Sådan sporer du en iPhone- eller Android-telefon

Hvordan sporer man en telefon

Det er sket for selv de bedste, det korte øjeblik, når vores telefon ikke er i syne – og heller ikke er i vores lommer og panikken indtræffer. Jeg ved, at jeg ikke kan være den eneste, der har efterladt min telefon et tilfældigt sted.

Heldigvis har både Apple og Google GPS-software til iPhones og Android-telefoner, der gør det nemt at spore ens mobil.

Her er, hvordan du kan konfigurere og bruge platformens respektive lokationssporingstjenester til at spore dine trin og forhåbentlig finde den tabte telefon. Læs også videre for nogle alternative tredjepartsapps, der er lige så effektive og tilgængelige for begge operativsystemer.

Sådan GPS-sporer du din iPhone

Hvis du har en iPhone, kan du se her, hvordan du finder og sporer din enhed ved hjælp af Apples indbyggede “Find min” GPS-værktøj.

Opsæt Find Min iPhone

Apples Find Min GPS-sporer gør det nemt at finde alle dine Apple-enheder, inklusive iPhone, iPad og endda Apple Watch. Bare vær sikker på, at du har aktiveret funktionen, før du søger efter din enhed.

For at aktivere Find min skal du gå til din iPhones indstillinger > tryk på dit navn og derefter Find min > slå placeringsdeling til > og slå Find min iPhone til.

Sporing af din iPhone fra en anden Apple-enhed

Når den uheldige tid kommer, og din iPhone forsvinder, kan du ringe til Find Min-appen via en anden Apple-enhed – som en iPad eller MacBook – for at spore telefonens placering. Du skal blot åbne appen Find min og trykke på fanen Enheder.

Derfra vil appen vise din iPhones nøjagtige placering på et kort (sammen med enhver anden Apple-enhed, du har registreret på Find min netværk) samt adressen og rutevejledningen for at komme til den.

Hvis du vil spore en andens telefon, skal denne person dele sin placering med dig i sine indstillinger. Hvis de har givet dig tilladelse til at spore deres iPhone, vil du også se den i din Find min netværksapp under fanen Personer.

Log ind på iCloud

Hvis du ikke har en anden Apple-enhed at få adgang til Find Min-appen på, kan du også spore din telefon ved at logge ind på din iCloud-konto på enhver anden internet-understøttet enhed.

Når du har logget ind, skal du vælge Alle enheder, og hvis din telefon kan findes, vil du se dens placering på kortet.

Bemærk, at med denne metode kan du kun se enheder, der er knyttet til dit Apple ID og ikke venners og families.

Sådan GPS-sporer du din Android-telefon

I lighed med Apples Find Min, er Googles Find Min Enhed nøglen til at spore en Android-mobiltelefon. Nedenfor har jeg angivet to metoder. En, der kan bruges til alle Android-enheder, og en bonustjeneste, der er specifik for Samsung.

Slå din placering til

Googles Find min enhed-software kræver først, at du slår placeringssporing til i indstillingerne. Du kan gøre det ved at stryge ned i hurtigpanelet og skifte placeringsikonet eller gå ind i Indstillinger > Placering og tænde det derfra.

Besøg Googles Find Min Enhed

Dernæst skal du sørge for, at du er logget ind på din Google-konto på både din telefon og den enhed, du skal bruge til at søge efter den.

Besøg Google Find My Device-webstedet, og tillad adgang til din enheds placering. Så længe du er logget ind på begge enheder og har internet (Wi-Fi eller data), vil du være i stand til at se, hvor din telefon er på kortet, og afspille en ringelyd i 5 minutter for at hjælpe med at finde den.

Hvis du er bekymret for, at din telefon er blevet stjålet, lader Google Find min enhed dig endda slette dataene, så ingen kan stjæle nogen information.

Brug Samsungs Find Min Mobil

Hvis du har en Samsung-enhed, kan du også vælge Samsungs Find Min Mobil GPS-sporingstjeneste. På din Samsung-telefon skal du sørge for, at indstillingen “Find min mobil” under menuen Biometriske data og sikkerhed er slået til.

Når du skal finde din Samsung-telefon, skal du logge ind på Find Min Mobil-tjenesten ved hjælp af dine Samsung-kontooplysninger, og hvis din enhed kan findes, vises den på kortet.

Alternative sporingsapps til iOS og Android

Ud over Apples og Googles egne GPS-sporingstjenester er her et par apps, der lader dig spore dine og dine kæres telefoner.

Google Family Link

Google Family Link er en gratis app til forældrekontrol, der fungerer til Android- og Apple-enheder, med værktøjer til at indstille og regulere elektroniske vaner blandt familiemedlemmers enheder. Vigtigst af alt, når du har downloadet appen fra Google Play eller Apple App Store, kan du nemt dele placeringer ved hjælp af funktionen “Tryk for at dele”.

iSharing: GPS Location Tracker

iSharing er, på trods af den Apple-agtige branding, en anden gratis GPS-app, der fungerer til at spore både Apple- og Android-telefoner. Jeg vil anbefale at bruge denne app, hvis du vil spore dine familiemedlemmers telefoner i realtid eller modtage advarsler, når deres enheder ankommer til og forlader en destination.

Life360

Life360 er måske den mest populære tredjeparts sporingsapp. Med den gratis version kan du administrere både iOS- og Android-brugere i din “cirkel” med live sporing og to dages placeringshistorikdata. Appen kan også vise, hvor hurtigt en person i din cirkel kører og anvender kollisionsdetektion, når det er nødvendigt. Hvis du er en bekymret forælder og ønsker mere end blot lokationsdata, er Life360 en god mulighed.

FAQ

Kan man spore en telefon gratis?

Ja, både Apple- og Android-telefoner har indbyggede “Find Min”-tjenester, der lader dig spore telefoner, der er knyttet til din cloud-konto. Der er også gratis apps, der giver dig mulighed for at spore andres enheder, hvis de først har givet dig tilladelse til det.

Hvordan sporer man en Android-telefon?

For at spore din egen Android-mobiltelefon er Googles Find min enhed den bedste mulighed. Bare sørg for, at dine indstillinger for placeringsdeling er slået til, og at du er logget ind på din Google-konto på begge enheder. Hvis du leder efter en andens Android-telefon, skal de dele deres placering med dig via Google Maps eller en tredjepartsapp.

Hvad er den bedste GPS-sporer til mobiltelefoner?

Apples og Androids indbyggede Find Min-tjenester er fantastiske grundlæggende muligheder. For funktionalitet ud over placeringssporing vil jeg anbefale Life360 eller Google Family Link.

About Anders Buhl 970 Articles
Anders Buhl er manden bag Tech Til Alle. Anders har en baggrund i kommunikation og har derudover tidligere arbejdet med Apple-produkter. Han har en stor interesse inden for mange områder af teknologi og har skrevet om tech og forbrugerelektronik i mange år.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.