Samsung Galaxy S22 Ultra anmeldelse

Galaxy S22 Ultra viser, at Samsung ved, hvordan man laver en flagskibstelefon til superbrugere, da den tilføjer Galaxy Notes bedste egenskab, mens den også tilbyder et væld af andre opgraderinger. Ja, der er en S Pen indbygget, men der sker meget mere med denne telefon, da Samsung i den grad prøver at sætte sig på tronen som den bedste smartphone.

For det første er S Pen mere responsiv, da Samsung gjorde den 70% hurtigere via mindre latenstid. Skærmen er også lysere og mere farverig end nogen anden skærm, der er testet, og du får hurtigere 45W opladning.

Galaxy S22 Ultras største opgraderinger kommer med dens kameraer, da Samsung går efter at overtage iPhone 13 Pro Max og Google Pixel 6 Pro som den bedste kameratelefon ved hjælp af en række opgraderinger. Disse inkluderer en større hovedsensor til bedre fotos i svagt lys, en AI-boostet portrættilstand og et nyt Super Clear-objektiv.

Læs også: Anmeldelse af Samsung Galaxy S22 Plus

Samsung Galaxy S22 Ultra anmeldelse: design

Samsung Galaxy S22 Ultra er enkel, men fantastisk på samme tid. Jeg sætter pris på de skarpe, firkantede vinkler, og jeg kan også godt lide, at kameraerne ikke er placeret i en fremtrædende bule. De flugter mere med bagsiden af telefonen. Det overordnede udseende er minimalistisk og slankt.

Et andet plus: Den 6,8-tommer skærm er forsigtigt buet, hvilket er æstetisk super smart uden at det føre til nogen utilsigtede skærmtryk. Den eneste klage er, at det nogle gange kan være en udfordring at skrive ord eller flytte markøren på den yderste venstre eller højre side af skærmen. På trods af at den har en lidt større skærm end 6,7-tommer iPhone 13 Pro Max, er S22 Ultra lettere med 229 gram mod 241 hos Apples telefon.

Galaxy S22 Ultra føles solid og holdbar, og det skulle den også, da den er forstærket med en pansret aluminiumsramme og en Gorilla Glass Victus+ bagside. Vi bliver dog nødt til at se, hvor godt denne telefon holder sig i faldtests.

Farvemulighederne til Galaxy S22 Ultra inkluderer phantom sort, phantom hvid, grøn og burgundy (rød).

Samsung Galaxy S22 Ultra anmeldelse: skærm

Samsung har skruet op for skærmkvaliteten med Galaxy S22 Ultra. Som før får du en dynamisk 120Hz opdateringshastighed, som sørger for jævn scrolling. Derudover har den en 240Hz touch-samplinghastighed, som gamers bør sætte pris på.

Men der er to bemærkelsesværdige skærmopgraderinger. Den første er, at skærmen har en maksimal lysstyrke på 1.750 nits, hvilket muligvis er det lyseste, vi nogensinde har set. (Standardlysstyrkeniveauet er 1.250 nits, hvilket stadig er ret højt.)

Den anden fordel ved skærmen er en ny Vision Booster-funktion, som kan justere skærmens lysstyrke i løbet af dagen. Det betyder, at du ikke skulle have problemer med at bruge S22 Ultra udendørs selv i meget stærkt sollys.

Galaxy S22 Ultras panel imponerede også i test, da den nåede en meget høj maksimal lysstyrke på 1.359 nits sammenlignet med 1.038 nits for iPhone 13 Pro Max og 842 nits for Google Pixel 6 Pro.

Ydermere slog Galaxy S22 Ultra konkurrenterne på farvegengivelse, da den opnåede score på 137,5% og 97,4% i sRGB- og DCI-P3-testene sammenlignet med 109,3%/77,4% og 104,2%/73,8% for iPhone 13 Pro Max og Pixel 6 Pro.

Det eneste sted, hvor S22 Ultra var bag iPhone, var farvenøjagtigheden, da den gav en Delta-E-score på 0,25 (hvor 0 er perfekt). iPhone 13 Pro Max ramte 0,21.

Samsung Galaxy S22 Ultra anmeldelse: S Pen

Galaxy S22 Ultra har den mest responsive S Pen, der nogensinde er produceret, og det er fordi Samsung har skruet ned for latensen fra 9 millisekunder til kun 2,8 ms. Så du får en forbedring på 70%.

Det bedste er, at du ikke behøver at bruge et klodset etui til at opbevare din S Pen, som du skulle med Galaxy S21 Ultra. Der er en S Pen-holder indbygget direkte i telefonen.

Derudover bruger Galaxy S22 Ultra AI til at forudsige dine håndbevægelser og levere den der blyant-og-papir-følelse. Når du tager noter, føles skriften ikke kun glat, der er en fin lyd, der får det til at lyde, som om du skriver på papir.

Samsung har lavet et par andre gode S Pen-forbedringer, herunder mere nøjagtige håndskrift-til-tekst-konverteringer, samt muligheden for hurtigt at gemme dine noter i Microsoft Office-dokumenter og e-mails.

Samsung Galaxy S22 Ultra anmeldelse: kamera

Der er et par mindre forskelle i S22 Ultras kamerahardware sammenlignet med sidste års. Teleobjektiverne er for eksempel lidt bredere – men det er stort set det samme setup. Her er forskellene:

 • 108-megapixel f/1.8 standard bred med optisk billedstabilisering.
 • 10-megapixel f/2.4 3x telefoto med optisk billedstabilisering.
 • 10-megapixel f/4.9 10x telefoto med optisk billedstabilisering.
 • 12-megapixel f/2.2 ultrabred.
 • 40 megapixel f/2.2 selfie

Da hardwaren for det meste er uændret, er det, der var virkede godt for sidste års model, stadig også godt i år: Det er et fantastisk kamerasystem generelt med et par særheder. Den 10x optiske zoom fortsætter med at være virkelig imponerende. Samsung har stadig mætningen på 11, og 100x “Space Zoom” er stadig en gimmick.

Videofunktionerne er også stort set de samme. Der er en ny autoframing-funktion, som vil spore op til 10 personer og justere automatisk, når folk bevæger sig ind og ud af rammen. Der er også en automatisk billedhastighedsfunktion til at justere billedhastigheden for at tage højde for lysere eller mørkere forhold. Videooptagelsesopløsningen topper stadig med 8K/24p for hovedkameraet og 4K/60p for selfie-kameraet.

Dette års fotoforbedringer er for det meste software-baserede, hvilket får dem til at lyde kedelige, men det er de ikke. Fotos i portrættilstand er blevet forbedret med bedre, mere detaljeret dybdekortlægning. Telefonen er bedre i stand til at identificere små detaljer som individuelle hår og holde dem skarpe frem for at sløre dem i baggrunden.

Denne ændring har resulteret i nogle af de mest imponerende portrættilstand-billeder, der er taget fra en smartphone. Portrætter fra vidvinkelobjektivet er stadig ikke helt overbevisende – selvom dybdekortlægningen er bedre, så er elementer i forgrunden skarpe, hvor de ikke burde være. Men billeder fra 3x zoom i god belysning ser fremragende ud – både kæledyr og mennesker.

Samsung Galaxy S22 Ultra anmeldelse: ydeevne

Samsung Galaxy S22 Ultra er en af de første telefoner drevet af Exynos 2200 processor, en 4nm-chip, der lover bedre CPU- og grafikydeevne, samtidig med at den leverer bedre effektivitet. Samsung vil tilbyde Qualcomm’s nye Snapdragon 8 Gen 1 chip på det amerikanske marked.

På trods af at den kun har 8 GB RAM, føles Galaxy S22 Ultra super hurtig, når du åbner og lukker apps. Faktisk føltes S22 Ultra hurtigere end iPhone 13 Pro Max, når du skiftede eller lukkede apps.

Den leverede også en flot oplevelse, da den blev sat på prøve i diverse spil. Den kørte smertefrit uden forsinkelser og generelt en rigtig god oplevelse.

På Geekbench 5, som måler den samlede ydeevne, opnåede Galaxy S22 Ultra en single-core score på 1.240 og en multi-core score på 3.392. Galaxy S21 Ultra havde et lavere single-core-score på 1.123, men mærkeligt nok en højere multi-core-score på 3.440.

Geekbench 5 har sagt, der kunne være nogen problemer med S22 Ultras processor, og har derfor holdt lidt igen med testen.

Til sammenligning ramte iPhone 13 Pro Max 1.720 og 4.549 på Geekbench, og Google Pixel 6 Pro nåede 1.027/2.760.

Tingene forbedredes dramatisk på 3DMark Wild Life Unlimited-grafiktesten. Galaxy S22 Ultra nåede en score på 9.984 og en billedhastighed på 59,84 fps. Sammenlign det med 5.739/34,4 fps på S21 Ultra. Alligevel scorede iPhone 13 Pro Max højere 11.418/68,4 fps. Pixel 6 Pro fik kun 6682 / 40 fps.

Hvis du leder efter avanceret trådløs-forbindelse, vil du være glad for at høre, at Galaxy S22 Ultra har Wi-Fi 6E-forbindelse, som Samsung siger er dobbelt så hurtig som Wi-Fi 6.

Samsung Galaxy S22 Ultra anmeldelse: batteri og opladning

Samsung Galaxy S22 Ultra er drevet af et stort 5.000 mAh batteri, som Samsung siger vil vare over en dag ved typisk brug. Ifølge test, der er foretaget, hvor den bliver udsat for maksimalt energiforbrug holder den udmærket, men ikke helt så godt som de bedste.

Det hidtil bedste batterilevetid for S22 Ultra er 10 timer og 18 minutter med 60Hz-tilstanden slået til. Det er godt og et godt stykke foran 7:55 fra Google Pixel 6 Pro, men tiden er efter de 11 timer og 25 minutter, vi så fra S21 Ultra og iPhone 13 Pro Max varede endnu længere med 12:16.

Når det er tid til at lade op, tilbyder Galaxy S22 Ultra 45W opladning, hvilket er en opgradering i forhold til 25W opladningen i Galaxy S21 Ultra. Samsung lover, at du når 50 % på 20 minutter, hvilket ville være omkring 10 minutter hurtigere end S21 Ultra.

Test har vist, at en 45W oplader kan få Galaxy S22 Ultra op på 36% på 15 minutter og 67% op på 30 minutter. Det er hurtigere end en 25W oplader med den samme telefon (29%/58%), men det er ikke en dramatisk forskel.

Samsung Galaxy S22 Ultra anmeldelse: Software

Galaxy S22 Ultra er drevet af Samsungs OneUI 4.1-software, som kører oven på Android 12. Samsung siger, at denne grænseflade er mere intuitiv og nyttig end tidligere versioner, og der er et nyt dashboard til beskyttelse af personlige oplysninger, som giver ro i sindet.

Samsung nævner også den nye Google Duo-app, der lader dig dele videoer og dokumenter under videoopkald, svarende til SharePlay i Apples iOS 15-software.

Samsung Galaxy S22 Ultra anmeldelse: Endelig Bedømmelse

Samsung Galaxy S22 Ultra er uden tvivl den mest kraftfulde og alsidige Android-telefon, der er kommet ud efter den seneste foldbare. Dette er den bedste skærm, vi har set på en telefon, og Samsungs kameraer er væsentlig forbedrede, især i svagt lys. Derudover er den kraftige zoom fortsat svær at slå.

Er Galaxy S22 Ultra pengene værd sammenlignet med Google Pixel 6 Pro? Det er ikke let at svare på. S22’s Ultra leverer en lysere skærm, længere batterilevetid og en hurtigere chip, men selvom S Pen er hurtigere og glattere end før, er det ikke alle, der sætter pris på den fordel. Og Pixel 6 Pros kamerakvalitet er bedre i nogle tilfælde.

Så er der iPhone 13 Pro Max, som er hurtigere (i hvert fald på papiret) end S22 Ultra, holder længere på en opladning og leverer bedre billedkvalitet (med undtagelse af billeder i svagt lys). Alligevel foretrækker jeg det slankere design af Galaxy S22 Ultra og mere kraftfulde zoom.

Samlet set er Galaxy S22 Ultra den bedste premium Android-telefon, og måske endda den bedste telefon overhovedet.

 • Hurtigere indbygget S Pen
 • Super lys skærm
 • Kameraer tager bedre billeder i svagt lys
 • Slankt design
 • Hurtigere 45W opladning
 • Dyr
 • Færre RAM end tidligere model
 • Kortere batterilevetid end S21 Ultra

Læs mere om prisen hos computersalg her.

About Anders Buhl 973 Articles
Anders Buhl er manden bag Tech Til Alle. Anders har en baggrund i kommunikation og har derudover tidligere arbejdet med Apple-produkter. Han har en stor interesse inden for mange områder af teknologi og har skrevet om tech og forbrugerelektronik i mange år.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.