Bluetooth til høreapparater

Bluetooth

Høreapparater med Bluetooth-teknologi hjælper dig med at holde forbindelsen til iOS- og Android-telefoner, fjernsyn, tablets og andre foretrukne lydenheder.

Fortidens høreapparater begrænsede ofte brugerens adgang til mange forskellige lydenheder såsom mobiltelefoner og musikafspillere. For eksempel hvis du skulle bruge en musikafspiller, mens du var ude at løbe, ville du have været nødt til at fjerne dine høreapparater for at få plads til et par øretelefoner. Dog bruger nutidens sofistikerede trådløse høreapparater Bluetooth-teknologi til at gøre det muligt at oprette forbindelse til elektroniske enheder og streame signaler direkte til høreapparaterne.

Bluetooth og høreapparater

Bluetooth er udviklet gennem et samarbejde mellem førende teknologivirksomheder, og er en trådløs kommunikationsplatform, der muliggør overførsel af data mellem to eller flere elektroniske enheder. Teknologien bruger radiobølger indstillet til en høj frekvens til at transmittere data uden interferens eller sikkerhedsrisici. En bred vifte af produkter, der indeholder Bluetooth-forbindelse, er blevet udviklet, herunder mobiltelefoner, musikafspillere, computere, tablets og fjernsyn.

Apple har patenteret specifik Bluetooth-forbindelse med høreapparater, så visse høreapparater kan kommunikere direkte med iOS-platformen, der kører iPhone-, iPad- og iPod Touch-enheder. Denne teknologi er designet til at tillade enhederne direkte forbindelse uden ekstrem belastning af batteriet. De fleste høreapparatproducenter har udgivet høreapparater, der implementerer denne Bluetooth-teknologi, der markedsføres som Made for iPhone ™. Besøg Apples hjemmeside for en aktuel oversigt over specifikke enheder, der er kompatible med Made for iPhone-høreapparater.

Hvad hvis mine høreapparater ikke er kompatible med Made for iPhone ™?

Hvis dit høreapparat ikke indeholder en funktion til direkte streaming fra din smartphone til dine høreapparater, skal du ikke bekymre dig. Producenterne af trådløse høreapparater skabte for længe siden en smart løsning til at få adgang til denne udbredte trådløse standard. Trådløse høreapparater kan bruge kompatible hjælpeapparater, ofte kaldet streamere, til at give en kommunikationsforbindelse mellem den trådløse teknologi i høreapparaterne og enhver Bluetooth-aktiveret enhed.

De trådløse høreapparater kan parres med streameren, og derefter kan streameren parres med eksterne enheder. Når det hele er sat op, opfanger streameren f.eks. Bluetooth-signalet fra din telefon og sender det til dit høreapparat via et FM-signal eller et elektromagnetisk felt afhængigt af producentens design. Normalt bæres streameren rundt om halsen eller placeres i en lomme til håndfri brug.

Bluetooth høreapparater

Hvad er fordelene ved streaming via Bluetooth?

Uanset om du direkte streamer til din iPhone eller bruger en ekstra enhed til at få adgang til din mobiltelefon eller musikafspiller, giver en streamer mange muligheder, der tidligere ikke var tilgængelige.

Personlig lytteoplevelse

Lydsignalet kan normalt indstilles til at streame til det ene eller begge høreapparater, og det streamede signal kan forstærkes og formes, så det passer til høreapparatets personlige indstillinger. Strømmen kan styres af streameren eller høreapparaterne afhængigt af producentens design. Til musik kan dine høreapparater blive et sæt trådløse øretelefoner. For en iOS- eller Android-telefon vil du nok kun streame signalet til ét høreapparat for at have det andet til andre lyde i rummet.

Flere forbindelser

Flere enheder kan normalt parres med en streamer, så du nemt kan skifte mellem forskellige enheder. For eksempel kan du oprette forbindelse til din mobiltelefon, mens du streamer en film fra din tablet. Streameren er i stand til at afbryde eller pause lyden fra din tablet for at bringe dig lydsignalet fra et indgående telefonopkald.

Fjernbetjening til dine høreapparater

Almindeligvis er der også muligheder for eksternt at ændre lydstyrken eller programmet fra streameren. Dette er især nyttigt, hvis dine høreapparater er for små til at rumme eksterne kontroller.

Standardprotokol

Sidst men ikke mindst er Bluetooth en standardprotokol i elektronikindustrien. Det er ikke unikt for et bestemt høreapparat eller høreapparatproducent, så der er ensartethed i den måde, det fungerer på på tværs af alle enheder. Platformen er allerede testet og raffineret, da den har været i brug i mange år i mobiltelefonindustrien. Som nævnt ovenfor er Bluetooth-forbindelsen sikker, og der er ingen interferens.

Bluetooth er nutidens banebrydende teknologi

Bluetooth-teknologi i høreapparater har i høj grad hævet høreapparatets brugeroplevelse og gjort det muligt for høreapparater at personliggøre indstillinger til andre lydenheder. Det er et eksempel på at bruge nutidens trådløse høreapparatsteknologi på en smart måde, der virkelig giver brugervenlige høreapparatbrugere.

About Anders Buhl 973 Articles
Anders Buhl er manden bag Tech Til Alle. Anders har en baggrund i kommunikation og har derudover tidligere arbejdet med Apple-produkter. Han har en stor interesse inden for mange områder af teknologi og har skrevet om tech og forbrugerelektronik i mange år.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.