De bedste kameratelefoner i 2022

Kampen om den bedste kameratelefon kommer ned til et opgør mellem Apple og Google. Og selvom vi har vores favorit, viser kvaliteten af billeder produceret af de nyeste telefoner fra disse virksomheder, at det er et godt tidspunkt at være på markedet for en kameratelefon.

Ikke kun har de bedste kameratelefoner forbedret hardware – Apple opgraderede sensorerne på iPhone 13, mens Pixel 6 Pro får et længe ventet teleobjektiv – softwaren bliver også ved med at blive bedre. Både Apple og Google er stærkt afhængige af computerfotografering for yderligere at forbedre de billeder, deres kameratelefoner producerer.

Der er selvfølgelig også andre gode muligheder end de to telefonproducenter, når du forsøger at lede efter den bedste kameratelefon, især med Samsung, der introducerer kameraforbedringer på deres Galaxy S22-serie.

Via test har vi fundet de enheder, der tager absolut mindeværdige billeder, som ikke ville kunne opnås med telefoner, der ikke har de samme egenskaber. Vi leder efter kameratelefoner, der forener indviklet optik og sensorer med softwarealgoritmer, der er afhængige af matematik og videnskab for at trække det bedst mulige lys, farve og detaljer ud af ethvert scenarie. Det handler heller ikke kun om antallet af linser på bagsiden – nogle telefonproducenter får mest muligt ud af kunstig intelligens for at forbedre efterbehandlingen af billederne.

Hvilke er de bedste kameratelefoner?

Lige nu er kongen af kameratelefoner iPhone 13 Pro Max, meget tæt fulgt af den mindre iPhone 13 Pro. Med en tredobbelt 12 MP-opsætning med større sensorer på de brede og ultrabrede kameraer, plus 3x optisk zoom på teleobjektivet, og de nye Pro-modeller fortjener deres navn med spektakulære fotos og videoer.

Hvis du vil kigge på andre end Apples telefoner, har de bedste Android-telefoner også mange imponerende kameraer. Google Pixel 6 Pro og Pixel 6 er begge helt fantastiske. De nyeste telefoner fra Samsung – især Galaxy S22 Ultra – kommer tæt på, især når det kommer til billeder i svagt lys og zoom ind på motiver, men Googles telefoner er fortsat de bedste.

De, der virkelig ønsker at maksimere deres fotografering på farten, men bruge så lidt som muligt, rådes til at tjekke iPhone SE 2022. Den er pt. den bedste billige telefon derude (da vi desværre ikke kan få Google Pixel 5a i Danmark), da den garanterer fænomenal billedkvalitet på trods af, at den koster mindre end halvdelen af prisen af deres premium-kolleger.

Læs videre for at se nærmere på hver af de bedste kameratelefoner, der er tilgængelige nu.

Den bedste kamera mobil, du kan købe i dag

1. iPhone 13 Pro Max

Den største iPhone 13 er også den bedste kameratelefon, du kan købe. Apple gik hele vejen med iPhone 13 Pro Max’s hardware, øgede sensorstørrelsen for hoved-kameraet og det ultrabrede og tilføjede autofokus til sidstnævnte. Den ultrabrede kan fungere som et makrokamera, der fotograferer motiver op til 2 cm væk. Sensor-shift OIS, der blev introduceret sidste år på iPhone 12 Pro Max vender tilbage i år, og telefotoet fik et løft til 3x.

Apple forbedrede også sin computerfotografering, især når det kommer til svagt lys. Nyt i år er også fotografiske stilarter (hvilket dybest set er realtidsfiltre) og filmisk tilstand. Sidstnævnte er portrætvideo på steroider, der kan prale af dynamisk skiftende fokus for at skabe en virkelig professionel videooplevelse.

Dette er telefonen du vil have, hvis du vil have den bedste kameraoplevelse.

 • Klassens bedste kamera
 • Fremragende batterilevetid
 • Imponerende 6,7-tommer skærm
 • Oplader sælges separat
 • En smule tung og pladskrævende

Læs vores fulde iPhone 13 Pro Max anmeldelse.

2. Google Pixel 6 Pro

Google har igen taget Android-fotograferingskronen. Pixel 6 Pro har utrolige kameraer takket være opgraderet hardware og kraftfulde software-evner. Slutresultatet er noget, der er på stort set niveau med Apple (især med nattilstanden, Night Sight).

50 MP hovedkamerasensoren lukker 150 % mere lys ind, mens 48 MP teleobjektivet har 4x optisk zoom og 20x digital zoom. Og det frontvendte 11 MP-kamera har et 94-graders synsfelt til ultrabrede selfies.

Ikke alene får du de bedste kameraer på en Android-telefon, men Pixel 6 Pro har den nye Tensor-chip, som egner sig godt til ting som computerfotografering og nye Google Assistant-funktioner. Hvis du er i Android-lejren, er dette telefonen du skal købe, hvis du vil have den bedste mobilfotograferingsoplevelse.

 • Utrolige kameraer
 • Tensor præsterer godt
 • Smukt nyt design
 • Mere overkommelig pris end andre flagskibe
 • Kortere batterilevetid end konkurrenterne

3. iPhone 13 Pro

iPhone 13 Pro følger i hælene på sin storebror, og er meget tæt på andenpladsen på denne liste over de bedste kameratelefoner. Den har den samme hardware som iPhone 13 Pro Max med de større sensorer, autofokus på det ultrabrede kamera og makrotilstand.

iPhone 13 Pro har ligesom Pro Max også fået sensorskift OIS og den samme 3x optiske zoom. Fotografiske stilarter og filmtilstand er også standard. Dette er basalt set telefonen du skal få dig, hvis du vil have den bedste kameraoplevelse, men i en mindre pakke. Den 6,1-tommer skærm er stadig smuk og har 120Hz ProMotion for ultraglatte animationer og overgange.

Batterilevetiden er endda fantastisk og varer næsten 12 timer i batteri test, hvilket betyder, at du kan tage masser af billeder og videoer.

 • Lækker og lysstærk 120Hz skærm
 • Utrolig ydeevne
 • Spektakulære kameraer
 • Væsentligt forbedret batterilevetid
 • Ingen oplader medfølger

Læs vores fulde iPhone 13 Pro anmeldelse.

4. Samsung Galaxy S22 Ultra

Samsung lavede ikke store de ændringer i kameraopsætningen på Galaxy S22 Ultra, men forbedringerne i forhold til S21 Ultra er meget velkomne. Til at begynde med har hovedkameraet på 108 MP en større sensor, der lader mere lys komme ind. Et superklart glas over objektivet eliminerer flakkende lys, når man optager i tusmørke og om natten. Slutresultatet er bedre billeder i svagt lys og nogle skarpe billeder, når man bruger Galaxy S22 Ultras nattilstand.

Af andre kameraforbedringer til Galaxy S22 Ultra, kan nævnes software-området. Du får nu adaptiv pixelteknologi til at kombinere 9 pixel i én (en anden forbedring af billedet i svagt lys), forbedret AI-højopløsningsbehandling og 4x hurtigere multi-frame-behandling. Portrættilstand drager fordel af AI Stereo Depth Maps for bedre at adskille dit motiv fra baggrunden af billedet. Og en videoautomatisk indramningsfunktion genkender op til 10 personer og holder dem i fokus, når du optager.

I sidste ende er de bedste Apple- og Google-kameratelefoner lige foran Samsungs bedste mulighed, men kun lige akkurat. Dette er kameratelefonen til Samsung-fans.

 • Fremragende dobbelte teleobjektiver
 • Forbedret fotografering i svagt lys
 • Stor, lys skærm
 • Batterilevetiden en smule dårligere end sidst

Læs vores fulde Samsung Galaxy S22 Ultra anmeldelse.

5. Google Pixel 6

Selvom den måske mangler teleobjektivet, er Google Pixel 6 stadig en fantastisk kameratelefon. Du får de samme 50MP hoved- og 12MP ultrabrede sensorer i en lidt mindre krop. Billederne er klare og skarpe, selvom vi har bemærket nogle farveuoverensstemmelser på nogle billeder.

Alligevel vil Pixel 6 være den bedste kameratelefon for de fleste Android-brugere på grund af dens pris. Du får fantastiske landskabsbilleder, portrætter og selfies. Inklusive alle de nye AI-baserede fotograferingsfunktioner som Magic Eraser, der kommer med den.

 • Tensor-chippen tilføjer smarte funktioner til telefonen
 • Fremragende fotoredigeringsfunktioner
 • Android 12 er en velkommen opdatering
 • Batterilevetiden kan være kort på 5G
 • Nogle farveproblemer med billeder

Læs vores fulde Google Pixel 6 anmeldelse.

6. OnePlus 10 Pro

OnePlus er kommet langt i deres udvikling med kameraer. Den kinesiske telefonproducenter i begyndelsen af en ny tidsalder med anden generation af Hasselblad. OnePlus 10 Pro er den bedste kameratelefon, vi nogensinde har set fra virksomheden.

Den er ikke helt på samme niveau som iPhone 13 Pro Max eller Pixel 6 Pro, men den er meget respektabel. OnePlus har stadig et gult skær problem i de fleste af billederne, noget der især er mærkbart udendørs. Indeni giver det dog en varm, hyggelig fornemmelse. Hovedkameraet på 48 MP klarer alle de svære opgaver. Den 50 MP ultrabrede sensor gør også et ganske godt stykke arbejde. Den kan optage i et 100-graders synsfelt med minimal kantforvrængning eller zoome ud til 150 grader.

Der hvor vi synes, at OnePlus 10 Pro kæmper som en kameratelefon, er i dens telefotooptagelser. De er bare ikke på niveau med de andre store på denne liste, og vi tror, at den lavere opløsning kan have noget at gøre med det. I det mindste tager 32MP frontkameraet flotte selfies. Selv Nightscape har oplevet forbedringer, hvilket giver meget bedre billeder i svagt lys.

 • Fremragende batterilevetid
 • Smukt nyt design
 • Bedste OnePlus-kameraer til dato
 • Lavere pris end sidste år
 • Telefoto er kun 8 MP

Læs vores fulde OnePlus 10 Pro anmeldelse.

7. Xiaomi 12 Pro

Xiaomi 12 Pro har en kameraopsætning, der er nem at huske, da den bagerste har en trio af 50 MP-sensorer. Der er en f/1.9 primær, en f/2.2 ultrabred og en f/1.9 telefoto (der tilbyder 2x optisk zoom). Af de tre imponerer især de to første, og især det primære kamera. Den bruger en 1/1,28-tommer Sony IMX707-sensor, som er større end sensorerne i selv de fleste top-end smartphones, og resulterer i lækre billeder fulde af dybde, detaljer, imponerende skarphed og naturlige farver.

Den ultrabrede har en mindre sensor, men er stadig i stand til fange præcise farver og et bredt 115-graders synsfelt. Endelig er de 2x optiske zoom fint, men 2x optisk zoom er en del efter mange af de rivaliserende telefoner.

Xiaomi tilbyder også masser af foto- og videotilstande, der vil appellere til folk, der leder efter god adgang til en række sociale medier. Dens Sky-redigeringstilstande, Klon foto eller video og Dolly Zoom video muligheder lader dig tage nye snaps eller billeder, som du ikke helt vil finde hos andre konkurrenter.

 • Fantastisk skærmkvalitet
 • Utrolig hurtig opladning
 • Begrænset optisk zoom

8. iPhone 13

Den bedste iPhone for den gennemsnitlige person, iPhone 13 har bemærkelsesværdige forbedringer i forhold til sin forgænger. Ikke alene er batterilevetiden markant bedre, men kameraerne fik også nogle opgraderinger. Først og fremmest er sensorerne større nu og lader mere lys komme ind for at hjælpe med indendørs- og natbilleder.

Udover blot de fremragende kameraer, får du den fotografiske stil og filmtilstand, som Pro-modellerne har. Selvom du går glip af teleobjektivet og bredere blændeåbninger, får du ikke desto mindre en fantastisk fotograferingsoplevelse til en rimelig pris. Apple hævede endda basislagerpladsen til 128 GB, mens prisen blev den samme.

 • Imponerende dobbeltkameraer
 • Omfattende 5G-dækning
 • Filmisk tilstand
 • Langsom opladning

Læs vores fulde iPhone 13 anmeldelse.

9. Samsung Galaxy S22 Plus

Fotofunktionerne på Samsung Galaxy S22 Plus er ikke så omfattende som dem på S22 Ultra, men igen er prisskiltet heller ikke helt så højt. Og S22 Plus’ kameraer er ganske gode, især efter at Samsung forstærkede megapixelerne på hovedskyderen til 50 MP. Sensoren er også større på dette års telefon, så Galaxy S22 Plus lader mere lys komme ind for skarpere billeder i mere udfordrende situationer.

Hovedkameraet er ikke det eneste, der har fået en forbedring. Teleobjektivet på Galaxy S22 Plus understøtter nu en 3x optisk zoom i stedet for den hybridzoom, som S21 Plus havde at tilbyde. Det betyder mindre støj, når du zoomer ind på et motiv.

Derudover er der andre funktioner som 8K-videooptagelse med 24 billeder i sekundet, en Auto Framing-funktion til sporing af op til 10 personer, når du optager video og avancerede stabiliseringsfunktioner til at minimere rystende video, og du har hermed en ganske god kameratelefon til en udmærket pris.

Hvis du leder efter en mindre version af denne telefon, så tjek Galaxy S22. Den har de samme kameramuligheder som Plus, bare i en mindre og lidt billigere pakke.

 • Forbedret telefotokamera med 3x optisk zoom
 • Funktioner til fotografering i svagt lys
 • Smuk og meget lys skærm
 • Middelmådig batterilevetid

Læs vores fulde Samsung Galaxy S22 Plus anmeldelse.

10. iPhone SE (2022)

Apple har muligvis holdt fast i et enkeltkamera-design hos iPhone SE (2022), men den billigste iPhone for stadig meget ud af det enkelte objektiv. En del af æren går til A15 Bionic inde i SE – det samme chipsæt, som iPhone 13-serien bruger. På grund af A15 understøtter iPhone SE 2022 funktioner såsom Smart HDR 4 (som kan håndtere vanskelige lyssituationer) og Deep Fusion (til at fremkalde detaljer og teksturer på billeder). iPhone SE 2022 er muligvis ikke særlig dyr, men de billeder, den tager, vil se ud som om de kommer fra en meget dyrere enhed.

Der er dog en mærkbar mangel hos iPhone SE 2022. I modsætning til de andre bedste kameratelefoner er der ingen nattetilstand. Og så vidt vi kan se, er der ingen grund til at udelade den funktion, bortset fra at Apple ønsker at skelne sin billigste telefon fra dens dyrere flagskibe. Resultatet er, at iPhone SE ikke kan matche de andre telefoner på denne liste, når det kommer til tage billeder i situationer med svagt og uden lys.

Det burde ikke nødvendigvis forhindre dig i at vælge iPhone SE 2022, især hvis du kan lide Apple-telefoner, men er ligeglad med høje prisskilte. Denne iPhone tager stadig fremragende all-around-billeder, selvom kvaliteten om natten mangler en smule.

 • Meget god billedkvalitet
 • Kompakt og nem at bruge med én hånd
 • Kraftig ydeevne
 • Ingen nattilstand for kamera
 • Kedeligt design med store rammer
About Anders Buhl 460 Articles
Anders Buhl er manden bag Tech Til Alle. Anders har en baggrund i kommunikation og har derudover tidligere arbejdet med Apple-produkter. Han har en stor passion for teknologi og har skrevet om det i mange år.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.