Android 14 developer preview er live: Her er de nye funktioner

Android 14

Google har udgivet en developer preview nummer 2 til Android 14, der bringer flere kernefunktioner ind for at hjælpe brugerne med bedre at kontrollere deres data, logge sikkert ind på apps og forbedre enhedens generelle sundhed.

Selvom det er rettet mod udviklere, der laver apps til den næste generation af Android, som sandsynligvis vil lanceres fuldt ud i efteråret, giver udviklereksemplet os et godt kig på nogle af de nye funktioner og fokus for Android 14.

Privatliv og sikkerhed

Opdateringen, der fangede vores opmærksomhed, er det tidligere rygtede fokus på adgangsnøgler, der erstatter adgangskoder til at logge ind på tredjepartsapps. Android 14 vil lette dette bedre ved at tilbyde en API, som udviklere kan bruge til at lægge vægt på at bruge krypterede adgangsnøgler i stedet for adgangskoder.

Dette skulle betyde, at brugerne nemmere kan logge ind på apps med ting som biometrisk sikkerhed, samt give en mere sikker oplevelse, da adgangsnøgler ikke er modtagelige for phishing-angreb og svindel, som adgangskoder er. Som sådan kunne Android 14 være det første søm i kisten for traditionelle adgangskoder, i hvert fald på nogle af de bedste Android-telefoner.

Det næste hovedpunkt er fokus på privatliv og sikkerhed med nye muligheder for at kontrollere, hvordan tredjepartsapps får adgang til private oplysninger. Google bemærkede, at der nu er tre muligheder, når du giver en app adgang til dine billeder: “Tillad adgang til alle billeder” gør, hvad der står, “Vælg billeder” lader dig vælge, hvad der kan tilgås, og “Tillad ikke” ganske enkelt forhindrer en app i at få adgang til nogen af dine billeder eller videoer.

Fortsat strømlining af baggrunden

Og den sidste væsentlige ændring kommer i form af en række tweaks for bedre at forbedre ydeevnen og sundheden for en Android-telefon på systemniveau. Det betyder, at der nu er baggrundsoptimeringer for at begrænse uønsket arbejde uden for en apps konventionelle tjenester. Dette skulle give bedre hukommelsesstyring og give systemet flere ressourcer at bruge.

Der vil også være færre notifikationer, der ikke kan afvises, hvilket burde være godt for folk, der hader ikke at kunne swipe genstridige app- eller systemadvarsler væk, når en Android-enhed er låst. App-kompatibilitet er også blevet arbejdet på for at give mulighed for hurtigere opdateringer – mere en funktion for udviklere, men det skulle forhåbentlig levere apps, der er mere stabile og kører jævnere.

Et par flere justeringer kommer også med denne version af Android 14, herunder bedre kontrol over regionale præferencer, f.eks. at indstille ugestart som mandag i Europa i stedet for søndag, som det er almindeligt i USA.

Android 14 Developer Preview 2: Fremadrettet

Generelt ser Android 14 ud til at bringe mere tilpasning og bedre kontrol over privatliv og sikkerhed samt bedre kompatibilitet på tværs af forskellige enhedsformfaktorer, især nogle af de bedste foldbare telefoner.

Android 14 vil sandsynligvis debutere med den rygtede Google Pixel 8 sammen med andre understøttede Pixels. Men du kan forvente, at den ruller ud til andre nyere Android-telefoner i efteråret og i begyndelsen af 2024.

Hvis du er ivrig efter at prøve det, så tjek Android 14-udviklerwebstedet. Bare vær opmærksom på, at vi ikke vil anbefale at installere en forhåndsvisningsversion af Android (dette er ikke engang en beta endnu) på din primære telefon, da fejl og problemer med stabilitet stadig kan forekomme.

About Anders Buhl 996 Articles
Anders Buhl er manden bag Tech Til Alle. Anders har en baggrund i kommunikation og har derudover tidligere arbejdet med Apple-produkter. Han har en stor interesse inden for mange områder af teknologi og har skrevet om tech og forbrugerelektronik i mange år.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.