iOS 14.6 er nu live – disse er de vigtigste nye funktioner til din iPhone

Den nyeste iPhone-software introducerer Apple Podcast-abonnementer, Apple Card Family-deling og mere.

Apples seneste opdatering til iOS 14 har bragt en del af gode tweaks og funktioner, især tabsfri lydafspilning og Apple Family Sharing.

Med iOS 14.6 får Apple Podcast-abonnementerne liv sammen med det førnævnte lydformat i høj kvalitet. Og du kan nu dele Apple Card-betalingsoplysninger med flere brugere. Desuden, hvis du har Apple AirTag-nøglefinder, har du nu adgang til en gendannelsesmulighed via din e-mail.

Læs også: Alt du skal vide om iPhone 13
Læs også: Anmeldelse af IPhone 12 Pro Max

Apple Podcasts-abonnementer

Med iOS 14.5 fik Apples indbyggede Podcast-app sit største redesign i år. Nu kan brugere ud over moderniserede showsider og biblioteksadministration betale for Apple Podcast-abonnementer. Abonnementer kan omfatte fordele som reklamefri lytning, eksklusivt indhold og tidlig adgang til podcast-episoder.

Disse frynsegoder bestemmes af podcasterne, så der er ingen forudbestemt abonnementspris. I stedet kan de selv beslutte, hvor meget de vil opkræve, og brugere kan abonnere på show-by-show-basis.

Uden ekstra omkostninger vil Apple Music-abonnenter (der betaler et månedligt gebyr) høre stemte sange gennem high-fidelity-formater, når de opgraderer til iOS 14.6. Ifølge Apple vil “tusinder” af numre blive lavet til Dolby Atmos, hvilket også gør dem kompatible med spatial sound eller rumlig lyd, 3D-surroundlydformatet til Apple AirPods Pro og Apple AirPods Max.

Disse lydopgraderinger vil dog ikke være tilgængelige endnu. Funktionen forventes at komme live en gang i juni, men brugere med iOS 14.6 vil være blandt de første til at drage fordel af rumlig lyd og tabsfri lytning.

Apple Card Family-deling

Ud over lydforbedringer er debuten af Apple Card Family-deling en anden opgradering, der kommer med iOS 14.6. Indtil nu var du den eneste person, der kunne betale for ting med Apples kreditkort via Apple Pay. Familiedeling giver mulighed for at dele dine kortoplysninger med din ægtefælle og børn, hvilket understøtter fælles udgifter under én konto.

Det skal dog nævnes, at Apple Card endnu ikke er kommet til Danmark, og vi er endnu ikke sikker på hvornår det kommer. Men der gik fx ca. 3 år før Apple pay kom til Danmark, og hvis vi følger samme mønster, burde Apple Card komme inden for en uoverskuelig fremtid.

Hvis du ikke er sikker på, hvordan du opgraderer din iPhones software til den nyeste version, skal du bare gå til Indstillinger og vælge Generelt efterfulgt af Softwareopdatering. iOS 14.6-opdateringen skulle gerne være der og vente på dig.

About Anders Buhl 970 Articles
Anders Buhl er manden bag Tech Til Alle. Anders har en baggrund i kommunikation og har derudover tidligere arbejdet med Apple-produkter. Han har en stor interesse inden for mange områder af teknologi og har skrevet om tech og forbrugerelektronik i mange år.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.