Doro 8080 anmeldelse – lækker smartphone til ældre

Doro 8080 test

Med 8080 ønsker Doro at putte sin seniorvenlige mobilteknologi ind i en slank smartphone-krop, og gøre det til en af de bedste smartphones til seniorer. Telefonen lykkes fint med dette. Den fungerer godt, og tilføjelsen af Doros signatur-nødknap og supplerende tjenester er også en bonus.

Det er en Android-smartphone designet til dem, der har problemer med deres syn eller fingerfærdighed, og til en overkommelig pris. Med en generøs 5,7-tommers skærm er den også meget ligetil at bruge. Startskærmen er opdelt i fire enkle ikoner (opkald, visning, sending og søgning), hvilket gør den nem at navigere.

I mellemtiden giver funktionen ‘Min Doro’ bekendte adgang til håndsættet fra deres egen enhed, hvilket er praktisk til at justere telefonens tekststørrelse, lydstyrke og kontakter eksternt. Hjem-knappen fungerer også som en fingeraftrykssensor for ekstra sikkerhed.

Doro 8080: Design

Telefonen har faktisk et ganske flot ydre. Der er noget ved samspillet mellem guld/bronzelinjerne og den hvide (eller sorte – begge ser godt ud) krop, der virkelig spiller. Doro ved bestemt, hvordan man får sine telefoner til at skille sig ud fra hinanden, selvom du kunne hævde, at frontdesignet minder lidt om Samsung Galaxy S7.

Med aluminium-plastikdesign føles 8080 robust og let, samtidig er den solid og ikke glat at holde, hvilket giver en god tryghedsfornemmelse.

Tænd/sluk-knappen er øverst til højre med lydstyrkeknappen til venstre og med SIM-porten lige over dem. Hjem-knappen i bunden fungerer også som en fingeraftryksscanner, og den fungerer ganske fantastisk – jeg kan ikke huske, at der opstod nogen problemer, da jeg skulle logge ind.

Der er en stor bjælke med et blinkende LED-varsellys. Telefonen leveres også med en ladeholder – nyttigt til den primære målgruppe. I stedet for at lade telefonen et eller andet tilfældigt sted, kan du vælge et opladningssted, hvor telefonen også kan stå lodret og forblive mere synlig.

Doro 8080: Ydeevne

Dette er ikke en højtydende telefon. Men det behøver det heller ikke at være. Hovedfokus er på assistentfunktionerne, som telefonen leveres med.

Disse inkluderer: forenklede apps som ”Sæt og visning”, der samler flere applikationer under ét tag for at lette adgangen fra startskærmen med store ikoner og tekst, ”opsætningsmuligheder”, der spænder fra begynder til mere erfarne opsætninger, TeamViewer, hvor enheden kan styres eksternt, og teknologi, som muliggør klarere og bedre lydende telefonopkald.

Alle disse indstillinger fungerer rigtig godt, og nødknappen reagerer 100 procent på enten at blive holdt nede i tre sekunder eller trykket på tre gange på et sekund. Batteriet på 3.200 mAh- holder sikkert igennem en dag, og jeg var i stand til at skubbe det til to med let brug, som du sandsynligvis ville forvente af den målgruppe.

Doro 8080: Kamera

Hvor et 16MP-kamera lyder meget godt, ser det ikke ud til at Doro har tænkt meget over de megapixels der er puttet i telefonen. Der er ingen portrætfunktion eller vidvinkel, og billedkvaliteten er også en smule skuffende. Der er billigere telefoner med langt bedre kameraer på markedet.

Men for det relevante marked, vil det helt sikkert få arbejdet gjort. Peg og tryk, og tænd blitz om nødvendigt. Enkelhed er målet. Det samme gælder for 5MP-frontkameraet, som heller ikke er det mest imponerendei lav belysning.

Det gode

Vi blev imponeret over telefonens batterilevetid. Vi fik op til syv timer i vores test med blandet brug og lidt over syv med videoafspilning. Lige fra sim-kortbakken, der kan skubbes ud med en fingernegl til de mange behjælpelige opsætninger, er der ingen tvivl om, at man har gjort meget for at lave en smartphone, der er ekstra god til den gruppe af mennesker, der har problemer med deres fingerfærdighed og hørelse. Den justerer endda farverne på skærmen for dem med synsproblemer.

Sammenlignet med mange konkurrenter, der sigter mod et lignende marked, ser den slank og stilfuld ud. Dog er standout-funktionen dens nødhjælp-knap. Denne funktion markerer til alle tildelte kontakter, at en alarm er blevet udløst og viser telefonens nøjagtige placering, så du nemt kan finde den person, der har behov for det.

Tage til efterretning

Denne telefon vinder ingen præmier for hastighed. Når det kommer til åbning og brug af apps, kan den ikke matche flagskibsmodellerne. Selvom det er muligt at se tv-shows og film på sin skærm, er opløsningen ikke HD eller 4K, så den ser ikke særlig klar ud. For- og bagkameraerne tog klare fotos, men kæmpede med at gøre det i svagt lys. Der er desuden ingen portrættilstand for at få fotos til at se endnu mere professionelle ud.

Doro 8080 test: Endelige dom

Doro 8080 er en smartphone til en overkommelig pris, der passer bedst til personer med syns- eller fingerfærdighedsproblemer. Takket være sin store skærm, simple brugerflade, fjernadgang og nødhjælpsfunktion er den ideel i en nødsituation.

I sidste ende, hvis du har fået en ældre pårørende til at tage springet ind på smartphone-markedet, er 8080 et godt bud. Det er en klar stilistisk og præstationsopgradering af sin forgænger Doro 8040.

Nøglespecifikationer

  • Skærmstørrelse: 5,7 tommer
  • Processor: Qualcomm SDM439
  • Kameraer: 2, 5MP frontkamera og 16MP bagkamera
  • Opbevaringsplads: 32 GB
  • Vægt: 0,175 kg

Bedømmelse

  • Brugervenlighed: 4 / 5
  • Design: 3.5 / 5
  • Instruktioner: 5/5
  • Ydeevne: 3,2 / 5
About Anders Buhl 970 Articles
Anders Buhl er manden bag Tech Til Alle. Anders har en baggrund i kommunikation og har derudover tidligere arbejdet med Apple-produkter. Han har en stor interesse inden for mange områder af teknologi og har skrevet om tech og forbrugerelektronik i mange år.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.