Google Pixel 4a anmeldelse

Google Pixel 4a

Google Pixel 4a tager alt, hvad der gjorde Pixel 3a fantastisk – flagskibskaliberkameraet, den tankevækkende software, den imponerende byggekvalitet – og forbedrer den, samtidig med at den sænker prisen til under 4000 kr. Resultatet er ikke bare den bedste billige telefon på markedet. Det er en af de bedste telefoner overhovedet.

Efter at have testet Google Pixel 4a ville jeg personligt ikke tøve med at vælge den over iPhone SE. Mens iPhone SE er mere kraftfuld og har funktioner som trådløs opladning og vandafvisning. Så er Googles mellemklasse bedre end Apples inden for flere andre områder, herunder en større og lysere OLED-skærm, mere moderne design og dobbelt så stort lager.

Læs også: Bedste billige smartphones lige nu

Jeg ville have foretrukket mere batterilevetid, og Google Pixel 4a 5G er en bedre mulighed, hvis du vil have 5G-forbindelse og er villig til at betale omkring 1000 kr. mere. Men som vores Google Pixel 4a anmeldelse illustrerer, er denne en af de sjældne prisvenlige smartphones, der gør næsten alt godt.

Google Pixel 4a: Design

Hvis du har set Googles Pixel-telefoner de senere år, ved du, at de ikke har tendens til at tage risici med hensyn til deres design. I en tid, hvor konkurrenterne spytter den ene enhed ud efter den anden med minimale rammer, massive multilinsekameraer og frontmonterede skydespil, har de nyeste pixels været ret simple med hensyn til deres udseende, kun kendetegnet ved unikke materialer, slutproduktet og farverne.

Så det er næppe overraskende, at Google Pixel 4a ligner Pixel 4, men lettere og med slankere rammer og et plastbeklædt chassis, der erstatter den dyrere telefons kombination af glas og metal. Heldigvis formår Pixel 4a stadig at føles tilfredsstillende takket være en fin overflade, der er behagelig at røre ved. Den firkantede kameraflade på bagsiden virker lidt fjollet, især i betragtning af at Pixel 4a kun har én linse og LED-blitz.

I stedet for en fingeraftrykssensor på skærmen har Pixel 4a monteret en kapacitiv berøringsfølsom aflæser bag på, som jeg faktisk foretrækker frem for nyere optiske og ultralydsløsninger. Det er billigere at implementere, så det holder prisen på telefonen nede, og jeg finder det også meget nemmere at bruge.

Der er to ting, som jeg virkelig sætter pris på ved Pixel 4a’s design, der fortjener en forklaring. Den første er hovedtelefonstikket, hvis inkludering stadig er et stort plus for mig efter alle disse år, da de fleste telefonproducenter har forladt det. Den anden er tilstedeværelsen af stereohøjttalere, hvilket er særligt imponerende taget i betragtning af at Pixel 4a mangler den fremtrædende topramme, som der er på Pixel 4.

Desværre er der to områder, hvor Pixel 4a kommer til kort sammenlignet med iPhone SE, når vi snakker design. Denne telefon er overhovedet ikke klassificeret til vandafvisning, og den kan ikke oplades trådløst. Taget i betragtning af, at det er sjældne funktioner i denne prisklasse, er jeg ikke specielt generet af det – iPhone SE er trods alt undtagelsen fra budgettelefonreglen, ikke normen.

For hvad det er værd, opvejer det uendeligt mere moderne og attraktive design af Pixel 4a disse undtagelser. I betragtning af min forkærlighed for små telefoner, elsker jeg, at den 5,8-tommer Pixel 4a blot er en smule højere end iPhone SE, der er4,7-tommer, men får så meget mere skærmplads ud af designet.

Google Pixel 4a: Skærm

Google Pixel 4a anmeldelse

Pixel 3a var en af de billigste smartphones på markedet med en OLED-skærm, og Pixel 4a fortsætter denne trend. Det 5,81-tommer fulde HD-panel i Googles nye mellemtelefon leverer fed, men realistisk farve og bliver også overraskende lys.

Når den er indstillet til sin naturlige farveprofil, gengav Pixel 4a 105,8% af sRGB (standard red-green-blue)-farveområdet, hvilket faktisk er lidt mindre mættet end 111,2%, der ses fra den LCD-drevne iPhone SE. Men hvis du vil have mere livlige nuancer, kan du frit vælge de boostede eller adaptive farveindstillinger på Pixel.

Når det kommer til lysstyrke, følger Pixel 4a den præcedens, der er etableret af de fleste Android-telefoner, idet du kun kan få adgang til dens ægte maksimale fuldskærmsindstilling, når Adaptiv lysstyrke er slået til. Den maksimale manuelle indstilling topper ved 433 nit. Hvis det er udendørs i sollys, med den adaptive indstilling aktiveret, kan Pixel 4a nå 681 nits. Til sammenligning kan iPhone SE ramme 653 nits, uanset om du bruger automatisk eller manuel lysstyrke.

Samlet set er jeg ret imponeret over Pixel 4a’s skærm, med undtagelse af to småting. For det første, i betragtning af at denne telefon er relativt billig sammenlignet med andre, der anvender OLED-teknologi, er jeg ikke overrasket over, at synsvinklerne på 4a ikke er helt så klare som andre premium OLED-modeller, som Googles egen flagskib Pixel 4. Der er en smule rød og blå polarisering, der kryber ind, når du ser skærmen fra skarpe vinkler. Dette kan dog ikke ses, hvis du ser på skærmen på en naturlig måde, så det er ikke et væsentligt problem på nogen måde.

Google Pixel 4a: Kamera

Ser man kun på Pixel 4a’s specifikationer , ville man forvente meget lidt af kameraet. Den bruger den samme linse og sensor som de sidste to smartphone generationer fra Google, og tallene – 12,2 megapixel og en ƒ / 1,7 blænde ud af en enkelt linse – er bestemt ikke særlig imponerende i en æra, hvor flagskibsmodeller kan prale af tredobbelt megapixeltal.

Men du kan ikke argumentere mod resultater, og hold da op, hvor leverer denne kombination af beskeden hardware og smart software resultater. Pixel 4a drager fordel af mange af de samme funktioner, du finder i Googles premium-telefoner, herunder Super Res Zoom til at forbedre kvaliteten af digital zoom, Live HDR + til at se effekten af HDR-behandling, inden du trykker på lukkeren og Dual Exposure-slidere, der giver dig mulighed for at ændre kontrast og lysstyrke på farten. Derudover er der Googles elskede Night Mode, og ligesom Pixel 4 kan denne model også indfange den stjerneklare himmel.

Nej, Pixel 4a blæser ikke iPhone SE væk i hver billedsammenligning. Men Googles seneste udfordrer vinder nok af de to og tilbyder så mange flere specielle funktioner, at det er svært at argumentere for, at det ikke er den bedste kameratelefon generelt for pengene.

Da både Pixel 4a og iPhone SE har bagkameraer med en enkelt linse, er de totalt afhængige af software til at adskille forgrunden og baggrunden for dybdeskarphed. Pixel 4a, med sit 8MP frontkamera, er bedre til at håndtere highlights og skygger og formår ikke at overeksponere ting, som fx en hvid t-shirt, hvilket iPhone i højere grad gør.

Google Pixel 4a: Ydeevne

En af de mest åbenlyse bekymringer omkring Pixel 4a – eller enhver budget-minded Android-telefon – har tendens til at være ydeevne. Qualcomms flagskib 8-serie Snapdragon-chipsæt er testet og testet i flagskibe fra enhver producent, og 9 gange ud af 10 fungerer de perfekt. Men chipproducenternes lavere-ende chipsæt falder ofte et sted mellem svag og brugbar, og lad os se det i øjnene – ingen mellemklasse Qualcomm CPU er på niveau med Apples A13 Bionic-teknologi i iPhone SE, og slet ikke den endnu mere kraftfulde A14 Bionic, der driver nyere iPhones.

Med det i mente vil jeg sige, at Snapdragon 730G-chipsættet i Pixel 4a kombineret med dets 6 GB RAM leverer jævn og tilstrækkelig ydelse generelt.

Jeg skifter ofte mellem en iPhone 11 Pro og Pixel 4, men i løbet af min tid med Pixel 4a har jeg aldrig været desperat efter strøm. Faktisk, når det kommer til de grundlæggende opgaver, vil jeg mene, at Pixel 4a er lige så livlig som Pixel 4.

Ikke overraskende er gaming og fotografering der, hvor tingene begynder at vakle lidt. At spille på Pixel 4a var generelt en fin oplevelse, men lejlighedsvis sprang den frames over og en lavere gengivelsesopløsning gjorde mig godt opmærksom på den hardware, jeg kørte på.

Ligeledes bliver du nødt til at vente et sekund eller to længere før Pixel 4a starter sin efterbehandlingsmagi af fotos med sin 730G-chip, da denne billigere Pixel udgave mangler Googles dedikerede Visual Core-arkitektur.

I sidste ende tror jeg, at Pixel 4as ydeevne helt sikkert vil være tilstrækkelig for langt de fleste mennesker og højst sandsynligvis alle, der forventer at bruge mindre end 4000 kr. på en telefon. Men hvis det udelukkende er processor-kraft til de absolut færreste penge, du leder efter, så vil din prioritet, nok være iPhone SE.

Google Pixel 4a: Batterilevetid og opladning

Bevæbnet med et 3.140 mAh batteri – en beskeden størrelse efter nutidens standarder. Selvom Google benævner, at det er det største batteri, der nogensinde er monteret på en “lille” Pixel, så er Pixel 4as batterilevetid ikke noget specielt. Googles nye mellemtelefon varede i gennemsnit 8 timer og 55 minutter på tværs af fire sessioner i vores batteritest.

Det er lidt værre end de 9 timer og 18 minutter, som iPhone SE bød ind med, og betydeligt dårligere end flere dyrere smartphones, inklusiv OnePlus 8 (11:04) og iPhone 11 (11:16). Dog slog den ironisk nok Pixel 4 med omkring en time.

Heldigvis oplades Pixel 4a temmelig hurtigt på grund af den medfølgende18 watt oplader. Den fik vores enhed fra helt død til nøjagtigt halv kapacitet på 30 minutter, hvilket er ret hurtigt for en enhed i denne klasse. Selvom det er rart at vide, at Pixel 4a kan lade hurtigt op, er dens levetid ved en opladning klart Pixel 4as svageste kvalitet.

Google Pixel 4a: Endelig bedømmelse

Med Pixel 4a har Google igen leveret en enhed, som jeg ikke vil tøve med at anbefale til alle, der ønsker den bedste telefon til det mindste beløb. Den gør stort set alt godt – den har en smuk skærm, solid ydeevne, stort basislager, et velbygget design og især et fantastisk kamera. Det eneste sted, hvor den kommer til kort, er batteriets levetid, men selv der, er det ikke helt dårligt.

Markedet for mellemtelefoner er fyldt med muligheder, og mange vil naturligvis sætte Pixel 4a op mod sine to største konkurrenter – iPhone SE (som er hurtigere) og OnePlus Nord N10 5G (som har en bedre skærm, større batteri og 5G).

Men samlet set har Pixel 4a en god balance mellem god pris, ydeevne og kvalitet. Ligesom sin forgænger får det dig til at undre dig over, hvorfor nogen skal bruge dobbelt eller tre gange så meget på en såkaldt flagskib smartphone. Pixel 4a 5G er telefonen, du kan få, hvis du vil have hurtigere 5G-forbindelse, men hvis du har et stramt budget, vil den almindelige Pixel 4a stadig have stor værdi.

 • Klassens bedste kamera
 • Lys OLED-skærm
 • 128GB lager
 • Attraktivt design
 • Lav pris
 • iPhone SE overgår den på nogle punkter
 • Batteriets levetid kunne være bedre
 • 5G-versionen kommer senere

About Anders Buhl 970 Articles
Anders Buhl er manden bag Tech Til Alle. Anders har en baggrund i kommunikation og har derudover tidligere arbejdet med Apple-produkter. Han har en stor interesse inden for mange områder af teknologi og har skrevet om tech og forbrugerelektronik i mange år.

4 Comments

 1. 5G fungere bare desværre ikke i Danmark og hellere ikke Volte da der ikke er nogle operatør som understøtter det.

  • Det er rigtigt, at Google Pixel 4a 5G endnu ikke er understøttet af 5g i Danmark, men det burde være et spørgsmål om tid, da der er flere og flere telefoner, der bliver understøttet, og Google har virkelig gjort det godt med deres seneste modeller.

    • Umiddelbart skulle den kunne komme på nettet i Danmark, men der kan være nogle forskellige faktorer der gør at du ikke lige kan koble dig på.
     Tjek evt. denne hjemmeside for at få et bedre overblik 5g-netværk.dk

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.