OnePlus 10T anmeldelse: Super opladning, god ydeevne, fin pris, men hvem er den til?

OnePlus 10T anmeldelse
Kilde: Techtilalle.dk

Der er ikke noget åbenlyst galt med OnePlus 10T. Men i løbet af gennemgangen af den seneste avancerede enhed fra OnePlus kunne jeg ikke undgå at føle, at telefonen havde byttet sine unikke OnePlus karaktertræk ud til fordel for bedre præstationer.

På OnePlus 10T, som OnePlus selv kalder en “sidegrade” til OnePlus 10 Pro besluttede OnePlus at fjerne meget af det, der gør OnePlus 10 Pro til en af de bedste Android-telefoner. I stedet er fokus med 10T mere på hastighed og kraft. Telefonens nye chip- og opladningsteknologi tilbyder imponerende resultater, men det er svært at se, at den ekstra ydeevne og den billigere startpris skulle værd at gå glip af det bedre display, Hasselblad-kameraer og den evigt praktiske OnePlus alarmskyder, som du får med den ældre model.

I modsætning til 10 Pro, som ikke kun er en top Android-enhed, men en af de bedste telefoner, der sælges i dag, har OnePlus 10T en mere nicheappel som et resultat af disse radikale ændringer. Ved at blande computer- og opladningskraft med en raffineret grænseflade er det fantastisk, hvis du elsker mobilspil eller har brug for at bruge din telefon mere end de fleste i løbet af dagen. Alligevel mangler der for mange traditionelle telefonfunktioner for den almindelige bruger til at gøre dette til en telefon, du bare må have.

OnePlus 10T anmeldelse: Design

Ser du på OnePlus 10T bagfra, kan du se ligheden med OnePlus 10 Pro. Bagsiden af telefonen har samme bump som 10 Pro, bortset fra at bagglasset nu buer op for at møde det i stedet for at der er to forskellige niveauer. Jeg synes, det er et interessant valg, som fungerer godt, men jeg foretrækker stadig 10 Pro’s udseende.

OnePlus 10T anmeldelse
Kilde: Techtilalle.dk

På fronten flyttede selfie-kameraet sig fra OnePlus’ sædvanlige venstre hjørne til midten af skærmen. Skærmen er også flad i stedet for buet, hvilket vil glæde brugere, der er særligt irriterede over potentielle fejlberøringer på buede skærme.

Siderne og bagsiden af OnePlus 10T er dog stadig buede, hvilket kombineret med telefonens slanke profil og under middelvægt gør den meget behagelig at bruge.

Jeg lægger normalt ikke meget mærke til en telefons sider, men det er vi nødt til her, for det er ikke godt. De er metalliseret plast i stedet for metal som OnePlus 10 Pro. Endnu værre, der er ingen alarmskyder.

Dette skyldes, at OnePlus besluttede at bruge det rum, der normalt optages af skyderen, til mere batteri, hurtigere opladning og forbedret 5G-forbindelse. Alligevel er det trist at se et farvel til skyderen, da det var en af de mest karakteristiske ting ved OnePlus-telefoner. Jeg tror, at jeg hellere ville have den blev i stedet for de andre opgraderinger, for som vi vil se senere, kæmper OnePlus næppe med batterikapacitet eller opladningshastighed.

Dine farvevalg til OnePlus 10T er enten den blanke Jade Green eller den matte teksturerede Moonstone Black.

OnePlus 10T scorer begrænsede point for holdbarhed. Den bruger Gorilla Glass 5 på forsiden og bagsiden, hvilket ikke er så hårdt som Gorilla Glass Victus, der bruges på rivaliserende Android-flagskibstelefoner. Der er heller ingen officiel IP-klassificering – bare et løfte om, at telefonen er “vand/støv sikker”. Forhåbentlig vil telefonen aldrig falde i en sø eller en bunke grus, og dette skal ikke afprøves, men i betragtning af, hvordan stort set alle andre flagskibstelefonproducenter garanterer IP68-modstand, er det underligt, at OnePlus ikke gør det.

OnePlus 10T anmeldelse: Skærm

OnePlus 10T bruger en 6,7-tommer FHD AMOLED-skærm med HDR 10+ og 10-bit farve. Selvom 10T’s skærm på papiret har samme størrelse som Pixel 6 Pro og iPhone 13 Pro Max, føles den mindre takket være et smallere design og den buede bagside.

Kilde: Techtilalle.dk

Når man så noget på Netflix, så skærmen ud til at være lige så farverig som Galaxy S22 Ultra og lige så skarp i forhold til sin størrelse. OnePlus’ maksimale lysstyrke var dog en smule skuffende, hvilket gjorde det svært at bruge skærmen, når den er udenfor i direkte sollys.

Skærmens opdateringshastighed maxer ud ved 120Hz og kan skaleres ned til 60Hz eller 90Hz for at spare strøm. Det er ikke så avanceret som det fuldt adaptive LTPO 2.0-system på OnePlus 10 Pro, der kan falde helt til 1Hz, men dette system skulle stadig hjælpe med strømeffektiviteten.

OnePlus 10TSamsung Galaxy S22 UltraiPhone 13 Pro MaxGoogle Pixel 6 Pro
Maks lysstyrke950 nits1,359 nits1,038 nits842 nits
sRGB farveskala179.6%137.5%109.3%104.2%
DCI-P3 farveskala127.2%97.4%77.4%73.8
Delta-E farvenøjagtighed
(lavere er bedst)
0.310.250.210.3

Som du kan se i tabellen ovenfor, bekræfter tallene, at OnePlus’ skærm er i den lavere ende. Farveskalaresultaterne afslører dog, at i telefonens standard Vivid-profil er den i stand til at vise billeder og video bedst takket være 10T’s understøttelse af detaljerede 10-bit farver.

OnePlus 10T anmeldelse: Kamera

OnePlus 10T kommer ikke med noget ekstraordinært, når det kommer til kamera-specifikationer og udfordrer ikke de bedste kameratelefoner. Mellem den primære 50 MP sensor, 8 MP ultrawide kamera og 2 MP makrosensor er OnePlus 10T allerede et skridt bagefter mange af alternativerne i segmentet.

Når OnePlus siger, at OnePlus 10T primært er gearet mod maksimal ydeevne, er der noget om det og dette kan bl.a. ses idet, at de har valgt ikke at samarbejde med Hasselblad, som vi så på OnePlus 9 Pro og OnePlus 10 Pro.

Det primære kamera på OnePlus 10T bruger IMX766-sensoren, som vi også har set på Asus Zenfone 9 og Nothing Phone 1. Faktisk så vi det i første omgang på OnePlus 9’s ultrabrede kamera, og virksomheden har arbejdet med og optimeret sensoren i årevis.

Kilde: Techtilalle.dk

Som sådan afviger OnePlus 10T ikke så langt fra deres normale farveprofil og den har en lille antydning af overmætning. Afhængigt af dine personlige præferencer har du måske ikke noget imod det.

Der er en fin mængde detaljer, dog kan der komme en del digitalt korn under zoom og endda nogle eksempler på udtværing. Men i det store og hele ser billederne godt ud på din telefon eller sociale medier, og problemerne med støj og udtværing bliver først tydelige, når billederne puttes op på en stor skærm.

Dynamisk rækkevidde og HDR er, hvor nogle af begrænsningerne ved kamerabehandlingen bliver mere tydelige, og resultaterne kan være ekstremt forskellige. I HDR-tilstand har OnePlus 10T en tendens til at overkompensere med overeksponerede billeder og øgede mætningsniveauer for et mere levende billede. Dette er især tydeligt i udendørs billeder. Jeg har ikke noget imod et levende billede, men OnePlus 10T går bare lidt for vidt og giver billedet et unaturligt udseende. Kameraet mister også en del detaljer i mørkere områder.

OnePlus 10T anmeldelse: Ydeevne

OnePlus har sit fokus på computerkraft med 10T, og derfor er det blevet til en Snapdragon 8 Plus Gen 1-processor – en opgradering i forhold til standard Snapdragon 8 Gen 1 i OnePlus 10 Pro – og maksimalt 16 GB RAM i stedet for 12 GB.

Resultaterne er rimelig blandede. Geekbench-resultatet for OnePlus 10T er lidt under forventet, selvom Wild Life og Wild Life Extreme-testene slår både Pixel 6 Pro og Galaxy S22 Ultra. IPhone 13 Pro Max tager dog stadig sejren med sin A15 Bionic-chip. Resultaterne kan dog skyldes, at der har været problemer med at opdatere til den nyeste software-version.

Selvom benchmark-resultaterne for OnePlus 10T ikke er helt som man havde håbet, har jeg ikke haft de mindste problemer med at køre tunge spil som Marvel Future Fight og Apex Legends Mobile på telefonen (begge ved max grafik).

OnePlus 10T anmeldelse: Batteri og opladning

OnePlus 10T har et dual cell 4.800mAh batteri, som understøtter 150W hurtig opladning.

For at sikre, at telefonen understøtter den slags strøm uden at sprænge i luften, har OnePlus designet en række sikkerhedsfunktioner. Dual charge-pumpen opdeler 150W-effekten i to 75W-strømme for at oplade hurtigere og mere effektivt. VFC-optimeringen forbedrer opladningseffektiviteten på de sidste 10% og reducerer den tid, batteriet bruger med 100% for at forbedre levetiden.

Kilde: Techtilalle.dk

OnePlus siger, at batteriet vil bevare 80% af sin oprindelige kapacitet efter 1600 opladningscyklusser, hvilket de siger svarer til fire års brug. Det tal er en smule konservativt, selvom det ville være mere end en hel cyklus hver dag.

Derudover hævder OnePlus, at telefonen kan oplade 1-67% på 10 minutter, hvilket passede ekstremt godt, da det er præcis, den tid det tog i vores test. OnePlus hævder, at 1-100 % tager 19 minutter, og i vores test tog det faktisk omkring 18 minutter. Skærmen, der blinker 100%, er dog ikke det samme som, at batteriet er fuldt opladet, og den fulde opladning tager yderligere 4-5 minutter.

Selvom man tæller den ekstra tid med, er opladningshastighederne på OnePlus 10T helt fænomenale og muligvis den bedste egenskab ved telefonen.

OnePlus 10T anmeldelse: Software

OnePlus sender 10T med OxygenOS 12.1, med tre års fulde opdateringer og fire års sikkerhedsopdateringer. Det er stadig under de fire års fulde OS-opdateringer, som Samsung tilbyder, og de fem års opdateringer, du får med Google. Hvis du vil have mest muligt ud af din telefon i længst tid, er OnePlus 10T muligvis ikke den ideelle enhed.

Der er ikke nogen bemærkelsesværdige nye funktioner denne gang, da OnePlus fokuserer på deres Android 13-version til senere i år, men OxygenOS forbliver underholdende at bruge. Funktioner som hylden, der giver adgang til bestemte widgets i alle app (a la iOS’ kontrolcenter), en tre-niveaus justerbar Dark Mode og implementeringen af Android 12s adaptive Material You farveskemaer gør det til et af de flotteste Android versioner, du kan få.

OnePlus 10T anmeldelse: Endelig bedømmelse

OnePlus 10T er muligvis den mindst OnePlus-lignende-telefon, virksomheden nogensinde har produceret. Genoplivningen af flagskibs T-serien bringer både nogle markedsledende funktioner med sig, men på bekostning af andre elementer, der ikke er helt flagskibs-niveau, og nogle OnePlus-signaturer der forsvinder. Resultatet er en stærk og attraktivt prissat telefon, men samtidig meget ordinær, og skiller sig ikke rigtig mærkbart ud.

10T’s fokus på ydeevne betyder, at når det kommer til antal af funktioner, så sakker den bagud. Den mangler trådløs opladning, et telefotokamera og en fuldt adaptiv skærmopdateringshastighed, som alle er standarder for de fleste flagskibstelefoner. Med en meget billigere startpris er der dog stadig nogle mennesker, der kan finde afvejningen værd.

OnePlus 10T kan være en fremragende gaming-telefon, da den har et veldesignet software og ingen ubehagelige designelementer. Ligeledes kan det være en god arbejdstelefon, med den gode batterilevetid, der betyder, at du ikke bliver ladt i stikken med 0% strøm, og den fremragende opladning, der sikrer, at hvis det sker, vil der ikke gå lang tid før der er strøm på den igen.

Hvis nogen af de tre manglende ting, vi nævnte ovenfor, er et absolut must have, og du ikke er imponeret over OnePlus 10T’s blændende ydeevne, kan du altid vælge OnePlus 10 Pro, som koster mere, men tilbyder en meget bedre all-round oplevelse.

OnePlus 10T kan forudbestilles nu, og kommer i de danske butikker d. 25 august.

  • Super-hurtig opladning
  • Stærk ydeevne
  • God batterilevetid
  • Mere overkommelig pris end andre flagskibs-telefoner
  • Svagere kameraer end OnePlus 10 Pro
  • Ingen trådløs opladning
  • Skærmens opdateringshastighed justeres ikke dynamisk
Opsumering
Dato
Produktnavn
OnePlus 10T
Bedømmelse
41star1star1star1stargray
About Anders Buhl 971 Articles
Anders Buhl er manden bag Tech Til Alle. Anders har en baggrund i kommunikation og har derudover tidligere arbejdet med Apple-produkter. Han har en stor interesse inden for mange områder af teknologi og har skrevet om tech og forbrugerelektronik i mange år.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.