Android 14 er her endelig med et par eksklusive ting til Pixel 8-serien

Android 14

Google har endelig frigivet den stabile version af Android 14 efter flere forsinkelser. Det ser ud til, at selskabet ønskede at knytte meddelelsen om den nye Android-version til Pixel 8 og Pixel 8 Pro-lanceringen. På ægte Google-manér er nogle nye Android 14-funktioner kun forbeholdt de nyeste Pixel-telefoner.

Android 14 Pixel 8 eksklusive funktioner og tilpasningsmuligheder

“Generative AI wallpapers” er en sådan Android 14-funktion, der først lander på Pixel 8-serien. Den bruger kunstig intelligens til at give Pixel 8-brugere mulighed for at skabe baggrunde ved hjælp af tekstprompter. Hvis du ejer en Pixel 8 eller 8 Pro, siger Google, at du kan oprette wallpapers, der matcher din vision, ved at vælge fra en liste med forudindstillede forslag.

Android 14 introducerer også andre tilpasningsmuligheder, der ikke er begrænset til Pixel 8-serien. Du kan nu tilføje genveje til din låseskærm i de nederste hjørner. Du får en række genvejsvalg, herunder tegnebog, kamera, Forstyr ikke, lydløs, QR-kodescanner, enhedskontrol, Google Home-app, lommelygte og videoopkald. Du kan tilføje to af disse genveje til din låseskærm eller vælge kun at have én.

Du kan også lege med skrifttyper, widgets, farver og formater for at tilpasse din Android 14-låseskærm yderligere. Disse muligheder bruger AI til at justere skærmen baseret på dit forbrug. For eksempel, hvis der er en pludselig ændring i vejret, vil din låseskærms vejrwidget blive mere fremtrædende.

Hvis du er en, der ikke kan lide en farverig æstetik, inkluderer Android 14 nu et monokromatisk tema med minimale farver.

Til billedbehandling understøtter Android 14 10-bit HDR (eller Ultra HDR). Dette giver dine fotos mulighed for at beholde mere information fra sensoren, hvilket giver plads til mere levende farver og forbedret kontrast.

Android 14-opdateringer om sundhed, sikkerhed og tilgængelighed

Health Connect-appen er nu integreret med Android 14. Det betyder, at enheder, der kører softwaren, ikke behøver at downloade appen separat.

Google opdaterer også den måde, datadeling fungerer på på Android 14. Nu, når du tillader en app at bruge din placering, får du besked, hvis og når den yderligere deler dine placeringsdata med tredjeparter.

For større enhedssikkerhed vil Android 14 opfordre brugerne til at indstille en sekscifret pinkode. Når du har indtastet PIN-koden, behøver du ikke længere trykke på Enter for at låse din enhed op.

Nye tilgængelighedsfunktioner på Android 14 inkluderer muligheden for at ændre indstillinger for forstørrelsesglas, en ny skriftstørrelse Quick Settings-flise, en dedikeret høreapparatopsætningssektion i tilgængelighedsindstillinger og Flash-beskeder for visuelle lysblink for indgående meddelelser.

Android 14 tilgængelighed

Google siger, at Android 14 begynder at rulle ud på understøttede Pixel-enheder i dag. Listen inkluderer Pixel 4a 5G og nyere enheder. Pixel-tabletten får også opdateringen sammen med telefonerne.

Google siger, at Android 14 vil rulle ud til enheder fra Samsung, iQOO, Nothing, OnePlus, OPPO, Realme, Sharp, Sony, Tecno, vivo og Xiaomi senere på året.

About Anders Buhl 971 Articles
Anders Buhl er manden bag Tech Til Alle. Anders har en baggrund i kommunikation og har derudover tidligere arbejdet med Apple-produkter. Han har en stor interesse inden for mange områder af teknologi og har skrevet om tech og forbrugerelektronik i mange år.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.