iPhone 13 mini anmeldelse: Den bedste lille telefon er lige blevet bedre

Små telefoner er slet ikke færdige, hvor iPhone 13 mini tager teten i dette segment. Lad ikke denne lille enheds størrelse narre dig – da den har en enorm slagkraft. Med forbedrede kameraer og forbedret batterilevetid i forhold til sin forgænger opfylder den nye mini-iPhone drømmen for fans af mindre smartphones.

Mens Apple reserverede nogle af de bedste funktioner til iPhone 13 Pro og iPhone 13 Pro Max (som 120Hz-skærme, telefotozoom og makrotilstand), får iPhone 13 mini masser af velkomne opgraderinger. Du får et lysere display, hurtig A15 Bionic-processor og overbevisende nye kamerafunktioner som filmisk tilstand til optagelse.

I denne iPhone 13 mini anmeldelse tager vi et kig på, hvordan telefonen klarer det over for sin forgænger og konkurrenterne. Sørg også for at tjekke vores iPhone 13 Pro Max anmeldelse, iPhone 13 Pro anmeldelse og iPhone 13 anmeldelse.

iPhone 13 mini anmeldelse: Design

IPhone 13 mini ligner meget sin forgænger med én mærkbar ændring: hakket. Det er omkring 20% mindre i år ifølge Apple. Det er dejligt at have mere skærm, selvom hakket stadig er der.

IPhone 13 mini har de samme afrundede kanter, og den lille størrelse passer stadig perfekt i lommen, og jeg kunne uden problemer bruge den i den ene hånd. Alle iPhone 13-modellerne er IP68-certificerede, hvilket betyder, at 13 mini kan klare op til seks meter under vandet i 30 minutter.

Jeg er skuffet over manglen på Touch ID. Jeg så gerne at IPhone 13 mini havde et alternativ til Face ID, da det kan være upraktisk i nogle tilfælde.

iPhone 13 mini anmeldelse: Skærm

IPhone 13 minis 5,4 tommer OLED-skærm er relativt uændret, men der er en stor øgning i lysstyrken i år.

Takket være OLED-skærmen er farverne kraftfulde og levende med ægte, dybe sorte. Jeg fik spillet noget Marvel Future Fight (en interessant oplevelse på sådan en lille telefon) og blev imponeret over, hvor godt telefonen gengav den mættede farvepalet.

I test havde iPhone 13 Mini i gennemsnit 788 nit lysstyrke sammenlignet med 505 nit på iPhone 12 Mini og 703 nit på Galaxy S21. IPhone 13 Mini registrerede også 83% af DCI-P3-farveskalaen og 117% af sRGG-farveskalaen, hvor højere tal er det bedste. IPhone 12 Mini ramte 83 og 118 og Galaxy S21 77 og 110.

IPhone 13 mini klarer det ganske godt sammenlignet med iPhone 12 mini og Galaxy S21 med en lidt stærkere mætning end Samsungs telefon. Når det kommer til farvenøjagtighed, klarede iPhone 13 Mini det også meget godt. Her opnåede den en Delta-E-score på 0,27 (lavere er det bedste) Sammenlignet med 0,29 for Galaxy S21.

Og med en maksimal lysstyrke på 788 nits i test, er iPhone 13 mini-skærmen let at se udendørs. Dette er fantastisk især til fotografering, hvilket betyder, at du faktisk kan se de fotos, du har taget, selvom du står i direkte sollys.

iPhone 13 mini anmeldelse: Kamera

IPhone 13 mini fik flere kameraopgraderinger i år. Hoved-kameraet på 12MP har fået en større sensor, der lader mere lys ind, hvilket forbedrer fotos under dårligere lysforhold. Der er også kommet sensorskift optisk billedstabilisering, som Apple introducerede på iPhone 12 Pro Max. Dette skulle hjælpe tingene med at forblive endnu mere stabile end traditionel optisk billedstabilisering.

Hvad angår det 12MP ultrbrede kamera, har det også en større sensor. Der er også autofokus nu, hvilket kan gøre en stor forskel for at sikre, at ultrabredde billeder bliver skarpe.

En anden ny ting i år er, det som Apple kalder Photographic Styles. Det er lidt lige som realtidsfiltre, der findes i fire forudindstillinger. Du kan vælge noget, der matcher din personlige smag og se, hvordan det ser ud, mens du gør klar til at tage et billede. Du kan også justere tingene, så de matcher den stil, du ønsker. Det er en fed funktion, der justerer kameraindstillingerne mens du er i gang, i stedet for at skulle stole på et filter, efter du har taget billedet.

iPhone 13 mini anmeldelse: Ydeevne

Med den nye A15 Bionic chip, der indeholder en quad-core GPU, er iPhone 13 mini en meget kraftfuld lille telefon. Faktisk er den længder foran hvad de bedste, Android har at tilbyde, selv de bedste gaming-telefoner.

Den hurtigste chip, som Android-telefonerne kan tage i brug, Snapdragon 888, havde allerede svært ved at følge med A14 Bionic fra sidste år, og A15 tager lige skridtet videre, og dermed giver Apple en endnu mere komfortabel føring i forhold til sine konkurrenter.

På Geekbench 5, der måler den samlede ydelse, scorede iPhone 13 mini henholdsvis 4.643 og 1.733. Det er noget bedre end de 4.123/1.602, der blev leveret af iPhone 12 mini, og væsentlig over Galaxy S21 score på 3.302/1.048.

IPhone 13 mini’s grafikydelse imponerer også. På benchmarket 3DMark Wild Life ramte den nye iPhone 13 mini 61 billeder i sekundet. Det er lidt højere end iPhone 12 mini på 54 fps, mens Galaxy S21 kun mønstrede 35 fps.

Selvom Pro-modellerne klarer sig bedre over hele linjen med deres større GPU’er og 50% mere RAM, så gør minien et virkelig godt stykke arbejde og giver dig endnu mere for pengene.

iPhone 13 mini anmeldelse: Batterilevetid og opladning

Apple oplyser ikke batterikapaciteten på deres iPhones, men virksomheden sagde, at den forbedrede iPhone 13 mini’s batterilevetid med op til halvanden time i forhold til forgængeren. I vores test var det meget præcist.

Trods det større batteri i iPhone 13 mini, der uden tvivl har gjort en forskel, og som sagt holder ca. halvanden time længere end sin forgænger, så er den stadig ca. 1 timer kortere end Galaxy S21, der har en samlet tid på 9 timer og 54 minutter. Til sammenligning nåede iPhone 13 mini 8 timer og 54 minutter, mens iPhone 12 mini klarede 7 timer og 28 minutter.

Apple inkluderede endnu engang ikke en oplader, men det er ingen overraskelse. Virksomheden opgraderede heller ikke iPhone 13 minis opladningshastighed og holdt den nye telefon på maksimal 20W med ledning. MagSafe er her stadig, og topper ved 15W. Jeg ville gerne have set iPhone 13 mini blive mere konkurrencedygtig med sin opladning, især da andre telefonproducenter skubber grænserne for, inden for dette område.

iPhone 13 mini anmeldelse: Endelig bedømmelse

IPhone 13 mini fortsætter arven, der blev startet af 12 mini sidste år. Det er den bedste lille telefon, du kan købe, og samlet set overgår alt, hvad Android har at tilbyde. Fans af mindre smartphones vil elske denne telefon, da den passer i de fleste lommer. Jeg kan selv tænke på et par personer, der ville sætte pris på det.

Selvom designet ikke har ændret sig meget, er iPhone 13 mini stadig en smuk enhed. Jeg sætter pris på det mindre hak, selvom Apple ikke udnytter den ekstra skærmplads.

Det jeg ikke er så vild med, er manglen på konkurrencedygtig hurtigopladning og touch-id. Sidstnævnte er virkelig en mulighed, der er gået tabt. På trods af de iterative forbedringer, der er foretaget over hele linjen på iPhone 13 mini, er der ingen af dem, der gør at jeg skal undgå at skrive min pinkode, hvis jeg ikke kan bruge Face-id.

Hvis du allerede har en iPhone 12 mini, er det ikke nødvendigvis værd at opgradere til 13 mini. Men hvis du kommer fra noget ældre og vil have en lille telefon, er denne basalt set det bedste, du kan få.

 • Lysere skærm
 • Fantastiske kameraer
 • Super ydeevne
 • Rigtig god batterilevetid
 • Mangler 120Hz skærm
 • Langsommere opladning end konkurrenterne

Se nærmere om priserne på iPhone 13 Mini hos Computersalg.

About Anders Buhl 984 Articles
Anders Buhl er manden bag Tech Til Alle. Anders har en baggrund i kommunikation og har derudover tidligere arbejdet med Apple-produkter. Han har en stor interesse inden for mange områder af teknologi og har skrevet om tech og forbrugerelektronik i mange år.

2 Comments

 1. Telefonen har meget ringe antenne .Min gamle Sony Z5 er super lynhurtig sammenlignet med Iphone 13 mini ! Et købb jeg virkelig har fortrudt!!!

  • Jeg er ked af at høre, at du har problemer med din Iphone 13 mini. Den burde dog under alle omstændigheder ikke være langsommere end ding gamle Sony Z5.
   Jeg vil nok prøve at nulstille til fabriksindstillinger. Det hjælper tit i situationer, hvor den kører langsommere end den skal.
   Det kan også hjælpe, hvis der er problemer med antennen.

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.