iPhone 13 Pro Max Anmeldelse

IPhone 13 Pro Max er indeholder stort set alt, hvad man ønsker sig i en telefon. Denne førsteklasses flagskib-telefon har en skærm med 120Hz opdateringsfrekvens, den kraftigste ydeevne på nogen telefon overhovedet og fantastisk batterilevetid.

Men det er iPhone 13 Pro Max’s kameraer, der får telefonen i top, da de er de bedste, der er testet på en telefon hidtil. Du kan optage videoer i “cinematic”-tilstand med en overbevisende bokeh-effekt, vælge dine egne fotografiske stilarter og tage super nærbilleder med en ny makrotilstand, der udnytter det ultrabrede kamera.

IPhone 13 Pro Max’s kameraområde er bestemt mere fremtrædende denne gang på grund af de større sensorer, og det overordnede design er større end iPhone 12 Pro Max. Men jeg kan godt lide, at hakket på den 6,7 tommer store skærm er mindre.

Hvis du leder efter noget mere overkommeligt og ikke har brug for et teleobjektiv eller 120Hz-skærm, så tjek vores iPhone 13 anmeldelse og iPhone 13 mini anmeldelse.

Selvom jeg ville ønske, at Apple tilbød hurtigere opladning og Touch ID, som du vil se i anmeldelsen af iPhone 13 Pro Max, er dette den bedste iPhone og bedste telefon samlet set lige nu.

iPhone 13 Pro Max anmeldelse: Design og farver

IPhone 13 Pro Max bevarer de flade kanter som på iPhone 12 Pro Max, men ser lidt anderledes ud. For det første er kameraet større end før, så det fylder lidt mere på bagsiden af telefonen.

Med en vægt på 241 gram er iPhone 13 Pro Max også betydeligt tungere end forgængeren på 227,6 gram. Men til gengæld har den nye iPhone Pro har et større batteri.

På plussiden er iPhone 13 Pro Max’s hak en smule mindre på skærmen, fordi Apple har mindsket den med 20% og samtidig beholder den samme centrale Face ID-teknologi. Det er stadig ikke en fuldskærm, men det er en forbedring i forhold til de seneste iPhones.

Min eneste virkelige kritik af iPhone 13’s design er, at den ikke tilbyder Touch ID, hverken på tænd/sluk-knappen eller på skærmen. Det ville bare være rart at have en alternativ måde nemt at låse ens iPhone op.

IPhone 13 Pro Max fås i fire farver: grafit, guld, sølv og Sierra-blå. Personligt ville jeg vælge den blå model. De har dog alle en elegant og professionel stil over sig, og det giver virkelig en pro vibe.

iPhone 13 Pro Max anmeldelse: Skærm

Den største opgradering til iPhone 13 Pro Max-skærmen – og største opgradering generelt – er den nye ProMotion -skærm. Denne 6,7-tommer skærm kan dynamisk skalere sin opdateringshastighed fra 10Hz til 120Hz, hvilket resulterer i en jævnere generel ydeevne og animationer.

For eksempel, hvis jeg rullede hurtigt ned gennem en nyheds-hjemmeside med iPhone 13 Pro Max og iPhone 12 Pro, kunne jeg lettere læse teksten på Apples nyeste telefon. Den føles bare mere responsiv.

Disse fordele kan også ses på andre aktiviteter, såsom at swipe mellem apps eller vende tilbage til startskærmen. Men jeg er endnu mere begejstret for apps, der udnytter ProMotion. Det inkluderer især mobilspil, hvor man virkelig for en fornemmelse for, hvor flydende det hele kører.

Et andet plus til skærmen på iPhone 13 Pro Max er dens øgede lysstyrke. Vi målte i gennemsnit 837 nits med den adaptive indstilling fra og 1.038 nits med den adaptive på. IPhone 12 Pro Max var i gennemsnit 654 nits med den adaptive fra. Galaxy S21 Ultra når maksimalt 821 nits.

iPhone 13 Pro Max anmeldelse: Kamera

Der en grund til at IPhone 13 Pro Max har et større kameraområde bag på. Det primære brede-kamera er Apples største til dato med 1,9 μm pixels (op fra 1,7 μm), mens det tilbyder en f/1,5 blænde, der er vurderet til at levere 49% mere lys end iPhone 12 Pro Max. Og det ultrabrede kamera tilbyder en større f/1.8 blænde (var f/2.4 til iPhone 13 Pro Max) til lysere billeder, mens det giver et bredere synsfelt.

Zoomning på iPhone 13 Pro Max har også fået en opgradering, da iPhone 13 Pro Maxs teleobjektiv tilbyder en 3x optisk zoom, op fra 2,5x på iPhone 12 Pro Max.

Og der er masser af kameraopgraderinger ud over hardwaren. For eksempel udnytter iPhone 13 Pro Max det ultrabrede kamera til at tage billeder så tæt som 2 cm væk. Den gør også et fortrinligt arbejde, når det kommer til at fange de naturlige farver.

En anden ny iPhone 13-kamerafunktion er “Photographic styles”, som lader dig vælge, hvordan du vil have dine fotos til at se ud med hensyn til forskellige stilarter. Dine muligheder inkluderer standard, rig kontrast, livlig, varm, kølig. Og du kan justere disse, som du finder passende.

Med hensyn til den samlede billedkvalitet er iPhone 13 Pro Max et skridt foran de andre bedste kameratelefoner. IPhone 13 Pro Max billeder ser bare mere levende og naturlige ud end fx Galaxy S21 Ultra’s. Dog er Samsungs billeder generelt lidt lysere.

iPhone 13 Pro Max anmeldelse: Video og Cinematic-tilstand

Denne filmiske videotilstand på iPhone 13 Pro Max er så god, at du føler dig som en mini Spielberg. Sådan havde jeg det i hvert fald efter at have optaget flere videoer, der anvender den her bokeh-effekt på optagelserne og automatisk skifter fokus til flere motiver afhængigt af, hvad der foregår i optagelsen.

Desværre er opløsningen til Cinematic-tilstand begrænset til 1080p, så du kan ikke have portrættilstand og 4K-kvalitet, på samme tid.

Hvis du vil have endnu mere kreativ kontrol, understøtter iPhone 13 Pro Max ProRes video, et format, der foretrækkes af folk, der redigerer videoer. Du kan optage i ProRes op til 30 fps i 4K, men bemærk, at kun 256 GB og større modeller understøtter 4K. 128 GB-modellen er begrænset til 1080p i ProRes sandsynligvis fordi disse filer fylder så meget.

iPhone 13 Pro Max anmeldelse: Ydeevne

Takket være Apples nye A15 Bionic-chipsæt er iPhone 13 Pro Max ekstrem hurtig og tager titlen som den hurtigste smartphone på markedet. Jeg var vildt fascineret over hvor let den kørte Marvel Future Fight, som har nogle meget krævene og tunge animationer med hurtige billedfrekvenser, men det gik lige så let som var det på en konsol.

Jeg var også imponeret over hvordan den håndterede appen, Seek, hvor den øjeblikkeligt identificerede planterne omkring mig.

Med hensyn til benchmarks, løber iPhone 13 Pro Max endnu engang fra alle Android-konkurrenterne. I Geekbench 5, der måler den samlede ydelse, noterede iPhone 13 Pro Max en multi-core score på 4.549 og en single-core score på 1.720. Galaxy S21 Ultra ramte henholdsvis 3.440 og 1.123, mens iPhone 12 Pro Max nåede 4.111 og 1.603.

Interessant nok scorede iPhone 13 en lidt lavere 4.436/1.668, hvilket vi tror kunne skyldes, at Pro Max har mere RAM. (Apple afslører ikke, hvor meget hukommelse de lægger i sine forskellige iPhone-modeller.)

Du bør også forvente en grafisk opgradering på iPhone 13 Pro Max, da den viste imponerende resultater i 3DMark Wild Life Unlimited test. Der blev registreret en billedhastighed på 68,4 billeder i sekundet, sammenlignet med 54 fps for iPhone 12 Pro Max og 34 fps for Galaxy S21 Ultra.

iPhone 13 Pro Max anmeldelse: Batterilevetid og opladning

Nu kommer vi til en af de bedste dele ved iPhone 13 Pro Max anmeldelse: batterilevetid. Takket være et større batteri og andre forbedringer varede iPhone 13 Pro Max utrolige 12 timer og 16 minutter i batteritesten.

IPhone 12 Pro Max sidste år varede 10 timer og 53 minutter, og Galaxy S21 Ultra varede i 11:25. Alt over 11 timer er fantastisk, så iPhone 13 Pro Max fortjener en plads på vores liste over telefoner med bedste batterilevetid.

Nyhederne er ikke helt så fantastiske, når det kommer til opladningen, da iPhone 13 Pro Max kun når 50% kapacitet efter 30 minutter ved hjælp af en 20W UBC-C oplader, mens andre telefoner som OnePlus 9 Pro og Xiaomi 11T Pro kan nå 100% på 30 minutter eller mindre. MagSafe-opladning på 15W er endnu langsommere.

iPhone 13 Pro Max anmeldelse: Samlet bedømmelse

IPhone 13 Pro Max er uden tvivl en fantastisk telefon. Du får overlegne kameraer og videooptagelsesmuligheder – herunder den meget overbevisende “Cinematic”-tilstand, en ekstraordinær ydeevne og en meget responsiv 120 Hz-skærm. Desuden er batterilevetiden endnu bedre denne gang og blandt de bedste, vi har set fra en 5G-top-telefon.

Jeg sætter også pris på den lidt bedre 3x optiske zoom og 15x digital zoom på iPhone 13 Pro Max, den lysere skærm og det lidt mindre notch. Men jeg ville ønske, at Apple kunne levere nogle hurtigere opladere, og jeg vil gerne se et slankere design næste gang med iPhone 14 og måske en skærm uden nogen notch.

Nogle foretrækker iPhone 13 Pro, fordi den er mindre og lettere, og der er ikke nogen forskelle mellem de to telefoner, når det kommer til funktioner og ydelse. Men hvis du foretrækker en større skærm, er iPhone 13 Pro Max det tætteste på perfektion, du kan få i en telefon.

  • Bedste kamera du finder i en telefon
  • Overlegen ydeevne
  • “Cinematic”-tilstand
  • Lysere skærm
  • Fremragende batterilevetid
  • Opladning kunne være hurtigere
  • “Cinematic”-tilstand er begrænset til 1080p
About Anders Buhl 970 Articles
Anders Buhl er manden bag Tech Til Alle. Anders har en baggrund i kommunikation og har derudover tidligere arbejdet med Apple-produkter. Han har en stor interesse inden for mange områder af teknologi og har skrevet om tech og forbrugerelektronik i mange år.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.