Sådan opdaterer du en Android-tablet

tablet opdatering

Kort overblik

 • Kontroller manuelt for opdateringer ved at gå til Indstillinger > Softwareopdatering > Download og installer.
 • Android-tablets opdateres automatisk med jævne mellemrum, så længe de har en internetforbindelse.
 • På et vist tidspunkt vil ældre tablets ikke være i stand til at opgradere til den nyeste Android-version.

Denne guide går igennem hvordan man foretager en manuel opdatering af sin Android-tablet og giver et overblik over begrænsningerne ved ældre Android-enheder, når det kommer til de seneste opdateringer.

Sådan opdateres Android-tablets manuelt efter version

De følgende trin hjælper dig med manuelt at opdatere dine Samsung, Google Nexus, LG og Acer tablets, blandt mange andre. De er lidt forskellige afhængigt af din Android-version, som vi har beskrevet nedenfor.

Tablets, der kører Android Pie eller nyere

Sådan opdaterer du tablets, der kører Android Pie (version 9.0), Android 10 og Android 11.

 1. Vælg appen Indstillinger. Dens ikon er et tandhjul
 2. Vælg Softwareopdatering.
 3. Vælg Download og installer.

Tablets med Nougat eller Oreo

Android Nougat (7.0 – 7.1) og Oreo (8.0 – 8.1.0) er den syvende og ottende version af Android-operativsystemet. Opdatering ændrede sig lidt i disse versioner.

 1. Vælg appen Indstillinger. Dens ikon er et tandhjul
 2. Vælg Softwareopdatering.
 3. Vælg Download opdateringer manuelt.

Marshmallow, slikkepind eller KitKat-tablets

Android KitKat (version 4.4), Android Lollipop (version 5.0-5.1) og Android Marshmallow (version 6.0) er forskellige fra den tidligere version (Jelly Bean). Her er hvordan opdatering adskiller sig.

 1. Vælg appen Indstillinger. Dens ikon er et tandhjul
 2. Rul ned i indstillingsmenulisten, og vælg Om enhed.
 3. Vælg Download opdateringer manuelt.

Jelly Bean tablets

Android Jelly Bean (version 4.1 til 4.3) er den tiende version af Android-mobiloperativsystemet. Sådan opdaterer du det.

 1. Vælg appen Indstillinger. Dens ikon er et tandhjul.
 2. Rul ned i indstillingsmenulisten, og vælg Om enhed.
 3. Vælg Softwareopdatering.
 4. Vælg Opdater.

Automatiske Android-systemopdateringer

Android-tablets er designet til automatisk at holde sig opdateret, så længe du har en aktiv internetforbindelse. Hvis din tablet kan understøtte de seneste opdateringer, bliver du med jævne mellemrum bedt om at gennemføre en Android-softwareopdatering. For at gøre det skal du acceptere det.

Alternativt kan du udsætte det (du vil så blive mindet om det senere) eller planlægge, at det begynder at installere på et senere tidspunkt.

Før du starter din opdatering, skal du sikre dig, at du har masser af lagerplads, da opdateringer kan kræve flere gigabyte plads at installere i nogle tilfælde. Hvor meget det præcist afhænger af din version, men at sikre, at du har et par gigabyte til overs, burde give dig nok pusterum til at installere opdateringen. Det er også en god idé at sørge for, at dit batteri er opladet, eller i det mindste din tablet er tilsluttet, så den ikke løber tør for batteri midt i opdateringen.

Bemærk: Afhængigt af din enheds alder kan du muligvis kun opgradere din Android-version én eller to gange, før du rammer en mur. I dette tilfælde skal du have en ny tablet for at drage fordel af den nyeste version af Android.

About Anders Buhl 971 Articles
Anders Buhl er manden bag Tech Til Alle. Anders har en baggrund i kommunikation og har derudover tidligere arbejdet med Apple-produkter. Han har en stor interesse inden for mange områder af teknologi og har skrevet om tech og forbrugerelektronik i mange år.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.