iPhone 14 Pro Max anmeldelse

iPhone 14 Pro Max anmeldelse

Den er ikke mere kraftfuld end den identiske, men mindre 6,1-tommer iPhone 14 Pro, men mærkbart mere end den nye iPhone 14 og dens storebror, iPhone 14 Plus på 6,7-tommer.

For første gang i lang tid valgte Apple at putte deres bedste, hurtigste og muligvis mest effektive chip i kun halvdelen af deres nye telefoner. iPhone 14 og 14 Plus får A15 Bionic-chippen, der findes i iPhone 13 Pro og 13 Pro Max (den har en GPU-kerne mere end A15 Bionic i standard iPhone 13), mens iPhone 14 Pro og 14 Pro Max får en helt ny 4-nanometer A16 Bionic chip.

9.299 kr. for en 6,7-tommer iPhone 14 Plus lyder måske godt på papiret, men forbrugerne vil tilsyneladende gerne betale 11.499 kr. for den fuldt udstyrede iPhone 14 Pro Max – hvad de betragter som den bedste iPhone, selv i disse tider hvor penge er lidt trænge.

Hvis vi snakker om værdi, så tilbyder iPhone 14 Pro Max en del med hurtig ydeevne, en virkelig strålende skærm, der nu kan nå utrolige 2.000-nit, samtidig med at den leverer nye lav-effekt 1Hz always-on display skærmfunktionalitet.

Læs også: iPhone 14 anmeldelse

Det, folk vil tale om, er den nye Dynamic Island.´Vi er blandt dem, der var fuldstændig overrasket over Apples usædvanlige løsning på notchen, en ‘ø’ af fleksibelt display, der svæver kun få millimeter fra skærmens øverste kant.

Denne ø indeholder stadig frontkameraet (opgraderet med autofokus) og sensorer til 3D-måling som en del af Face ID, men noget teknologi, såsom nærhedssensoren, er nu skjult bag skærmen. Hvad der er tilbage er faktisk et par udskæringer – en pilleformet og en cirkel – men med et lille område med aktiv skærm imellem dem.

iPhone 14 Pro Max specifikationer

Skærmstørrelse6,7 tommer
Opdateringshastighed1-120Hz
CPUApple A16 Bionic
Lager256GB, 512GB, 1TB
Kameraer48 MP hoved, 12 MP ultrabred, 12 MP telefoto med 3x optisk zoom
Støv/vand-
afvisende
IP68
FarverLilla, guld, sølv og sort
Størrelse160,7 x 77,6 x 7,85 mm
Vægt240 g

iPhone 14 Pro Max anmeldelse: Design

Ved første øjekast, kan iPhone 14 Pro Max forveksles med iPhone 13 Pro Max. De er så ens. Alligevel er der nogle subtile forskelle.

Med 160,7 x 77,6 x 7,85 mm er iPhone 14 Pro Max lidt kortere og smallere end den sidste telefon og en lille smule tykkere, og den føles faktisk en lille smule tungere trods den har samme vægt på 240 g som på iPhone 13 Pro Max.

Med iPhone 14 Pro Max (og 14 Pro) får du Apples førsteklasses materialeoplevelse; hvilket betyder en poleret rustfri stålramme, med matteret glas på bagsiden og fronten. Frontdisplayet er beskyttet af Apples gennemsigtige keramiske skjold, som skal beskytte det mod skader.

Selvom kamera-området ligner iPhone 13’s, er linserne alle lidt større (måske med en millimeter eller to), så du vil se, at området ser endnu mere gigantisk ud.

Samlet set er det et design, der er typisk Apple, og ganske slående. Det er også støv- og vandafvisende.

iPhone 14 Pro Max anmeldelse: Skærm

Selvom nogle måske vil hævde, at det nuværende iPhone-designsprog er ved at blive lidt gammelt, bliver det her genoplivet af den omarbejdede Super Retina XDR-skærm. Bortset fra den kraftfulde A16 Bionic, har iPhone 14 Pro Max’s skærm den nye telefons største innovation: Dynamic Island.

Notchen er væk, og i stedet er det, der ser ud til at være en aflang udskæring i den lidt mere pixelrige 2796 x1290 pixel skærm. I stedet for at omfavne toppen af OLED-skærmen og omfatte den ultratynde højttalerslot, lever Dynamic Island op til sit navn og svæver et par millimeter ned fra den øverste kant.

Der er en række ting, som ikke umiddelbart er tydelige, når man ser på dette mørke rum. For det første rummer det ikke alle de gamle TrueDepth-komponenter. 12MP-kameraet er der stadig (nu med autofokus), ligesom IR-sensoren og oversvømmelsesbelysningen;. Nærhedssensoren er dog nu skjult bag skærmen. For det andet er hele den dynamiske ø berøringsfølsom.

For det tredje er dette lille sorte rum i stand til at ændre form, og det er her, det virkelig kommer i sit es.

Da hele overfladen af Dynamic Island er berøringsfølsom, kan du bruge bevægelser til at få adgang til – for eksempel – musik, kort, Find My, din iPhone-låsestatus, indgående opkald og mere.

Det bemærkelsesværdige ved dette lille stykke skærm er, hvor meget det ligner en interaktiv klat og ikke en samling af sensorer, kameraer og nogle flydende pixels. En del af det skyldes Apples brug af sort, både i de fysiske komponenter i Dynamic Island og de blækfarvede sorte, der genereres af iPhone 14 Pro Max’s OLED-skærm. Det er svært at vide, hvor hardwaren slutter, og softwaren begynder.

Apple introducerede ProMotion med iPhone 13 Pro og Pro Max, hvilket øgede skærmens opdateringshastighed til 120Hz. Nu tilbyder iPhone 14 Pro Max (og Pro) et endnu bredere adaptivt opdateringsfrekvensområde, som kan gå fra 1z til 120Hz.

120Hz vil tilbyde jævn bevægelse til understøttede videoer og spil, mens lavere opdateringshastigheder (ned til 10Hz) fungerer fint til mere statiske sider. Standardopdateringshastigheden ser ud til at være 60Hz, og generelt ser alt ud, som det skal på iPhone 14 Pro Max.

Der er også 1Hz opdateringshastighed, men det er reserveret til den nye always-on display visningstilstand. Det er rigtigt: Apple tilføjede endelig en mulighed for always-on display til iPhone 14 Pro Max og 14 Pro (men ikke iPhone 14 og 14 Plus).

Apple har grebet implementeringen af denne funktion an på en anden måde end Android-telefonerne.

Selvom det er fantastisk at have denne overskuelige skærm, er der en følelse af, at der sker for meget. Vi har ikke brug for et fuld wallpaper og widgets og albumcover det meste af tiden – faktisk var vi ofte bekymrede for, at vi havde ladet iPhonen være ulåst.

Mens man kan vælge en mere dæmpet iPhone 14 Pro Max-skærm, har den også evnen til at skinne ganske strålende. Den typiske lysstyrke er 1.000 nits, men den kan nå op på 1.600 nits for HDR, og udendørs vil nits skubbe til 2.000 nits i sollys.

Vi var imponerede over, hvordan vi, uanset det omgivende lys, stadig kunne se iPhone-skærmen. Husk dog, at en dag udenfor med skærmen, der bruger så meget lysstyrke, betyder, at dit batteri ikke holder de lovede 29 timer.

iPhone 14 Pro Max anmeldelse: kamera

Stjernen i det nye kamera-setup er 48 MP quad-pixel hoved-kameraet. Det tog Apple årevis at introducere en sensor med højt antal pixel som denne, og ja, behandler quad-pixel binning, som om det er noget nyt.

Det er det ikke. På Samsung Galaxy S22 Ultra bruger hovedsensoren på 108 MP ni-pixel binning. I begge tilfælde tager sensorerne data fra flere pixels og kombinerer dem til én større, rigere effektiv pixel for forbedrede farver og ydeevne i svagt lys.

På iPhone 14 Pro Max vil de fleste tage billede i 12MP-tilstand. For at aktivere fuld 48MP råformatoptagelse skal du grave i indstillingerne, som vil tilføje “rå”-indstillingen til kameragrænsefladen.

Disse “rå”-billeder er primært beregnet til pro-fotografer, der ønsker at manipulere ukomprimerede billeder i for eksempel Photoshop. Billederne gemmes som store DNG-filer på din iPhone.

 • 48 MP hovedkamera (24 mm, f/1.78)
 • 12 MP Ultrabred(13 mm, f/2.2)
 • 12 MP 3x telefoto (77 mm f/2.8)
 • 12 MP frontvendt TrueDepth-kamera (f/1.9)

48 MP-sensoren tjener et andet formål. Der er nu en mulighed for 2x optisk zoom i iPhone-kameraappen.

I stedet for at bruge det dedikerede 12MP 3x optiske zoomobjektiv, bruger denne tilstand en central 12MP undersektion af den primære 48MP-sensor til at skabe, hvad der effektivt er et ekstra 48mm, f/1.78 blændeobjektiv.

iPhone 14 Pro Max anmeldelse

På denne måde giver den optisk zoom i fuld opløsning uden behov for en ekstra dedikeret 2x sensor. Den bredere blænde giver endnu bedre billeder i portrættilstand, end du får ved at bruge hovedobjektivet som standard.

Selvom der ikke er noget galt med Apples 3x optiske zoom 77 mm f/2.8 objektiv, er det ikke helt på samme niveau sammenlignet med den 10x optiske zoom, der er tilgængelig på Samsungs Galaxy S22 Ultra. Det resulterer i mere kornede billeder end blot at komme tættere på med hovedsensoren, og forskellen er ret markant.

Apple har simpelthen intet svar på Samsungs 100x Space Zoom. I praktisk forstand fejler iPhone 14 Pro Max’s 15x digitale zoom, når det kommer til langdistancebilleder.

Apple har også opgraderet seriens videofunktioner til at understøtte 4K 30fps Cinema-tilstand, som ser fremragende ud. Den nye Action mode er et nyttigt værktøj, så længe du forstår, at den udjævner ekstremt rystende video ved intelligent at beskære optagelserne. Det er dog godt, selvom vi ikke ved, hvor ofte vi ville bruge det.

Generelt forbliver Apples kamerasystem og billedoptagelsesfunktioner på topniveau, hvilket betyder, at Apple fortsat tilbyder en af de bedste kameratelefoner på markedet med smukke billeder fra 48 MP-sensoren og forbedrede makrotilstandsoptagelser.

iPhone 14 Pro Max anmeldelse: batteri

Som altid har Apple ikke afsløret størrelsen på iPhone 14 Pro Max-batteriet, men efter at have boret lidt i det viser det sig, at det faktisk er marginalt mindre end den tidligere Pro Max’er (4.323 mAh vs 4.352 mAh), på trods af at de lover en højere 29 timers videoafspilning (sammenlignet med iPhone 13 Pro Max’s 28-timers afspilning). Den får formentlig en smule batterilevetid takket være den mere effektive A16 Bionic-chip.

I vores indtil videre begrænsede test virker det til, at iPhone 14 Pro Max ikke har helt den samme batteriydelse som forgængeren, hvilket er en skuffelse. Realiteten er, at ydelsen vil variere afhængigt af, hvad du bruger din iPhone 14 Pro Max til. Plus den nye Always-on-Display virker til at sluge lidt mere strøm end en låst skærm burde gøre.

iPhone 14 Pro Max – som kan oplades med MagSafe- og Qi-opladere – har ikke ultrahurtig opladning. Alligevel siger Apple, at den kan genoplades til 50% på 30 minutter med en valgfri 20W oplader (telefonen leveres med et USB-C-til-Lighting-kabel, men ingen opladningsklods).

iPhone 14 Pro Max anmeldelse: Ydeevne

Bortset fra linserne og større sensorer, er Apples nye A16 Bionic chipset motoren bag iPhone 14 Pro Max’s fotograferingsmuligheder.

Denne nye chip har med 16 milliarder transistorer en milliard flere transistorer end A15 Bionic i iPhone 14 og 14 Plus. Ved sin lanceringsbegivenhed hævdede Apple, at den nye chip er i stand til 17 billioner funktioner i sekundet. Den er også bygget på en 4-nanometer-proces i stedet for A15’s 5-nanometer-proces, hvilket burde give en mere effektiv mobil CPU.


ProcessorSingle coreMulti-core
iPhone 14 Pro MaxA16 Bionic1,8825,333
iPhone 13 Pro MaxA15 Bionic1,7204,549
Galaxy S22 UltraSnapdragon 8 Gen 11,2403,392

På Geekbench 5, som måler den samlede ydeevne, ramte iPhone 14 Pro Max 1.882 i single-core og 5.333 i multicore. Det er væsentligt bedre end iPhone 13 Pro Max (1.720/4.549).

Baseret på de resultater, vi så, er Apples chip stadig foran Qualcomms nuværende Snapdragon 8 Gen 1. Det er selvfølgelig også en kraftig mobil CPU, og efter at have gennemgået både den nye iPhone 14 Pro Max og Samsungs Galaxy S22, kan vi rapportere, at ingen af dem mangler noget, når det kommer til ydeevne.

iPhone 14 Pro Max anmeldelse: iOS 16

iPhone 14 Pro Max kører iOS 16 som standard, og der er mange gode ting i denne nye softwareopdatering. Du kan tilpasse låseskærmen med widgets, fotos og mere, og det, du vælger, vises også på din always-on display. Andre højdepunkter inkluderer muligheden for at fjerne tekster og redigere dem, en erstatning for adgangskoder kaldet adgangsnøgler, en ny fitnessapp og (endelig) en batteriprocentindikator.

Senere på året vil iCloud Shared Photo Library gøre det nemmere at dele billeder med familiemedlemmer. Og “Live Activities” kommer fra udviklere, som vil gøre den dynamiske ø på iPhone 14 Pro bedre ved at vise ting som sportsresultater og andre live-ting.

iPhone 14 Pro Max anmeldelse: Endelig Bedømmelse

iPhone 14 Pro Max er fortsætter hvor 13 Pro Max slap og er en af de bedste storskærmstelefoner, der findes, og den retfærdiggør den høje pris ved at give en fantastisk skærm med altid tændte-funktioner, et af de bedste kameraer i en telefon og ekstra lang batterilevetid. Dynamic Island er en super funktion, der sparer dig for at skulle hoppe mellem flere apps for at få vigtige informationer, og den vil bare blive endnu bedre, efterhånden som udviklere hopper om bord.

Hvis du kan lide at optage video, vil du også nyde den nye Action-tilstand for jævnere optagelser og den endnu skarpere Cinematic-tilstand. Det altid tændte display fungerer også godt, selvom du skal arbejde for at få funktionen, som du ønsker.

Der er nogle ting, jeg ikke kan lide ved iPhone 14 Pro Max, hvilket inkluderer dens tyngde og det faktum, at den ikke tilbyder hurtigere opladning, der matcher, hvad rivaliserende telefoner tilbyder. Den er også stadig bagud, når det kommer til kamera-zoom, sammenlignet med de bedste på markedet.

Samlet set er iPhone 14 Pro Max dog en fantastisk telefon, der er kraftfuld på Pro-niveau, samtidig med at den er en fornøjelse at bruge. Det er uden tvivl en af de bedste telefoner du kan købe lige nu.

 • Fantastisk 48 MP kamera
 • Meget smart Dynamic Island
 • Rigtig godt batterilevetid
 • Always-on display
 • Stadig kun 20W opladning
 • Lidt tykkere og tungere
About Anders Buhl 971 Articles
Anders Buhl er manden bag Tech Til Alle. Anders har en baggrund i kommunikation og har derudover tidligere arbejdet med Apple-produkter. Han har en stor interesse inden for mange områder af teknologi og har skrevet om tech og forbrugerelektronik i mange år.

2 Comments

 1. Anmeldelsen af iPhone 14 Pro er langt fra min oplevelse..
  2 mdr., gammel, først dårlig video, bedre på min gl. 11 Pro, kamera modul udskiftet, nu fryser billede/video, video zoom sidder fast i området 1-1.5 og billeder kvaliteten er ikke super godt, skal rep. igen igen og de vil ikke ombyt.

  • Hej Karten,

   Jeg er ked af at høre, du har haft problemer med din nye iPhone, og du har haft en dårlig oplevelse både med selve telefonen og med Apples service.
   Hvis der er noget, der ikke fungerer optimalt i softwaren eller hardwaren, så fremstår den også dårligere end den normalt ville være.
   For den ville under normale omstændigheder være bedre på alle områder end 11 Pro.

   Jeg håber du får løst de udfordringer du har med din iPhone Pro.

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.