iOS 15 udgivelsesdato, funktioner, læk og hvad vi ønsker

Image credit: medium.com

Vi er en del væk fra udgivelsen af iOS 15 – Apple har endnu ikke engang haft et preview af sit kommende operativsystemopdatering – men det forhindrer ikke rygter i at sprede sig. Når alt kommer til alt betyder en iOS-opdatering flere nye funktioner til din iPhone, og det er altid velkommen.

Apple ændrede virkelig tingene med iOS 14, da opdateringen dukkede op sidste år, hvilket medførte funktioner, som brugerne har bedt om, såsom widgets på startskærmen. iOS 14 tilføjede også App-biblioteket til automatisk at organisere dine apps og evnen til at ændre din standardbrowser og e-mail-klient. Selv med en lovet iOS 14.5-opdatering, der medfører flere ændringer, forventer vi stadig yderligere forbedringer med iOS 15 senere på året.

Læs ogsåiPhone 13 læk afslører to store opgraderinger

Baseret på lækager og rygter, her er alt, hvad vi kender til iOS 15 ind til videre, som vil debutere med den kommende iPhone 13-serie og være tilgængelig som download til mange andre iPhone-modeller.

iOS 15: Udgivelsesdato og betaversioner

Apple lancerer normalt den nye version af iOS sammen med årets seneste iPhone. Dette sker typisk i september. På grund af COVID-19 udskød Apple imidlertid lanceringen af iPhone 12-serien indtil oktober 2020; iOS 14 blev dog stadig udgivet i september 2020.

Med det i tankerne tror vi, at iOS 15 vil komme til september i år. Apple snakker dog højst sandsynligt om den til sin årlige iOS-opdatering til sommer på WWDC, dens årlige udviklerkonference. Denne begivenhed finder normalt sted i juni, hvor vi hører mere om nye funktioner og tweaks. Vi får også mere at vide om udvikler og offentlig betas omkring det tidspunkt også.

Med de seneste iOS-udgivelser, herunder iOS 14, kunne brugerne installere den offentlige betaversion for at teste de nye funktioner. Der er ingen grund til at tro, at Apple ikke vil gøre det samme med iOS 15.

iOS 15: Hvilke enheder understøtter den?

Apple har ikke officielt frigivet en liste over, hvilke enheder der får iOS 15. Rygter antyder imidlertid, at den nye version kun kommer til iPhone 7 og nyere. Det ville efterlade iPhone 6s, 6s Plus og den originale iPhone SE ude i kulden.

Hvis det stemmer, så er her, hvilke iPhones vi tror får iOS 15:

 • iPhone 7
 • iPhone 7 Plus
 • iPhone 8
 • iPhone 8 Plus
 • iPhone X
 • iPhone XR
 • iPhone Xs
 • iPhone Xs Max
 • iPhone 11
 • iPhone 11 Pro
 • iPhone 11 Pro Max
 • iPhone SE (2020)
 • iPhone 12 mini
 • iPhone 12
 • iPhone 12 Pro
 • iPhone 12 Pro Max

Og selvfølgelig kommer iPhone 13-serien med iOS 15.

Der er en potentiel ekstra mulighed, hvis du har en ældre iPhone, der muligvis går glip af fremtidige iOS-opdateringer. Den kommende iOS 14.5-opdatering giver angiveligt brugerne mulighed for at skifte separat mellem regelmæssige opdateringer og sikkerhedsopdateringer – ideen er, at ældre telefoner muligvis stadig kan modtage sikkerhedsopdateringer, selvom enheden ikke kan håndtere en fuld opdatering. Det er uklart, om denne funktion tillader enheder, der går glip af iOS 15, stadig får sikkerhedsrettelser fremadrettet.

iOS 15: Hvad vi ønsker at se

Vi kommer helt sikkert til at se masse nye ting i iOS 15, men intet er sikkert endnu. Derfor har vi en lille ønskeliste over ting, som vi godt kunne tænke os at se. Der er stadig nogle ting, som Android gør godt. som iOS kunne drage fordel af.

Forbedrede notifikationer: Dette har været et smertepunkt for iOS i lang tid. Det er noget, som Google fortsætter med at forfine i Android, og vi vil meget gerne se Apple tage nogle af disse erfaringer og anvender dem i iOS 15.

En bedre Siri: Lad os indrømme det, så god er Siri heller ikke. Selvfølgelig er den forbedret en hel del med hver ny iteration, men den halter betydeligt bag Google Assistant. Apple har meget plads til at vokse i denne henseende. Vi vil gerne se bedre talegenkendelse og bedre svar. Det er fint at den kan foretage websøgninger, men en del af det, der gør Assistent så nyttig, er dens evne til at besvare mange af dine spørgsmål direkte. Her er Siri bare ikke i nærheden, og vi vil gerne se den ændring.

Tillad flere standardapps: Med iOS 14 lader Apple endelig brugerne vælge deres egne standardbrowsere og e-mail-klienter. Dette var et godt skridt i den rigtige retning. Vi vil dog gerne se, at Apple fortsætter med at slippe lidt løs, begyndende med at ændre standard-SMS’en. Brug af iMessage er fint, men være i stand til at skifte til noget som Signal for at have alle samtaler i samme app. Andre standard-apps ville også være velkomne, som musik og video. (iOS 14.5 giver dig mulighed for at vælge bestemte musikapps til at afspille en sang, men Apple har sagt, at dette ikke er en måde at indstille en standard musikafspiller, der ikke er den indbyggede musikapp.)

About Anders Buhl 971 Articles
Anders Buhl er manden bag Tech Til Alle. Anders har en baggrund i kommunikation og har derudover tidligere arbejdet med Apple-produkter. Han har en stor interesse inden for mange områder af teknologi og har skrevet om tech og forbrugerelektronik i mange år.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.