Sådan løser du det, når en tablet er langsom eller fryser

Bedste Samsung tablets

Denne artikel vil gennemgå alle løsningerne til, hvordan du stopper forsinkelse og frysning på Android-tablets.

Bemærk: Tipsene på denne side kan bruges af alle Android-tabletmodeller inklusive Samsung-enheder.

Hvorfor er min tablet så langsom og fryser?

En Android-tablets langsommere hastighed skyldes normalt:

 • Dens tilgængelige lager bliver fyldt op af downloadede filer og installerede apps
 • Har for mange Android-widgets på startskærmen
 • Operativsystemet og apps er forældede

Medieforsinkelse og buffering på Android-tablets kan nogle gange være resultatet af, at avanceret grafik eller opløsningsindstillinger er valgt på en ældre eller low-end Android-enhed.

Hvordan fikser jeg forsinkelsen på min tablet?

Her er alle de bedste måder at løse det på, når selv de bedste tablets bliver langsomme eller fryser. Gennemgå denne liste af løsninger i den rækkefølge, de præsenteres, da de er sorteret fra nemmeste og hurtigste til mere avancerede.

 1. Genstart din tablet. Et grundlæggende trick, men et der typisk virker for at forbedre enhedens ydeevne.
 2. Afinstaller ubrugte Android-apps. Jo mere ledig plads på din Android-tablet, jo bedre vil dens apps og operativsystem køre.
 3. Fjern Android-widgets. Android-widgets kan være nyttige, men de kan også bremse ældre Android-tablets.
 4. Flyt dine app-ikoner til en enkelt skærm. Brug af flere startskærme kan være en sjov måde at organisere Android-apps og -widgets på, men at have for mange kan forårsage frysning og forsinkelse.
 5. Fjern apps, der kører i baggrunden. Jo flere apps, der kører i baggrunden, mens den er lukket, jo langsommere kører din Android-tablet.
 6. Tjek minimumskravene til appen. Nogle Android-apps kræver muligvis en mere avanceret tablet end den, du bruger. Disse krav kan normalt findes på appens side i Google Play Butik og på appens officielle hjemmeside.
 7. Skift Android-appens indstillinger. Nogle Android-apps, som f.eks. videospil, har ofte grafik- eller ydeevneindstillinger, som du til enhver tid kan justere fra deres hovedmenu. Deaktivering af animationer og muligheder for høj opløsning kan ofte forbedre en apps ydeevne enormt.
 8. Vælg en lavere videoopløsning. Hvis du oplever en masse frysning og buffering, mens du ser video på din Android-tablet, vælg en lavere opløsning fra afspillerens indstillinger.
 9. Download video fra streaming apps. Netflix, Disney+ og mange andre Android-apps giver dig mulighed for at downloade medier til at se, når du er offline, eller når afspilning bliver ved med at stoppe og starte.
 10. Slet gamle videoer og billeder fra din Android-tablet. Overfør dine gemte medier til et SD-kort eller en skytjeneste såsom Dropbox, og slet dem derefter fra din tablet for at frigøre plads.
 11. Slet downloadede medier fra apps. Åbn Spotify, Netflix, Audible og andre medieapps, og fjern alle downloadede filer, du ikke længere har brug for. Du kan blive overrasket over, hvor meget plads disse apps bruger.
 12. Opdater Android-tablettens operativsystem. Android-operativsystemopdateringer er gratis og kan ofte forbedre sikkerheden og ydeevnen på en Android-tablet.
 13. Opdater alle dine Android-apps. Mange appopdateringer indeholder ydeevneforbedringer, der kan hjælpe apps og din enhed med at køre hurtigere.
 14. Deaktiver din VPN midlertidigt. Slå din VPN-tjeneste fra, og se, om dette reducerer forsinkelse eller frysning på din Android-tablet. Hvis dette virker, er det tid til at skifte VPN-udbyder.
 15. Prøv en anden webbrowser-app. De fleste websteder har en tendens til at køre hurtigere i Google Chrome-webbrowserappen, men hvis websider stadig fryser for dig, kan du prøve en browser som Brave, der som standard deaktiverer mange belastningsintensive aspekter af et websted.
 16. Ryd din Android-tablets cache. Denne proces vil frigøre endnu mere hukommelse og kan hjælpe med at fremskynde din tablet.
 17. Gendan fabriksindstillingerne på din Android-tablet. Hvis du har prøvet alle ovenstående forslag, og du har mistanke om, at din Android-tablets frysning og forsinkelse er forårsaget af noget andet end at det er en gammel hardwaremodel, kan det være værd at prøve en fabriksnulstilling. Dette sletter alle data fra enheden, så sørg for at lave en sikkerhedskopi af alt, der er vigtigt.

FAQ

Hvordan kan jeg gøre min gamle tablet hurtigere?

De nemmeste måder at gøre en gammel tablet hurtigere på er at afinstallere ubrugte apps, slette gemte mediefiler, flytte alle appikoner til en enkelt startskærm, rydde enhedens cache og slette Android-widgets. Opdatering af operativsystemet og apps til deres nyeste versioner er også en hurtig og nem måde at forbedre ydeevnen på en Android-tablet og reducere forsinkelse og frysning.

Hvordan fikser jeg en ikke-responsiv berøringsskærm på en tablet?

Hvis din enheds berøringsskærm ikke virker, skal du først prøve at rengøre den med en klud. Du bør også prøve at fjerne ethvert skærmdæksel eller etui for at se, om det hjælper.

About Anders Buhl 984 Articles
Anders Buhl er manden bag Tech Til Alle. Anders har en baggrund i kommunikation og har derudover tidligere arbejdet med Apple-produkter. Han har en stor interesse inden for mange områder af teknologi og har skrevet om tech og forbrugerelektronik i mange år.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.