Der er mange gode grunde til, at nogen ønsker at køre Android-emulatorer på deres pc. App-udviklere forsøger muligvis at teste deres applikation, før de sender den ud. Spillere vil måske bruge en mus og et tastatur til deres spil. Måske vil du bare have den der for at have den. Under alle omstændigheder er Android-emulering på pc mulig, og det er meget nemmere, end det plejede at være. Nogle gamle favoritter forlod enten markedet eller blev ubrugelige på et tidspunkt (Andy, AmiduOS og Leapdroid), men alle andre her på listen burde fungere okay for de fleste. Her er de bedste Android-emulatorer til pc og Mac.
Det er også værd at bemærke, at Windows 11 har indbygget Android-apps-understøttelse. Du kan endda bruge Play Butik, hvis du gider installere det. Google kommer også med Google Play Spil til Windows 11 i 2022. At være i stand til at køre apps og spil indbygget på Windows 11 kan erstatte emulatorbrug i en del tilfælde såsom spil eller generel produktivitet, så hold øje med det.
De tre hovedanvendelser af Android-emulatorer
Der er tre hovedanvendelser af emulatorer. Den første er den mest almindelige, og den er til spil. Spillere kan bruge emulatorer på deres computere til at gøre nogle spil nemmere at spille. De behøver ikke at stole på batterilevetiden på deres enheder, og eksistensen af makroer og andre tricks hjælper processen. I de fleste tilfælde er disse små tricks ikke ulovlige (i de fleste spil), så der er ikke noget problem forbundet med det. De bedste Android-emulatorer til spil inkluderer LDPlayer, BlueStacks, MeMu, KoPlayer og Nox.
Den næstmest almindelige anvendelse er udvikling. Android app- og spiludviklere kan lide at teste apps og spil på så mange enheder som muligt før udgivelse. Heldigvis kommer Android Studio med “Android Virtual Device” (AVD), som er totalt overlegen i forhold til alle andre emulatorer med hensyn til ydeevne og funktionalitet. Den eneste ulempe for ikke-udviklere er, at den kommer med en installation af det pladskrævende Android Studio og Android Software Development Kit (SDK). Dette er selvfølgelig ikke noget problem for udviklere, der allerede har al den nødvendige software på deres maskiner.
Den sidste anvendelsestype er produktivitet. Dette er ikke nær så almindeligt, fordi Chromebooks er billigere og bedre til at bruge Android-apps på noget andet end en telefon, og de fleste produktivitetsværktøjer foregår på tværs af platforme. Enhver spilemulator fungerer i et vist omfang som en produktivitetsemulator. Men dem med super specifikke anvendelser og en smule viden kan prøve ARChon og Bliss. Alligevel anbefaler vi i dag at gå med en Chromebook (med rimeligt anstændige specifikationer), hvis du vil køre Android-apps i et bærbart eller computermiljø. Det er bedre på den måde.
Læs også: 10 bedste musik apps lige nu
Til sidst en lille disclaimer. På nuværende tidspunkt kører ingen forbrugeremulatorer de nyeste versioner af Android. Det eneste sted, du kan finde det, er i Android Studio, og den er ikke til at spille mobilspil. Heldigvis fungerer de fleste apps og spil stadig på ældre versioner af Android, så det burde ikke være det store problem. De fleste emulatorer kører Android 7.0 til 9.0.
1. BlueStacks
BlueStacks er kendt af mange brugere for at være den mest omfattende Android app-afspiller på markedet, og det med god grund. Udover at køre på både Windows og Mac, kommer denne emulator propfyldt med et væld af funktioner til at forbedre spillerens oplevelse.
Dens mest populære funktioner omfatter Keymapping Tool til at skabe tilpassede kontrolskemaer, Instance Manager, hvorigennem du kan oprette flere forekomster af emulatoren og køre flere spil samtidigt, og livskvalitetsfunktioner som Eco Mode, som hjælper med at reducere ressourceforbruget mens du kører de mest krævende spil. Det er også den sikreste emulator med certificeret GDPR-overholdelse – dine data er altid sikre hos dem.
Den seneste version, BlueStacks 5, er den letteste og hurtigste version til dato, og leverer højtydende spiloplevelser selv på enheder i den lave ende. Den seneste version adresserer nogle af de mest almindelige klager fra den tidligere version – nemlig det faktum, at den kan føles oppustet, især når den kører på ringere hardware. Prøv den selv, og opdag, hvorfor BlueStacks har et fællesskab med over 500 millioner spillere rundt om i verden!
Hent BlueStacks her.
2. LD Player
LDPlayer er en letvægts Android-emulator med fokus på spilydelse. Den kører Android Nougat 7.1, og har den sædvanlige række af gamer-orienterede funktioner, herunder god tastaturkortstyring, multi-instans, makroer, høj FPS og grafisk understøttelse.
Den understøtter mange spil, inklusiv Epic Seven, Clash of Clans, Arknights og mange andre. Dette er en af de få emulatorer på listen, der får aktive opdateringer for at forbedre kompatibiliteten. I de seneste versioner har LDPlayer optimeret glatheden af Free Fire & Mobile Legends og rettet enhedsbegrænsningen på Moonlight Sculptor.
Udover det er LDPlayer også en velafrundet emulator til brug af TikTok, Instagram og andre populære apps. Den låner lidt design fra Bluestacks, men det er egentlig ikke en dårlig ting. Det er en god allrounder og burde dække de flestes behov.
Hent LDPlayer her.
3. Android Studio emulator
Android Studio er standardudviklingskonsollen (integrated development environment eller IDE) til Android. Den kommer med en masse værktøjer til at hjælpe udviklere med at lave apps og spil specifikt til Android. Der er dog også en indbygget emulator, som du kan bruge til at teste din app eller spil.
Opsætningen er ret kompliceret, så den appellerer ikke til alle, men den er langt den hurtigste og mest funktionsrige mulighed på denne liste. Du kan køre vanilla Android, downloade apps fra Google Play Butik, som du plejer, tilføje brugerdefinerede launchers og tastaturer og emulere enhver størrelse eller formfaktorenhed. Du kan endda prøve foldbare enheder!
Hent Android Studio her.
4. ARChon
ARChon er ikke en traditionel emulator. Du installerer det som en Google Chrome-udvidelse. Det giver derefter Chrome mulighed for at køre Android-apps og -spil (omend med begrænset support). Det er ikke en nem emulator at komme i gang med. Du bliver nødt til at installere den til Chrome. Derfra skal du hente APK’er og indlæse dem.
For at gøre det lidt ekstra besværligt, skal du muligvis bruge et værktøj til at ændre APK’en for at gøre den kompatibel. Der er mange flere trin til at få dette til at fungere end de fleste andre Android-emulatorer til pc. På plussiden fungerer den med ethvert operativsystem, der kan køre en form af Chrome (macOS, Linux, Windows osv.). Vi har linket til den officielle GitHub, hvor du kan finde detaljerede instruktioner til hvordan man bruger den.
Hent ARChon her.
5. Bliss OS
Bliss er noget lidt anderledes. Den fungerer som en Android-emulator til pc via en virtuel maskine. Den kan dog også bare køre direkte på din computer gennem et USB-stik. Boot-fra-USB-indstillingen er bestemt en mulighed for superbrugere og anbefales ikke til mindre intense anvendelser.
installationen af den virtuelle maskine er nem, men kedelig, hvis du aldrig har lavet din egen virtuelle maskine før. USB-installationsmetoden er endnu mere kompliceret, men den lader faktisk din computer køre Android fra start. Vi anbefaler ikke denne til sarte sjæle. Det gør Bliss til en super unik emulator, hvis du kan klare dig gennem trinene.
Den kører kun rigtig godt, hvis dit system er kompatibelt, så vær forberedt med en sikkerhedskopi af dit nuværende operativsystem. Systemet kører Android Oreo, og det er blandt de nyere versioner af Android, der tilbydes til en emulator.
Hent Bliss her.
6. GameLoop
GameLoop, tidligere kendt som Tencent Gaming Buddy, er en Android-emulator til gamere. Faktisk er den god nok til, at Tencent kalder den den officielle emulator til sine spil, hvilket inkluderer Call of Duty: Mobile og PUBG Mobile. Selvfølgelig har den andre spil end Tencents, selvom dens samling ikke er så stor, som den kunne være.
Emulatoren blev downloaded og installeret fint, og de spil, vi testede, kørte fint. Den er ikke god til produktivitet eller udviklingstest. Men hvis du har lyst til mobil FPS-spil og nogle andre spil, er dette faktisk en udmærket gaming-emulator, og den kan prale af en god samling af nyere titler. Plus, tastaturets kontrol og ydeevne er god.
Hent GameLoop her.
7. Genymotion
Denne Android-emulator er mest for udviklere. Den lader dig teste dine apps på en række forskellige enheder uden at eje dem. Du kan konfigurere emulatoren til en række forskellige enheder med forskellige versioner af Android, så den passer til dine behov. For eksempel kan du køre en Nexus One med Android 4.2 eller en Nexus 6 med Android 6.0. Du kan nemt skifte mellem virtuelle enheder efter eget ønske.
Den er ikke fantastisk til almindelige forbrugere, men Genymotion tilbyder sine tjenester gratis til personlig brug. Dens mest nyttige funktion er dens tilgængelighed på både din stationære computer og skyen. Dem uden kraftige computere kan få Genymotions servere til at gøre alt arbejdet for dem.
Hent Genymotion her.
8. MEmu emulator
MEmu er en anden fremragende Android-emulator, der ser ud til at klare sig ganske godt blandt spillere. En af dens største funktioner er understøttelse af både AMD- og Intel-chipsæt. De fleste arbejder med AMD-processorer, men det er rart at se, at udviklere specifikt er opmærksomme på AMDs platform. Den seneste MEmu kører Android 7.1, et stort spring fra tidligere, hvor den kørte 4.3 Jelly Bean.
Den retter sig mod spillere ligesom Bluestacks og lignende emulatorer, men den er også brugbar som et produktivitetsværktøj. Premium-versionen kan fås for $2,99 om måneden, og den deaktiverer annoncer, tilføjer flere tilpasningsmuligheder og aktiverer premium-supportmuligheder. Emulatoren får opdateringer på en ret hyppig basis. Du kan tjekke den løbende ændringslog her.
Hent MEmu her.
9. MuMu
NetEase lavede faktisk en god emulator med MuMu. Det er endnu en gaming-emulator med de fleste af de samme funktioner som sine konkurrenter. Emulatoren kører Android 7 som de fleste af sine konkurrenter. Når det er sagt, har det en fin opstartstid og nok funktioner til at være værd at overveje. Der er også en betaversion specielt til low-end computere.
Vi havde ingen specielle problemer med at bruge den. Den kørte godt, og vi var i stand til at downloade alle de spil, vi ville teste. MeMU, Bluestacks og GameLoop overgik den når det kom til funktioner, og alle tre af dem får regelmæssige opdateringer. Men hvis ingen af disse virker, så vil denne sandsynligvis gøre det.
Hent MuMu her.
10. Nox
Nox er en anden Android-emulator til pc, der fungerer godt til spil. Det inkluderer de sædvanlige ting som key-mapping med dit tastatur og controller-understøttelse og endda muligheden for ”key-map gesture control”. For eksempel kan du tildele funktionen at stryge til højre til en piletast og bruge den i et spil uden egentlig hardware-controller-understøttelse.
Nox får løbende opdateringer. Det er også en af de få, der kører Android 9, en meget nyere version end Android 7, som de fleste emulatorer kører. Denne emulator understøtter også ”multiple instances”, så du kan spille flere spil. Nox startede som et letvægtsalternativ til de tungere drenge, men det er hurtigt blevet meget mere modent og brugbart.
Hent Nox her.
11. Phoenix OS
Phoenix OS er en af de nyere Android-emulatorer til pc. Som de fleste i disse dage kan den prale af en gameroplevelse. Den kan dog også prale af en desktop-lignende oplevelse, så den fungerer faktisk også ret godt til produktivitet. Den har Google Play-tjenester, selvom det nogle gange kan være lidt besværligt at opdatere disse tjenester.
Det betyder, at du får alle apps og spil i Google Play Butik. Phoenix OS kører også Android 7.1, som er relativt moderne til en Android-emulator. Du kan downloade emulatoren fra dens officielle hjemmeside, og dens fora er placeret på XDA-Developers.
Hent Phoenix OS her.
12. PrimeOS
PrimeOS er lidt speciel, når det kommer til Android-emulator. Det er faktisk ikke en emulator. Du installerer dette som en enhed på din computer, og det starter op med Android indbygget. Det er en gamer-fokuseret Android-oplevelse, selvom du sagtens kan bruge den til produktivitet, hvis du ønsker det. PrimeOS inkluderer et spilcenter, understøttelse af mus og tastatur og adgang til de fleste Android-apps og -spil.
For at være ærlig kører det næsten som ChromeOS minus alle Chrome-delene. Du kan multitaske, se videoindhold eller spille spil. Den fedeste del er måske, at du kan køre den med de nyeste versioner af Android (op til Android 11), da du ikke har brug for en virtuel maskine. Den officielle hjemmeside er en af de værste på listen, men heldigvis behøver du ikke bruge den så ofte, bortset fra når du skal downloade PrimeOS.
Hent PrimeOS her.
13. Remix OS Player
Remix OS Player af Jide er en ældre Android-emulator til pc. Den kører Android Marshmallow, og det er ikke lige frem den nyeste version. Installationsprocessen er ret enkel, og at bruge den er også ret nem. Den henvender sig mest til gamere. Der er et par gamer-specifikke funktioner sammen med en tilpasselig værktøjslinje. Det kan prale af funktioner som at køre flere spil på én gang.
Når det er sagt, er det en simpel og nydelig emulator, og den er stadig mere end brugbar som et produktivitetsværktøj. Det officielle websted ser ud til at være nede, og vi er relativt sikre på, at Remix OS Player ikke længere er i aktiv udvikling. Du kan stadig downloade builds fra Sourceforge, hvis du vil have noget ældre, men stadig rimeligt stabilt.
Hent Remix OS Player her.
14. Xamarin
Xamarin er en IDE, der ligner Android Studio. Forskellen er, at den kan tilsluttes ting som Microsoft Visual Studio til et endnu større udviklingsmiljø (på godt og ondt). Ligesom Android Studio kommer dette også med en indbygget emulator til app- eller spiltest. I tilfælde af at det ikke umiddelbart var tydeligt, anbefaler vi kun denne til udviklere.
Opsætningen er simpelthen for trættende til almindelige forbrugere. Xamarins emulator er ikke så kraftfuld som fx Genymotion, men den får tingene gjort, hvis du har tænkt dig at bruge denne, og den er også konfigurerbar efter dine behov. Den er gratis til personlig brug. Virksomheder og større teams skal muligvis forhandle en betalingsplan.
Hent Xamarin her.
15. Lav din egen
Faktisk kan du bygge din egen emulator. Forklaret kort, fungerer det sådan her. Du skal downloade VirtualBox (linket nedenfor). Du skal derefter downloade et billede fra Android-x86.org. Derfra er det bare et spørgsmål om at finde en af de mange guider online og følge trinene. Dette er uden tvivl en af de mere vanskelige metoder, men stadig ikke helt så kedeligt eller svært som at opsætte en hel IDE som Android Studio eller Xamarin.
Vi anbefaler ikke, at du prøver uden en tutorial og lidt forhåndsviden. Det vil ikke fungere godt, det vil være buggy, og medmindre du er koder, vil det være svært at rette. I sidste ende vil det være din, og du kan tilpasse den som du vil, og hvem ved, måske vil du lave og frigive en emulator, der vil komme med på en liste en dag.
Hent VirtualBox her.
Læs også vores anbefalinger om de bedste Android-spil, der fungerer bedre på en stor skærm.
Be the first to comment