Windows 11 vil snart understøtte RAR-filer

Windows 11

ZIP er et populært filkomprimeringsformat, men Windows har givet dig mulighed for at åbne ZIP-filer i mange år nu. Platformen understøtter dog ikke det gamle WinRAR-filkomprimeringsformat.

Heldigvis har Microsoft nu annonceret (via The Verge), at Windows 11 vil understøtte RAR-filer. Desuden vil operativsystemet også understøtte andre filkomprimeringsformater som 7-Zip, tar og gz.

Dette er alt sammen takket være Microsofts udnyttelse af open source libarchive-projektet, som åbner en række filkomprimeringsformater.

Dette er et ret bemærkelsesværdigt træk for platformen, da du i øjeblikket skal downloade WinRAR eller en alternativ app som 7-Zip, hvis du vil åbne RAR-filer. Især WinRAR-appen har længe presset brugerne til at købe en licens, men du kan fint klare dig med gratis versionen.

Uanset hvad, behøver du ikke downloade en separat filkomprimeringsapp, hvis du blot ønsker at åbne en række forskellige arkivformater på Windows 11. Og det er på tide, da WinRAR blev lanceret helt tilbage i 1995.

About Anders Buhl 970 Articles
Anders Buhl er manden bag Tech Til Alle. Anders har en baggrund i kommunikation og har derudover tidligere arbejdet med Apple-produkter. Han har en stor interesse inden for mange områder af teknologi og har skrevet om tech og forbrugerelektronik i mange år.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.