iPhone 13 Udgivelsesdato, pris, specifikationer og leaks

Mens iPhone 13 stadig er måneder væk fra frigivelsen, er vi allerede begyndt at se masser af rygter om, hvad Apple har i vente for os, når telefonen ankommer til efteråret.

Fra hvad vi har indtil videre er, at iPhone 13 kommer med en 120Hz LTPO-skærm på begge Pro-modeller, forbedret batterilevetid takket være et mere effektivt 5G-modem samt betydelige opgraderinger til de vigtige kameraer. Det inkluderer en LiDAR-sensor på de billigere iPhone 13 og iPhone 13 mini samt en ny portræt-videotilstand.

Læs også: iPhone 13 farver – her er alle de nye muligheder
Læs også: iPhone 13 vs iPhone 13 Pro: Hvad er forskellen?

Med hensyn til designet har vi hørt, at notchen øverst i skærmen mindskes. Nogle andre rygter har antydet, at mindst én iPhone 13-model kan komme med et ægte portløst design, men det er nu anfægtet. Det er faktisk muligt nu, hvor vi har MagSafe-opladning. Vi kunne måske endelig også se en always-on display skærm.

Baseret på alle rygter og leaks derude allerede, her er alt, hvad vi ved om iPhone 13.

iPhone 13 udgivelsesdato

Hvis iPhone 13-udgivelsesdatoen følger Apples mønster fra tidligere lanceringer, kunne vi se telefonen ramme hylderne den fjerde fredag i september 2021. Det ville være den 24. september.

På trods af de koronavirusrelaterede forsinkelser, som iPhone 12 stod overfor, hvilket skubbede lanceringen til 13. oktober, hævder Apples analytiker Ming-Chi Kuo, at iPhone 13 skulle vende tilbage til en normal udgivelsesplan i 2021.

Disse nyheder fik yderligere troværdighed, da en mere nylig artikel kom fra analytiker Daniel Ives hos Wedbush, der sagde, at iPhone 13 er på vej til en september-lancering, og Apple forventer at bygge 25% flere iPhone 13-enheder end iPhone 12.

iPhone 13 pris

Forskellige rygter peger imod, at iPhone 13 kommer i de samme fire størrelser som iPhone 12: en 5,4-tommer iPhone 13 mini, en 6,1-tommer iPhone 13, en 6,1-tommer iPhone 13 Pro og en 6,7-tommer iPhone 13 Pro Max.

iPhone 12 mini har dog ikke solgt særlig godt, så den vælger Apple muligvis fra. Det kan betyde, at iPhone 13-serien kun har en trio at vælge imellem.

Uanset hvad forventer vi, at priserne er lige omkring iPhone 12-serien, så henholdsvis $ 699, $ 799, $ 999 og $ 1.099. Apple har tendens til at holde priserne for hver ny iPhone generation relativt tæt på den, der gik forud for den.

iPhone 13 navn

Tidlige rygter om efterårets iPhone har brugt iPhone 13 som navnet på den kommende model, siden Apple gik fra fra iPhone 11 til iPhone 12 sidste år. Men en håndfuld nylige rygter har henvist til den ikke-udgivne iPhone med et andet navn – iPhone 12s.

At give et “s” i slutningen af et modelnummer ville faktisk være en tilbagevenden til formularen for Apple, som plejede at skifte mellem at frigive et nyt modelnummer og derefter en “s” -version af den samme telefon det følgende år. Den sidste telefon, der passede ind i dette mønster, var iPhone 6s, der blev frigivet i 2015. (Teknisk set kunne 2018’s iPhone XS være en del af dette navngivningsskema, selvom Apple samtidig introducerede iPhone XR.)

iPhones “S” -model antydede generelt, at telefonen havde meget til fælles med sidste års version, med undtagelse af nogle få vigtige forbedringer. Så om Apple går med iPhone 12s eller iPhone 13 som et navn, vil sige meget om, hvor anderledes denne års telefon virkelig er.

iPhone 13 design

En række leaks og rapporter siger at iPhone 13 kommer til at få et mindre notch efter flere generationer at have brugt det samme, lidt voluminøse notch.

Apple vil tilsyneladende opnå denne nedskæring ved at kombinere de pt. adskilte infrarøde lysforstærker, sensor og dot-projektor, som udgør iPhone 12s Face ID-oplåsningssystem, i et enkelt modul. Med to færre sensorer krævet, burde vi se et meget snævrere notch på iPhone 13.

(Billede Kredit: MacRumors)

Et andet leak har afsløret et sæt billeder fra den græske reparationsudbyder iRepair, der tilsyneladende viser iPhone 13 i en trio i forhold til størrelser og med et mindre notch.

Hvis du vil have en idé om, hvordan den måske kommer til se ud, så offentliggjorde LetsGoDigital nogle iPhone 13-gengivelser – faktisk mærket som iPhone 12s Pro – der viser Apples telefon med et mindre notch og en Touch ID-sensor under telefonens skærm.

Når vi nu snakker om Touch ID, så har der været en række leaks og rygter, der peger mod, at iPhone 13 får en under-skærm med Touch ID. Der er stadig en vis tvivl om, at dette er tilfældet. Men på et tidspunkt, hvor folk bruger masker i stor stil, er det ikke en dårlig ting at have en sekundær form for biometrisk sikkerhed.

Derudover er iPhone 13 muligvis lidt tykkere, hvilket giver mulighed for et større batteri.

Den største ændring, vi kan forvente fra iPhone 13, er, at den ene model kan have et portløst design. Dermed dropper den Lightning porten og opladning og dataoverførsel kommer dermed til at foregå trådløst.

Det ville være en radikal ændring fra iPhone 12, men kunne også udløse et skridt for smartphone-verdenen for langsomt at fjerne sin afhængighed af porte og medfølgende opladere og kabler. (Apple lavede allerede et sådant skridt med iPhone 12 ved ikke at inkludere en oplader med nogen af disse telefoner.)

iPhone 13 skærm

Hvis Apple holder fast ved at have fire modeller af iPhone 13, kan vi forvente, at skærmene måler 5,4 tommer, 6,1 tommer og 6,7 tommer.

En rapport fra ET News siger, at Apple vil inkorporere en 120Hz opdateringshastighed til 6,1-tommer iPhone 13 Pro og 6,7-tommer iPhone 13 Pro Max. Dette giver mulighed for jævnere scrolling samt forbedret gameplay og videoafspilning.

Et nyere leak tilføjede yderligere brænde til rygterne om, at iPhone 13 kommer med en LTPO-panel, og at Samsung Display er virksomheden, der skal lave den.

Det specielle ved en LTPO-skærm er, at den ikke har brug for ekstra komponenter under skærmen for at muliggøre en adaptiv opdateringshastighed, hvilket betyder, at telefoner med sådanne skærme kan have et tyndt chassis. På iPhone 13 kan en LTPO-skærm gøre det muligt for telefonen ikke kun at have en super jævn opdateringshastighed, men også holde den pæne ramme på iPhone 12.

Nylige leaks har iPhone 13 tippet til at bruge en always-on display, noget LTPO-teknologien helt sikkert kunne gøre muligt. En always-on display vil give Apples iPhones en funktion, som Android-telefoner har haft i noget tid.

iPhone 13 Specifikationer

Som sædvanlig, kan vi forvente en chipopgradering til iPhone 13 i forhold til sin forgænger. Det er sandsynligt, at dette kommer i form af A15 Bionic, en efterfølger til den meget kraftfulde A14 Bionic i iPhone 12.

Dette nye system-on-a-chip (SoC) kan være en rimelig opgradering til A14 Bionic, hvilket sandsynligvis øger den samlede ydelse og effektivitet. En større opgradering ser ikke sandsynligt ud, før iPhone 14, hvor Apple potentielt kunne lave en chip baseret på 4 nanometer proces teknologi. I øjeblikket er A14 Bionic inde i iPhone 12 en 5 nm chip.

På lagerfronten kan vi forvente, at iPhone 13 spænder fra 64 GB og 512 GB. Dog har en ny rapport sagt at iPhone 13 måske kan få op til 1 TB lagerplads. Det ville give det største indbyggede lager, som nogen iPhone nogensinde har haft.

IPhone 13 kunne også få et stort løft med hensyn til trådløs forbindelse. Dokumentation fra Apples aftale med Qualcomm afslørede, at Apple har planer om at bruge Qualcomms X60 5G-modem i kommende iPhones, som sandsynligvis vil omfatte iPhone 13.

Dette er vigtigt, fordi 5nm X60-modemet kan integreres direkte i en telefons chipsæt, hvilket betyder et lavere batteridrænning. Plus, 5G-ydelsen kan være bedre, da modemet kan kombinere mmWave og sub-6GHz 5G-netværket samtidigt. En separat rapport fra Digitimes bekræfter, at iPhone 13 får det nye Qualcomm X60-modem.

Når det kommer til lager, forventer vi ikke nogen opgradering over iPhone 12. Så vi forudsiger, at iPhone 13 kommer i 128 GB, 256 GB og 512 GB varianter.

IPhone 12-modellerne wow’ed os ikke i batterilevetidstesten. Kun iPhone 12 Pro Max imponerede med sit store batteri. En anden rapport fra Ming-Chi Kuo om såkaldt blødt batteriteknologi på iPhone 13 hævdede imidlertid, at de nye iPhones kunne tilbyde øget batterikapacitet uden at forstørre designudtrykket.

iPhone 13 kamera

Vi har ikke hørt meget om iPhone 13-serien endnu, men et leak viser at iPhone 13 Pro og iPhone 13 Pro Max, vil komme med en ny 6-element ultrabred linse. Den vil også tilbyde autofokus kapacitet. De nuværende iPhone 12 Pro-modeller har en ultravidvinkelobjektiv med 5 elementer. Jo flere elementer i et objektiv, jo bedre er billedkvaliteten som regel.

Et interessant rygte, der er kommet, antyder, at Apple er på udkig efter leverandører til en “foldet linse” -kamera, der forbedrer iPhone 13s optiske kamerazoom. Det periskoplignende design betyder, at teleobjektivet stables lodret i stedet for vandret, hvilket betyder at du kan øge den optiske forstørrelse uden at øge størrelsen på telefonen.

Faktisk bruges dette design ofte af andre telefonproducenter, herunder Samsung og Huawei, til at øge deres egne optiske zoomfunktioner. Hvilke iPhone 13-modeller, der får forbedret zoom, er stadig uklart.

Apropos zoomning, det siges også at iPhone 13 får kameraopgraderinger, der gør det muligt at tage bedre billeder af nattehimlen samt optage portræt videoer.

Et opgraderet ultrabredt kamera på alle iPhone 13-modeller kan muliggøre en dedikeret astrofotografi-tilstand. Og ligesom at nattilstand er aktiveret, når du er i omgivelser med svagt lys, aktiverer du denne tilstand, når du peger telefonen på stjernerne eller månen.

Et andet leak siger at iPhone 12 Pro og Pro Max får boostede ultravide-vinkel kameralinser komplet med sensor-shift OIS (optisk billedstabilisering) og automatiske fokusfunktioner.

Portrættilstand giver en sløret baggrund på videooptagelser, når den er aktiveret. Den giver dig angiveligt også mulighed for at tilpasse dybdeskarpheden efter en optagelse. Der er ingen specifikke oplysninger om, hvorvidt dette kan bruges på alle iPhone 13s kameraer eller bare nogle få udvalgte.

Forskellige andre rapporter hævder, at iPhone 13s kamera også vil få et stort hardware boost. Analytiker Ross Young har forudsagt, at den nye Apple-telefon vil komme med større sensorer.

Større sensorer betyder større pixels for øget lysindtag, hvilket burde give fotos af bedre kvalitet. Desværre er det ikke klart, hvilke iPhone 13’er der kommer til at drage fordel af disse sensorer.

En sidste tilføjelse ville være medtagelsen af LiDAR-sensorer på iPhone 13 og 13 mini og ikke kun Pro-modellerne. I hvert fald i følge kilder, der har snakket med DigiTimes, som siger, at alle 2021 iPhones vil inkludere denne avancerede sensor. Det er dog ikke alle, der er enige i dette. LiDAR-sensorerne på Pro-modellerne skal bruges til at skabe bedre portrætfotos med.

iPhone 13-opladning

IPhone 12 når sit max ved 20W opladning, og vi har endnu ikke hørt nogen rygter om opladningshastigheden i år. Vi har dog hørt nogle dårlige nyheder. Ifølge Bloomberg inkluderer iPhone 13 sandsynligvis ikke omvendt trådløs opladning, hvilket ville have tilladt iPhone at oplade enheder som AirPods Pro og Apple Watch.

Et nyt patent har også afsløret en iPhone-kompatibel version af den klassiske MacBook Pro MagSafe-oplader. Hvis det blev implementeret, ville dette system erstatte Lightning-porten med et nyt opladningssystem, der bliver holdt fast af magneter. Det betyder, at du kan oplade trådløst, mens du stadig drager fordel af sikkerheden af et kabel.

iPhone 13 farver

Hvilke farver de nye iPhone-model har, er altid et stort diskussionsemne. Og selvom vi er mere end et halvt år væk fra iPhone 13s debut, er der allerede nogle farverygter, i det mindste for iPhone 13 Pro-modellerne.

De to leakers Flip Koroy og Max Weinbach har sammen udgivet noget info omkring farverne. Space Grey-modellen skulle vende tilbage, dog med en ny sort mat skygge. Orange og bronze er tilsyneladende i tale til at debutere som farver som dette års Pro-modeller.

About Anders Buhl 970 Articles
Anders Buhl er manden bag Tech Til Alle. Anders har en baggrund i kommunikation og har derudover tidligere arbejdet med Apple-produkter. Han har en stor interesse inden for mange områder af teknologi og har skrevet om tech og forbrugerelektronik i mange år.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.