Sådan tilsluttes tablet til tv: HDMI, trådløs, Chromecast og mere

Sådan tilsluttes tablet til TV

I dag har vi maser valg, når det kommer til underholdningsmuligheder. Fra de dage, hvor vi så programmeret fjernsyn til at have massive filmbiblioteker kun et tryk væk på vores tablets, er vi nået langt. Og nogle gange kan vi godt lide at se tabletindhold på vores store tv – hvorfor ikke? Og hvis du elsker denne idé lige så meget som vi gør, så lad os vise dig, hvordan du forbinder tablet til tv i denne artikel.

Sådan tilsluttes tablet til tv

Tilslutning af din tablet til dit TV afhænger af flere faktorer, herunder dit tablet-operativsystem, kompatibilitet med dit TV, kablede og trådløse metoder, streaming-dongler osv. Lad os først se på nogle kablede metoder til at spejle eller caste din tablet til dit TV, og opdel det efter operativsystemer (iOS eller Android) for nemhedens skyld.

Tilslut Android-tablet til TV

Selvom iPads er utroligt populære, elsker mange mennesker Android-grænsefladen og enkelheden. Med flere producenter som Samsung, Amazon, Microsoft, Lenovo osv., der laver nogen af de bedste tablets, er der mange måder at forbinde din tablet til dit fjernsyn. Lad os tage et kig på nogle kablede muligheder.

Via USB-kabel

Dette er den enkleste måde at forbinde din tablet til dit smart-tv, men det virker ikke altid, hvis en af enhederne eller begge er for gamle. Alt du skal gøre er at tilslutte din tablet via dens USB-indgang til TV’ets USB-indgang og vælge harddisktilstand/billedtilstand (vises også som Overfør filer/Overfør billeder) på din tablet, og dit TV vil få adgang til din tablet som en harddisk. Hvis du ikke ser nogen notifikation på din skærm, skal du blot stryge ned fra toppen, og du bør se muligheder for den nye forbindelse på din tablet.

Via USB til HDMI adapter

Dette er den mest almindelige metode til at forbinde smartphones eller tablets med tv’er, alt du behøver er et tv med en HDMI-port (hvilket er ret almindeligt, heldigvis!), en tablet med en USB Type-C-port og en USB til HDMI-konverter. USB til HDMI-kablet eller -adapteren kan nemt købes online eller i en elektronikbutik nær dig. Når du har tilsluttet din tablet, skal du vælge Skærmspejling fra meddelelsespanelet eller menuen Indstillinger. Vælg derefter den rigtige HDMI-kilde på dit TV, og du bør se din tablet spejlet på din TV-skærm.

Samsung DeX-tilstand

Denne metode er naturligvis begrænset til Samsung-tablets – nemlig Galaxy Tab S4, S5e, S6, S7 og S8-serien. Men hvis du vil tilslutte disse tablets og bruge dem i Samsungs egen desktop-tilstand, er alt, hvad du behøver, et USB-til-HDMI-kabel, sæt det i dit tv eller din eksterne skærm, og du er klar til at bruge DeX-tilstand.

Her er en video, vi fandt om processen på Samsungs YouTube-kanal:

Tilslut iPad til TV

Efter den lange liste af kablede muligheder til Android-tablets, tilbyder de bedste iPads lige så meget fleksibilitet? Som det vil vise sig, er svaret nej, men løsningen vil helt sikkert virke.

Via Lightning Port

Apple laver tilpassede adaptere, så du kan tilslutte din iPad til dit tv, og disse adaptere kommer i to varianter – Lightning til HDMI-adapter og en Lightning til VGA-adapter. Du kan få førstnævnte, hvis dit TV har en HDMI-port og sidstnævnte, hvis du kun har en VGA-port på bagsiden af dit TV. Og chancerne er, at du har en lynport på din iPad, medmindre du har en iPad 3 eller noget ældre end det.

Alt du skal gøre er at tilslutte adapteren til lightning-porten på din iPad, tilslutte en strømforsyning til adapteren og derefter tilslutte dit TV til adapteren.

Sådan tilsluttes tablet til TV: Andre metoder

Nu hvor vi har dækket alle de måder, du kan få din tablet til at fungere sammen med dit tv ved hjælp af kablede muligheder, lad os se på de trådløse metoder, som er langt mere almindelige nu til dags. De fleste af disse metoder gælder for både Android- og iOS-tablets, så tag et kig!

Tilslut via WiFi

For at forbinde dit smart-tv med din tablet skal du bruge et smart-tv, der understøtter skærmspejling til din Android-tablet, og hvis du bruger en iPad, skal du bruge Apple TV eller et AirPlay 2-kompatibelt smart-tv.

Så først skal du sørge for, at skærmspejling er aktiveret på dit smart-tv, og at det er på det samme WiFi-netværk som din tablet. Åbn nu den app på din tablet, som du vil caste fra. Se efter cast-ikonet (det er en skærm med et WiFi-symbol i hjørnet), og tryk på det. Prøv Indstillinger/præferencer > Cast i appen, hvis du ikke kan se et cast-ikon. Dit smart-tv kan bede om en kode for at bekræfte og sikre forbindelsen mellem tablet og tv. Skift mellem portræt- og landskabstilstand efter dine præferencer, og juster eventuelle nødvendige indstillinger på dit tv.

Det er en lignende metode til din iPad – tryk blot på cast-knappen på en video- eller musikapp, vælg Airplay, og du bør se dit kompatible smart-tv på listen. Tryk på den, indtast en sikkerhedskode, og du vil være i stand til at se alt indhold på dit smart-tv. Hvis du har brug for flere instruktioner eller er i tvivl om kompatible tv’er, så er her Apple-siden om brug af Airplay. Du kan også trykke på Screen Mirroring i dit kontrolcenter for at spejle din iPad med dit tv.

Via Chromecast

Googles Chromecast-enhed er en af hoveddriverne bag, at skærmcasting er blevet mainstream. Nyere modeller af Chromecast-enheden kommer med en HDMI-udgang, som du kan tilslutte til dit tv, og når du har fulgt instruktionerne og konfigureret den, kan du ganske nemt caste din Android-tablet eller din iPad til den og se indhold. Alt du skal gøre er at trykke på Cast-ikonet og vælge din Chromecast-enhed.

For at bruge Chromecast med en iPad skal du have Google Home-appen installeret og have en Google-konto. Når du har konfigureret enheden og knyttet den til din konto, vil du være i stand til at caste billeder, se videoer, afspille musik osv. fra enhver app, der understøtter casting.

Via Samsung-til-Samsung-spejling

Som navnet antyder, er denne mulighed en metode til at caste fra din Samsung-tablet til et Samsung-tv, der drager fordel af Samsung-økosystemet. Så hvis du har et Samsung-smart-tv og en tablet fra samme mærke, kan du blot stryge ned fra notifikationslinjen, trykke på Smart View og vælge dit tv fra listen, der dukker op.

Du skal muligvis indtaste en sikkerhedskode, og det er stort set det! Nogle Samsung-tv’er giver dig også mulighed for at streame fra tv’et til din tablet ved at trykke på Anden enhed > Telefon i menuen Smart View. Du kan også caste din tablet-skærm til tv’et ved hjælp af SmartThings-appen.

Fordele ved at tilslutte din tablet til tv

 1. Du kan se dine yndlingsfilm på en større skærm. Det er i sig selv grund nok!
 2. Du kan få dine billeder op på en stor skærm og vise dem til en stor gruppe mennesker ved at caste dem på dit tv.
 3. Gaming er meget sjovere, hvis du slutter din tablet til dit tv og bruger den som hovedskærm. Vi anbefaler kabelmetoden til problemer med reduceret latenstid.
 4. Det kan være praktisk at bruge casting til en præsentation eller dele data med holdkammerater eller kunder i et arbejdsmiljø.
 5. I nogle tilfælde kan du fortsætte med at arbejde på din tablet efter casting til dit tv, så du kan multitaske.

About Anders Buhl 983 Articles
Anders Buhl er manden bag Tech Til Alle. Anders har en baggrund i kommunikation og har derudover tidligere arbejdet med Apple-produkter. Han har en stor interesse inden for mange områder af teknologi og har skrevet om tech og forbrugerelektronik i mange år.

2 Comments

 1. Jeg ville så grumme gerne tilslutte min 11″ Lenovo TB-J616X (80) til mit nye Panasonic Android TV, tabletten har kun èn USB-C I/O.
  jeg har alle stikkene, men hidtil uden succes. Fjernsynets fortokning og brugerfladen omkring Google, er ganske disharmonisk og er meget “usamarbejdsvillig” i forhold til min tablet.
  På AV-Cables står der: Vigtig info: USB-C porten på din enhed skal understøtte “DisplayPort Alternate mode” for at du kan bruge denne adapter.
  Hvad skal jeg gribe og gøre m.m.

  • Jeg forstår din frustration. Det er lidt svært at give vejledning på baggrund af den beskrivelse, da det kan være mange ting.
   Jeg vil nok starte med at kontakte Lenovo eller AV-Cables support, og snakke med en over telefonen, hvor du mere detaljeret kan beskrive problemstillingen.

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.