iPhone 12 Pro Max anmeldelse

iPhone 12 Pro Max test

IPhone 12 Pro Max er meget mere end bare en storskærmsversion af iPhone 12 Pro. Med sin 6,7-tommer skærm er dette den største skærm nogensinde på en iPhone. Men iPhone 12 Pro Max lever op til sit navn på andre måder med et endnu mere avanceret kamera end den almindelige iPhone 12 Pro og betydeligt længere batterilevetid.

Selvfølgelig får du den samme super hurtige A14 Bionic-chip og 5G-forbindelse som alle de andre iPhone 12-modeller, men hvis du vil have det bedste af det bedste, så er det Apple-telefonen, du skal anskaffe dig. Er den så pengene værd i forhold til den almindelige Pro? Absolut. Faktisk, baseret på min testning, er den muligvis den bedste telefon, du kan købe lige nu, hvis du er villig til at betale prisen. Et vigtigere spørgsmål er, om denne store skærm overhovedet passer til dig.

Læs også: Bedste kameratelefoner

iPhone 12 Pro Max: Design og farver

IPhone 12 Pro Max er et monster af en telefon sammenlignet med den almindelige iPhone 12 Pro. Det er virkelig forskellen mellem at have en flagskibstelefon, som du komfortabelt kan bruge med den ene hånd og ikke.

iPhone 12 Pro Max farver

Men til gengæld får du en meget større og medrivende skærm, som ikke kun kan have mere indhold på skærmen på én gang, men giver dig også et større tastatur at skrive på og samtidig en mini-biograf i lommen.

IPhone 12 Pro Max ser har et mere præmium design sammenlignet med iPhone 11 Pro Max. Og det er på grund af den nye telefons slankere kanter. Det polerede skinnende rustfrie guld på enheden er særlig iøjnefaldende. Det er smartphones svar på smykker. Dog opfanger overfladen fingeraftryk ret hurtig.

Udover guld inkluderer det andre farvemuligheder som de mere neutrale sølv og grafit samt den iøjnefaldende Pacific Blue, som jeg virkelig kan lide på den almindelige iPhone 12 Pro.

Hakket på iPhone 12 Pro Max forbliver ret stort, men TrueDepth-kameraet er stadig meget praktisk til Face ID. Jeg ville bare ønske, at Apple fandt en måde at integrere Touch ID på skærmen eller på tænd/sluk-knappen, som de gjorde med den nye iPad Air.

Med 78.1mm x 7.4mm x 160.8mm på 226g er iPhone 12 Pro Max lidt tungere end sin forgænger. Men du får en større skærm i omtrent samme størrelse, da Apple trimmede kanterne omkring skærmen.

IPhone 12 Pro Max er også mere hårdfør denne gang. Den har en Ceramic Shield-skærm, der er klassificeret til fire gange faldydelsen samt en bedre IP68-vandmodstandsklasse, der går ned til 6 meter i stedet for 4 meter.

iPhone 12 Pro Max: Skærm

Med sin 6,7-tommer OLED-skærm er iPhone 12 Pro Maxs OLED-skærm mindre, men lysere end 6,9-tommer Galaxy Note 20 Ultra. Da jeg så Netflix, nød jeg den ekstreme mængde af farver, der næsten fik mig til at glemme, at jeg brugte en telefon.

IPhone 12 Pro Max har tilfældigvis også den mest farvenøjagtige skærm, vi nogensinde har testet. Skærmen registrerede 0,07 på Delta-E-testen, hvor 0 er perfekt. Note 20 Ultra viste 0,24.

IPhone 12 Pro Max’s skærm var i gennemsnit 654 nit i vores test sammenlignet med en lidt højere 662 nit til Galaxy. Men udendørs fandt vi iPhone-skærmen lettere at læse i direkte sollys.

Det eneste, der mangler fra iPhone 12 Pro Max, er en jævn 120Hz-hastighed, som ville have gjort det lettere at rulle og endnu bedre gameplay, som det gør på de nyeste Samsung-flagskibe. Det kan vi håbe den næste iPhone 13 får.

iPhone 12 Pro Max: Kamera

IPhone 12 Pro Max tilbyder det bedste kamera på nogen telefon, og det siger en del taget i betragtning af, hvor godt Galaxy Note 20 Ultra og Pixel 5 er.

IPhone 12 Pro Max har en større hovedsensor end iPhone 12 Pro, som er designet til at levere en 87 procent forbedring under dårlige lysforhold i forhold til iPhone 11 Pro Max. Hovedobjektivet på iPhone 12 Pro Max har også en hurtig f/1.6 blænder og en LiDAR-sensor for hurtigere autofokus.

Du får også en 2,5x optisk zoom fra iPhone 12 Pro Max’s 12MP teleobjektiv, som er bag Note 20 Ultras 5x zoom, men er bedre end 2x på iPhone 12 Pro.

IPhone 12 Pro Max kameraet gør et fremragende stykke arbejde i svagt lys. Jeg har aldrig været i stand til at få et godt billede af månen, før jeg brugte denne telefon.

IPhone 12 Pro Max-kameraets Smart HDR 3-evner gjorde også et fantastisk arbejde med at indfange en udfordrende landskabsscene med en flod i baggrunden, der også inkluderede flere træer med en kompleks blanding af sollys og skygger.

iPhone 12 Pro Max: Video

IPhone 12 Pro Max bruger det, der kaldes sensorskiftstabilisering for at holde tingene stabile i modsætning til optisk billedstabilisering. Men resultaterne var stadig ret imponerende. Selv når man gik i et hurtigt tempo, gjorde iPhone 12 Pro Max et fremragende stykke arbejde med at holde videooptagelserne fine, selvom noget objektivblænding sneg sig ind fra solen.

iPhone 12 Pro Max: Ydeevne

Når det kommer til ren ydeevne, har A14 Bionic-processoren i iPhone 12 Pro Max, parret med 6 GB RAM, ingen sidestykke. Da jeg spillede Arena-kampspil, sparkede jeg, skar og piskede fjender, og gameplayet forløb ligeså flydende og gnidningsfrit som en konsol.

Som forventet vandt iPhone 12 Pro Max over Android-konkurrenterne på Geekbench 5. Apples telefon ramte 4.111 på multikerne-testen og 1.603 på enkeltkerne. Sammenlignet med Galaxy Note 20 Ultra, hvis Snapdragon 865 Plus-chip scorede kun 3.294 og 985.

Vi lavede også en videoredigeringstest. Der tog det kun 28 sekunder for iPhone 12 Pro Max at konvertere en 4K-video til 1080p sammenlignet med 1 minut og 16 sekunder for Note 20 Ultra.

iPhone 12 Pro Max: Batteri og opladning

En af de største grunde til at spendere på iPhone 12 Pro Max er den ekstra udholdenhed, du får fra dens større batteri.

Ligesom resten af iPhone 12-serien inkluderer Apple ikke en oplader i æsken med 12 Pro Max. Det er åbenbart en grøn ting man gør, som Apple har hævdet, men det er også irriterende, især hvis du hurtigt vil oplade din telefon.

En 20W hurtigoplader får en drænet iPhone 12 Pro Max til lige under 50% på 30 minutter. Men MagSafe får mere opmærksomhed, fordi det fungerer med magneterne på bagsiden af iPhone 12 Pro Max for nemt at vedhæfte en oplader. Denne oplader er 15 W, hvilket er langsommere, men den er dobbelt så hurtig som tidligere iPhone trådløse opladere.

IPhone 12 Pro Max virker også med et voksende udvalg af MagSafe-tilbehør, inklusiv etuier og tegnebøger, som du kan vedhæfte, samt Apples MagSafe Duo-oplader, der oplader din iPhone og Apple Watch samtidig.

iPhone 12 Pro Max vs iPhone 12 Pro

IPhone 12 Pro Max og iPhone 12 Pro deler de fleste af de samme funktioner, men der er nogle vigtige forskelle. Mens begge flagskibstelefoner tilbyder Apples A14 Bionic-chip, 5G og OLED-skærme, er iPhone 12 Pro Maxs 6,7-tommer skærm meget større end 6,1-tommer-skærmen på iPhone 12 Pro.

Derudover tilbyder iPhone 12 Pro Max en større optisk zoom end iPhone 12 Pro (2,5x vs 2x) og større digital zoom (12x vs 10x). IPhone 12 Pro har også den fordel af at have en større sensor til sit største brede kamera, hvilket gør den lukker mere lys ind.

Bortset fra den større skærm er den største grund til at få iPhone 12 Pro Max over den almindelige iPhone 12 Pro den længere batterilevetid.

iPhone 12 Pro Max anmeldelse: Endelig bedømmelse

IPhone 12 Pro Max lever op til sit navn på nogle få vigtige områder. Du får en meget større skærm end den almindelige iPhone 12 Pro og meget længere batterilevetid. Personligt fandt jeg ikke, at Maxs større kamerasensor producerede meget bedre billeder end hvad du får fra andre iPhone 12-modeller, men det er dejligt med en mere kraftig zoom.

Det kommer virkelig an på, om du vil have en mere kompakt telefon, eller om du kan lide store skærme. Du går ikke galt med nogen af iPhone 12 Pro-modellerne. Hvad angår Android-konkurrencen, har iPhone 12 Pro Max sat de fleste til vægs med generelt bedre kameraer og hurtigere ydeevne. Samsung Galaxy S21 Ultra er et godt alternativ med sin mere kraftfulde zoom og dynamiske 120Hz-skærm, men iPhone 12 Pro Max er stadig vores topvalg samlet set.

  • Klassens bedste kamera
  • Fremragende batterilevetid
  • Imponerende 6,7-tommer skærm
  • Overlegen ydeevne
  • Praktisk MagSafe-opladning
  • Oplader sælges separat
  • Lidt tung og voluminøs
  • Ingen 120Hz-skærm
About Anders Buhl 977 Articles
Anders Buhl er manden bag Tech Til Alle. Anders har en baggrund i kommunikation og har derudover tidligere arbejdet med Apple-produkter. Han har en stor interesse inden for mange områder af teknologi og har skrevet om tech og forbrugerelektronik i mange år.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.