Apple iPhone SE (2020) anmeldelse

IPhone SE 2020 er en af de bedste telefoner i den lavere prisklasse, især hvis du kan lide tanken om at eje en mindre smartphone. For mindre end 4000 får du Apples A13 Bionic-processor, der ikke kun leverer den hurtigste ydeevne, men også kamerafunktioner, du kan forvente af en dyrere telefon. Og det hele er pakket ind i et kompakt design.

Den nye iPhone SE har også mange premiumfunktioner, som du ikke finder på Android-telefoner i samme prisklasse, hvilket inkluderer dens metal-og-glas design, trådløs opladning og vandafvisning. Nogle old-school-funktioner er også med, såsom Touch ID til oplåsning af telefonen.

Da jeg skrev denne iPhone SE 2020-anmeldelse, ville jeg ønske, at Apple trimmede rammerne på den nye telefon og tilføjede en nattilstand til kameraet. Derudover byder IPhone SE også på betydeligt mindre batterilevetid end iPhone 12, der er væsentlig større.

Nogle vil måske foretrække den dyrere iPhone 12 mini, der kommer med en større 5,4-tommer skærm og 5G i et kompakt design. IPhone XR er et andet godt alternativ, da den nu er faldet i pris. Men samlet set forbliver iPhone SE 2020 en af de bedste telefoner, du kan købe til prisen.

iPhone SE 2020: Design og farver

iPhone SE 2020 test

Jeg kan generelt godt lide iPhone SE’s design – med én undtagelse. På plussiden er den godt lavet med det samme robuste glas- og aluminiumdesign som iPhone 8. Der er tre farvemuligheder for iPhone SE: sort, hvid og rød. Jeg kan godt lide, hvordan aluminiumsbåndet er farvetilpasset med bagsiden af enheden.

Jeg prøvede den sorte model, som føles og ser slank ud, men man kan se pletter fra ens hænder på trods af, at den har en fedtafvisende overflade. Du vil sandsynligvis vælge den hvide, hvis du vil skjule fingeraftryk.

Et andet plus til iPhone SE. Hele designet er virkelig kompakt sammenlignet med iPhone 11 Pro Max eller den nye iPhone 12 Pro Max. Det er forskellen mellem næppe at bemærke, at en telefon er i din forreste lomme, og at den buller ud. Jeg følte heller ikke noget ubehag, efter at have spillet i over 30 minutter. Det samme kan ikke siges om iPhone 11 Pro Max.

IPhone SE måler 5,45 x 2,65 x 0,29 tommer og vejer 148g, hvilket er mindre og smallere end Google Pixel 4a, men omtrent den samme vægt. Pixel 3a har en større 5,81-tommer skærm. I modsætning til Googles budgettelefon har iPhone SE 2020 dog IP67-vandafvisning. Det betyder, at den kan klare 1 meters dybde i op til 30 minutter. Du skal heller ikke bekymre dig om kaffe eller sodavand med denne telefon.

Desværre ser rammerne omkring iPhone SE’s skærm en smule store og outdated ud for en 2020-smartphone. Apple kunne godt have fået plads til en større skærm i basis rammen, hvis det ikke var for de klodsede kanter.

Et andet problem er, at Haptic touch af en eller anden grund ikke fungerer på låseskærmen på iPhone SE. I modsætning til andre iPhones kan du ikke trykke på notifikationer for at udvide den på låseskærmen.

iPhone SE 2020: Touch ID

Selvom Apple har tilbudt Face ID på alle sine nyere telefoner i de sidste par år, bruger den nye iPhone SE 2020 en Touch ID-sensor under skærmen til at låse enheden op. Den samme sensor kan bruges til godkendelse af App Store-downloads, Apple Pay og indtastning af adgangskoder.

Ligesom jeg huskede, fungerede combo Touch ID / home-knappen godt, og du kan vælge den mængde haptisk følsomhed, du foretrækker, når du trykker ned. Touch ID-knappen har en uventet fordel lige nu, da mange bliver beordret til at bære ansigtsmasker offentligt.

iPhone SE 2020: Skærm

En 4,7-tommers skærm på en moderne telefon kan virke forældet, men de, der leder efter en af de bedste små telefoner, bliver ikke skuffede.

Jeg nød at tjekke forskellige trailers ud på Youtube med iPhone SE 2020 Retina-skærmen. IPhone SE’s skærm gjorde et godt stykke arbejde med gengivelse af finere detaljer, samt klare skarpe farver.

Forvent bare ikke et fuld HD-billede. IPhone SE’s skærmopløsning er kun 1334 x 750 pixels. Vi foretrækker at se en 1080p-skærm, men det er ikke et dårligt kompromis.

Jeg havde ingen problemer med at se skærmen udendørs, når jeg surfer på nettet eller tager billeder. Den understøtter også True Tone, hvilket betyder, at den automatisk kan justere skærmens farvetemperatur baseret på de omgivende lysforhold.

iPhone SE 2020: kamera

IPhone SE 2020s kamera er så godt, at du ville have svært ved at se forskellen mellem det og iPhone 11 i mange tilfælde. Den eneste undtagelse er nattilstand, som iPhone SE simpelthen ikke har.

Ligesom iPhone 8 har iPhone SE et enkelt 12 megapixel bagkamera og et 7MP frontkamera. Du får ikke et ultravidvinkellinse som iPhone 11 eller et teleobjektiv med optisk zoom som iPhone 11 Pro. Men A13 Bionic-chippen øger kameraets ydeevne på iPhone SE på flere måder.

For eksempel kan du tage portrætter ved hjælp af både bag- og frontkameraet på iPhone SE med portrætbelysningseffekter og evnen til at kontrollere dybdeskarpheden. IPhone SE har også fordel af Smart HDR til at fremhæve specifikke steder i ansigterne.

IPhone SE er også i stand til at optage 4K-video med op til 60 fps, og du kan nyde udvidet dynamisk rækkevidde, hvis du sætter billedhastigheden ned til 30 fps. Dette får flere detaljer frem i skyggen sammen med bedre highlights.

iPhone SE 2020: Batterilevetid og opladning

IPhone SE er normeret til kortere batterilevetid end iPhone 11, så du skal ikke forvente den længste batterilevetid. For eksempel siger Apple, at iPhone SE leverer 13 timers videoafspilning mod 17 timer til iPhone 11.

I en uformel test fandt jeg, at iPhone SE har mindre udholdenhed end iPhone 11 Pro Max, da den har et mindre batteri. For eksempel efter at have taget stikket ud af iPhone SE kl. 7 og brugt det til websurfing, spil, taget billeder og mere hele dagen, havde jeg 20% tilbage kl. 20.00. Det er ikke dårligt, men iPhone 11 Pro Max havde stadig tæt på 40% strøm.

Desværre leveres iPhone SE med Apples standard lynlader til 5 watt. Og med den kan du kun forvente at få den op på 29% strøm på 30 minutter, baseret på vores test. Hvis du vil være i stand til at lade denne telefon op til 50% på 30 minutter, bliver du nødt til at betale ekstra for en 18W-oplader fra Apple.

Hvis du søger trådløse muligheder, understøtter iPhone SE 7,5 W trådløs opladning og understøtter Qi-standarden.

iPhone SE 2020: Ydeevne

Mens de fleste Android-telefonproducenter giver deres budgettelefoner svagere processorer, så har iPhone SE den samme A13 Bionic-chip som iPhone 11 og iPhone 11 Pro. Dette betyder, at du får den samme hurtige og responsive ydeevne.

For eksempel leverede iPhone SE stabil gameplay, mens jeg prøvede nogen forskellige spil. Grafikken var ikke så skarp på grund af iPhone SE’s skærm med lavere opløsning, men samlet set var handling og reaktion lige så hurtig og behagelig. Indlæsning af apps og skift mellem apps var også uden forsinkelse.

Scrolling på iPhone SE føles langsommere end på telefoner med en opdateringshastighed på 90Hz eller 120Hz, men det var også forventeligt af en telefon til den pris.

IPhone SE klarede sig også godt på præstationstest. Det tog kun 43 sekunder at konvertere en 4K-video til 1080p efter at have anvendt et par redigeringer i Adobe Premiere Rush-appen. Dette resultat er faktisk bedre end den dyrere Samsung Galaxy S20, som tog 1 minut og 15 sekunder.

iPhone SE 2020: Bedømmelse

IPhone SE 2020 er den bedste iPhone for de prisbevidste, og en af de bedste billige telefoner, du kan få. Det er det tætteste, du finder på en telefon til under 4000 kr., der tilbyder hurtig ydeevne, gode kameraer, trådløs opladning og et premium design, og overgår de fleste billige Android-telefoner.

Ja, jeg ville ønske, at rammerne var mindre, og at Apple inkluderede nattilstand til kameraet – og du får ikke 5G-forbindelse – men generelt er det svært at klage for meget til denne pris.

IPhone XR er et fristende alternativ til iPhone SE, da den nu er billigere. For de penge får du et større display og større batteri, men en langsommere CPU og mindre avancerede kameraer. Men hvis du foretrækker en mindre telefon, vil denne enhed ikke skuffe. Samlet set er iPhone SE en af de bedste telefoner til alle, der leder efter en ny telefon inden for et hvis budget.

About Anders Buhl 971 Articles
Anders Buhl er manden bag Tech Til Alle. Anders har en baggrund i kommunikation og har derudover tidligere arbejdet med Apple-produkter. Han har en stor interesse inden for mange områder af teknologi og har skrevet om tech og forbrugerelektronik i mange år.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.