoplader medfølger

8. iPhone 12 mini

iPhone 13 mini er muligvis en fantastisk lille telefon, men for væsentlig færre penge, kan du prøve iPhone 12 mini. Den er muligvis et år ældre, men iPhone 12 mini sparer ikke på funktionerne. Du får den samme A14-processor, som findes i de andre iPhone 12-modeller, og bagkameraerne på iPhone 12 mini er lige så imponerende som dem, der findes på den større iPhone 12. Endnu bedre er, at den nu noget billigere, da den nyere iPhone 13 mini er kommet ud.

Ligesom resten af iPhone 12-serien tilbyder iPhone 12 mini 5G-forbindelse, der understøtter alle varianter af den hurtigere netværksstandard. Det inkluderer mmWave 5G, hvilket er særligt imponerende i betragtning af antallet af antenner, Apple skulle passe ind i en så kompakt telefon. Og mini har den mest attraktive pris af alle de nye iPhones.

Samlet set er iPhone 12 mini en af de bedste iPhones til dato, fordi dens design er så forfriskende. Og tilføjelsen af en lilla mulighed til de originale fem farver giver dig endnu en måde at få en iPhone, der matcher din særlige smag.

 • Perfekt til dem, der elsker små telefoner
 • God pris
 • Gode dobbeltkameraer
 • Kun 64 GB lagerplads på basismodellen
 • Korteste batterilevetid af alle iPhone 12-modeller

Læs også: Bedste telefoner lige nu

Sådan vælger du den bedste iPhone til dig

Den bedste måde at finde ud af, hvilken iPhone du skal købe, er at gøre status over de funktioner og muligheder, der betyder mest for dig. Hvis batterilevetiden er særlig vigtig, så søg efter en større iPhone, da de har tendens til at have større batterier, der matcher deres skærmstørrelse. Når det er sagt, fordi iOS er kendt for at være effektiv med hensyn til energiforbrug, har selv de mindre modeller en tendens til at holde længere end gennemsnittet på en opladning.

Hvis du baserer dit næste iPhone-køb på kamerakvalitet, er top Pro-varianterne nemme anbefalinger takket være design med tre linser, der giver dig mulighed for at fange flere forskellige perspektiver, fra zoomede ultra vidvinkelbilleder til lave depth-of-field portrætter. De er også bemærkelsesværdigt gode i udfordrende lysscenarier, som når du optager i et svagt oplyst indendørs rum eller udendørs om natten.

Når det er sagt, hvis prisen er den primære faktor, og at spare absolut mest muligt på dit næste smartphone-køb er din topprioritet, bør du ikke have nogen forbehold med hensyn til at nappe en iPhone 11 eller iPhone SE 2022. Disse to telefoner er muligvis på den billigere side af Apples sortiment, men de er stadig lavet af flagskibskvalitetsmaterialer med nok kraft og ydeevne til mange års brug.

Vær dog opmærksom på opbevaring. iPhone 11 og iPhone 12 mini kommer kun med 64GB plads. Hvis du vil have mere kapacitet, skal du være forberedt på, at prisskiltet stiger. iPhone 13 løser dette problem ved at øge basislageret til 128 GB.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.