Facebook dræner i hemmelighed dit telefonbatteri, hævder tidligere ansat

Sådan downloader du videoer fra Facebook

Der er ingen mangel på kontroverser, når det kommer til Facebook, fra indsamling af dine personlige data på smartphones til deling af data med ubehagelige tredjeparter og mere. Nu er platformen blevet anklaget for i hemmelighed at kunne dræbe dit smartphone-batteri.

Tidligere ansat og dataforsker George Hayward fortalte New York Post, at Facebook i hemmelighed kan dræne dit telefonbatteri som en del af såkaldte “negative test”-praksis. Negativ test er en form for softwaretest, der anvender uventet adfærd og omstændigheder på en app eller software for at se, hvordan den klarer sig.

“Jeg sagde til manageren, ‘Dette kan skade nogen’, og hun sagde ved at skade nogle få, kan vi hjælpe de større masser,” blev Hayward citeret for at sige og tilføjede, at han blev fyret for at nægte at deltage i negativ test. . Dataforskeren anlagde en retssag, som siden er blevet trukket tilbage, da han er forpligtet til at gå til voldgift, fortalte hans advokat til nyhedsmediet.

Drænede Facebook faktisk telefonbatterier?

Den tidligere medarbejder mener, at Facebook var involveret i negative tests, fordi han angiveligt fik et internt uddannelsesdokument med titlen ‘Sådan kører man gennemtænkte negative tests’, der indeholder eksempler på negative tests. Desværre røbede han ikke nogle eksempler i dokumentet.

Negativ test er ikke nødvendigvis en kontroversiel handling, da virksomhederne skal grundigt teste deres software i en række forskellige scenarier. Det ser dog ud til, at Facebook i den grad gik over stregen, hvis de bevidst tømte brugernes telefonbatterier som en del af denne praksis.

Hayward uddybede at denne praksis også kunne fremskynde batterinedbrydning ved at tvinge brugere til at oplade deres telefon oftere.

About Anders Buhl 970 Articles
Anders Buhl er manden bag Tech Til Alle. Anders har en baggrund i kommunikation og har derudover tidligere arbejdet med Apple-produkter. Han har en stor interesse inden for mange områder af teknologi og har skrevet om tech og forbrugerelektronik i mange år.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.