Pixel 8 har garanteret 7 års opdatering. Det er bedre end iPhone

Pixel 8

Google har netop annonceret Pixel 8 og Pixel 8 Pro, der tilbyder en række opgraderede funktioner. Virksomheden har dog også afsløret en meget ambitiøs softwareopdateringspolitik.

Google annoncerede, at Pixel 8-serien vil byde på syv års opdateringer. Dette inkluderer syv års sikkerhedsrettelser, syv års Feature Drops og syv års OS-opdateringer.

Hvordan er Googles nye Pixel-softwareopdateringspolitik sammenlignet med iPhone- og Android-rivaler?

Denne nye politik er bedre end Apples uofficielle opdateringspolitik for iPhones. For det første tilbyder Apple faktisk ikke noget officielt i forhold til deres telefoner, så du må bare håbe på det bedste, når det kommer til at modtage opdateringer. Virksomheden er generelt god til at tilbyde seks eller flere større iOS-opdateringer, men nogle iPhones har kun modtaget fem større OS-opgraderinger. Mere specifikt lancerede 2017’s iPhone 8-serier og iPhone X med iOS 11, men vil ikke få iOS 17. Går vi endnu længere tilbage, lancerede 2016’s iPhone 7-serier med iOS 10, men toppede med iOS 15.

Googles reviderede politik slår også store Android-rivaler som Samsung, OPPO og Xiaomi, som tilbyder fire store OS-opdateringer og fem års sikkerhedsrettelser. Dog har Fairphone 5 en endnu bedre opdateringspolitik. Fairphone tilbyder mindst otte års sikkerhedsrettelser, men i sidste ende sigter mod at levere 10 års support.

Ikke desto mindre tyder denne forpligtelse på, at en enhed i Pixel 8-serien i sidste ende kunne få Android 21 i 2030, da telefonerne leveres med Android 14 fra start af.

Der er dog nogle dårlige nyheder, da Google bekræftede over for journalister, at det reviderede opdateringsløfte ikke gælder for ældre telefoner. Det betyder, at telefoner som Pixel Fold, Pixel 7-serien og Pixel 7a stadig har den gamle forpligtelse (tre store OS-opdateringer og fem års sikkerhedsrettelser).

About Anders Buhl 971 Articles
Anders Buhl er manden bag Tech Til Alle. Anders har en baggrund i kommunikation og har derudover tidligere arbejdet med Apple-produkter. Han har en stor interesse inden for mange områder af teknologi og har skrevet om tech og forbrugerelektronik i mange år.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.