Google Chrome får en stor sikkerhedsopgradering til at beskytte dig mod ondsindede udvidelser

google chrome

Google forbereder sig på at implementere en ny ændring i Chrome, der vil give en forklaring, når en af dine browserudvidelser på mystisk vis forsvinder.

Hvis du bruger Google Chrome-udvidelser sammen med søgegigantens browser, så ved du, hvor nyttige de kan være, især når det kommer til at tilføje nye funktioner fra blokering af annoncer til at gøre din opgaveliste nemmere at få adgang til. Men nogle gange vil en udvidelse, du har brugt i årevis, på magisk vis forsvinde fra din browser uden en forklaring.

Ifølge et nyt blogindlæg fra Chrome-udviklingsteamet, begyndende i Chrome-version 117, vil Googles browser påpege, at en af de udvidelser, de bruger, ikke længere er tilgængelig i Chrome Webshop. Ligesom hvordan ondsindede apps fjernes fra Google Play Butik, fjernes browserudvidelser, der udgør en risiko for dig og dine data, efterfølgende fra Chrome Webshop.

Indtil nu har Google dog ikke givet nogen grund til, hvorfor en af dine udvidelser kan være blevet fjernet fra Chrome. Når denne sikkerhedsopgradering ruller ud til din browser, vil du hurtigt kunne se, om nogen af de udvidelser, du bruger, er blevet fjernet fra afsnittet “Privatliv og sikkerhed” i Chromes indstillingsmenu.

Gør Chrome mere sikkert

I deres meddelelse forklarer Google, at sikkerhedstjek vil advare dig om en udvidelse, hvis dens udvikler har fjernet den, hvis den blev fundet i strid med Chrome Web Store-politikken, eller hvis den er blevet markeret som malware.

Hvis du klikker på “Gennemse” i Chromes privatlivs- og sikkerhedsmenu, får du mulighed for at fjerne udvidelsen fra din browser. Du kan dog også vælge at skjule advarslen, hvis du ønsker at beholde en bestemt udvidelse installeret. Ligesom i tidligere versioner af Chrome vil Google dog automatisk deaktivere dem, hvis de er blevet markeret som malware.

Som Chrome Unboxed påpeger, har Google arbejdet hårdt på at gøre Chrome mere sikkert, og sidste år tilføjede virksomheden et “Seal of Approval” til udvidelser på Chrome Web Store. Ligeledes blev der også tilføjet et Udvalgt badge til nogle udvidelser for at gøre det nemmere at finde dem, der er værd at installere.

About Anders Buhl 971 Articles
Anders Buhl er manden bag Tech Til Alle. Anders har en baggrund i kommunikation og har derudover tidligere arbejdet med Apple-produkter. Han har en stor interesse inden for mange områder af teknologi og har skrevet om tech og forbrugerelektronik i mange år.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.