Samsung Galaxy S10e anmeldelse

Samsung Galaxy S10e anmeldelse

For samsung er Samsung Galaxy S10e deres svar på en prisvenlig udgave af deres flagskibsmodel. Da S10e kom ud var det åbentlyst Galaxy S10 og S10 plus, der var de store dyre modeller fra Samsung. Nu er deres nyeste skud fra stammen dog deres Galaxy S20, men denne model kommer ikke i en billigere variant, som Galaxy S10 gjorde.

Derfor er der ingen tvivl om, at denne Samsung Galaxy S10e stadig er yderst relevant for dem, der leder efter en lækker Smartphone med masser af funktioner og god ydeevne, og som derudover kommer til en mere overkommelig pris. Derudover kommer den med en størrelse, hvor de fleste kan holde den i en hånd, hvilket efterhånden er et sjældent syn, og dette gør den efter vores mening en af de bedste Androids.

Læs vores fulde anmeldelse af Samsung Galaxy S10e for at finde ud af, hvorfor du sandsynligvis skal købe denne telefon.

Læs også: Bedste små telefoner

Samsung Galaxy S10e: Design

 • 3,5 mm hovedtelefonstik
 • Sidemonteret fingeraftrykssensor
 • IP68 vandafvisende
 • 142.2 x 69.9 x 7.9mm, 150g

Alle telefoner i Galaxy S10-serien har et lignende designsprog, men Galaxy S10e er den der skiller sig mest ud. Den er ikke så flashy som Galaxy S10 eller S10 Plus, og det er ikke en dårlig ting overhovedet. Faktisk kan jeg godt lide det aspekt af S10e.

Til at begynde med har den ikke et gigantisk display. Det er en smartphone, der kan bruges med en hånd af de fleste. Den har heller ikke de traditionelle buede kanter omkring skærmen, hvilket gør den meget lettere at holde på end de to større i serien.

Små rammer omgiver skærmen foran, mens bagkanterne er dejligt buede for at tilpasse din hånd. Glas-og-aluminium-designet får Galaxy S10e til at føles ganske solid, uden at den er for tung.

På venstre side finder du volume-knappen og en dedikeret Bixby-knap (mere om det senere) direkte under den. På højre side af S10e finder du tænd/sluk-knappen/fingeraftrykssensor-kombination.

Galaxy S10e har ikke en ultralyds fingeraftrykssensor indlejret i sin skærm som S10 og S10 Plus. Som jeg allerede har nævnt, er dette en god ting – S10 og S10 Plus fingeraftrykssensorer er langsommere og mindre nøjagtige end de traditionelle scannere.

Side-monterede fingeraftrykssensorer er undervurderet efter min mening. De er placeret på et sted, hvor din tommelfinger naturligt hviler, og er lette og afslappende at bruge.

Samsung Galaxy S10e: Skærm

 • 5,8 tommer dynamisk AMOLED-skærm
 • 2.280 x 1.080 opløsning, 435 ppi
 • 19: 9-størrelsesforhold

Samsung laver de bedste skærme inden for smartphone-verdenen, og Galaxy S10e’s 5,8 tommer dynamiske AMOLED-panel er vidunderlig. Den bliver både flot klar og afdæmpet, og der er ikke nogen problemer med at se udendørs. Dette er et Full HD+ display, så det er ikke så pixeltæt som de andre Galaxy S10 modeller. Så medmindre du absolut skal have en Quad HD+ -skærm på din telefon, vil S10e’s skærm være mere end fint.

For at trimme så mange kanter, som muligt, besluttede Samsung at placere det frontvendte kamera inde i skærmen. Personligt foretrækker jeg dette frem for et stort hak i midten, og så stoppede jeg med at bemærke det efter at have brugt apparatet cirka en times tid.

Alle Samsungs baggrunde forsøger at skjule det så meget som muligt, og det kan næsten ikke ses, hvis du bruger en sort baggrund. Der er desuden en hel subreddit til Galaxy S10-baggrunde, hvis du gerne vil have det til at blandes ind endnu mere.

Samsung Galaxy S10e: Hardware & ydeevne

 • 8nm octa-core Exynos 9820 / 7nm octa-core Snapdragon 855
 • 6/8GB RAM
 • 128/256 GB lagerplads, kan udvides op til 512 GB
 • 3,100mAh batteri
 • Hovedtelefonstik
 • IP68 vand- og støvafvisende ‘

Galaxy S10 serien er en af de første til at markedsføre den nye Qualcomm Snapdragon 855 mobilplatform. Den er hurtig. Jeg har ikke bemærket en eneste hakken eller antydning af forsinkelse under hele testperioden.

Vores Galaxy S10e-testenhed havde 6 GB RAM og 128 GB lagerplads, men du kan vælge en dyrere model med 8 GB RAM og 256 GB lagerplads. Vi foreslår kun at købe den dyrere model, hvis du har brug for mere lagerplads – de 2 GB RAM-forskel vil du sandsynligvis ikke kunne mærke meget til.

Alle Galaxy S10e-modeller leveres også med mulighed for udvidelse af lagerplads og understøtter op til 512 GB ekstra lagerplads med et microSD-kort.

Et par andre hardware-godbider: Alle Galaxy S10-modeller leveres med et hovedtelefonstik, samt en IP68-klassificering for støv- og vandafvisning.

Den er også kompatible med Qi og PMA trådløse opladningsmetoder samt Samsungs nye Wireless PowerShare-funktion. Du kan oplade andre trådløse opladningskompatible enheder ved at placere dem på bagsiden af enheden. Det er dog langsomt og bør ikke være dem primære opladningsmetode, medmindre du oplader noget med et mindre batteri som Galaxy Watch Active eller Galaxy Buds.

En af ulemperne ved at købe en mindre telefon er, at du har mindre plads til et batteri. S10e leveres med en 3.100 mAh-celle, hvilket er udmærket sammenlignet med andre telefoner i denne størrelse. Batteriets levetid er rimelig gennemsnitligt – jeg har opnået et gennemsnit på cirka fire timers skærmtid i hele min brug. Dit forbrug vil variere, men jeg tror ikke, du skal forvente, at telefonen varer mere end en dag, medmindre du aktivt ændrer dine brugsvaner.

Samsung Galaxy S10e: kameraer

 • Bag-kameraer: 12MP vidvinkelsensor, Super Speed Dual Pixel autofokus. 16MP ultrabred sensor.
 • Front-kamera: 10MP sensor, Dual Pixel autofocus

Her begynder tingene at afvige endnu mere ved Galaxy S10-serien. Med Samsung Galaxy S10e får du en dobbeltkameraopsætning på bagsiden, med en 12MP vidvinkelsensor og en 16MP ultrabred sensor. S10 og S10 Plus har begge en ekstra 12MP-teleobjektiv bag på.

Under gode til moderate lysforhold kan de to bagerste kameraer tage nogle rigtig gode billeder. Detaljerne i billederne er yderst fremtrædende, der er masser af dynamiske intervaller, og farverne er intense og klare. Farverne er dog ikke så intense, som de har været på tidligere Galaxy-telefoner, så de fleste billeder ser meget mere naturlige ud end før, hvilket jeg godt kan lide.

Vidvinkel 12MP-linsen burde være bred nok til daglig brug, men du kan også bruge den ultrabrede 16MP-sensor, hvis du har brug for at skal have endnu mere ind i billed-rammen.

Jeg har haft blandede resultater med den ultrabrede linse. Selvom den giver dig mulighed for at klemme ekstra meget ind i billed-rammen, kan billeder blive forvrænget, hvis du er for tæt på objektet. Bare sørg for at bruge den ultrabrede linse i den rette afstand, ellers kan dine fotos komme til at se lidt falske ud.

Selve kameraets brugerflade er let at bruge. Det er ikke rodet, og jeg kan godt lide, at du kan swipe til venstre eller højre på brugerfladen for at skifte mellem tilstande.

Apropos kameratilstande er den nye Instagram-tilstand på Galaxy S10e temmelig sej. Du skal blot Swipe over til fanen Instagram i kamera-appen, klik på et foto eller en video, og det importeres automatisk til din Instagram Story. Jeg ved ikke, om det er meget lettere end at åbne Instagram og hente et foto fra appen, men det er der, hvis du vil bruge det!

Samsung Galaxy S10e har en enkelt frontvendt 10MP-linse. Bredden på linsen er en smule ordinær, så du bliver nødt til at strække armen lidt ud, hvis du vil have flere personer med i billedet.

Samsung Galaxy S10e: Software

 • Android 9 Pie
 • Samsung One UI version 1.1

Det har været længe undervejs, men Samsungs software er endelig god. Den nye interface One UI fjerner den splittende Samsung oplevelse af softwaren, mens den gør alt lettere at nå med tommelfingrene.

Jeg foretrækker udseendet af One UI fremfor de fleste andre Android-grænseflader. Jeg elsker at hele systemet kan have et mørkt tema , der kan tændes hele tiden eller kun om natten. Jeg kan også godt lide udseendet på indstillingsmenuerne og notifikationerne.

Et par ting i softwaren er tvivlsomme. Bixby er stadig her, og den er kun lidt bedre end den version, der blev lanceret på Galaxy S9. Den vil stadig vise dig reklamer for spil, som du ikke vil spille, eller anbefale temaer til din telefon, som du skal betale for. Det er bare ikke noget, man vil have på sin hjemmeskærm. Heldigvis er det let nok at deaktivere den, hvis du slet ikke ønsker at bruge den.

En nylig tilføjelse, der faktisk har været nyttig, er Bixby Routines, der ligner Samsungs svar på IFTTT (if this then that). Det giver dig mulighed for at udløse ting i bestemte situationer, f.eks. hvis du er ved at løbe tør for batteri. Dette er en virkelig nyttig funktion, som alle telefoner burde have.

Nu er det også et godt tidspunkt at tale om den fysiske Bixby-knap i venstre side af telefonen. Den åbner som standard Bixby, når det trykkes på den, hvilket fungerede fint for mig. Der er dog folk, der har sagt, at den sidder uheldigt, og har åbnet Bixby gentagne gange ved en fejl. Hvis dette er et problem, så kan du heldigvis ændre Bixby-knappen til en hvilken som helst anden app efter valg, så længe den app ikke er en anden stemmeassistent.

Under den smarte nye grænseflade er Android 9 Pie, og der vil sikkert gå et stykke tid, inden Galaxy S10-linjen får Android Q, den næste store version af Android. Samsung er en af dem, der er længst tid om at implementere nye store software updates.

Samsung Galaxy S10e test: Den endelige dom

På trods af hvad nogle mennesker måske siger, behøver du ikke et gigantisk display eller tre kameraer på din smartphone. Du tænker måske nogle gange på at ville have dem, men de er ikke en nødvendighed. Vi lever i en verden af overflod af ting, og de to øverste Galaxy S10-modeller leverer i den grad, når det kommer til overskydende ting og funktioner man ikke har nødvendigvis har brug for. Galaxy S10e er seriens mest normale telefon og tilbyder en stor samlet oplevelse uden at ofre noget.

Det bliver ikke nemt at finde en bedre telefon i dette prisleje. Samsungs forbedrede software kombineret med den ekstraordinære hardware giver en samlet fantastisk smartphone, og en, som jeg ikke vil lægge fra mig i lang tid.

Fordele

 • Fantastisk skærm.
 • Hovedtelefonstik.
 • Ekstremt hurtig fingeraftrykssensor.
 • Imponerende hurtig ydeevne.
 • En dejlig brugergrænseflade der er fyldt med funktioner.
 • Kameraet fungerer godt under de fleste lysforhold

Ulemper

 • Dårlig kameraydelse i lavt lys.
 • Middelmådig batterilevetid
 • Samsungs. softwareopdaterings historik er ikke prangende.
About Anders Buhl 970 Articles
Anders Buhl er manden bag Tech Til Alle. Anders har en baggrund i kommunikation og har derudover tidligere arbejdet med Apple-produkter. Han har en stor interesse inden for mange områder af teknologi og har skrevet om tech og forbrugerelektronik i mange år.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.