Disse syv iOS-funktioner er stadig ikke tilgængelige i Danmark

ios 17

Mens mange iOS-funktioner er tilgængelige internationalt, er nogle stadig eksklusive til USA, såsom Apple Card, Apple Card Savings, Apple Cash, Apple Pay Later, Wallet ID’er, Vejhjælp via satellit og Clean Energy Charging.

Nedenfor har vi givet flere detaljer om nogle iOS-funktioner, der kun er tilgængelige i USA.

Apple Card

Apple Card blev lanceret i 2019 og er stadig ikke tilgængelig i Danmark, men kun i USA. Apples kreditkort kan administreres fuldstændigt gennem Wallet-appen på iPhone, med en fysisk version tilgængelig til brug i butikker, der ikke accepterer kontaktløse betalinger. Kortet har ingen gebyrer ud over renter og tilbyder op til 3% cashback kendt som Daily Cash.

Selvom der har været indikationer om, at Apple-kortet kan udvides til yderligere lande i fremtiden, såsom en Apple Card-varemærkeansøgning i Canada, har Apple ikke bekræftet nogen umiddelbare planer om at lancere kortet internationalt.

Apple Card Savings

Tidligere i år blev Apple Card-opsparingskontoen lanceret i Wallet-appen på iPhone, hvilket giver Apple Card-indehavere i USA mulighed for at tjene renter på deres daglige kontanter og andre kontante indskud. Højafkast-opsparingskontoen har en årlig udbytteprocent på 4,15% uden gebyrer, ingen minimumsindskud og ingen minimumsaldokrav.

Da Apple-kortet kun er tilgængeligt i USA, så er opsparingskontoen også.

Apple Cash

Apple Cash er en betalingsfunktion, der gør det muligt for iPhone-brugere i USA at sende, anmode om og modtage penge i Wallet- og Messages-apps. Brugere kan overføre deres Apple Cash-saldo til en tilsluttet bankkonto.

Apple Cash er kun tilgængelig i USA, og på trods af indikationer som en varemærkeansøgning i Canada, er det uklart, om funktionen vil udvides til andre lande.

Apple Pay Later

Apple Pay Later blev lanceret tidligere i år og er en “køb nu, betal senere”-funktion, der lader kvalificerede amerikanske indbyggere opdele et køb foretaget med Apple Pay i fire lige store betalinger over seks uger, uden renter eller gebyrer. Funktionen er tilgængelig for køb mellem $75 og $1.000 lavet på en iPhone eller iPad på de fleste websteder og apps, der accepterer Apple Pay.

Ligesom de andre finansielle funktioner på denne liste er det uklart, om eller hvornår Apple Pay Later vil udvide til andre lande.

Wallet IDs

I 2022 begyndte Apple at lade indbyggere i deltagende amerikanske stater tilføje deres kørekort eller stats-id til Wallet-appen på iPhone og Apple Watch, hvilket giver en bekvem og kontaktløs måde at vise bevis på identitet eller alder. Funktionen er i øjeblikket kun tilgængelig i Arizona, Colorado, Maryland og Georgia, med yderligere stater på vej.

Apple sagde, at de arbejdede på at tilbyde ID-funktionen i hele USA i fremtiden, men virksomheden har endnu ikke annonceret nogen specifikke planer eller en tidsramme, og de har ikke angivet, om funktionen nogensinde vil lancere i andre lande.

Vejhjælp via satellit

Fra og med iOS 17 tilbyder alle iPhone 14- og iPhone 15-modeller en vejhjælp via satellitfunktion, der giver brugere i USA mulighed for at kontakte vejhjælpsfirmaet AAA for at få service til bilen, når de er uden for mobil- og Wi-Fi-dækning.

Apple sagde, at funktionen er tilgængelig “begyndende” i USA, så den vil sandsynligvis udvides til nogle yderligere lande i fremtiden.

Ren energiopladning

iOS 16.1 introducerede en Clean Energy Charging-funktion, der “har til formål at mindske CO2-fodaftrykket fra iPhone ved at optimere opladningstider for, hvornår nettet bruger renere energikilder,” ifølge Apple. Når funktionen er slået til, vil iPhone forsøge at oplade “når lavere kulstofemissionselektricitet er tilgængelig.”

Ren energiopladning er kun tilgængelig i USA, og Apple har ikke angivet, om eller hvornår den vil blive udvidet til yderligere lande.

About Anders Buhl 970 Articles
Anders Buhl er manden bag Tech Til Alle. Anders har en baggrund i kommunikation og har derudover tidligere arbejdet med Apple-produkter. Han har en stor interesse inden for mange områder af teknologi og har skrevet om tech og forbrugerelektronik i mange år.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.