Telefoner der understøtter 5G

5G-netværket skyder op i raket fart over det hele, ligesom både Kina, Europa, USA og andre regioner, tilbyder den næste generation af mobilstandard. Hvis hurtigere mobilhastigheder er det, du leder efter, er det noget at overveje at få en 5G-telefon.

Det er også værd at bemærke, at 5G-enheder ikke kun er til 5G-netværk, da de også fungerer fint på nutidens LTE 4G-netværk. Dette er godt, hvis dit teleselskab har annonceret planer for 5G, men den faktiske lancering stadig er måneder væk.

Hvad er 5G, egentlig?

Før vi viser dig det nuværende udvalg af 5G-telefoner, så lad os komme lidt nærmere ind på 5G-teknologi. 5G er det næste trin i mobilforbindelse, på samme måde som 4G fulgte 3G. Denne mobilforbindelsesstandard leverer hurtigere downloads end 4G LTE, trods tophastigheder varierer med den specifikke 5G-teknologi, der anvendes – mere om dette senere.

5G muliggør også lavere ventetid, hvilket vil være ideelt til aktiviteter som videokonferencer og onlinespil. Altså væsentligt til enhver form for nutidig aktivitet, hvor forsinkelse kan være et stort problem.

Endelig giver 5G-netværk også reduceret overbelastning sammenlignet med 4G. Dette betyder, at du ikke vil have så mange problemer med at holde forbindelsen til fx koncerter, på stadioner og andre steder med masser af mennesker.

Er din telefon 5G ready?

Hvis din telefon skal kunne bruge 5G kræver det både, at dit teleselskab er tilsluttet 5G netværket, men også at der er 5G master placeret i nærheden af hvor du er. Ydermere kræver det at din enhed understøtter de rette 5G-frekvenser.

Det er ikke alle 5G smartphones, der understøtter de rette 5G-frekevenser i Danmark. Dermed er de ikke “5G ready”. Derudover er det ikke alle teleselskaber, der understøtter alle “5G ready” smartphones.

Nedenunder kan du se en liste over de smartphones i Danmark, der er 5G ready, og hvis du vil have et mere detaljeret overblik over hvilke teleselskaber, der understøtter hvilke smartphones, og hvilke smartphones, der kan bruge 5G, men endnu ikke støtter de rette frekvenser, så tag et nærmere kig her.

5G Smartphones

Apple iPhone 12
Apple iPhone 12 mini
Apple iPhone 12 Pro
Apple iPhone 12 Pro Max
Huawei CPE Pro 2 5G-router (H122-373)
Huawei P40 5G
Huawei P40 Pro 5G
Huawei P40 lite 5G
motorola edge
motorola edge plus
motorola moto g 5g
motorola moto g 5g plus
Nokia 8.3 5G
OnePlus 8
OnePlus 8 Pro
OnePlus 8T
OnePlus Nord
OnePlus Nord N10 5G
Samsung Galaxy A42 5G
Samsung Galaxy A51 5G
Samsung Galaxy Note 20 5G
Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G
Samsung Galaxy S20 5G
Samsung Galaxy S20 FE 5G
Samsung Galaxy S20+ 5G
Samsung Galaxy S20 Ultra 5G
Samsung Galaxy Tab S7+
Samsung Galaxy Z Flip 5G
Samsung Galaxy Z Fold 2
Sony Xperia 1 II
Sony Xperia 5 II
Xiaomi Mi 10T Pro
Zyxel NR2101 5G
About Anders Buhl 970 Articles
Anders Buhl er manden bag Tech Til Alle. Anders har en baggrund i kommunikation og har derudover tidligere arbejdet med Apple-produkter. Han har en stor interesse inden for mange områder af teknologi og har skrevet om tech og forbrugerelektronik i mange år.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.