Samsung Galaxy S21 Ultra anmeldelse

Samsung Galaxy S21 Ultra test

Samsung Galaxy S21 Ultra er designet til at levere alt, hvad du ønsker i en Android-telefon med stor skærm. Og baseret på vores test leverer den stort set hvad den lover.

For ca. 10.000 – eller et par 100 kr. mere end iPhone 12 Pro Max – får du en dynamisk 6,8-tommer skærm og dobbelte teleobjektiver med vild zoomkraft. Plus, S21 Ultra understøtter S Pen, den første i Galaxy S-serien.

Galaxy S21 Ultra kommer i et slankere design og tilbyder hurtigere ydeevne fra Qualcomms Snapdragon 888-chip. Og i modsætning til den almindelige Galaxy S21 behøver du ikke foretage så mange kompromiser. Du får et bedre 108MP-hovedkamera, en glasbagside (i stedet for plastik), mere RAM og en skærm med højere opløsning.

Læs også: bedste kameratelefoner i 2021

Som du kan se i min Samsung Galaxy S21 Ultra anmeldelse, er der nogle kompromiser, herunder manglen på en oplader i æsken. Men samlet set er dette en af de bedste telefoner, som kan købes, for dem, der er villige til at betale for en premium telefon og den bedste Android-telefon generelt.

Samsung Galaxy S21 Ultra: Design og farver

Samsung Galaxy S21 Ultra anmeldelse

Samsung Galaxy S21 Ultra er en kraftig og solid telefon. Godt nok bliver omridset af kameradesignet mixet ind i glassets ryg, men dette er stadig en massiv enhed, som man vil bruge med to hænder.

Med sin 0,89 cm i tykkelse og en vægt på 200 g er S21 Ultra tykkere og tungere end iPhone 12 Pro Max. Skærmen er forsigtigt buet i modsætning til den helt flade almindelige Galaxy S21, men ikke irriterende. Jeg trykkede aldrig ved et uheld noget sted på skærmen, som jeg gjorde med sidste års Ultra.

Galaxy S21 Ultra sælges kun i to farver hos forhandlere: Phantom Black og Phantom Silver. Jeg ville muligvis vælge sort på grund af dens slankende effekt. Samsung.com tilbyder dog eksklusive S21 Ultra-farver, der inkluderer Phantom Navy, Phantom Titanium og Phantom Brown.

En af mine foretrukne designopgraderinger er den 1,7x større fingeraftrykssensor. Det gør det lettere at låse telefonen op, og jeg fandt ud af, at S21 Ultra ikke bad mig om at trykke på sensoren igen som tidligere telefoner.

Samsung Galaxy S21 Ultra: Skærm

Den 6,8 tommer dynamiske AMOLED-skærm på Galaxy S21 Ultra er simpelthen en af de bedste skærme på en smartphone. Den er lys, levende og får dig ikke til at vælge mellem den højeste opløsning og den højeste opdateringshastighed som sin forgænger.

Du vil blive tryllebundet, når du ser videoer på denne phablet. Farverne er rige som aldrig før, og synsvinklerne er gode og brede, når du ser på Netflix.

Ultra overgår iPhone med sin dynamiske opdateringshastighed. Du får ikke kun super jævn scrolling og gameplay, du får nu 120Hz og quad HD-opløsning på samme tid. Så du behøver ikke vælge mellem den højeste opløsning og de højeste opdateringshastigheder.

S21 Ultra er også smart nok til automatisk at køre opdateringshastigheden helt ned til 10Hz for at hjælpe med at spare på strømmen.

Flere gode nyheder. S21 Ultras skærm er let at læse udendørs, fordi den kan nå en maksimal lysstyrke på 1.500 nit. I vores test lå S21 Ultra i gennemsnit på 821 nit, hvilket slår iPhone 12 Pro Max’s 654 nit.

Samsung siger, at S21 Ultra har et kontrastforhold på 3 millioner: 1, hvilket er 50% højere end S20 Ultra. Og der er en Eye Comfort Shield-funktion, der er designet til at reducere øjetræthed ved at begrænse blåt lys.

Galaxy S21 Ultra: Kameraer

Det er kameraerne, hvor Galaxy S21 Ultra skiller sig mest ud fra S21 og S21 Plus. Der er en 108MP bred sensor og 12MP ultrabredt kamera, der suppleres med en laser autofokus sensor.

Galaxy S21 Ultra får dig til at føle dig som en hemmelig agent, når du zoomer ind. Mens iPhone 12 Pro Max sidder fast ved 2,5x optisk zoom, tilbyder S21 Ultra to teleobjektiver med 3x og 10x optisk zoom.

Jeg var forbløffet over, hvor tæt jeg kom på et skilt et godt stykke over en motorvej. Ved 100x zoom bliver det en smule uskarpt, men den nye zoomlås-funktion kan hjælpe dig med at få et mere stabilt billede med et enkelt tryk.

108MP-hovedkameraet kan tage12-bit HDR-fotos med 64 gange rigere farvedata og mere end tre gange den dynamiske rækkevidde af S20 Ultra. Derudover er der en 12-bit RAW-filindstilling i Pro-tilstand.

Samsung siger, at de også har forbedret portrættilstanden på S21 ved at udnytte AI til bedre at adskille emnet fra baggrunden. Galaxy S21 Ultra fungerer også ganske godt i svagt lys takket være en hurtigere Bright Night-sensor og 12MP nona-binning-teknologi til reduktion af støjreduktion.

Samsung Galaxy S21 Ultra: Ydeevne

Galaxy S21 Ultra er en af de første telefoner, der drives af en Qualcomm Snapdragon 888-chip. I Danmark leveres den dog med Samsungs egen processor, Exynos 2100. Test har vist, at der ikke er nogen mærkbar forskel, så man skal altså ikke være bekymret, om man får den ene eller anden processor. Der suppleres med 12 GB eller 16 GB RAM.

Og dette er en hurtig Android-telefon. Den kørte helt gnidningsfrit uden de mindste forsinkelser, da jeg afprøvede nogle forskellige spil, mens den leverede grafik i konsolkvalitet.

Denne flagskib-model bakker min oplevelse op, via dens imponerende benchmark-scores. På Geekbench 5 fik S21 Ultra en score på 3.440 i en flere-kerner test og 1.123 på enkeltkerne. Det er mindre end iPhone 12 Pro Max, som fik 4.100 og 1.600, men det er stadig de bedste scores, vi har set fra en Android-telefon.

På vores videoredigeringstest ved hjælp af Adobe Premiere Rush-appen tog Galaxy S21 Ultra 1 minut og 2 sekunder at konvertere en 4K-video til 1080p. Det er hurtigere end Note 20 Ultra’s 1:16, men stadig et godt stykke efter iPhone 12 Pro Max’s 28 sekunder.

Desværre, mens du har en række lagringsmuligheder at vælge imellem til S21 Ultra – 128, 256 eller 512 GB, har Samsung droppet microSD-kortet. Så du kan ikke udvide.

Galaxy S21 Ultra: Batterilevetid og opladning

Hvis du leder efter en telefon, der kan vare hele dagen, er den her et sikkert valg. På vores websurfing batteritest over 5G holdte S21 Ultras 5.000 mAh batteri i 11 timer og 25 minutter. Den slår iPhone 12 Pro Max’s 10:53.

Bemærk, at denne tid er med standard 60Hz-visningstilstand slået til, og at du får mindre batterilevetid med adaptiv tilstand (op til 120Hz) aktiveret. I denne tilstand så vi en batteritid på 10 timer og 7 minutter.

Den største nedtur er, at du ikke får en oplader med i æsken. Hvis du ikke har købt en telefon de sidste par år og ikke har USB-C, vil det betyde, at der skal bruges flere penge.

Ved hjælp af en 25-watts oplader nåede Samsung S21 Ultra 56% på 30 minutter og 31% på 15 minutter.

Samsung Galaxy S21 Ultra: Software og SmartTags

Hvis du konstant mister ting, så vil du gerne prøve Samsungs nye Galaxy SmartTags. Du kan bruge dette tag i kombination med SmartThings Find-appen til at spore alt fra dine nøgler til din taske. Du kan også bruge SmartThings Find-appen til at finde andre Samsung-enheder, herunder telefoner, smartwatches, tablets og øretelefoner.

Galaxy S21 Ultra: S Pen

For første gang nogensinde understøtter en Galaxy S-enhed S Pen. På S21 Ultra sker det via Wacom digitizer, der er indbygget i skærmen. S Pen, som er valgfri, giver dig mulighed for at tegne og tage noter, ligesom du kan på Galaxy Note 20 og Note 20 Ultra. Den er også praktisk til hurtig underskrivning af dokumenter.

Bare husk at S Pen sælges separat, og du bliver nødt til at få fat i en kompatibel case, hvis du vil opbevare pennen, når du er på farten, når den ikke er i brug.

Jeg prøvede en case, og den tilføjer mere masse til en allerede stor telefon. S Pen-funktionaliteten fungerede ret godt, og du kan nyde funktioner som Screen Off-memo for hurtigt at skrive noter. Men fordi Bluetooth ikke er indbygget, kan du ikke bruge pennen som en fjernbetjening, som du kan med Note 20 Ultra.

Samsung Galaxy S21 Ultra vs iPhone 12 Pro Max

Den største konkurrent til Galaxy S21 Ultra er iPhone 12 Pro Max. Apples telefon leverer hurtigere ydeevne fra sin A14 Bionic-chip, og du får en stærk Ceramic Shield-frontdisplay, der er designet til at være mere holdbar. IPhone 12 Pro Max er også tyndere og lettere.

Men Galaxy S21 Ultra har masser af fordele i forhold til iPhone 12 Pro Max. Samsungs telefon tilbyder mere alsidige kameraer (især når det kommer til zoom), en 120Hz-skærm, en fingeraftrykslæser på skærmen og længere batterilevetid. Jeg vil sige, det er pengene værd sammenlignet med Apples flagskib-model.

Samsung Galaxy S21 Ultra: Konklusion

Samsung har næsten perfektioneret storskærmstelefonen med Galaxy S21 Ultra. Skærmen er den bedste du kan få, kameraerne er væsentlig forbedret, og du kan endda bruge denne ting som en Galaxy Note, hvis du vil.

Personligt ser jeg mere S Pen-support som en bonus på grund af de ekstra omkostninger.

Der er nogle ting, jeg ikke kan lide ved denne model. Den er lidt stor og tung, og manglen på en oplader og microSD-kort er en smule ærgerligt. Og mens S21 Ultra er hurtig, er den stadig et skridt bag iPhone 12 Pro Max. Til gengæld holder Samsungs batteri længere og den giver dig flere muligheder med sine kameraer.

Samlet set, hvis du leder efter toppen af Android-telefoner, så er Samsung Galaxy S21 Ultra et fantastik køb.

  • Dynamisk 6,8-tommer AMOLED-skærm
  • Dobbelt teleobjektiv
  • S Pen support
  • God batterilevetid
  • Dyr
  • Ingen oplader eller microSD-kort
  • En smule voluminøs
About Anders Buhl 971 Articles
Anders Buhl er manden bag Tech Til Alle. Anders har en baggrund i kommunikation og har derudover tidligere arbejdet med Apple-produkter. Han har en stor interesse inden for mange områder af teknologi og har skrevet om tech og forbrugerelektronik i mange år.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.