Glem ChatGPT – denne Google AI kan skabe musik fra tekstbeskeder

Google

Flyt dig ChatGPT, der er et nyt AI-værktøj, der kan lave musik (næsten) ud af den blå luft. Efter at have skrevet og skabt kunst, kan AI nu også skabe musik ved kun at bruge tekstprompter. Dette er gennem Googles nye AI-system kaldet MusicLM, der kan lave musik i alle genre.

Google beskriver MusicLM som “en model, der genererer high-fidelity-musik ud fra tekstbeskrivelser”. Den kan generere komplekse sammensætninger ved 24 kHz, der forbliver konsistente over flere minutter. Tekstbeskrivelserne er ekstremt detaljerede og inkluderer stilen, genren og endda melodiens stemning og tempo.

Det fantastiske er, at AI’en formår også at fange nuancer som melodier og stemninger. Du kan lytte til, hvordan AI-genereret musik lyder på Googles forskningsartikel.

Det er ikke første gang AI er blevet brugt til at lave musik. Der har været mange forsøg som Riffusion, Dance Diffusion og Google-ejede AudioML. Selv ChatGPTs OpenAI har sin egen musik-AI kaldet Jukebox. Men de har ikke været så succesfulde som MusicLM med at skabe lagdelte melodier.

MusicLM blev trænet på et datasæt med 280.000 timers musik til at skabe sange med et vist niveau af kompleksitet. AI’en tager beskrivelserne og opretter en “hierarkisk sekvens-til-sekvens-modelleringsopgave” og kan skabe en musikalsk fortælling på op til 5 minutter baseret på længden af beskrivelsen.

Men der er en advarsel. Google har trænet kunstig intelligens i ophavsretligt beskyttet musik, og derfor fandt forskere ud af, at 1% af eksemplerne kan forbindes med eksisterende sange. Dette kan give anledning til mange etiske betænkeligheder, da kunstig intelligens nemt kan opfange copyright-materiale, og det er derfor, Google ikke vil udgive denne kunstige intelligens i den nærmeste fremtid.

Medforfatterne til forskningspapiret anerkendte dette ordsprog: “Vi understreger kraftigt behovet for mere fremtidigt arbejde med at takle disse risici forbundet med musikgenerering.”

Google har stillet 5.500 eksempler på musik-tekstpar til rådighed for alle, der ønsker at lytte til MusicLMs kreationer.

About Anders Buhl 970 Articles
Anders Buhl er manden bag Tech Til Alle. Anders har en baggrund i kommunikation og har derudover tidligere arbejdet med Apple-produkter. Han har en stor interesse inden for mange områder af teknologi og har skrevet om tech og forbrugerelektronik i mange år.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.