Har du ikke brugt din Google-konto i noget tid? Google sletter den måske

Google

Hvis du har en Google-konto og ikke har logget på i et stykke tid, kan det være en god idé at logge ind. Google planlægger at begynde at slette inaktive konti senere på året.

I et blogindlæg annoncerede Google en ændring af deres politik for inaktive konti. Tilbage i 2020 sagde virksomheden, at de ville fjerne indhold, der var gemt på en inaktiv konto, men ville beholde kontoen. Ifølge bloggen siger Google, at de nu vil slette konti sammen med indholdet, hvis kontoen har været inaktiv i to år eller længere.

Det ser ud til, at dette træk er baseret på brugerdatasikkerhed. Teknikgiganten hævder, at ubrugte konti er mere tilbøjelige til at blive kompromitteret på grund af en række forskellige faktorer. Nogle eksempler omfatter mangel på to-faktor autentificering og sikkerhedstjek.

Politikken træder i kraft fra i dag, men udrensningen starter først i december 2023. Hvis din konto har overskredet grænsen på to år, siger Google, at kontoen og dens indhold kan blive slettet, herunder Gmail, Docs, Drive, Meet, Calendar , YouTube og Google Fotos.

Før det sker, oplyser virksomheden, at de vil sende flere meddelelser “i løbet af månederne op til sletning, til både konto-e-mailadressen og gendannelses-e-mailen.” De vil også bruge en trinvis tilgang, “startende med konti, der blev oprettet og aldrig brugt igen.”

For at beholde din konto er alt, hvad du skal gøre, at gøre den aktiv. Dette kan gøres ved at logge ind og bruge en af Googles tjenester. For eksempel vil disse handlinger ændre din konto til aktiv:

  • Læser en e-mail
  • Brug af Google Drev
  • Ser YouTube
  • Bruger Google Søgning
  • Brug af Google-login til at logge på en tredjepartstjeneste

Hvis du har en virksomhedskonto, behøver du ikke bekymre dig om denne politikændring. Google siger, at det kun vil gælde for gratis personlige konti. Abonnementer som Google One er også sikre fra denne nye politik.

About Anders Buhl 970 Articles
Anders Buhl er manden bag Tech Til Alle. Anders har en baggrund i kommunikation og har derudover tidligere arbejdet med Apple-produkter. Han har en stor interesse inden for mange områder af teknologi og har skrevet om tech og forbrugerelektronik i mange år.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.