Android 12 har nu en mulig udgivelsesdato, Pixel 6s lancering ikke langt bagefter

Oktober bliver en travl måned for mange tech-virksomheder, især for Google. Techgiganten siges at have to store lanceringer – en stabil Android 12 og Pixel 6. Virksomheden har dog ikke officielt offentliggjort en udgivelsesdato for begge endnu.

Læs mere: Bedste Android-telefoner lige nu

Takket være et internt Google-dokument har vi dog en god idé om, hvornår disse lanceringer vil ske.

Google lancerer stabil Android 12 den 4. oktober, Pixel 6 ikke langt bagefter

XDA Developers ‘Mishaal Rahman fandt et internt dokument, der beskriver, hvornår udgivelsesdatoerne for den stabile version af Android 12 og Pixel 6 vil blive. Ifølge dokumentet siges operativsystemopdateringen at blive frigivet via dets Android Open Source Project eller AOSP. Selvom det ikke blev nævnt, vil det formentlig være den sidste og endelige Android 12 version.

Det siges i dokumentet, at udgivelsen vil finde sted den kommende 4. oktober. Også denne version rulles ud til Pixel-enheder først. D. 4 oktober kommer ikke som en overraskelse, da det stemmer meget godt overens med de tidligere udgivelser af Android 10 og 11.

Begge udgivelsesdatoer var også omkring denne tid på året: 3. september 2019 for Android 10 og 8. september 2020 for Android 11.

Faktisk vil Android 12 være en måned bagefter Android 10 og 11. Årsagen er, at oktober er der, hvor Google planlægger at afsløre deres nyeste Pixel 6, og de vil sandsynligvis gerne udgive deres nyeste smartphone med Android 12 fra start af.

Derudover, så delte Google lidt detaljer om den kommende Pixel 6. Virksomheden delte nemlig en teaservideo, der viser telefonens officielle billeder. Og videoen afslører også, at telefonen kommer “til efteråret”.

Den kommende Pixel 6 vil angiveligt have en 6,4 tommer skærm med to bagkameraer. Derimod vil Pixel 6 Pro have en lidt større 6,7-tommer skærm og et tredobbelt kamera bag på.

Som nævnt vil begge enheder have Android 12 fra start og de vil blive drevet af Googles nye Tensor-chipsæt. Men det er værd at bemærke, at der endnu ikke er nogen officiel udgivelsesdato for Pixel 6.

Android 12 kommer til ikke-Google-telefoner lidt senere

Tingene er som de plejer, Pixel-telefonerne er de første til at få den nye version af Android. Hvis du har en Android-telefon fra en anden producent som Samsung, Xiaomi eller OnePlus, skal du muligvis vente lidt længere.

Afhængigt af producenten vil det tage dem måneder at begynde at udrulle nye softwareopdateringer til deres telefoner. Faktisk tog det Samsung tre måneder at udrulle Android 11 til sine telefoner, efter at det blev gjort tilgængeligt.

Samtidig annoncerede Samsung også, at dens Galaxy S21-telefoner får Android 12-baserede One UI beta.

About Anders Buhl 970 Articles
Anders Buhl er manden bag Tech Til Alle. Anders har en baggrund i kommunikation og har derudover tidligere arbejdet med Apple-produkter. Han har en stor interesse inden for mange områder af teknologi og har skrevet om tech og forbrugerelektronik i mange år.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.