OnePlus 11 anmeldelse: Top Android med fantastisk værdi

OnePlus 11 anmeldelse

De sidste par år har OnePlus haft svært ved at finde ud af hvad for et ben de skal stå på. Men med OnePlus 11 finder de tilbage på sporet, og kommer med førsteklasses hardware til en attraktiv pris. Du kan få denne telefon til kun 6.499 kr.

Mens Samsung Galaxy S23 Ultra er kongen af Android-tronen, ser det ud til at OnePlus vil udfordre dette med denne telefon. OnePlus 11 passer fint ind mellem Pixel 7 og Pixel 7 Pro, hvilket er et godt sted at være, taget i betragtning af alt det telefonen har at tilbyde.

Fra absolut fantastisk batterilevetid til fantastisk ydeevne og de bedste OnePlus-kameraer til dato, OnePlus 11 giver et seriøst statement som en af de bedste Android-telefoner, du kan få for mindre end 7000 kr.. Endnu vigtigere er det en tilbagevenden til form for OnePlus. Dette flagskib tilbyder top-funktioner, men billigere end konkurrenterne, hvilket giver utrolig værdi, som du bestemt bør overveje.

Der er ingen Pro-model i år – OnePlus siger, at du ikke behøver Pro-navnet for at få en professionel telefon. Lad os tage et nærmere kig på hvad den har at tilbyde.

OnePlus 11 anmeldelse: Pris og tilgængelighed

En af de første ting, du vil bemærke ved OnePlus 11, er den meget attraktive startpris. OnePlus 11 kommer til 6.499 kr. for 8GB/128GB-modellen og går hårdt efter Pixel 7 Pro til 6.999.

Selvom den mangler nogle af Pixel 7 Pros funktioner – nemlig trådløs opladning og et 5x telefotokamera – tilbyder OnePlus 11 meget mere, end du ville forvente.

Vi kan også lave sammenligninger mellem OnePlus 11 og den nye Galaxy S23. Til 7.499 kr. gør Samsungs flagskib meget rigtigt, som du kan læse i vores Galaxy S23-anmeldelse.

Og selvfølgelig er der iPhone 14 til 8.299 kr. og iPhone 14 Pro til 10.499 kr. at overveje. OnePlus 11 gør sit bedste for at matche Apples styrke, og på mange måder viser den sig at være en passende konkurrent til de bedste iPhones.

Hvis du virkelig omfavner Android, tilbyder OnePlus 11 helt sikkert et overbevisende alternativ til Galaxy S23.

OnePlus 11 kan købes fra den 16. februar. Der er en anden variant med 16 GB RAM og 256 GB lagerplads, som koster 6.999 kr.

OnePlus 11 anmeldelse: Design og skærm

OnePlus forfinede det design, der først blev introduceret med OnePlus 10 Pro sidste år. OnePlus 11 har en solid tyngde, sammen med en robust konstruktion og førsteklasses byggekvalitet. Fronten har ikke ændret sig meget, idet den buede skærm og frontkameraets huludskæring bevares i øverste venstre hjørne.

OnePlus 11 anmeldelse

Det iøjnefaldende træk ved OnePlus 11s udseende er dens nye kameramoduldesign. Selvom det stadig smelter sammen med telefonens ramme, er puklen omkring linserne cirkulær snarere end firkantet som sidste år. Kameraerne og blitzen er stadig arrangeret i et 2×2 gitter, men cirklen er det, der fangede mit øje.

Den er ikke så dristigt som Pixel 7s kameralinje, der i sig selv er en polariserende funktion, men OnePlus 11 skiller sig bestemt ud fra den klynge af linser, vi er vant til at se fra smartphones. Selv Galaxy S23s individuelle linser tiltrækker ikke din opmærksomhed så meget som OnePlus 11s cirkulære kamerapukkel.

OnePlus-fans vil være glade for at vide, at alarmskyderen stadig er her, efter at virksomheden har udeladt den fra OnePlus 10T. Der er også en IP64-klassificering, noget OnePlus ikke altid har inkluderet på sine flagskibe. Den matte Titan Black, jeg modtog, er virkelig raffineret og den efterlader ingen fingeraftryk.

Med 6,7 tommer er skærmen stor nok til at yde mobilspil retfærdighed, mens dens maksimale opløsning på 3.216 x 1.440 pixel får alt til at se pænt og sprødt ud (du kan vælge en lavere opløsning for at hjælpe med at spare batterilevetid). Det er en Super AMOLED-skærm, der understøtter Dolby Vision HDR og HDR 10 Plus, hvilket betyder, at den er lys, kraftig og i stand til korrekt at vise kompatibelt HDR-indhold.

Dens adaptive opdateringshastighed kan skyde op til 120Hz for at give en jævn oplevelse til opgaver med høj intensitet som spil, men kan dynamisk falde til kun 1Hz for at spare strøm til mindre krævende opgaver som at surfe på nettet eller vise always-on display.

OnePlus 11 anmeldelse: Kameraer

Efter en række gennemsnitlige kameraer gennem 2010’erne føles det stadig nemt at udelade OnePlus fra samtalen. Mens Google, Samsung og Apple formår at tiltrække meget af opmærksomheden i disse dage, vil jeg mene, det er værd at fremhæve firmaets fotofærdigheder, især når det kommer til hovedobjektivet. Endnu en gang bruger OnePlus tre objektiver parret med Hasselblad-mærket farvejustering, og for det meste er det ret nemt at få nogle solide billeder ud af denne telefon.

Den primære sensor bør lyde bekendt for enhver 10T-ejer. Selvom OnePlus er skiftet til en IMX890-sensor, er det stadig et 50MP f/1.8-objektiv, der kan rumme ned til 12.6MP. Efterladt i automatisk tilstand er det et helt acceptabelt skydespil i de fleste situationer, også i scener med relativt svagt lys. Optagelser i dagtimerne så indimellem bare et strejf overeksponerede ud eller i nogle tilfælde udvaskede sammenlignet med den faktiske scene, men overordnet set foretrak jeg det frem for den overmættede stil, som nogle kameraer – fx Apple – i øjeblikket producerer. Samlet set tror jeg stadig, at jeg foretrækker Pixel 7’s computertekniske fotograferingsevner frem for OnePlus 11, men i godt oplyste scener kommer det udelukkende ned til personlig smag.

Du skal stadig manuelt aktivere nattilstand i kameraappen for at optage scener i svagt lys, selvom det ikke altid er nødvendigt for at få et godt billede. Afhængigt af mængden af omgivende lys til stede, kan du få et relativt klart billede med masser af detaljer med en rolig hånd.

I modsætning til de 5x og 10x teleobjektiver, som Google og Samsung har udstyret på nogle af deres nyeste telefoner, holder OnePlus 11 fast i et 32MP objektiv med en 2x optisk zoom. Selvom du helt sikkert kan stole på, at den får et nærmere kig på objekter, der er langt væk, gør virksomhedens markedsføring det klart, at netop denne sensor er designet til at synkronisere med portrættilstand, hvilket giver udseendet og stilen til at optage med et DSLR-objektiv.

Det frontvendte kamera er fint, men jeg har ikke så meget andet at sige om det. Det får arbejdet gjort når det kommer til selfies eller lejlighedsvis mobilvideoopkald.

OnePlus 11 anmeldelse: Ydeevne

Med Snapdragon 8 Gen 2, der leverer ydeevnen, har OnePlus 11 virkelig kræfter at bruge af. Dette er det bedste chipset, der er tilgængeligt til Android-telefoner, og det kommer forholdsvis tæt på Apples A16 Bionic i rå ydeevne. Faktisk slår den iPhone 14 Pro i nogle benchmarks.

Her er OnePlus 11 benchmarks sammenlignet med nogle af de bedste telefoner.

OnePlus 11Pixel 7 ProiPhone 14 Pro
CPUSnapdragon 8 Gen 2Tensor G2A16 Bionic
Geekbench 5
(single-core / multicore)
1166 / 49621060 / 30461891 / 5469
3DMark Wild
Life Unlimited (FPS)
844074
3DMark Wild
Life Extreme Unlimited (FPS)
221119

Mens Apple har et ret stort forspring i Geekbench single-core ydeevne i forhold til OnePlus 11, er multicore-resultaterne meget tættere på, end vi nogensinde har set før. Og Pixel 7 Pro’s Tensor G2 er ikke i nærheden af OnePlus 11 her, selvom det slet ikke er overraskende taget i betragtning af Googles primære fokus med sine Tensor-chips.

Jeg prøvede nogen af de mest krævende ting, jeg kunne komme i tanke om på OnePlus 11. Genshin Impact og Apex Legends Mobile ved maksimale indstillinger viste sig ikke at være noget problem med jævne, ensartede billedhastigheder hele tiden. Wild Life benchmark-resultaterne bekræfter min erfaring, hvor OnePlus 11 har vist sig at være en stærkere gaming-telefon end selv iPhone 14 Pro. Det overraskede mig.

OnePlus 11 anmeldelse: Batteri

OnePlus-telefonserien tilbyder typisk en fin batterilevetid. Så det er ingen overraskelse, at OnePlus 11 havde næsten 20 timer i videotest. De eneste telefoner, der slår den, er virksomhedens egen OnePlus 10T og iPhone 14 Pro Max.

OnePlus 11

Selvom den er fantastisk, er hastigheden, som OnePlus 11 kan oplade med, endnu mere imponerende. 100W opladning er den slags watt, vi får med bærbare computere. Der er heldigvis en kompatibel oplader i æsken, men det er deres egen teknologi, så du skal bruge denne specifikke oplader, dette kabel og OnePlus’ nyeste telefon for at nå de vilde opladningshastigheder. OnePlus siger, at det tager 25 minutter at nå en fuld opladning fra tom, og i praksis har det været nøjagtigt.

Evnen til at tilslutte min telefon i et kort ophold (cirka ti minutter) og få den til at fylde 50 procent op er magisk. Der er dog ingen trådløs opladning. Det er ikke det store problem for mig, men det er bestemt noget at bemærke som en mangel fra en flagskibstelefon. Jeg ville tage disse vilde opladningshastigheder over trådløs opladning til en hver tid.

OnePlus 11 anmeldelse: Software

Jeg er lidt splittet med hensyn til OnePlus 11s software. På den ene side er det Android 13 med et løfte om fire års platformopdateringer og fem års sikkerhedsrettelser hver anden måned – hvilket er fantastisk. På den anden side er OxygenOS 13 et af mine mindst foretrukne Android-versioner lige nu. Brugeroplevelsen er en stor nedgradering fra tidligere versioner, selv OxygenOS 12.

Selvom det ser pænt ud på overfladen med masser af rundhed, accelererede overgange og masser af tilpasning, er OxygenOS 13 hæmmet af det faktum, at det er en kopi af søsterselskabet Oppos ColorOS. Faktisk leveres OnePlus 11 med ColorOS i Kina.

Sammenlignet med Samsungs One UI, og især Googles vision af Android 13, indeholder OxygenOS 13 for meget rod. One UI er på grænsen til at ville for meget, men designsproget er sammenhængende nok til, at det føles som om det hører til. Material You på Pixel-serien har også meget sammenhæng, selvom det langt fra er perfekt.

Denne moderne gengivelse af OxygenOS har forskellige elementer, der distraherer fra dens styrker. Det er en klodset grænseflade, den indeholder for mange funktioner, hvis nytte i bedste fald er tvivlsom, og den løser aldrig de problemer, jeg havde med OxygenOS 12 – den gør dem værre.

Mængden af vilkår og betingelser, jeg skulle acceptere for at bruge grundlæggende funktioner, gjorde mig bekymret. Som en privatlivsbevidst person fandt jeg bestemt, at jeg var virkelig utilpas med, hvad jeg gik med til, og endnu vigtigere, hvorfor jeg havde brug for det i første omgang. Hvorfor har kameraappen brug for en brugserklæring?

OnePlus 11 anmeldelse: Bedømmelse

Jeg holder rigtig meget af OnePlus 11. Fra det førsteklasses design til den vanvittigt gode batterilevetid og de stærkt forbedrede kameraer, er denne telefon et fantastisk køb til 6.499 kr. Den er bestemt en udfordrer til Pixel 7 Pro. Galaxy S23 og Galaxy S23 Plus skal også være på udkig.

Ligesom manglen på trådløs opladning har OnePlus 11 nogle interessante nedgraderinger eller kompromiser med sine kameraer, hvilket sandsynligvis holder prisen lav. Når det er sagt, gør den primære sensor et meget godt stykke arbejde, som du så tidligere.

Hvis jeg skulle nævne en stor svaghed med OnePlus 11, ville jeg være nødt til at sige softwaren. OxygenOS 13 er bare ikke godt. Det er overfyldt, overkonstrueret, og selv på telefonens hardware føles det oppustet. Jeg har også bemærket dette på OnePlus 10 Pro. Fortidens rene software er væk.

Alligevel, for 6.499 kr., er det svært at slå OnePlus 11 takket være dens fantastiske batterilevetid, fantastiske skærm, utrolige ydeevne og forbløffende gode kameraer. Selvfølgelig tror jeg, at vi bliver nødt til at vente med at se den rygtede Pixel 7a for at bestemme, hvilken Android, der giver mest værdi for pengene, men lige nu, vil jeg mene, at OnePlus 11 er den Android-telefon, der tilbyder mest valuta for pengene.

Fordele
 • Vanvittig god batterilevetid
 • Fremragende ydeevne
 • Bedre opdateringspolitik end tidligere OnePlus-telefoner
 • Fantastisk skærm
 • Stærkt forbedrede kameraer
 • Super startpris
Ulemper
 • Ingen trådløs opladning
 • Telefoto kun 2x
Opsumering
Dato
Produktnavn
OnePlus 11
Bedømmelse
41star1star1star1stargray
OnePlus 11
About Anders Buhl 970 Articles
Anders Buhl er manden bag Tech Til Alle. Anders har en baggrund i kommunikation og har derudover tidligere arbejdet med Apple-produkter. Han har en stor interesse inden for mange områder af teknologi og har skrevet om tech og forbrugerelektronik i mange år.

2 Comments

 1. OnePlus 11 5G. En vidunderlig telefon. men de går tilbage på ting som trådløs opladning m.m. havde jeg vist det var den nye ikke blevet købt. Jeg troede de var med

  • Hvis trådløs er et absolut must have, så kan jeg godt se, hvorfor du måske ville have valgt en anden hvis du havde vidst det på forhånd.
   For mig er det dog ikke en deal breaker hos OnePlus 11 5G, da den oplader så lynende hurtigt sammenlignet med de fleste andre smartphones.

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.