iPhone 13 Pro anmeldelse

iPhone 13 Pro er uden tvivl en af de bedste telefoner, jeg har anmeldt. Apples seneste smartphone hæver barren så meget, at det er svært at finde nogen egentlige fejl med iPhone 13 Pro, undtagen måske manglen på Touch ID, og at opladningshastigheden stadig er på maks. 20W.

Men tænk også lige over hvad hvad iPhone 13 Pro kommer med. Alt lige fra en fremragende og lys 120Hz OLED-skærm til A15 Bionics fantastiske ydeevne. Hvis du er fan af slanke telefoner, bliver det ikke meget bedre for en telefon med en 6,1 tommer skærm. En af de bedste ting er, at der ingen funktionsforskelle er mellem denne model og iPhone 13 Pro Max. Begge telefoner har de samme telefotozoomfunktioner, og alle fire iPhone 13-modeller har optisk billedstabilisering med sensorskift. Du mister ikke noget ved at vælge den billigere og mindre iPhone 13 Pro.

Sørg også for at tjekke vores iPhone 13 Pro Max anmeldelse samt vores iPhone 13 anmeldelse og iPhone 13 mini anmeldelse.

iPhone 13 Pro anmeldelse: Design

IPhone 13 Pro ligner bemærkelsesværdigt meget iPhone 12 Pro bortset fra to store forskelle: det større kameraområde bagpå og det mindre hak. Førstnævnte er ret selvindlysende. Linserne og firkanten omkring dem stikker ganske mærkbart frem – telefonen er langt fra flad, når den ligger på et bord.

Det mindre hak er også værd at bemærke. Apple siger, at det er omkring 20% mindre end det, vi er vant til. Man kan da helt helt sikkert også se forskel, når man holder den nye telefon ved siden af en iPhone 12 Pro.

Det mindre hak er bestemt et skridt i den rigtige retning, selvom jeg stadig finder det en smule grimt og til tider upraktisk. Da Apple forbliver all-in på Face ID, er hakket kommet for at blive, indtil videre – TrueDepth-teknologi under skærmen er nok ikke lige på vej.

Når det så er sagt, så er en af de store mangler på iPhone 13 Pro, Touch ID. Rygter antydede, at Apple testede fingeraftryks-teknologi på displayet, der ligner det, du finder på mange af de bedste Android-telefoner.

En ramme i rustfrit stål giver iPhone 13 Pro en solid følelse. Den føles lidt tungere, mere solid end de 204 g Apple -skriver som telefonens vægt. Selvom jeg ikke har brugt den i særlig lang tid, kan jeg allerede føle nu, at den er lidt mere belastende for håndledet at bruge end iPhone 12 Pro.

Da iPhone 13 Pro’s design stort set er uændret, føles det mere som en generel opgradering i forhold til sin forgænger i stedet for at skubbe grænserne. Jeg tror, Apple spillede sikkert i år, ved at fokusere på skærmen og kameraforbedringer.

iPhone 13 Pro anmeldelse: Skærm

Med samme størrelse OLED-skærm som forgængeren, får iPhone 13 Pro proppet mange pixels ind i skærmen, der måler 6,1 tommer. Det er den nyeste version af Apples Super Retina XDR-teknologi, og den er bestemt flot. Farverne sprudler, der er masser af kontrast, og man ser fantastisk fra forskellige vinkler.

Uanset om jeg spillede et spil med tunge mættede farver eller så en trailer med skarpe kulørte scener, så leverede iPhone 13 Pro’s skærm på alle måder.

I test havde iPhone 13 Pro i gennemsnit 1024 nit lysstyrke sammenlignet med 742 nit på iPhone 12 Pro og 747 nit på Galaxy S21 Plus. IPhone 13 Pro registrerede også 83% af DCI-P3-farveskalaen og 117% af sRGG-farveskalaen, hvor højere tal er det bedste. IPhone 12 Pro ramte 82 og 116 og Galaxy S21 Plus 77,4 og 109,2.

IPhone 13 Pro-skærmens farvenøjagtighed er også fantastisk, da den opnåede en Delta-E-score på 0,27 (lavere er det bedste.) Sammenlignet med 0,18 for Galaxy S21 Plus og 0,28 iPhone 12 Pro.

IPhone 13 Pro har samme farvemætning som sin forgænger, og dens Delta-E farvepræcisionsscore (hvor 0 er perfekt) er omtrent det samme som iPhone 12 Pro’erne. Men vær opmærksom på den maksimale lysstyrke, der er blevet målt: 1.024 nits er sindssygt lyst.

Den helt store nyhed er naturligvis 120Hz ProMotion opdateringshastighed på både iPhone 13 Pro og iPhone 13 Pro Max. ProMotion-oplevelsen er virkelig dejlig. IPhone 13 Pro-skærmen kan automatisk skifte mellem 10Hz og 120Hz og tilbyder en fin oplevelse, der tilpasser sig ikke kun indholdet på skærmen, men også hvor hurtigt din finger stryger hen over glasset.

Når du først har oplevet et 120Hz display, er det svært at gå tilbage til et 60Hz display. Det samme gælder for iPhone 13 Pro, der har en mærkbart mere finfølende skærm end 12 Pro. Jeg foretrækker klart ProMotion-skærmen af de to. Det er ikke kun lettere at læse tekst på en webside, mens du ruller, men der er også super skarpe animationer, når du bruger apps eller bare låser telefonen op, hvilker giver en ekstrem premium-oplevelse.

Jeg vil ikke sige, at iPhone 13 Pro har den bedste skærm på markedet. Den er bestemt rigtig god og mere konkurrencedygtigt nu takket være ProMotion.

iPhone 13 Pro anmeldelse: Kamera

IPhone 13 Pro er udstyret med tre 12MP bagkameraer, herunder et teleobjektiv med en brændvidde på 77 mm og 3x optisk zoom. Hovedkameraet har en større sensor og en bredere blændeåbning i år på f/1.5, så den slipper mere lys ind end før.

Det ultra-brede kamera på 12MP og 120-grader fik også en større sensor samt autofokus til skarpere supervidvinkeloptagelser. Det er især i svagt lys, hvor IPhone 13 Pro skiller sig ud over for forgængeren og konkurrenterne.

IPhone 13 Pro kommer nu også med fotografiske stilarter – basalt set forudindstillede filtre, selvom det faktisk er en dårlig beskrivelse. Hver stil vises i realtid, så du kan finde den rigtige belysning og farvebalancemulighed, der matcher det kunstneriske udseende, du går efter. Fra livlig til rig kontrast, disse tilstande tilbyder nye måder at tage billeder på uden at anvende filtre. Disse fungerer på både for- og bagkameraer.

iPhone 13 Pro anmeldelse: Ydeevne

En anden ny ting med iPhone 13-serien er A15 Bionic chippen. Den har en seks-core CPU og en 5-core GPU på Pro-modellerne plus en opgraderet Neural Engine. (IPhone 13 og iPhone 13 mini må nøjes med en quad-core GPU). Parret med 6 GB RAM er iPhone 13 Pro et ægte kraftværk, og væsentlig foran hvad de bedste Android har at tilbyde.

IPhone 13 Pros grafiske evner skal ikke undervurderes. GPU’en i A15 Bionic er kraftfuld, hvor Apple hævder, at den er 50% hurtigere end konkurrenterne (sandsynligvis med henvisning til Snapdragon 888 og dens Adreno 660 GPU). Det er svært at måle den virkelige spilydelse, da iOS ikke lader dig spore framerates i spil, men mere intensive spil som Genshin Impact og Asphalt 9 ser godt ud på iPhone 13 Pro.

På Geekbench 5, der måler den samlede ydelse, scorede iPhone 13 Pro henholdsvis 4.718 og 1.733. Det er betydeligt bedre end de 3.669/1.585, der blev leveret af iPhone 12 Pro, og væsentlig over Galaxy S21 Plus’ score på 3.300/1.116.

IPhone 13 Pro’s grafikydelse imponerer også. På benchmarket 3DMark Wild Life ramte den nye iPhone 13 Pro 70 billeder i sekundet. Det er noget højere end iPhone 12 Pro på 51 fps, mens Galaxy S21 Plus kun mønstrede 33 fps.

Samlet set gør dette iPhone 13 Pro den mest kraftfulde telefon, du kan få lige nu (sammen med sin storebror, iPhone 13 Pro Max). Android og dens mange enheder har bestemt deres egne styrker, men hardwaren, der understøtter telefonerne, kan ikke helt følge med Apples egne chips.

iPhone 13 Pro anmeldelse: Batterilevetid og opladning

Vi kender ikke iPhone 13 Pro’s batterikapacitet, da Apple ikke giver denne slags oplysninger. Der er her test, kan give gode oplysninger, men vi ved fra Apple, at der er større batterier i dette års iPhones.

Her siger Apple, at iPhone 13 Pro holder op til 1,5 timer længere end iPhone 12 Pro. Apple er normalt ret konservativ i sine estimater, når det kommer til batterilevetid, så jeg var spændt på at se, hvordan den nye telefon ville klare sig i batteritesten.

Det større batteri i iPhone 13 Pro har helt sikkert gjort en forskel, da det øger telefonens levetid med næsten 3 timer i forhold til sin forgænger og mere end 2 timer længere end Galaxy S21 Plus til en samlet tid på 11 timer og 42 minutter. Til sammenligning nåede den sidste iPhone 9 timer og 6 minutter, mens Galaxy S21 Plus klarede 9 timer og 41 minutter.

Desværre har Apple ikke fundet ud af at inkludere hurtigere opladning på telefonen. IPhone 13 Pro´s maks. er 20W via kabel og 15W via MagSafe. Dette er ikke specielt imponerende i en verden, hvor OnePlus 9 Pro kan oplades ved 65W via kabel eller ved 50W trådløst – eller Xiaomi, der har nået 120W. IPhone 13 Pro nåede kun 53% på 30 minutter i testen.

IPhone 13 Pro bruger stadig et Lightning-stik i stedet for USB-C, som selv de nye iPads bruger. Der er heller ingen oplader i æsken, og fortsætter den trend, Apple startede med iPhone 12-udgivelsen.

iPhone 13 Pro anmeldelse: Samlet bedømmelse

IPhone 13 Pro og dens storebror er uden tvivl nogen af de bedste telefoner, du kan købe lige nu. Denne mindre Pro-model er bedre egnet til folk, der har det lidt svært med store telefoner. Batterilevetiden er forbedret en del i forhold til tidligere iPhone-modeller, hvilket er en vigtig faktor for mange. Og Apple har bevist deres evner med kameraer, idet iPhone 13 Pro producerer nogle smukke fotos og videoer.

Jeg har dog to problemer med denne telefon. Jeg vil gerne se hurtigere opladning, men endnu vigtigere, jeg ville virkelig gerne have set Touch ID i år. På trods af ærgrelsen over at skule låse iPhone 13 Pro op manuelt, så har den stort set alt hvad du har brug for.

Hvis du vil have den absolut bedste telefonoplevelse, er dette enheden at gå efter. Forudsat at du er vant til iOS, bliver du ikke skuffet.

  • Smuk og lys 120Hz skærm
  • Utrolig ydeevne
  • Fantastiske kameraer
  • Kraftigt forbedret batterilevetid
  • Hurtig-opladning begrænset til 20W
  • 4K ProRes-video begrænset til 256 GB og derover
  • Ingen Touch ID
About Anders Buhl 970 Articles
Anders Buhl er manden bag Tech Til Alle. Anders har en baggrund i kommunikation og har derudover tidligere arbejdet med Apple-produkter. Han har en stor interesse inden for mange områder af teknologi og har skrevet om tech og forbrugerelektronik i mange år.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.