Samsung Galaxy S23 Ultra anmeldelse: Er kongen af Android pengene værd?

Samsung Galaxy S23 Ultra anmeldelse

Samsung Galaxy S23 Ultra har en temmelig ambitiøs mission: Tag smartphone-fotografering til næste niveau med dens massive 200 MP-kamera. Og baseret på test lever kamerasystemet – og næsten alt andet ved dette flagskib op til hypen.

Så hvad kan du gøre med 200 megapixels? Sensoren kan kombinere 16 pixels til én for lysere, mere detaljerede billeder, eller du kan optage i fuld 200MP-tilstand, hvilket giver dig meget mere frihed, når det kommer til at beskære og reframe dine billeder.

Andre Galaxy S23 Ultra-opgraderinger inkluderer et skarpere 12 MP frontkamera, en eksklusiv ny Snapdragon 8 Gen 2-chip lavet til Galaxy, der leverer hurtig grafikydeevne, der slår iPhone, og en skærm, der er bedre optimeret til S Pen-brug.

Baseret på mine sammenligninger kan jeg fortælle dig, at det bestemt er en af de bedste kameratelefoner – endda bedre end Pixel 7 Pro og side om side med iPhone 14 Pro Max. Hvad bedre er, batterilevetiden er forbedret væsentlig. Er alt dette 10.999 kr. værd?

Ja, Galaxy S23 Ultra er ikke bare den bedste Android-telefon, du kan købe, det er uden tvivl den bedste telefon blandt premium flagskibe. Her er fordele og ulemper baseret på min Galaxy S23 Ultra anmeldelse.

Samsung Galaxy S23 Ultra specifikationer


Galaxy S23 Ultra
Pris10.999 kr.
skærm6.8-tommer QHD AMOLED
Opdateringshastighed1 – 120Hz adaptiv
Bagkameraer200 MP hoved, 12 MP ultrabred, 10 MP 3x telefoto, 10MP 10x telefoto
Frontkamera12MP selfie
ChipsetSnapdragon 8 Gen 2 for Galaxy
RAM8GB/12GB
Lagerplads256GB, 512GB, 1TB
Batteri5,000 mAh
Opladning45W kablet/10W trådløs
Vand/støv afvisningIP68
Størrelse163.4 x 78.1 x 8.9mm
Vægt233g
FarverPhantom Black, Cotton Flower, Botanic Green and Mystic Lilac

Samsung Galaxy S23 Ultra design

Der er et par ting, du bemærker ved Galaxy S23 Ultras design lige med det samme. Kameraerne på bagsiden er endnu større denne gang sammenlignet med Galaxy S22 Ultra, og skærmen er fladere. Der er stadig en blid kurve på 6,8-tommer skærmen, men du får en slankere kurve med en fladere overflade, hvilket gør brugen af en S Pen en smule mere behagelig.

Jeg ved, at nogle ville foretrække et helt fladt design, men når man holder S23 Ultra i hånden, giver kurve-designet en lidt mere premium-følelse. Det eneste problem er, at det nogle gange kan være svært at ramme ting med fingeren på de yderste kanter af skærmen.

Galaxy S23 Ultra er også bygget til at være hårdere, da det er den første telefon med Cornings Gorilla Glass Victus 2, som lover at beskytte for- og bagsiden bedre mod ridser og fald.

Galaxy S23 Ultra kommer i fire farver, inklusive Phantom Black, Green, Cream og Lavendel. Jeg er delvis til den grønne, da den kommer mest frem af alle nuancerne – efterfulgt af lavendel, som er subtil og elegant. Jeg kan også godt lide, at designet gør et ret godt stykke arbejde med at modstå fingeraftryk.

Samsung fremhæver miljøvenligheden af S23 Ultras design, da virksomheden bruger flere genbrugsmaterialer til telefonen. Dette omfatter genbrugte kasserede fiskenet til S Pen indercoveret og bundhøjttalermodulet, genbrugte vandtønder til sidetasten og volumentasten og genbrugt aluminium til SIM-bakken.

Galaxy S23 Ultra, der vejer 233g og måler 163.4 x 78.1 x 8.9mm, er samme størrelse som S22 Ultra, men en smule tungere.

Samsung Galaxy S23 Ultra skærm

Galaxy S23 Ultra har simpelthen en af de bedste skærme på enhver telefon. Det er lyst, sprængfyldt med farver og klarede sig meget godt i test.

Ligesom Samsung Galaxy S22 Ultra har S23 Ultra en 6,8-tommer QHD OLED-skærm med en opløsning på 3088 x 1400 pixels og en nominel lysstyrke på 1.750 nits. Du får også den samme 120Hz opdateringshastighed som før, som kan skaleres ned til 1Hz.

I vores test viste Galaxy S23 Ultras skærm en gennemsnitlig lysstyrkeaflæsning på 1.225 nits med HDR-indhold, hvilket er lige bag iPhone 14 Pro Max’s 1.275 nits. Galaxy S23 Ultras skærm leverer flere farver og rammer 112% af DCI-P3 farveskalaen i naturlig tilstand sammenlignet med 83% hos iPhone 14 Pro Max.

Begge skærmeer også meget farvenøjagtige, hvor S23 Ultra registrerer 0,3 i Delta-E-testen, hvor lavere tal er bedre i Natural-tilstand og 0 i livlig-tilstand. iPhone 14 Pro Max scorede 0,26.

Galaxy S23 Ultra inkluderer også en avanceret Vision Booster-funktion, som er designet til at lade dig justere farve og kontrast i billedet til omgivende lysforhold. Og der er en øjenkomfortfunktion, der gør det nemmere at se skærmen.

Samsung Galaxy S23 Ultra kamera

Overskriften er Samsungs eget 200-megapixel kamera. Det er ledsaget af et langt mere konventionelt 12 MP vidvinkelkamera med et 120-graders synsfelt, plus et par 10 MP telefotokameraer til en 3x og 10x optisk zoom. Kameraet er også udstyret med optisk billedstabilisering (OIS) og laserautofokus, plus en superopløsningszoom på 30x og 100x digital zoom.

Det er muligt at skyde billeder med den fulde 200 MP opløsning, bare vær opmærksom på, at disse optager mindst 40 MB plads alene, sammenlignet med de mere sædvanlige 4MB til 7MB 12MP billeder, kameraet tager som standard.

Her er den vigtigste ting, du skal vide om Galaxy S23 Ultras kamera. Grunden til at købe det er ikke 200MP-kameraet, men dets utrolige zoomegenskaber. De er transformative og gør kameraet meget mere alsidigt, end hvad der er på nogen anden telefon tilgængelig i dag. Kvaliteten af 3x og 10x zoom er fremragende, men nu kan 30x zoom også være med. Og selvom 100x stadig ikke er fantastisk, er det meget bedre end nogensinde før. Galaxy S23 Ultras telefotokameraer tager billeder, der er umulige at kopiere på enhver anden smartphone, i det mindste med samme kvalitet. Du vil have en masse sjov med at tage fantastiske zoombilleder med Galaxy S23 Ultra.

Hovedkameraet tager strålende billeder. Billederne har en levende, spændende tone med stærke farver og masser af detaljer. Jeg kan godt lide den overordnede atmosfære, kameraet skaber, som er på grænsen mellem realisme og hyperrealisme. Det meste af tiden forstærkes farverne med den helt rigtige mængde, men det kan glide over i overmætning, når det står over for røde og blå nuancer i nogle situationer.

Den tager betydeligt lysere billeder end iPhone 14 Pro og eksponerer også flere detaljer i skyggerne, men det kommer på bekostning af en naturlig farvepalet. Kameraet producerer også billeder med en meget anderledes atmosfære.

Samsung Galaxy S23 Ultra ydeevne

Galaxy S23 Ultra har en eksklusiv version af Qualcomms nye chip kaldet Snapdragon 8 Gen til Galaxy. Samsung lover, at denne processor kan levere endnu højere hastigheder end standardversionen af chippen, helt op til 3,36 GHz.

Samsung lover også verdens hurtigste mobilgrafik i en telefon. Vi har kørt adskillige Galaxy S23 Ultra benchmarks, og resultaterne er ret stærke. Faktisk slår S23 Ultra iPhone 14 Pro og Pro Max på grafik.

Geekbench måler CPU-ydeevne, både i single-core og multicore-applikationer. Galaxy S23 Ultra slog nemt Galaxy S22 Ultra i begge test og iPhone 14 på multi-core, men ikke single core. iPhone 14 Pro’s A16 Bionic er dog stadig hurtigst.

3DMark Wild Life bruges til at teste den grafiske ydeevne af mobile enheder. Og det er her, S23 Ultra viste sit potentiale med sit antal billeder per sekund (FPS).

Galaxy S23 Ultra overgik iPhone 14 Pro med 79 fps mod 74 fps i Unlimited-testen, og den slog iPhone med en score på 20,9 mod 20 fps i den mere krævende Extreme Unlimited-test.

Jeg kan også sige, at telefonen er meget lydhør, når du bruger app-omskifteren og springer ind og ud af åbne apps. Den eneste forsinkelse, jeg bemærkede, var, da jeg forsøgte at redigere et 200 MP-billede i Galleri-appen.

Så hvad med det faktiske gameplay? Jeg spillede Apex Legends, og grafikken var fantastisk, og kontrollerne var super responsive. Uanset om jeg gled ned ad et bjerg for at overfalde en modstander eller sprængte fjender væk eller slog dem, bremsede S23 Ultra aldrig farten. Derudover lagde jeg ikke mærke til, at enheden blev varm, selv efter en halv time i træk.

Det er også værd at bemærke, at Galaxy S23 Ultra har et større dampkølekammer end Galaxy S22 Ultra, så du bør se stærkere vedvarende ydeevne sammen med mindre varme.

Samsung Galaxy S23 Ultra batteri og opladning

Galaxy S23 Ultra kommer ikke med en oplader i æsken, men kommer med et USB Type-C-til-Type-C-kabel. Telefonen understøtter Samsungs hurtigste 45-watt opladningsteknologi, som kræver enten en Samsung Super Fast Charging 2.0-oplader eller en kompatibel oplader fra et andet mærke, der understøtter både den og USB Power Delivery PPS-standarden. Det gør det lidt forvirrende at oplade Galaxy S23 Ultra ved dens hurtigste hastigheder, hvis du er ny, så du vil være sikker på, at du vælger den rigtige oplader, når du skal købe en.

Det er klart, at Samsung vil have dig til at købe sin egen oplader, som koster omkring 200 kr., men andre er tilgængelige, hvis du søger. Jeg har brugt en oplader, som er kompatibel med både Power Delivery PPS og Super Fast Charging 2.0, og den opladede telefonen på ca. 60 min. Det er ikke så hurtigt som OnePlus 11, men meget få telefoner er det, og en time er acceptabelt for et batteri med denne kapacitet.

Når den er fuldt opladet, er den i stand til at holde i mere end to dage med moderat brug, og en stor del af dens evne kommer fra Snapdragon 8 Gen 2’s øgede effektivitet. At se en 30-minutters YouTube-video dræner batteriet med kun 2%.

Selv på mere intensive dage er Galaxy S23 Ultras batteri mere end i stand til at holde dig i gang. På en dag med over en times Mobilspil på, brug af Twitter og derefter at se YouTube-videoer i 45 minutter, plus regelmæssig brug af Google Chrome, Reddit, og mere, sluttede S23 Ultra en næsten 16-timers dag med 5 timer og 20 minutters tændingstid på skærmen og 24% batteri tilbage.

Samsung Galaxy S23 Ultra One UI 5.1

Den nye One UI 5.1-software til Galaxy S23 Ultra, der kører oven på Android 13, byder på en række praktiske forbedringer. Med Bixby Text Call kan Samsungs assistent f.eks. besvare indgående opkald for dig, og så kan du videregive beskeder via tale-til-tekst eller ved stemmeindtastning. Det er faktisk ret fedt at se Bixby-funktionen i aktion, selvom opkaldere kan blive skræmt, første gang de støder på dette.

Der er også en ny tilstandsmulighed, der lader dig oprette tilpassede indstillinger til forskellige aspekter af dit liv, uanset om det er søvn, motion, kørsel eller arbejde. (Tænk iOS 16’s Focus mode-funktion, men på en Samsung-enhed.) Der er også flere personaliseringsfunktioner i One UI 5.1, såsom et forbedret stacked widget-system og anbefalede apps og handlinger til forskellige tidspunkter af dagen.

Samsung Galaxy S23 Ultra anmeldelse bedømmelse

Baseret på min test vil jeg sige, at Samsung Galaxy S23 Ultra er den bedste Android-telefon, du kan købe, og den har et meget stærkt argument for at være den bedste telefon samlet set.

200 MP-kameraet er simpelthen fantastisk, og Samsung har virkelig forbedret sig, når det kommer til ydeevne i svagt lys. I nogle tilfælde leverede S23 Ultra flottere billeder end iPhone 14 Pro Max, selvom Apple var bedre i andre. Men iPhone kan ikke følge med, når det kommer til zoom.

S23 Ultra er også en seriøst hurtig telefon, takket være den nye Snapdragon 8 Gen 2 til Galaxy-chip, og dette er den bedste telefon til spil, jeg har testet endnu. Plus, de mange timers batterilevetid er en stor forbedring i forhold til Galaxy S22 Ultra.

Hvis du ikke har brug for en S Pen, kan Galaxy S23 Plus give bedre værdi. For 1500 kr. mindre får du en lidt mindre 6,6-tommer skærm, men den samme kraftfulde Snapdragon-chip, en lige så lysstærk skærm og de samme 256 GB lagerplads.

Men hvis du vil have en telefon, der kan det hele, og vil se, hvad et 200 MP-kamera kan gøre, er Ultra helt klart pengene værd.

Fordele
  • Kraftfuldt 200 MP kamera
  • Snapdragon 8 Gen 2-chip slår iPhone på grafik
  • Fantastisk skærm
  • Fremragende batterilevetid
  • Smart One UI 5.1-opgraderinger
Ulemper
  • Meget dyr
  • Buet skærm kan være i vejen
  • Ingen opgradering af opladningshastighed
About Anders Buhl 971 Articles
Anders Buhl er manden bag Tech Til Alle. Anders har en baggrund i kommunikation og har derudover tidligere arbejdet med Apple-produkter. Han har en stor interesse inden for mange områder af teknologi og har skrevet om tech og forbrugerelektronik i mange år.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.