
Ja. Google forbeholder sig retten til at slette en personlig Google-konto og dens data, hvis kontoen har været inaktiv i mindst to år. Reglen gælder ikke på samme måde for konti, som er oprettet gennem arbejde, skole eller andre organisationer.
Hvornår betragter Google en konto som inaktiv?
En personlig Google-konto anses som inaktiv, hvis den ikke er blevet brugt i en periode på to år. Google vurderer aktivitet på kontoniveau og ikke ud fra én bestemt telefon eller computer.
Sådan holder du din Google-konto aktiv
Google nævner flere almindelige handlinger som tegn på aktivitet:
- læse eller sende en e-mail i Gmail
- bruge Google Drev
- se en YouTube-video
- dele et billede
- downloade en app
- bruge Google Søgning
- bruge Log ind med Google på en tredjepartstjeneste
Bliver kontoen slettet uden varsel?
Google oplyser, at de sender advarsler før en inaktiv konto slettes. Notifikationerne kan blive sendt både til selve Google-kontoens e-mailadresse og til en eventuel gendannelsesadresse.
Findes der undtagelser?
Ja. Google beskriver flere situationer, hvor en konto kan blive betragtet som aktiv, selv om den ikke ellers er brugt i to år. Det gælder blandt andet visse konti med igangværende køb eller abonnementer, konti med en saldo på et gavekort, konti der administrerer et aktivt barn via Family Link og konti, der ejer bestemte digitale køb eller publicerede apps.
Hvad bør du gøre med en gammel Google-konto?
- Log ind på kontoen, hvis du vil beholde den.
- Kontrollér, at din gendannelsesmail og dit telefonnummer er aktuelle.
- Download vigtige data, hvis kontoen kun bruges som arkiv.
- Gennemgå gamle konti, især hvis de indeholder Gmail, billeder eller filer i Google Drev.

Be the first to comment