Android 12 er nu tilgængelig til Pixel-telefoner, andre smartphones senere på året

Udviklere og loyale fans har allerede haft de første kig på Android 12, da den har været tilgængelig i AOSP (Android Open Source Project) i et par uger nu. Men i dag annoncerede Google officielt at den seneste Android-version vil blive tilgængelige for alle – i det mindste for Pixel-brugere, ind til videre.

Android 12 kan nu installeres på Pixel 3-telefoner og nyere – dette inkluderer Pixel 3A, Pixel 4, Pixel 4A, Pixel 4A 5G, Pixel 5 og Pixel 5A. Den vil også blive lanceret på Pixel 6 og Pixel 6 Pro.

Læs også: De bedste Android-telefoner lige nu

Teknisk set er Pixel-smartphones lavet af Google, så det er kun passende, at de får de nyeste opdateringer først. Men hvad med smartphones fra andre mærker?

Android 12 kommer til Samsung Galaxy, OnePlus, Realme, og Xiaomi-telefoner senere i år.

En stabil Android 12-version er nu tilgængelig for Pixel 3-telefoner og nyere

Hvis du har mindst en Pixel 3-telefon, så er Android 12 nu tilgængelig for dig. Google annoncerede, at de er begyndt at udrulle en stabil version af det nyeste operativsystem på Pixel 3 og nyere modeller.

Android 12 kommer med nye og forbedrede funktioner. En af de mest mærkbare funktioner er den nye Material You -design. Denne funktion giver dig flere muligheder i forhold til at justere udseendet af din startskærm.

Den er mere udtryksfuld end tidligere versioner af Android. Derudover har Material You værktøjer, der lader dig koordinere farver, der kan strække sig over app-ikoner, widgets, rullemenuer og mere.

Når det kommer til widgets, er mange af dem også blevet opdateret, så de matcher det nye look. Derudover delte Google også, at de i slutningen af oktober planlægger at have over et dusin nye eller opdaterede widgets til rådighed til deres førsteparts-apps.

Hvis du hovedsageligt er interesseret i Material You, er denne funktion dog en “Pixel-first”-funktion ifølge Google. Men virksomheden forsikrer om, at funktionen snart kommer til “flere producenter og telefoner.”

Det er også sandsynligt, at Pixel-telefoner vil få mange flere “Pixel-first”-funktioner i fremtiden med Android 12. På ægte Google-manér har virksomheden frigivet mange funktioner til Pixel-telefoner først, før de ruller dem ud til andre Android-telefoner.

Man skal dog huske på, at nogle af funktionerne kun virker på nyere Pixel-telefoner. En god grund til at overveje at opgradere til Pixel 6 eller Pixel 6 Pro. Og det bedste ved disse nye Pixel-telefoner? Google siger, at de vil få minimum fem års support.

Så hvis du er klar til at opdatere til Android 12, skal du gå over til din Pixel-telefons Indstillinger-app > System > Systemopdatering.

About Anders Buhl 970 Articles
Anders Buhl er manden bag Tech Til Alle. Anders har en baggrund i kommunikation og har derudover tidligere arbejdet med Apple-produkter. Han har en stor interesse inden for mange områder af teknologi og har skrevet om tech og forbrugerelektronik i mange år.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.