Motorola Moto G8 Power anmeldelse

moto g8

Da Moto G8 Power nu er den næstdyreste Moto G, er det et højere spring, end du ville forvente af en årlig opdatering. Ikke alene er processoren opgraderet fra Qualcomm Snapdragon 632 til 665, men RAM er også blevet fordoblet fra 2 GB til 4 GB, og skærmen er nu i 1080p opløsning.

Antallet af kameraer på bagsiden er også blevet udvidet. Ja, der er nu fire kameraer til din rådighed, der omfatter alt fra fjerntelefotografi til nærbillede af makrooptagelser.

‘Power’ delen af navnet er dog stadig den samme, idet den henviser til strøm i telefonen. Batteriet har en kæmpestor 5.000 mAh kapacitet, hvilket er det samme som sidste år. Motorola hævder, at dette kan føre til tre dage uden genopladning under de rette omstændigheder.

Motorola Moto G8 Power: Pris og sammenligning

Alle disse forandringer har også medført en forøget pris, hvilket gør, at G8 Power nu er på næsten samme prisniveau som G8 Plus. Faktisk har de to næsten identiske specifikationer, og er helt lige når det kommer til processor og RAM. Der hvor man kan se forskellen er skærmstørrelsen (Power er 6.4 tommer og Plus er 6.3 tommer), batteri (Power har 1.000mAh mere) og kameraer.

Power’s hovedsensor understøttes af makro-, tele- og ultralydlinser, mens Plus bare har ultralyd- og dybdesensorer. Dets hoved 48-megapixel kamera er dog bedre end G8 Power’s 16-megapixel snapper.

Motorola Moto G8 Power: Design

Tag ikke fejl, Moto G8 Power er lige så stor og fyldig, som man kan forvente af en telefon med et 5.000 mAh batteri. Hvis dette tal ikke siger så meget, er et godt referencepunkt, at de fleste telefoner har batterikapacitet på mellem 3.000 mAh og 4.000 mAh.

Behovet for at oplade mindre ofte kommer med en pris med hensyn til størrelse og vægt. Med 197 g er den bestemt pladskrævende, og med en tykkelse på 9,6 mm kan den føles lidt mere fremtrædende i lommen end hvad du måske er vant til.

På trods af dette ser G8 Power faktisk ret stilfuld ud. Motorola er gået længere end nogensinde i forhold til at fjerne grimme rammer fra dens budgetvenlige telefoner, denne gang fjerner hakket og i stedet inkluderer et pinhole selfie-kamera i øverste venstre hjørne af skærmen.

Vend den om, og den ser lige så flot ud med en buet plastikbagside og let stribet design. Borte er kameraet, der lignede ansigtet på en robot fra Futurama, og i stedet for en mere standard lodret linje af kameraer i øverste venstre hjørne med hovedobjektivet adskilt som prikken i et lille bogstav ‘i ‘. Den cirkulære fingeraftrykslæser sidder midt på telefonen.

Motorola har været ret god til at bibevare de forbrugervenlige goder, som mange virksomheder har ofret for tyndhedens skyld, og Moto G8 Power er ingen undtagelse. Selvom du ikke selv kan udskifte batteriet som med E6 Plus, har det et 3,5 mm hovedtelefonstik og understøtter microSD-kort på op til 512 GB i størrelse. Alternativt kan du tilføje et andet SIM-kort, hvis det appellerer til dig.

Der er ingen trådløs opladning, og den er kun vandtæt i henhold til IP52-standarder, hvilket betyder, at den er beskyttet mod lodrette vanddråber i en vinkel på op til 15 grader, men den kan ikke garanteres at overleve et tab i badekarret.

Motorola Moto G8 Power: Skærm

Moto G8 Power har en 6.4-tommers IPS LCD-skærm med en opløsning på 2.300 x 1.080. I virkeligheden er det et spring fra HD til Full HD mellem de to generationer. Denne gang får du 399 pixels per tomme sammenlignet med 271ppi på G7 Power.

På trods af dette fandt vores farvemåler, at det var en lidt svagere skærm end sin forgænger og G8 Plus, uanset hvilken af de tre (temmelig ens) farveprofiler, vi brugte. Med en dækning på 81,2% fra et volumen på 89,4% er G8 Power’s skærm god, men ikke helt så farvenøjagtig som før. Det er dog bedre belyst med en maksimal lysstyrke på 525 cd / m², og kontrastforholdet på 1.582: 1 er også yderst solidt.

Generelt, medmindre du er særlig følsom over for farvenøjagtighed, finder du dette generelt en forbedring. Efter min mening er den øgede kontrast, lysstyrke og opløsning vigtigere end faldet i farvenøjagtighed.

Motorola Moto G8 Power: Ydeevne

Moto G8 Power indeholder en Snapdragon 665-chipsæt og 4 GB RAM, som muliggør afslappet browsing, se af film/serier og spil uden nogen nedsænkning i fart.

Telefonen kommer i en enkelt lagerkonfiguration på 64 GB, som er ynkelig lav, selvom det er hvad man ville forvente fra en billigere model, kan den i det mindste udvides via microSD (op til 512 GB).

Moto G8 Power kører på Android 10, hvilket giver brugerne adgang til Dark Mode, Digital Wellbeing-skærmtidsovervågning og Smart Replies, der foreslår svar, når du skriver, ligesom dem i Gmail eller andre Google-produkter.

Motorola Moto G8 Power: Kamera

Moto G8 Power er forbedret på mange måder i forhold til sin forgænger, men måske mest bemærkelsesværdigt er opgraderingen fra et enkelt kamera bag på til tre, der dramatisk udvider telefonens fotografiske kapacitet.

16MP-hovedkameraet føles som det på sin forgænger og tager gode fotos i dagslys med skarpe detaljer både tæt og langt væk i samme skud. G8 Powers kamera er imidlertid mindre stærk, når det kommer til farvekontrast og klumper genstande med lignende nuancer sammen.

De to andre kameraer giver G8 Power en rækkevidde, der overgår noget af sin konkurrence, i det mindste med hensyn til nytte. 8MP f / 2.2 ultrabredt kamera er det, vi virkelig sætter pris på her – især i en tid hvor vi har været meget inde, har det været meget nyttigt at kunne zoome ud i trange omgivelser.

Mens vi ville have elsket et teleobjektiv at zoome ind med, så tillod hovedkameraets imponerende skarphed for (i det mindste i dagslys) udmærket, om ikke bemærkelsesværdig, digital zoom.

Den tredje bageste linse er et 2MP f / 2.2 makrokamera, der er designet til at tage fotos kun få centimeter væk. Du vil sandsynligvis bruge dette til at tage detaljerede billeder blomster og kæledyr – og det fungerer godt til dette. Det er værd at påpege, at makroobjektivet også optager video, selvom vi ikke brugte meget tid på det.

Det fremadvendte 16MP-kamera fungerer tilstrækkeligt, selvom det kæmper lidt med skygger, klumper farver sammen og mister skarphed i områder, der ikke er direkte oplyst.

Skal jeg købe Moto G8 Power?

Hvis strøm er din prioritet nummer et, er dette fortsat den bedste budgettelefon, når det kommer til batteri, og også en af de bedste til simpel software.

Den har til gengæld ikke det mest attraktive design, og den kan blive lidt langsom, og mens hovedkameralinsen er fin, tilføjer de ekstra skydere ikke meget.

Hvis du værdsætter mobilfotografering frem for alt, vil du måske overveje andre billige muligheder. Her er især Pixel 4a og iPhone SE 2020 stærke muligheder, men du skal betale mindst 1000 kr. mere for disse mellemklassetelefoner, end du ville betale for Moto G Power.

OnePlus Nord 2T er en anden budget-minded telefon, der har klaret sig godt i de indledende batteritests (dog ikke i nærheden af, hvad Moto G Power kan tilbyde). Moto G Power slår den også stadig på prisen.

Til denne pris må man dog gå på kompromis med noget, så du er nødt til at beslutte, hvad der betyder mest for dig. Og hvis det er batteri, så led ikke længere.

About Anders Buhl 973 Articles
Anders Buhl er manden bag Tech Til Alle. Anders har en baggrund i kommunikation og har derudover tidligere arbejdet med Apple-produkter. Han har en stor interesse inden for mange områder af teknologi og har skrevet om tech og forbrugerelektronik i mange år.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.