Samsung Galaxy S23 anmeldelse

Samsung Galaxy S23 anmeldelse

Samsung Galaxy S23 befinder sig i en svær situation. Den første Galaxy S-model kom ud for 13 år siden, så det er begrænset hvor mange ændringer, som Samsung kan foretage på denne enhed for at få dette års udgave til at skille sig ud fra den sidste. Og de få interessante ændringer derude er generelt forbeholdt dyrere modeller som Galaxy S23 Ultra.

Det betyder ikke, at Galaxy S23-telefonen mangler topfunktioner, eller at den ikke leverer, hvad Samsung lover. Men hvis du holder på et hvilket som helst Galaxy S-flagskib, der er udkommet inden for de sidste par år, er der ikke rigtig meget her, der dramatisk forbedrer det, der allerede er i din hånd.

Hvis du dog har en ældre telefon – f.eks. en Galaxy S20 eller endda en anden Android-enhed – vil du helt sikkert bemærke et stort spring fremad, hvis du vælger Galaxy S23. Der er nok ændringer her, fra en lysere skærm til et meget imponerende chipsæt, der kører showet, for at sikre, at Galaxy S23 fortjener sin plads blandt de bedste Android-telefoner.

Samsung Galaxy S23 anmeldelse: Specifikationer


Galaxy S23 Ultra
Pris7.499 kr.
skærm6,1-tommer dynamisk AMOLED
Opdateringshastighed1 – 120Hz adaptiv
Bagkameraer50 MP hoved, 12 MP ultrabred, 10 MP telefoto (3x optisk zoom, 30x Space zoom)
Frontkamera12MP selfie
ChipsetSnapdragon 8 Gen 2 for Galaxy
RAM8GB
Lagerplads128GB, 256GB
Batteri3,900 mAh
Opladning45W kablet/10W trådløs
Vand/støv afvisningIP68
Størrelse146.3 x 70.9 x 7.6 mm
Vægt168 g
FarverPhantom Black, Cream, Green, Lavender

Samsung Galaxy S23 anmeldelse: Design

For det meste ligner Galaxy S23 meget sin forgænger, indtil du vender telefonen om. Så vil du se, at Samsung droppede designet, de har brugt på de seneste to Galaxy S-udgivelser, for et udseende, der er mere påvirket af Ultra-modellerne. De bagerste kameralinser er stablet lodret på S23 og stikker en smule ud fra bagsiden af telefonen.

Mens jeg godt kunne lide det gamle design på telefonen, foretrækker jeg udseendet på Galaxy S23. Det er renere og trækker mindre opmærksomhed mod kameraerne. Faktisk er hele telefonens udseende mere poleret og subtil end nogensinde. På den enhed, jeg testede, måtte jeg virkelig anstrenge mig for at se Samsung-logoet på bagsiden af telefonen, og jeg sætter pris på det mere afdæmpede udseende.

Du får det sædvanlige udvalg af avancerede materialer med Galaxy S23-serien, og Samsung siger, at den bruger Cornings Gorilla Glass Victus 2-glas på S23. Det skulle gøre telefonen mere holdbar og mindre tilbøjelig til at opfange ridser, skrammer og revner. Jeg bemærkede nogle svage ridser i hjørnerne af min Galaxy S23-testenhed – måske var der et uheld på fabrikken? — så jeg er nysgerrig efter at se, hvor godt telefonen holder ved længere tids brug. I hvert fald vil du gerne investere i et cover for at holde din Galaxy S23 frisk, og vores bedste Samsung Galaxy S23 coverguide kan hjælpe dig med at finde en mulighed, der passer til din smag.

Samsung Galaxy S23 anmeldelse: Skærm

Galaxy S23 har en 6,1-tommer Dynamic AMOLED 2X-skærm, der har en Full HD+ opløsning og en 120Hz adaptiv opdateringshastighed. Opløsningen er på 2340 x 1080 pixels, hvilket betyder 425 pixels per tomme (ppi). Det skal også bemærkes, at skærmen på S23 og S23 Plus begge er helt flad i modsætning til S23 Ultra, som er buet nær kanterne. For mig er det flade design slankere og mere praktisk.

Når du går udenfor i stærkt sollys, er den maksimale lysstyrke begrænset til 1.750 nits, hvilket er det samme som S23 Plus og S23 Ultra. Den er måske ikke så lysstærk som Apples iPhone 14 Pro-serie (2.000 nits udendørs), men den er stadig meget anvendelig på meget solrige dage. Selvom det har været lidt mere mørkt på det seneste, har jeg ingen problemer med at bruge S23 udenfor i direkte sollys.

Fra det øjeblik, jeg tændte Galaxy S23, var jeg virkelig imponeret over skærmen. Den er utroligt levende i sine farver – de sorte er rige og dybe, og teksten er skarp og sprød – præcis som du ville forvente af en flagskibstelefon. Den 120Hz adaptive opdateringshastighed gør også scrollning super glat.

Jeg må indrømme, at fordi Samsungs skærme har en tendens til at være meget mere levende end andre enheder, kan det få billeder taget med enheden til at virke alt for mættede. Men når jeg ser de billeder, jeg tager med S23 på en anden enhed, som min iPhone 14 Pro eller Pixel 7, ser de lidt nedtonet ud. Dette er en klar demonstration af, hvordan Samsungs skærme virkelig får tingene til at “poppe” på skærmen.

Samsung Galaxy S23 anmeldelse: Kamera

Kameraoplevelsen på Galaxy S23 og S23+ er ikke blevet opgraderet på hardwaresiden. Der er stadig et 50 MP hovedkamera på bagsiden flankeret af et 10 MP 3x kamera og et 12 MP ultrabredt kamera, mens frontkameraet på 10 MP er blevet skiftet til en ny 12 MP selfie-sensor, som Samsung bruger på alle tre Galaxy S23-modeller.

Samsung Galaxy S23 anmeldelse

50 megapixels lyder meget mindre end 200 megapixels, og det er noget, du vil kunne bemærke på billeder taget med en Galaxy S23 og en Galaxy S23 Ultra. Detaljerne, hvad enten det er i standardtilstanden, der tager 12 MP-billeder ved hjælp af pixel-binning (kombinerer flere tilstødende pixels for at danne en stor pixel) eller i fuld 50MP-tilstand, falder efter, hvad S23 Ultras 200MP-kamera er i stand til.

Men er forskellene så store, at du bør købe dig en Galaxy S23 Ultra i stedet for basismodellen? Hvis du læser denne anmeldelse, er chancerne for, at en kompakt-telefon er øverst på din liste over must-have-funktioner, og medmindre du sammenligner billeder fra S23 og S23 Ultra side om side, vil du blive meget glad for resultaterne.

Selv ved 12 MP fanger Galaxy S23 mere end nok detaljer og har et godt dynamisk område. Samsung har justeret kontrasten denne gang, så tingene ser mere levende ud, men farvegengivelsen er ikke altid nøjagtig som et resultat deraf. For mig er det ikke et problem, da jeg ikke er en fra “Jeg vil have realistiske billeder”-lejren, men jeg kan se, hvorfor nogle brugere kunne have et problem med det. De sidste par år så det ud til, at Samsung bevæger sig mod mere realisme for billeder, du tager med kameraet, men Samsung har tydeligvis ændret mening med S23-serien.

Ligesom Galaxy S22 giver S23 dig mulighed for at tage både automatiske 12MP-billeder eller skifte til fuld opløsning. Jeg fandt næppe en grund til at skifte til 50MP-tilstand, da den ekstra detalje, du får, simpelthen ikke er stigningen i filstørrelse værd (især nu, hvor alle vil have, at du skal betale for at gemme dine billeder i skyen). Dynamisk rækkevidde og eksponering påvirkes også negativt, så jeg anbefaler at holde fast i standardfototilstanden i alle situationer.

Samsung Galaxy S23 anmeldelse: Ydeevne

Galaxy S23 har den samme overclockede Snapdragon Gen 2 til Galaxy-chip som S23+ og S23 Ultra, men dens basisvariant med 128 GB intern lagring bruger den gamle UFS 3.1-specifikation i stedet for den nye UFS 4.0-standard og er derfor ikke så hurtig som sine søskende i teoretiske lagringshastigheder.

I dag-til-dag brug er ydeevnen dog ikke mindre god end S23 Ultra, hvilket betyder, at dette er den glatteste telefon fra Samsung sammen med de andre Galaxy S23-modeller. At få brugergrænsefladen til at hakke er stort set umuligt. Husk, selvom lagringen er langsommere på 128 GB Galaxy S23, er skærmopløsningen lavere end S23 Ultra, hvilket er særligt fordelagtigt i gaming.

Selv at redigere en video og gemme den på det interne lager tog den samme tid på både S23 Ultra (med en 256 GB UFS 4.0-chip) og S23 (128 GB UFS 3.1-chip), så hvis du tænker på at spare penge ( og ikke er blandt de heldige, der får en gratis opgradering til 256GB S23), skal du ikke bekymre dig om, at lagerhastigheden er lavere end de højere lagervarianter.

Smartphones er hurtige nok i disse dage til, at noget som teoretiske UFS 3.1 vs UFS 4.0 hastighedsforskelle betyder noget for de fleste. Det betød bestemt ikke noget for mig, da jeg brugte standard S23. Funktioner som Samsung DeX burde også køre godt på denne telefon, selvom jeg ikke var i stand til at teste Dex så meget.

Med andre intensive opgaver, såsom videoredigering og lagring, bliver S23 lidt varmere end S23 Ultra, men ikke nok til at blive en frustration. Og hvis du har et etui på, så vil du nok aldrig mærke, hvornår telefonen bliver varmere end normalt (undtagen hvis skærmen begynder at varme op, når du bruger telefonen for meget ude i skarpt sollys).

Samsung Galaxy S23 anmeldelse: Batteri og opladning

Batterilevetiden på denne telefon beskrives bedst som flydende. Hvis du bruger S23 på Wi-Fi hele dagen lang, behøver du sandsynligvis ikke at oplade den før næste morgen, mens du får 5-6 timers skærmtid. Galaxy S22 kunne ikke komme i nærheden af det, og igen er Snapdragon 8 Gen 2 på den nyere telefon sandsynligvis årsagen til, at selv den mindste nye model kan holde en hel dag.

Hvis du smider et par timers brug på 4G eller 5G, har S23 stadig en imponerende rækkevidde på en enkelt opladning og kan holde dig til sent på aftenen med moderat brug, men den bliver mindre pålidelig, og du skal nok sørge for, at du har en oplader med dig. Det er dog forventeligt af en flagskibstelefon med et 3.900 mAh batteri, uanset hvor mange optimeringer du laver under motorhjelmen. Og igen, S23s batterilevetid er mærkbart bedre end S21 eller S22.

Opladningshastigheden har ikke ændret sig, da Galaxy S23 holder den samme 25W opladningshastighed som før, selv med S23 Plus og S23 Ultra, der nyder 45W hastigheder. Testet med vores egen oplader – Samsung leverer ikke en – vi fik en drænet Galaxy S23 op til 55% opladning efter 30 minutter. Det er omtrent, hvad vi så med iPhone 14 på samme tid, og Apples telefon topper ved 20W opladning. OnePlus 11 blæser Samsungs telefon ud af banen og oplader til 100% på 25 minutter takket være 100W opladningsunderstøttelse.

Samsung Galaxy S23 anmeldelse: Software

Samsung Galaxy S23 anmeldelse

Galaxy S23 leveres med Android 13 forudinstalleret. Samsung fortsætter med at tilbyde et af de bedste supportprogrammer til Android-telefoner og lover fire års softwareopdateringer og et ekstra år med sikkerhedsrettelser. Det betyder, at din Galaxy S23 kører den nyeste version af Android til og med 2027.

I øjeblikket betyder det, at telefonen kører Samsungs One UI 5.1-grænseflade oven på Android. Det er en ny version af telefonproducentens softwareudgave, som snart vil finde vej til andre Galaxy-enheder.

Højdepunkterne i One UI 5.1 inkluderer delte familiefotoalbum og tilpasselige “Modes” til at ændre dine meddelelsesindstillinger, baggrunde og hjemmeskærme på bestemte tidspunkter. Den funktion, jeg glæder mig mest til at prøve, når jeg har mere tid med Galaxy S23, er Bixby Text Call, hvor Samsungs længe forsømte personlige assistent kan besvare indgående telefonopkald, når du ellers er bundet.

Samsung Galaxy S23 anmeldelse: Endelig bedømmelse

Efter at have brugt nok tid med Samsungs nye telefon til denne Galaxy S23-gennemgang, er det klart, at fordelene ved denne nye model langt opvejer ulemperne med denne nye model. Galaxy S22- og Galaxy S21-ejere har måske ikke en stor grund til at opgradere, men ydelsesboostet fra Snapdragon 8 Gen 2 til Galaxy burde være grund nok for andre Android-telefonbrugere til at overveje Samsungs seneste flagskib.

Ja, Galaxy S23 Ultra får mere bemærkelsesværdige ændringer, men den har fortsat et lige så bemærkelsesværdigt prisskilt. Til en mere rimelig pris leverer Galaxy S23 en skærm, der er lige så lysstærk og en processor, der er lige så kraftfuld, plus kameraer, der kan holde stand mod andre enheder i dens prisklasse. Forbedret batterilevetid fjerner en af vores klager over de seneste Samsung-flagskibe. For en produktlinje, der er så veletableret, er det den slags forbedringer, du kan lide at se gennem årene.

Fordele
  • Fantastisk Snapdragon 8 Gen 2-ydelse
  • Lys, levende skærm
  • Mere subtilt design
  • Fantastisk teleobjektiv i en telefon til 7.499
  • Meget forbedret batterilevetid
Ulemper
  • Frontkamera skuffer
  • Samme 25W opladningshastighed
  • OnePlus 11 og Pixel 7 koster mindre
About Anders Buhl 970 Articles
Anders Buhl er manden bag Tech Til Alle. Anders har en baggrund i kommunikation og har derudover tidligere arbejdet med Apple-produkter. Han har en stor interesse inden for mange områder af teknologi og har skrevet om tech og forbrugerelektronik i mange år.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.