OnePlus 9 Pro anmeldelse

Sagt ganske kort, den nye OnePlus 9 Pro er intet mindre end imponerende.

Når det kommer til forbedringerne af kameraet skal anderkendelsen gå til samarbejdet med mellem OnePlus og Hasselblad. Partnerskabet med kameraeksperterne har produceret mange små tweaks, såsom den orange udløserknap og den unikke lukkerlyd.

Men de ændringer, der blev introduceret til OnePlus 9 Pro, involverer mere end en overfladisk hyldest til virksomhedens nye partner. Den almindelige OnePlus 9 befinder sig lige snært udenfor de bedste kameratelefoner, men den producerer dog de bedste billeder der nogensinde før er set på en OnePlus telefon.

Hvis du leder efter noget til en mere overkommelig pris, skal du tjekke OnePlus 9. Men som du kan se i denne OnePlus 9 Pro-gennemgang, er der meget at få for færre penge end Samsungs Galaxy S21 Ultra.

OnePlus 9 Pro: Design

OnePlus 9 Pro imponerer med et smukt, iøjnefaldende design. Det er ikke så overraskende, at det kommer fra OnePlus, der lige fra starten har skabt unikke telefoner. Fra sandsten tilbage på OnePlus One og OnePlus 2 til den røde OnePlus 6. Dette firma ved hvordan man laver smukke enheder, der giver en wow-oplevelse, når du ser dem.

Der er sket en del omkring kameraområdet, og det kolliderer lidt med minimalismen på resten af telefonens bagside. Med fire linser, en laser autofokus, LED-blitz og en mikrofon – for ikke at nævne Hasselblad-logoet – er der meget pakket ind i telefonens øverste venstre hjørne. Materialet omkring det hele har et flot halvmattet look. Det matcher bestemt ikke den spejllignende finish på resten af telefonen, men det supplerer bagsiden ganske godt.

Med den buede skærm og minimale top- og bundrammer ser OnePlus 9 Pro utrolig flot ud foran. Selvom hverken Galaxy S21 Plus eller iPhone 12 Pro er grimme telefoner, så er OnePlus 9 Pro lige et skridt over dem.

OnePlus 9 Pro er 73.6 mm x 8.7 mm x 163.2 mm og er en stor telefon. Men med en vægt på kun 197 g er den også ret let og nem at bruge. Hvis du sammenligner det med Galaxy S21 Plus 200 g og iPhone 12 Pro’s meget kompakte 187 g, så føles 9 Pro bare let i ens hånd. Det færdige design gør den dog en smule glat, og man skal være forsigtig med at OnePlus 9 Pro ikke glider ud af ens hånd eller lomme.

Inde i skærmen er en optisk fingeraftrykssensor, og den er ret god. Jeg havde kun et par falske negativer i den tid jeg havde med 9 Pro. Den er ekstremt hurtig, og jeg kan ikke se nogen forskel på den og ultralydslæseren i Galaxy S21 Plus. Den er meget hurtigere end Face ID og meget mere praktisk.

OnePlus 9 Pro kommer i 3 farver: Morning Mist, Stellar Black og Pine Green. Jeg prøvede Morning Mist-modellen, som har denne smukke spejllignende glans. Hvis du kigger direkte på den, vil du se dit ansigt blive reflekteret, men hvis du ser på telefonen fra en vinkel, vil du bemærke, at farven bliver mørkere. Desværre får den let fingeraftryk og snavs på sig.

OnePlus 9 Pro: Skærm

  • AMOLED-skærm
  • 3200 × 1800 pixels (QHD+)
  • 6.7 tommer

Hvis du hørte rygter om OnePlus 9 Pros skærmkvalitet før den blev udgivet, skal du bare vide at den fuldt lever op til den hype, der blev skabt. OnePlus 9 Pro’s skærm ser fantastisk ud, både i vores test og personlige brug. Den er lys med rige farver, dyb sort og en smart 120Hz adaptiv opdateringshastighed.

Jeg synes personligt, at OnePlus 9 Pro-skærmen er mere interessant at se på end Galaxy S21 Plus og iPhone 12 Pro. Den er muligvis ikke så lys som nogen af dem med et gennemsnit på 722 nit (versus 747 på S21 Plus og 742 på 12 Pro), men det er mere end tilstrækkeligt til udendørs brug.

Et andet nøgleaspekt ved skærmens fremragende ydeevne er dens samplingsfrekvens ved berøring. OnePlus kalder sin superhøje hastighed Hyper Touch og hævder, at den seksdobler den hastighed, hvormed skærmen kommunikerer med processoren. Det giver OnePlus 9 Pro en meget lav berørings latenstid, hvilket er rigtig godt til visse spil. Ved lanceringen understøtter Hyper Touch fire titler: Brawlstars, League of Legends: Wild Rift, Call of Duty: Mobile og PUBG Mobile. Mere vil komme med tiden.

I praktisk daglig brug betyder Hyper Touch ikke meget. Den barberer et par millisekunder i forsinkelsen mellem når du berører skærmen og telefonen reagerer. Næsten hver telefon har i dag fin lav berøringsforsinkelse, men Hyper Touch er beregnet til at give en lille fordel i mobilspil.

OnePlus 9 Pro: Kamera

I 2021 har OnePlus lagt en stor indsats i at forbedre sin mobilfotografering. Partnerskabet med Hasselblad er et bevis på dette. Begge virksomheder fokuserer oprindeligt på at producere naturlige farvetoner, der ligner det, du ser på en Pixel eller iPhone snarere end det overmættede udseende på en Galaxy-enhed.

Der er andre ting ved kameraopsætningen, som OnePlus også vil have dig til at tage med i overvejelserne. Nogle af disse inkluderer ingen kantforvrængning på ultrabrede optagelser, forbedringer af Nightscape-tilstand med svagt lys og en 3,3x optisk og 30x digital zoom på teleobjektivet. Alt dette lyder jo meget godt, men hvordan fungerer OnePlus 9 Pro egentlig, når der skal tages billeder ude i den rigtige verden?

Det korte svar er rigtig godt. 9 Pro er en markant forbedring i forhold til tidligere OnePlus-telefoner med hensyn til fotografering. Linserne er nyttige på deres egne måder, og fotos ser ganske fornuftige ud.

Hovedkameraet er en 48MP Sony IMX789, der kan optage i 12-bit RAW til avancerede fotografer og DOL-HDR til flotte videoer. Den ultratvide er en 50MP IMX766 sensor med en linse til at korrigere for forvrængning af billedets kant. Endelig er der 8MP telefoto. Alt dette fungerer sammen med den monokrome sensor og laser autofokus over dual-LED flash.

Hasselblad-partnerskabet strækker sig også til Pro-tilstand i OnePlus 9 Pro’s kamera-app, hvis du virkelig vil finjustere din fotograferingoplevelse. Pro-tilstand har muligheder for hvidbalance, ISO, lukkerhastighed og alt mulig andet, du kan forvente af en manuel tilstand. 12-bit RAW-tilstanden kan give 64 gange flere farver end den traditionelle 10-bit RAW-tilstand på andre enheder.

OnePlus 9 Pro: Ydeevne

Så længe jeg kan huske, har OnePlus stolt leveret telefoner med fantastisk ydeevne til langt bedre priser end konkurrenterne. Selv med de gametelefoner, vi ser nu, der indeholder enorme batterier, store skærme med høj opdateringshastighed, ultralydskulderknapper og højtydende tilstande, der suger hver eneste lille del fra processoren, måler OnePlus 9 Pro sig godt op mod.

OnePlus 9 Pro har en Snapdragon 888, der i øjeblikket er den bedste processor, du kan få i en Android-enhed, parret med enten 8 GB eller 12 GB RAM. Jeg er sikker på, at du ikke kan få denne telefon til at hakke eller sinke i fart. Det er et sandt kraftværk. Uanset om jeg redigerede dokumenter, sendte beskeder, lyttede til Spotify eller hoppede ind i et Call of Duty: Mobile-spil, var der intet, der fik OnePlus 9 Pro til at gå ned i fart.

Vi gennemgik også de sædvanlige test med OnePlus 9 pro. I Geekbench 5 scorede den 1.126 i single-core og 3.685 i multicore. Til reference scorede iPhone 12 Pro 1.595 i single-core test og 3.880 i multi-core test, så Apples A14 Bionic fører stadig. Men sammenlign OnePlus 9 Pro med den mest kraftfulde Android-telefon, som vi hidtil har testet, ROG Phone 5, og du vil se en bemærkelsesværdig lighed – ROG Phone scorede 1.125 i single-core og 3.672 i multicore, lige bag OnePlus-model.

En anden ting som OnePlus har nævnt er telefonenes OnePlus Cool Play. Dette er dybest set et flerlags kølesystem, der skifter varmen til den udvendige ramme, hvilket gør telefonen mere behagelig at holde, når du spiller i lang tid. Selvom det ikke er så avanceret som de køleløsninger, du finder på spiltelefoner, er det stadig ret imponerende, og virkningen er uden tvivl mærkbar.

Tag ikke fejl, OnePlus 9 Pro er en kraftig telefon. Ikke kun når den næsten Apples niveau, men den matcher praktisk talt ROG Phone 5. OnePlus 9 Pro er den dyreste OnePlus-enhed endnu, men når det kommer til rå-ydeevne og spilydelse, mangler der intet.

OnePlus 9 Pro: Batterilevetid og opladning

OnePlus 9 Pro leveres med et 4.500 mAh batteri, der holder respektabelt efter min erfaring. I vores batteritest, hvor en enhed overlades til genindlæse websider gentagne gange på en 5G-forbindelse, var 9 Pro i gennemsnit 10 timer og 40 minutter med Smart 120Hz aktiveret. Overraskende nok gjorde det næsten ingen forskel at skifte til 60Hz-tilstand. Det var faktisk kortere, 10 timer og 38 minutter.

Hvad kunne forklare denne uoverensstemmelse? Min hypotese kommer ned til LTPO-teknologien. I 120Hz-tilstand kan OnePlus 9 Pro gå helt ned til 1Hz for statisk indhold. Opdateringshastigheden køres op til 120Hz, når det er nødvendigt, f.eks. når du ruller gennem en webside. Men du vil sandsynligvis være i den laver ende af tingene meget af tiden.

At vare i 10 timer og 40 minutter er ret godt. Selv om det ikke er helt på niveau med dem på den bedste telefonbatterilevetidsliste, er det stadig ret flot. IPhone 12 Pro klarede kun 9 timer og 6 minutter i sin 5G-tilstand, og Galaxy S21 Plus varede i 9 timer og 41 minutter. Enhver telefon, der varer længere end 10 timer på 5G med en høj opdateringshastighed, er imponerende efter vores mening.

OnePlus og dets søsterselskab Oppo har banet vejen for utrolig hurtig opladning. I lang tid var OnePlus ‘Warp Charge (tidligere Dash Charge) den hurtigste opladning, du kunne få, og overgik Qualcomms Quick Charge i enhver henseende. I dag har OnePlus og Oppo en mindre føring inden for opladning, men deres VOOC-teknologi er fantastisk.

9 Pro bruger det, OnePlus kalder 65T-opladning. T betyder, at der er lavere intern modstand, hvilket gør det muligt for telefonen at oplade ved en højere watt i længere tid. Du behøver ikke at være en elektroingeniør for at forstå, at opladningshastigheden på denne telefon er vild.

Men OnePlus 9 Pro understøtter også trådløs opladning, op til en forbløffende 50W med OnePlus Wireless Charger. Det er rigtigt, 9 Pro kan oplade hurtigere trådløst end Galaxy S21 Plus og iPhone 12 Pro kan oplade med ledning!

Vi testede 9 Pro’s opladningsevner – på 15 minutter gik telefonen fra 0% til 61%, og på 30 minutter var den næsten fuldt opladet og nåede 99% fra 0%. Vi testede ikke de trådløse opladningstider, men OnePlus hævder 0% til 70% på 30 minutter og 0% til 100% på 50 minutter.

OnePlus 9 Pro: Endelig bedømmelse

OnePlus 9 Pro er en fantastisk enhed og en, som jeg elsker at bruge. OnePlus 9 Pro bekræftede min kærlighed til Android og alt, hvad operativsystemet er i stand til at gøre, noget der ikke skete i helt samme grad, da jeg testede Galaxy S21 Plus.

OxygenOS er den mest polerede Android-oplevelse, jeg har oplevet. Jeg oplevede ikke en eneste gang et problem med nogen apps, der hakkede eller var forsinkede, da de skulle åbnes. Jeg havde heller ikke problemer med apps, der lukkede i baggrunden for tidligt. Jeg kan ikke sige det samme om Pixel. OnePlus har taget OxygenOS til nye højder, og det er min foretrukne udgave af Android lige nu.

Hvis du vælger OnePlus 9 Pro, får du et virkelig godt kamera. Mens Nightscape måske er lidt inkonsistent og bare ikke helt så godt som Pixel’s Night Sight eller iPhone’s Night Mode, kan du stadig få gode fotos i svagt lys. Ude i dagslys forbliver 9 Pro dog ekstremt tæt på sine kamerarivaler, hvis ikke direkte slå dem i visse scenarier.

Uanset om du har brug for en solid video eller kompetent fotografering, har OnePlus 9 Pro dig dækket. Mens iPhone 12 Pro uden tvivl gør det bedre når det kommer til video, så er der ingen tvivl om, at 9 Pro er virkelig god.

Ja, startprisen er ikke just billig for en OnePlus. Væk er de dage, hvor OnePlus’ flagskib ville koste langt mindre end dens modparter, men det er ikke nødvendigvis en dårlig ting. OnePlus har startet et nyt kapitel med sin 9 Pro. 9 Pro er toppen af, hvad virksomheden kunne opnå. Denne telefon har alt hvad du ønsker, der mangler stort set intet, og andre Android-telefonproducenter har meget arbejde at udføre for at indhente den.

  • Smukt design
  • Smuk 120Hz skærm
  • Fremragende ydeevne
  • Vild hurtig kabel og trådløs opladning
  • Fantastisk kamera
  • Morning Mist-modellen er ret glat
  • Nightscape-fotos er inkonsistente
About Anders Buhl 970 Articles
Anders Buhl er manden bag Tech Til Alle. Anders har en baggrund i kommunikation og har derudover tidligere arbejdet med Apple-produkter. Han har en stor interesse inden for mange områder af teknologi og har skrevet om tech og forbrugerelektronik i mange år.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.